Nevesta z Košíc, ženích z Bratislavy. Ako to zladiť?

Prosím poradte, ako mam zladit vychodo-zapadnu svadbu aby aj jedna strana aj druha bola spokojna. Ktora z Vas s tym ma skusenosti?
Odpovedať
1
2
5
hm a v com je problem, my sme mali svadb tu na zapade a nebol problem,..eda u nevesty, tak sa to vacsinou robi
Odpovedať
no ved svadba u nevesty, ale co ked sa kazdy z BA stazuje ze je to daleko. a kde ich ubytujeme? nemoze ich v noci poslat domou.
Odpovedať
Profilova fotka
zuzka, to zavisi od poctu hosti a vasich financnych moznosti ;-) . v kosiciach je vela hotelov, penzionov, ubytovni, internatov... aj my tak ubytuvavame hosti.
Odpovedať
Zuzuska, skus napisat nevesticke menom "pavianca", ona je z vychodu,nastavajuci z BA a svadbu maju tu. Podla mna ale treba zvazit hlavne financne hladisko, lebo v KE ta vsetko vyjde lacnejsie, cez hostinu, vyzdobu az po ubytko... Tak ak nechcete tolko minut, tak by som asi robila svadbu tam... hlavne s ubytovanim je v BA problem, teda ak chcete mat vacsiu svadbu, taku ze nebudete schopni hosti ubytovat u seba (rodiny). Moja kolegyna mala vlani svadbu niekde v okoli kosic, ubytovali celu rodinu, hostina bola super a hovorila, ze ich to vyslo lacnejsie nez obdobna hostina (len hostina) tu v BA... taktiez moj kolega co planuje buduci rok a nechcu tolko minut, bude mat svadbu na vychode.
Odpovedať
Profilova fotka
to zuzuska: tak sa hlásim :-D , my sme sa rozhodli pre svadbu v BA, lebo z mojej strany by mám málinko hostí (15), drahý okolo 50, samozrejme keby sme mali svadbu na východe, tak sa tie počty otočia, ja by som mala o 10 zhruba viac a drahý menej, stále sa nám však nechcelo ťahať kopu ľudí na východ, aj keby to asi v konečnom dôsledku vyšlo lacnejšie....najprv sa nám to však nezdalo.....benzín + ubytko pre veľa hostí, ja som tiež chcela na svadbe súbor, ktorý by sme nemali asi kde ubytovať aj keď s ubytovaním hostí -rodiny by problém nebol. Nie vždy je však svadba na východe lacnejšia, napr. ubytko by nás vyšlo rovnako (v penzióne v BA máme 50% zľavu na ubytovanie), jedlo by však bolo oveľa lacnejšie na východe a tiež vo VT nepoznajú položky ako prenájom sály, čašníci, výzdoba a pod......kdežto v BA si zarátajú aj špendlík :-D , 100 ľudí v BA to je finančná samovražda, ale drahý chcel veľkú svadbu :-D , takže je dobré si zvážiť počet hostí a pod., neviem, či máš nejaké konkrétne problémy ohľadne východniarsko-západniarskej svadby- u nás vznikol napr. problém pri organizovaní redového....... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
zuzuska: my to mame tiez tak nejako, drahy je zo stredneho slovenska ja som z Presova a byvame v Blave. Svadba bude v Presove. Ratame s tym, ze ubytujeme asi 20 hosti. Niektorych ubytujeme u nas doma v Presove a niektori pojdu do penzionu. ;-) Ubytovanie platime samozrejme my. Je to sice o zivot cestovat a vybavovat a samozrejme to chce nejake tie dni dovolenky, ale da sa to. Ked sa chce, tak sa da ;-) Drzim prstiky.
Odpovedať
Dakujem kocky. Ja chcem mat na svadbe vsetkych ludi, ale bude mi luto ak budu odmietat prist kvoli cestovaniu. Ale ak by ich bolo viac, bol by autobus zabezpeceny z rodiny, takze by sa platil iba benzin. Najvacsi problem by bol asi z ubytovanim, ale ako pisala meliska, najlepsie by bolo zohnat ubytovanie, kde by nam pri vacsom pocte ludi dali nejaku zlavu. Okolo 30 ludi budeme mat aj z Bardejova a kedze to bude u nas tretia svadba (dvaja bratia sa uz ozenili) Bardejovcania prespavaju u nas doma. Takze preto nemame kde Blavakov ubytovat. Ale to vsetko zalezi od toho, kolko ludi pride. Takze sa dopredu tym neznervoznujem. Mozno ziadne ubytovanie ani nebude potrebne. Ale ak by ste o nejakom akom ubytovani vedeli, budem rada ak mi poradite. Vela ludi mi vravelo, ze sa to robi tak, (a mam s tym skusenost aj ja) ze z nasej strany sa ubytko zabezpeci, a kazdy si to zaplati za seba. Co na to hovorite? :-| A co sa tyka organizacie svadby, tak dufam ze sa na vsetkom dohodneme a vsetko pojde hladko. ;-) Viacmenej to bude vychodniarska svadba. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
zuzuska ja som tiež zo západu a snúbenec z východu.svadba bude na východe.tiež mám problém s ubytovaním pre moju rodinu a kamarátky.naštastie priatel majú veľký dom a ich rodina sa tiež ponúkla,že môžu dakoho ubytovať.a ak ani tak nebude dosť miesta,tak nedaleko je učilište s internátom,tak tam prespia.nebude to síce hotel,ale predsa ich nepošlen tiež na 8 hodinovú cestu domov. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to zuzuska: no my sme mali s drahým takú predstavu, aby hostia spali v mieste konania svadby (preto máme hostinu v penzióne), zdalo sa nám to najlepšie a najpohodlnejšie pre hostí aj pre nás, ráno dáš hosťom raňajky, vyprevadíš ich s výslužkami.....takých miest nie je (aspoň v BA a ani vo VT veľa), takže to sme mali zajednané rok dopredu, to si hneď pobehajte, aby ste také miesto našli, to sa potom aj tomu prevádzkovateľovi viac oplatí a vyjde v ústrety aj so zľavou na ubytovanie a pod. (nám dali aj zľavu na prenájom dvoch miestností). Ak si ale nájdete reštiku, je dobré, aby bolo ubytko (hotel, internát...) blízko peši, nemusíš potom zabezpečovať rozvoz hostí od 2.00 do 5.00 rána...
Odpovedať
Profilova fotka
baby ja som z VT a teraz už manzel je zo ziliny. svadba bola na vychode.my sme to urobili tak, ze my sme zabezbecili autobus ktorí sme aj zaplatili /tam aj spat/ a zohnali sme aj ubytovanie, dali sme im na vyber hotel alebo ubytovnu kde bola aj ina cenova relacia, oni si vybrali, my sme im to zabezpečili a oni si to uz potom zaplatili.a vsetci boli spokojni a nemuseli si brat ziadne extra volno...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj zuzuska, mi mame svadbu 1.9. - ja od BA, nastavajuci od KE. Vyriesili sme to skoro na polceste - v Bojniciach. Obrad na Bojnickom zamku, a hostina v RS Pust. tak kazda strana bude cestovat asi 3 hod. Do programu sme napisali, ze zabava bude predbezne do 04.00. Ubytovanie sme zabezpecovali len soferom autobusov, a hostia rano pojud domov. Ak by si vsak chcela aj ubytovanie, v tom RS su velmi dobre ceny, a vyzera to tam uzasne. Len asi nie je to tam moc vhodne na svadbu v zime.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj zuzuska, ja som zo zapadneho slovenska a drahy je vychodniar. S ubytovanim sme to riesili tak, ze hostia mali zabezpecene ubytovanie u znamych. Ale aj tak niektori sa rozhodli rano cestovat domov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my platíme hosťom ubytovanie, ale záleží na dohode... :-)
Odpovedať
ahoj, ja som z ba, drahy z dk. svadbu sme mali na orave. mali sme to v mensom horskom hoteli, kde sa aj spalo. v noci z piatka na sobotu sme mali 3 izby-my, moji rodicia, moje 2 kamaratky z ba. zo soboty na nedelu sme brali tie iste 3 plus dalsie 4 izby (hostia z ba, kn, pardubic a manzelova mamina). tu jednu noc sme platili vsetkym. svadba bola "u zenicha" nakolko bolo treba menej ludi dostat na oravu ako keby bola svadba v ba a bolo by treba dostat ludi do ba. a financne je to tiez neporovnatelne. o pristupe hovorit nebudem, v ba je vsetko ine, na orave nic nebol problem, maximalna ochota a ustretovost. ked zabezpecis autobus, ktory by isiel este v noci mozes narazit na problem, ze nie kazdemu sa chce ist domov v rovnakom case... alebo ako uz bolo pisane skuste svadbu na polceste, ale potom sa ti moze stat, ze budes musiet ubytovat vsetkych... vela stastia :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
mimam • Dnes o 08:24 AAAAAhojteeeeee :-D Tak toto forum som zalozila, kvoli tomu, ze ja si beriem vychodniara (ja som zo zapadu - Myjava) a chceli by sme spojit zvyky, ktore sa robia na svadbach ako u nas, tak aj u nich. Cize, aby sme si navzajom poradili a popr. dali napad, ako zabavit hosti aj na jednej aj na druhej strane.. :o) A tiez ako riesite spanie a cestovanie pozvanych hosti, ktori budu cestovat taku dialku.. Jednoducho nieco na toto tema, ved si rozumieme nie? :o) Budem sa tesit kazdemu dobremu napadu, ktory by, nie len mne (nam), pomohol sprijemnit svadobny den ;-) :-) 8-) Kujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem
Odpovedať
tak dufam ze tu niekto napise ked je to tema debatovana uz davno..
Odpovedať
no u nas je nevesta z vychodu a zenich zo zapadu,alebo skor stredu..takze ti kludne napisem nejake info..len sa pytaj ;-)
Odpovedať
:-D to som rada teda ze si mi napisala :D tak sem teda popis co poznas.. ja viem len o redovom :-N
Odpovedať
idem ja teraz ale na vikend uz tak ak sa mi podari tak sem nakuknem. tak ak napisete, ja sa ozvem potom a vyjadrim sa aj ja ;-) zatim x-)
Odpovedať
no a dolezita je kapusta v nejakej podobe..ta musi byt urcite ako posledne jedlo..lebo to znamena,ze sa mozu hostia zacat vytracat zo svadby..
Odpovedať
Profilova fotka
ja som z myjavy, manzel bol spoza presova a svadbu sme mali v bratislave a vyslo to skvelo myslim, je ale pravda, ze sme nemuseli riesit sklbenie ziadnych zvykov, kedze sme obaja zvyky zamietli
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ja som z Nitry, manzel zo Spisa a cela nasa rodina z Oravy... praktizovali sme zvyky, ktore sa obom pacili :-D ... pripadne sme ich patricne upravili... napr. sme nemali typicky redovy, bol posledny tanec s nevestou a zenichom, ale nevyberali sme pri tom peniazky a ja som nemala oblecene specialne saty na to... a podobne...
Odpovedať
ahojte u nas je to tak, ze svadba sa kona na zapade, odkial som ja, drahy je Kosican a teda hostia z jeho strany tiez budu musiet cestovat sem.. nasla som si ubytovnu u nas v meste, kde im vieme zabezpecit ubytko za nejakych cca 200 Sk na noc, ak maju zaujem.. ak by chceli nieco luxusnejsie, maju moznost zostat na noc v hoteli, kde budeme mat hostinu, avsak ten uz si budu hradit sami, kedze to je cez 2000 na noc.. dali sme im moznost vyberu, i ked si osobne myslim, ze ta ubytovna je lepsi napad, lebo nadranom bude aj tak asi vsetkym jedno, kam si lihaju a nebudu sa musiet aspon rano o 9-tej odubytovavat, ako v pripade hotela. a ak by dakto odmietal prist kvoli dialke, asi by ma to ani nemrzelo, lebo ako hosti na svadbe si nepredstavujem ludi, ktorych volam len z povinnosti, a ktori z povinnosti prisli.. chcem tam mat takych, co prisli, lebo si zelaju s nami prezit ten den a prisli s potesenim 8-)
Odpovedať
daniela1983 ty si z my? tak sa prosim zapoj aj do temy Myjava (ta myjavska veza) lebo tam sa konkretne rozpravame kde kto co zhana a zhanal aby sme mali lahsie pripravy.. diky ;-) :-) a ked ste ty z my a on z vychodu, to ste cela delegacia prisli do ba? a ako sste spali a kde? nebolo to prilis vsetko drahe? :-. zahara ja si myslim ze ste to vyriesili dobre..dobry napad-ze ubytovnu vy a hotel si budu hradit sami.. my mame zajednane zatial niektore izby na internate lebo je to hned vedla nasej saly a asi tiez urobime to ze ak niekto bude chciet nieco luxusnejsie tak ho posleme do hotela :-N len mi je to take blbe ze ja si pozvem hosti na svadbu a este oni aby si platili..ale tiez asi aj oni budu musiet pochopit ze dnes je svet drahy.. :-N 8-( moja rodina sa totiz zmesti k rodine ktora byva na my a ostatnych z vychodu musime ulozit na ten intrak.. a to tiez premyslam kedze je to taka daleka cesta ci nepridu uz v piatok niektori..ak nie vsetci.. aby sme im objednavali izby uz na piatok..aj to sa kludne moze stat :-|
Odpovedať
tak toto som absolvovala pred dvoma tyzdnami :-D Ja som z BA, manzel z KE. Hostia z KE (asi 15) prisli doobeda v den svadby vsetci k nam domov, dostali najest a presunuli sa na miesto hostiny. Pre polovicu sme mali zabezpecene ubytovanie na intraku v blizkosti domu (200.- za izbu, takze pohodicka), aby sa rano presunuli zasa k nam. Realita bola taka, ze niektori si zaplatili izbu priamo v hoteli kde sme mali hostinu a zvysok sa natlacil k nam domov. Doteraz netusim ako sa tam pomestili :-D A v nedelu okolo obeda sli zas na vychod.
Odpovedať
whizzy tak v prvom rade ti gratulujem :-D vy ste mali iba 15 hosti z ke? my budeme mat ovela viac asi.. teda rodina je velka, s ktorou sa pocita, ale samozrejme nepridu vsetci, su uz stari ludia, aj taki co maju deti a tak.. takze konecne cislo budeme vediet pred svadbou pocitam.. to ze my mame ubytovavat aj polovicu mojej rodiny ale ta sa zmesti u tych co byvaju na myjave, ale vsetci sa naozaj nezmestia, ked aj vyhodniare pridu :-) tych z vychodu mame teda v intraku a tiez tak asi 170 sk, v poho.. takze vy ste nakoniec intrak ani nevyuzili...dufam ze ste izby neplatili popredu :-S chichi.. ste teda usetrili na ubytku co sa teda vyplati :-D
Odpovedať
mimam, nastastie neplatili, sme tam potom zobrali tete co to mala na starosti kvety a kolace, nech sa nehneva, ze zbytocne to chystali a bola taka rada, ze ani peniaze nechcela :-D Dalsi tyzden tam mali niekoho ubytovat, tak mali nachystane :-D Drzim palce, neboj, nejak bude ;-)
Odpovedať
chichi..takze kde usetris tam usetris :-D vam to teda celkom dobre dopadlo.. som zvedava ako sa s tym popasujeme my :-N sak dam potom vediet urcite..ale to si este pockate ;-) x-)
Odpovedať
no co bambulky.. spime? |-| x-) nikto nic nepise :-. :-(
Odpovedať
ahojte..tak my sme si vybrali penzion..a tam mam rezervovanych 15izieb po 2osoby..a penzion nam dal super zlavu na to ubytovanie..takze som velmi spokojna..budeme mat do 30cezpolnych..a nemam rada,ak sa musia niekde tlacit..navyse my sme vyberali aj miesto konania hostiny tak,aby sa tam dali ludia ubytovat a bolo to pekne..tento penzion je otvoreny asi na jesen 06..takze este velmi zachovaly..
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?