Spoločná svadba dvoch párov

Profilova fotka
Ahojte! S partnerom uvažujeme nad svadbou v budúcom roku v októbri. Moja sesternica by sa mala vydávať v septembri. A teraz sme od rodičov dostali návrh aby sme svadby spojili a spravili ich naraz. Už ste sa s tým niekto stretli? A viete si to vôbec predstaviť, ako sa taká svadba dá spraviť? Mám na mysli napr. obrad v kostole... Je možné vykonať sobáš dvoch párov naraz alebo je to skôr o ochote farára? A čo odobierka, keď každý bývame inde, odčepčenie a kameraman..... Ďakujem za akúkoľvek radu a postreh ;-)
Odpovedať
@barbie19 moj osobny nazor je ze si to este premysli...podla mna si kazdy par zasluzi aby bol si urobil den podla seba, aby nevesta bola za tu najkrajsiu a aby bola stredobodom pozornosti...aj to urobitetak ze to spojite tak vas budu porovnavat a urcite jedna z vas bude ta druha...taktiez take veci ako vyber alkoholu, kameramana, fotografam vyber vyzdoby a farba...proste dooost komplikovane ak by si mala vsetko rozoberat so sesternicou a aby ste sa zhodli no a v dalsom rade ci by sa to aj sesternici pacilo... ja osobne by som sa o svoj svadobny den s nikym nedelila...
Odpovedať
Profilova fotka
@barbie19 ja som toho istého názoru ako @puffu každá nevesta chce byť na svojej svadbe stredobodom pozornosti...a a takto by ste boli len porovnávané...neviem či to stojí za ten hriech v rodine :-) ale ak by ste to naozaj veľmi chceli tak by som to radšej riešila tak že by si každá zaplatila svojho kameramana a svojho fotografa, aby ste sa potom nesťažovali že jedna je dlhšie na obraze ako druhá :-D a ďalšia vec je výzdoba..neviem si predstaviť či vôbec existuje výzdoba na ktorej by sa zhodli 2 nevesty a 4 rodiny...lebo väčšinou sa nevie zhodnúť ani nevestina strana so ženíchovou :-D a ´dalšia vec je zohnať takú veľkú sálu, kde by sa toľko ľudí zmestilo asi nie je jednoduché...a potom to peňažne rozrátavať v tom by ste sa asi stratili :-) ešte si to naozaj premysli....svadobný deň je jedným z najkrajších dňov života, urob to tak aby si naň spomínala iba s radosťou ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
osobne by som nechcela svadbu ani so sestrou ci bratom. ma to byt NAS den a pod nas si predstavujem ja+drahy :) sem-tam sa neviem dohadat sama so sebou, nieto este dalsou nevestou :)))
Odpovedať
Profilova fotka
@barbie19 pripájam sa k ostatným kočkám, tiež by som nechcela mať dvojitú svadbu...ani keby sme zhodli na všetkom na 100 %. Myslím, že je to deň, ktorý je výnimočný a raz za život a preto si ho chcem vychutnať naplno.
Odpovedať
ja by som do toho nešla nikdy ale moja krstná sa tak vydávala, aj keď to bolo pred 17 rokmi..
Odpovedať
Profilova fotka
my sme len dostali taky navrh od rodicov, ze mame porozmyslat.... mohlo by to byt zaujimave ale celkom som sa s touto myslienkou nestotoznila... aj ked moj drahy sa vyjadril tak, ze by s tym problem nemal :-D a ďakujem za rady, len ste ma utvrdili v mojom nazore ;-)
Odpovedať
@barbie19 ja by som bola proti uz len preto, lebo je to tvoj, resp. VAS velky den....mozno to znie trosku sebecky, ale chcela by som byt v strede pozornosti JA ako nevesta s mojim manzelikom, a nie sa delit o pozornost..... a potom este otazka financii, neviem si predstavit, ako by ste sa dohodli aby to bolo ako sa hovori vsetko "koser" aj z tohto hladiska.... nechcem ta odhovarat, to nie, ale myslim, ze toto je prezitok...
Odpovedať
@puffu suhlasim, vzdy jedna nevesta bude iba "ta druha"......keby som mala sestru ci brata, nevydavala by som sa ani s nou, toboz uz nie s nikym z "dalsej" rodiny :-( :-( :-( :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :) Možno je pravda, že väčšina neviest chce byť stredobodom pozornosti, ale to, ako si zorganizuješ svadbu je na tebe. Ak sa na to cítiš a dobre spolu vychádzate, prečo nie? Myslím si, že každá svadba je individuálny prípad a ide hlavne o tvoje pocity. Takže na ne treba staviť. Ono vždy si treba všetko poriadne premyslieť. Moji ujovia (bratia) si brali sestry (dvojičky) a bola to krásna a skvelá svadba. Nie je pravda, že by niektorá nevesta bola stredobodom pozornosti a druhá nie. Takže určite sa taká svadba urobiť dá, obrad si myslím taktiež nie je problém. Ale je hlavné, aby si si odpovedala na otázku či to chceš viac ty alebo je to želanie tvojich rodičov. Lebo vydávaš sa ty, rozhodni sa sama :)
Odpovedať
Uz tu tema o dvojitej svadbe bola ale napisem svoj negativny nazor opat. Aj ked by slo o moju milovanu sestru, dvojitu svadbu by sme ani jedna z nas nechceli. Jednak ide o to, ze svoj velky den a vsetku tu pozornost budete musiet zdielat. Nevyhnete sa urcite porovnavaniu. Sluzby ako kamera a foto nebudu take kvalitne- ak budete mat toho isteho cloveka, nie vsetky momenty budu zachytene, ak roznych, budu si zavadzat. A tak ako je to so sluzbami narocnejsie, salou, obsluhou,....tak isto aj financne pre hosti. Velmi si neviem predstavit ani odobierku-byvate inde, to chcete hosti rozkrajat alebo ich nadrzovku rozdelit kto pojde kam?Taktiez odcepcenie, pripitky budu trvat vecnost, krajanie torty, privitanie v sale, vas prvy tanec nebude ten pravy prvy tanec, prepokladam, ze mate roznych kamaratov, ktory vas urcite budu chciet prist pozriet vecer. Aj hostia to budu vnimat inak. Kazda z vas ma tak isto rozne predstavy a uprimne neverim, ze by ste mali tolko trpezlivosti to sklbit dohromady aby to bolo dobre pre oba pary. Kazdy par ma svoje limity a nikdy nie su rovnake, to potom nie je fer a zas to usti len do svarov. Je mi luto no urcite by som do toho nesla. Svadba pre jeden par da zabrat, pri dvoch aj keby ste neviem ako dobre vychadzali, by ste sa mohli akurat tak dovadit.
Odpovedať
svadba bratov so sestrami (dvojickami) - ktore su rovnako krasne, maju rovnake saty a rovnaku rodinu - OK, to sa da prezit, a moze byt aj zabava - lebo nikto ich nebude porovnavat svadba akychkolvek inych parov - nikdy, ani keby som bola v neviem akej financnej tiesni - nestalo by mi to za tie nervy a ani hadky (kazdy ma predsa svoju predstavu - staci ked si predstavis, ze do svadby hovori mama a buduca svokra...keby to mala byt este dalsia nevesta, dalsia mama a dalsia buduca svokra, asi by som zosalela)
Odpovedať
Profilova fotka
Nepristúpila by som na to. Asi za žiadnych okolností... :) Nie všetko netradičné je zlé, no toto si neviem živo predstaviť, ako by to asi prebiehalo...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?