Kto má mať príhovor na svadbe?

Profilova fotka
Ahojte, potrebovala by som poradiť. Kto má mať príhovor na svadbe? Viem, že to býva pred prípitkom, hneď po usadení, len neviem presne kto.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ahoj,u nas ho mal manzel mojej krstnej mamy.urcite treba poprosit niekoho kto nema problem postavit sa pred ludi.moj ujo mal kratky prihovor,iba uvital hosti,podakoval rodicom a pripil nam na zdravie.
Odpovedať
Viem ze u mojej sestry to bol starejsi, ale bezne to byva bud krsny otec nevesty alebo prvy druzba
Odpovedať
Profilova fotka
u mojej sestry to bola svedkyna, tak ja som zatial pripravila na to tiez moju svedkynu, ktora z toho nebola velmi nadsena :-), len som chcela vediet, ci to je vsetko alebo ich ma byt viacej. :-D
Odpovedať
U nas to bude moj svokor, kedze ako starosta s tym nema problemy :-) Akurat mu vsetci dohovarame, aby sa prilis nerozsupol a nerecnil po hodiny :-S My mame dvojjazycnu svadbu, takze asi budem niekoho musiet poverit, nech to preklada a moj kratky prihovor, resp. podakovanie rodicom, spravim v slovencine.
Odpovedať
ahojcek..u nas bude mat prihovor prvy druzba..
Odpovedať
Profilova fotka
aha,som zabudla,aj my sme mali dvojjaz. svadbu a vsetko co sa dialo prekladala nasa dobra znama,kt. je majitelkou angl. skoly :) no ale pointu redoveho tanca nezvladla,kedze to asi v zivote nezazila ;)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja som sa pri vybere kto bude mat prihovor rozhodovala medzi mojim otcom a mojim svedkom, tak som sa to aj niekde docitala, no a nakoniec som poprosila svedka, lebo si myslim, ze tatko - ako ho poznam bude rozciteny, tak mu nebudem pridavat na citovom strese :-) na kamoskinej svadbe mal prihovor jej brat a to bol pan prihovor...bolo to "dost" dlhe a miestami aj komicke, kedze zacal "od utleho detsva" kazdeho z mladomanzelov....ale pobavilo :-) Moj svedok si to predstavuje este strucnejsie ako ja-tak vyhodil polovicu z toho, co som mu seriozne napisala. Som zvedava, ako to zvladne. Kedze je to potmehud, cakam, ze tiez vsunie nieco na zasmiatie :-) Ozaj, budete si predstavovat hosti? :-)
Odpovedať
Myslite, ze by mohol mat prihovor starejsi?
Odpovedať
Profilova fotka
matja, ja myslim, ze ked bude mat prihovor starejsi, tak je to OKa, zalezi asi od toho, kto je na to disponovany, hlavne, aby sa necitil trapne kvoli treme a tak - ci uz je to svedok, otec, brat, druzba alebo starejsi...a starejsi je vacsinou ten najpovolanejsi :-D
Odpovedať
ja neviem, starejsieho by som osobne nechcela na prihovor. Ma to sice, ako spominate, vyhody, ze je na to najpovolanejsi, lebo to robil uz x-krat, ale nema k mladomanzelom ziaden vztah. Cappy, u nas by predstavovanie hosti trvalo asi hodinu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mai, tak popros niekoho z rodiny kto vie vystupovat a neboji sa povedat par viet. Ja som povodne chcela svedka svoju sestru, ale ta to hodila na svojho muza a mojho svagra, lebo ze ona bude mat ako svedok tremu :-) So svagrom vychadzam v pohodicke,s mojim nastavujucim si rozumeju, nie je to ziadny tremista,vystupovat vie aj tvarit sa akokeby nic :-D Tak slubil, ze prihovor povie. Co sa tyka starejsich, ja by som nechcela, aby ma nejaky s valaskou organizoval (ako na svadbe priatelovej kamaratky, ked sa chvilu po obrade rozpravala s kamosmi) a podobne...alebo ako iny pousadzal hosti kade jako a rodina sa ocitla niekde mimo a kamarati zas na "lepsich" miestach :-D A to predstavovanie...no nas je 50...neviem, zatial nie som rozhodnuta... Ale viem, ze nechcem, aby po pripitku nasledovalo zivio...s mojim nastavajucim sa nam to nepaci, ale aby sme nedopadli ako na kamoskinej svadbe-vsetkych upozornili a aj tak sa nasiel jeden, ku kt. sa pridali dalsi :-D
Odpovedať
cappy, ja mam rovnaky nazor na starejsieho, prihovor spravy svokor a mna zase svagor povedie pred oltar. Sestre "prischla" motlidba v kostole, to ale snad nebude problem, ved to bude mat napisane na listku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
...par chybiciek sa vludilo, nevsimajte si ich :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
U nas to prischne asi tatinovi.... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Keď sa ženil syn tak dcéra mala príhovor presne preto, že si nikto na to netrúfol. Mala to vo forme básničky úplne perfektné. Zložila to v aute po ceste ku nám. Potom to prepísala na pergamen ktorý opálila a dala na to ešte pečať. Začala detstvom až po sobáš. Stručne a vtipne. Aj sme si poplakali aj sme sa zasmiali. Je úplne jedno kto ho prečíta. Ale keď už, tak niekto kto má k mladomanželom predsa len bližší citový vzťah a dobre Vás pozná.
Odpovedať
u nas to bol aj moc ocino a bol velmi pysny na to, ze ma mohol odviest k oltaru a potom prehovorit k svadobcanom kratko pred pripitkom...bolo to vystizne, mile a originalne...na to vsetci povstali a navzajom sme si cinkli :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ja som z tych svadobnych zvyklosti uplny blbec. Na svadbe som bola naposledy v desiatich rokoch, takze nemam prehlad. Ten prihovor ma napisat nevesta alebo ten, kto to bude citat? A o com to ma asi tak byt? :-|
Odpovedať
moncuska, moj ocino si to tajne napisal a takisto aj predniesol pred vsetkymi svadobnymi hostami...v skratke to bolo o tom, ze vita za novomanzelov vsetkych svadobnych hosti, ktori prijali pozvanie na nasu slavnostnu udalost, potom bolo nieco male o tom aky sme my dvaja, za tym velmi dlhe prianie a venovanie do zivota a nakoniec zazelanie prijemnej zabavy a vychutnavanie podavanych a naaranzovanych dobrot :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem. Este najst toho odvazlivca. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte bubulky, nemáte niektorá z vás napísaný príhovor, ktorý by sa dal použiť? u nás totižto nie je nikto kto by také niečo vymyslel. Prosím zachránte ma a dajte mi nejaký tip. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
KSB:Ja mam nejake prihovory, mam ich nascanove, ak chces, posli cez ip mail a zaslem ,co mam...
Odpovedať
Profilova fotka
Ywett, mohla by si tie príhovory poslať aj mne. Mail: izabela@szm.sk Tiež som z toho na nervy, lebo u nás v rodine nemáme moc rečníkov. Budem to musieť na niekoho hodiť. Tie príhovory, ako inšpirácia, by mi veľmi pomohli. Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to na prihovory po finsky nema nik. :-D Minule sme boli na svadbe Spaniela a Finky, no a podla finskych zvykov, prihovor mal po veceri skoro kazdy. Teda hned po predjedle pol hodinu mama nevesty, navyse to prelozila potom do span., takze cca 1hodina. PO druhom chode, otec zenicha, no potom po polhodinkach este nalepsia kamaratka, zenich a nevesta, a svedkovia. Takze cca, 3 hodiny prihovorov. Vecera sa tak skoncila o 12tej, vsetci boli uzivani a ospali, no a bolo to cele take melancholicke, takze brrrr. Toto urcite nie. Ja si myslim, ze by mohli mat prihovor svedkovia nevesty a zenicha,no a mladomanzelia podakovanie rodicom. No a ked nejaky kamos chce povedat tri vety, alebo nieco dodat, tak zatukanim o pohar, no a bavit sa.
Odpovedať
Profilova fotka
Preposlane nevesticky do mailoch...este nieco som si pisala sama z versov..posplietala som tam viacero basni a viet napr. podakovanie rodicom, co som citala, maminke, ockovi....vecer to pozriem a ked tak napisem,ok?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak dnes som VAM uspesne vsetkym, co ziadali rozposlala vsetky prihovory, ktore som mala. Teraz VAM napisem, este to dakovne, tiez som to odnekial prebrala, ale netusim uz odkial: Rodičom: Dakujem Ti mamicka moja, ze si pri mne vzdy stala. Dakujem Ti, ze si vzdy mala pre mna aspon chvilku, vedz, ze tie chvilky si uchovavam v pamati ako vynimocne spomienky. NOa ocko, Tebe zasa dakujem, ze si mi vzdy dal najavo to, co si myslel v danej chvili a slubujem ze vzdy si najdem cas na to, aby som ti povedla: ANo mas pravdu a lubim ta. Dakujem Vam, ze ste ma priviedli na tento svet, dakujem vam, ze moj zivot je ako pestrofarebny kvet. Bohu svoju kazdodennu vdaku dam, za to, ze vas pri sebe mam.
Odpovedať
Profilova fotka
Mamicke: Nik na svete nema to, co ja. Ten poklad mi poslali zhora. Nechcem nikdy vidiet, ako si slzy utieras, pretoze pre mne vela znamenas. Mrzi ma, ak ta zranujem, ale ja si to v tej chvili ani neuvedomujem. Znamenas pre mna svet, takej mamicky uz nikde niet. Si mojim utociskom, schovavas ma pred zlom, utieras mi slzy a nikdy ta to neomrzi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som citala prihovor rodicom po polnoci aj mamine a ockovi i ked sa mi hrdlo zvieralo... Tie prihovory su upravene, boli v inej podobe, nasla som to tusim na www.vinsovacky.sk
Odpovedať
U mna urcite moj ocinko...teda ak to zvladne bez slziciek.... :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tie prihovory hovorila po polnoci a s manzelom a odovzdali sme nasim prekvapko - darcek kupele...takze to bolo v ramci toho... :-D NO slzickam sa ubranit je tazke :-D
Odpovedať
ywett...tak to skladam poklonu...ja by som zo seba nevydala hlások.... :-|
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?