Skúsenosti s uzatváraním zmlúv s dodávateľmi.

Nakolko sa v susednom vlakne rozbehla diskusia, ktora tam skutocne nepatri zakladam toto vlakno. Chcela by som, aby sa tu riesili veci ohladom dodavatelov vseobecne. Ci uzatvarat s dodavatelmi zmluvy, ako by takato zmluva mala vyzerat, ci pozadovat, aby boli dodavatelia zivnostnici resp. srocky, ci od nich vyzadovat doklady o zaplateni, zarucne podmienky a podobne. Aku su vase skusenosti? Poprosila by som potom robocopa aby sem napisal tie prispevky, ktore mu admin z tothot vlakna zmazal, pertoze sa mi zdali v pravdive.
Odpovedať
Profilova fotka
Kati, tak tebe to naozaj neda pokoj, vies nic proti tejto teme nemam, len davajte pozor, koho tu budete "prepierat" a radsej si overte vsetky fakty, aby Vas nahodou niekto neudal za ohovaranie...len moja rada :-x
Odpovedať
mysti ja nemam v umysle vobec niekoho ohovarat, prave naopak, nepaci sa mi, ked sa taketo veci riesia po roznych vlaknach, kde sa to dotyka konkretnych ludi. Tu by to mohlo byt vseobecne bez mien a "preierania". Len zatial to vyzera tak, ze robocop skutocne mal zaujem len o to, aby nepriamo niekoho pospinil, ked ma moznost tu, tak ho to velmi nelaka.
Odpovedať
Profilova fotka
kati, ani mne sa to nepaci, ked sa tu pisu mena a ohovara. taky ako robocop si asi chcli len nieco dokazat, je to cista zavist. Ja si myslim, ze je to kazdeho osobna vec...a jediny, kto moze na to dopaltit je ten konkretny fotograf/kameraman... ]-( 8-)
Odpovedať
Činnost DJ nie je živnosť. Na výkon deejayingu treba však splniť iné podmienky, hlavne v oblasti autorského práva.
Odpovedať
robocop ja som uctovnicka a viem ako to chodi v tejto brandzi dokonca sa mi stalo, ze aj uradnici na Du chceli uplatok cize, ked ich niekto uplati tak neni sanca, aby sa nieco prevalilo - podla mna je taketo nieco zbytocne, na SR aj v CR je brutalna korupcia a ludia pracuju na cierno a to nezmenis 8-( kazdy nech robi podla svojho svedomia - nevidim vyznam tejto diskusie :-S
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa zda ,ked niekto nema vacsi prijem ako 50-60 tisic rocne ,tak nemusi byt koli tomu zivnostnik
Odpovedať
yvetta: Ako si dopadla so svojim fotografom? Ak by si mala pred zaciatkom spoluprace spisanu zmluvu, v ktorej by boli jednoznacne spisane presne podmienky toho co sa bude robit a ako a termin kedy dostanes vysledny produkt so sankciami v pripade nedodrzania zmluvy, tak by si nemusela zakladat vlakno, ktore si potom zo strachu nasledne nechala stiahnut. Pozri sa do vedlajsieho vlakna ktore je o tom, ze niekomu zrusli salu 10 dni pred svadbou. Nie je toto o dodavateloch a o tom ako as voci takymto veciam branit? Skutocne nevidis zmysle takejto diskusie? Ja teda ANO !!!
Odpovedať
Ešte raz DJ nie je živnosť. (je to umelec v slobodnom povolani ako herci, speváci atď.) Pozor však na to aby to nebolo usporiadanie kultúrnych podujatí. Čo sa týka legalizácie príjmu, tým pádom platenia daní atď. na to stačí legistrácia na príslušnom daňovom úrade. A to je všetko. Ovšem ako som spomínal je treba sa vysporiadť s autorskými právami so Slovgram, Soza. IFPI. Svadba však nie je verejná produkcia, nepodlieha zákonu o verejných podujatiach (nahlasovacia povinnosť atď.) Ak niekto dostal niekde iný výklad tak bol uvedený do omylu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
kati ja som si bola toho vedoma, ze stym fotografom nemam zmluvu a tu temu som nezakladala kvoli tomu, ale poukazovala som tam na ine skutocnosti no comment a verim tomu, ze vysledny produkt bude kvalitny aj ked s problemami :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?