Svadobná sviečka s holubicami. Kde ju zohnať?

Ahojte, chceli by sme mať na svadbe Obrad zapaľovania sviečok. Zatiaľ sa nám však nepodarilo zohnať peknú svadobnú sviečku vysokú okolo 30 cm, s priemerom cca 6 cm, s motívom holubíc, srdiečka alebo obrúčiek. Poraďte, prosím.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj a co je to obrad zapaľovania sviečok? Počujem o tom prvý krat, v com spočíva to kúzlo?
Odpovedať
Profilova fotka
no to by aj mna zaujimalo... a svadobne sviecky som videla na svadobnyobchod.eu sa mi tam pacila taka s kvetmi a obruckami, pekna
Odpovedať
V krátkosti o tomuto obradu. Ženích a nevesta sa postavia k svietniku, na ktorom je svadobná sviečka (tak aby zároveň nezacláňali výhľad zhromaždeniu), dvaja čestní hostia z prítomných členov rodiny nevesty a ženícha (obyčajne matka nevesty a matka ženícha) zapália menšie sviečky a odovzdajú ich mladomanželom, tí potom spoločne zapália svadobnú sviečku, zhasnú svoje sviece a postavia ich k svadobnej sviečke. Zapálenie spoločnej sviece symbolicky znázorňuje spojenie dvoch jednotlivcov v manželstve a zhasnutie pomocných sviec zase osobné rozhodnutie každého z partnerov podriadiť svoje potreby tomu druhému. Pomocné sviečky sa nemusia zhasnúť.
Odpovedať
Profilova fotka
Hm zaujímavé a kedy je najvhodnejšie urobiť tento obrad?
Odpovedať
Profilova fotka
je tak to sa mi paci ;-) ja som videla njake svadobne sviecky a som si myslela ze je to len na ozdobu, ale je to pekne podla mna, tak si njaku urcite zadovazim, alebo prizdobím a urobím po svojom ;-)
Odpovedať
Videla som ho robiť tesne po obrade, rovno v kostole alebo na radnici. Ja ho ale plánujem zaradiť pred prvý manželský tanec. Myslím, že to bude pekný uvod, nie iba hop na parket a tancujte.
Odpovedať
Profilova fotka
ano, je to mile, videla som to zatial vzdy iba na obradoch v kostoloch, ale myslienka zaradit to pred prvy manzelsky tanec mi pride tiez zaujimava ;-) Apropo,, .. tiez je pekne, ked (a teraz trosku odbocim od temy, pardon:) ) nevesta si zakomponuje do svadobnej kyticky dva extra kvietky a ked ju otec odvedie k oltaru, vyberie nevesta jeden kvietok a da ho otcovi (moze byt spolu s pusou) a ocinko ho odovzda mamine (akoze v nevestinom mene). A po obrade druhy kvietok odovzda sama nevesticka mamine noveho manzelika. To ma podobny princip:) maminky, takymto milym gestom, zakomponovat do diana svadobneho.. :-D A ako spominala Droby, myslim, ze som videla tie sviecocky predavat na "svadobnomobchode" .. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pred prvym tancom mi to pride zaujimavejsie ... :-) ewwi, s tymi kvietkami to je tiez velmi kreaktivny napad :-)
Odpovedať
skus tento link http://www.raba.sk/index.php3?go=docs...
Odpovedať
aj tu sú krásne svadobné sviečky (celkom dole) http://www.bertidecor.sk/prod04.htm
Odpovedať
Ahojte babenky- buduce nevesticky my sme mali tiez svadobnu sviecku - zapaloval ju farar po nasom zosobaseni. Je k tomu aj pekna basnicka, ktoru potom citala moja sestra, bolo to velmi dojemne, nakolko moja sestra zo prezivala az tak, ze sa sa rozplakala a chvilu jej trvalo, kym mohla pokracovat dalej. :-) Ta basnicka bola v originale v nemcine a cisto nahodou som ju nasla aj v SK, tak som sa velmi potesila. V rakusku je zvyk mat 3 sviecky- jednu velku a dve male. Velka zostane svadobcanom a male dostanu rodicia. Moji rodicia sa jej velmi potesili a dostala doma "cestne miesto" tu link na nasu sviecku http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/gali... Gala
Odpovedať
Profilova fotka
galina a nemáš náhodou ešte tú básničku?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
galina ja by som bola tiež rada vedela slová tej básničky, ak ju ešte máš
Odpovedať
Profilova fotka
inak tie sviečky z toho linku su peknučké ;-)
Odpovedať
droby - dakujem ;-) Slova som vam poslal cez IP Gala
Odpovedať
Profilova fotka
Galina, mozem ta aj ja poprosiť o básničku? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Galina mozes aj mne poslat tu basnicku, prosim prosim... :-)
Odpovedať
my sme tento obrad sviecok mali (dokonca na urade) a sviecku som kupila normalne v svadobnom salone
Odpovedať
vsetkym som vam to poslala na IP :-D Gala
Odpovedať
Profilova fotka
ja už som si to vymyslela, že to bude pred tým prvým tancom a budu svietiť len sviečky na stoloch a my zapalime tú jednu a pri tom nam poverena osoba precita basen, ked zapalime tak dve sviece dame rodičom ja jeho on mojim a pri svetle sviečok zatančíme popelku ;-) díky vám baby, sa mi to strašne zapáčilo
Odpovedať
ahojte, mohli by ste aj mne poslat tu basnicku,alebo naj by bolo,keby ste ju zverejnili tu, vsetky by sa potesili. Dakujeeeem.
Odpovedať
jeeeee, to je pekneeeee s tou basnickou :-) , mozem pekne poprosit, neaku dobru dusicku o preposlanie textu basne? Dakujeeeem.
Odpovedať
Tak aby som to nemusela kazdenu jednotlivo posielat, nech sa paci :-) Snad to "admin" nezmaze. Je to ciastocne bez interpunkcnych znamienok :-( Gala Báseň “Svadobná svieca rozpráva” Svadobná svieca rozpráva... V den výrocia vášho sobáša zapálte sviecu. Je to symbol, ktorý osvetluje a sprevádza. Postupom casu vám bude pripomínat, co ste si slúbili. Svieca vášho svadobného dna vám šepká do ucha: Videla som to. Môj plamienok tam bol, ked ste si podali ruky a jeden druhému ste darovali svoje srdce. Som viac než len obycajná svieca. Som nemý svedok v dome vašej lásky a nadalej žijem vo vašom dome. V dnoch prežiarených slnkom ma nepotrebujete zapálit. Ale ked budete prežívat velkú radost, ked už bude na ceste dieta alebo na nebi vášho života zažiari iná krásna hviezda, vtedy ma zažnite. Zapálte ma, ked nadíde noc, ked do vás vtrhne búrka, ked dôjde k prvej hádke, ked budete ticho pre nieco trpiet: zažnite ma. Zažnite ma, ked bude treba urobit prvý krok a vy nebudete vediet, ako na to; ked bude treba nieco vysvetlit a vy nenájdete slová; ked sa budete chciet objat a vaša náruc zostane ako ochrnutá: vtedy ma zapálte. Môj plamienok je pre vás jasným znamením. Hovorí vlastným jazykom a všetci mu rozumejú. Som sviecou vášho svadobného dna. Vážim si vás. Nechajte ma planút vždy, ked to bude potrebné, až kým ma obaja budete môct spolocne zhasnút. Iba vtedy vám vdacne poviem: Dovidenia nabudúce...
Odpovedať
KKKKKKRRRRAAAASSSNNNNNEEEEEEEEEE :-o x-) x-)
Odpovedať
Mila Galina75 mozes mi prosim poslat aj ten original v nemcine.Naozaj by na to moc potesilo :-N Moc si to zelam v kostoliku tento svieckovi obrad. No a ked ze aj moj nastavajuci je nemecky hovoriaci a cela jeho rodinka tak by to bolo pekne keby som to mala aj v nemcinke. No sice mohla by som prelozit ale ono by to asi nebolo ono. Tak ak to este mas v originali tak sup s nim do IP diki moc reni :-D ;-) Danke ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
musím uznať, že mi po tele prebehli zimomriavky uff to je krááááááása
Odpovedať
Profilova fotka
Ta basnicka je krasna. My sme mali tiez tuto symboliku pocas obradu, velmi to bolo pekne x-) Ja som kupila obycajne sviecky v Ikei a dala ozdobit v kvetinarstve ;-) Ale myslim, ze by sa mali dat zohnat aj v svadobnych salonoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak i mňa tá báseň dostala, už ju mám stiahnutú :-) my sme tiež mali na svadob.stole pred sebou svoju svadob.sviecu s vygravirovanými menami - len škoda že sa mi nič nepodarilo také pekné zohnať pred svadbou ako je táto báseň. x-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
ta basen je super. kamoska mi radi pripojit to k odovzdavaniu ruzi, co myslite? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte barbulik: my sme to mali tesne pred prvym tancom a ten bol samozrejme po veceri a bolo to super, vsetkym sa to velmi pacilo.... :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?