Kde stojí nevesta pri oltári? Viete poradiť?

Ahojte, zienky, my to uz mame zapar a teraz ma prave napadlo, ze ako sa vlastne prichadza k oltaru, resp. viem, ze zenich tam uz caka - privedie ho jeho mamka, ale na ktoru stranu sa ma postavit nevesta, ktoru privadza jej tatino? :-) Taky detail, len uz teraz riesim taketo konkretnosti. Dakujem moc vopred za radu. A.
Odpovedať
My sme to tak mali tiez, zenich s mamou, ja s tatkom. POzri na fotky v mojom albume, tam to krasne vidno, kto na akej strane stoji. :-)
Odpovedať
S prichadzanim pred oltar to moze byt rozne. Najlepsie je to prebrat s knazom, ci nema on nejaky zvyk. Moznosti je viac. - hostia sa usadia a vo vchode kostola bude stat zenich s mamou, za nimi nevesta s otcom, za nimi svedkovia a za nimi druzicky. Knaz ich prijde privitat ku vchodu, tam su nejake formalne otazky v zmysle, ci sa chcete ist vziat a potom pojdete v malom sprievode aj s ministrantmi k oltaru - hostia su v kostole a pocas hudby vchadzaju zenich, nevesta a svedkovia a druzicky - zenich caka pri oltari a nevestu vedie otec dnu pocas hudby - vsetci hostia sa vonku zoradia za zenicha a nevestu a vchadzaju v dlhom sprievode - ... Moznosti je vela. Treba vybrat tu najviac vyhovujucu. My budeme mat asi tu prvu. Ak nema kto viest zenicha alebo nevestu k oltaru, tak vedu jeden druheho :-) Kto je v vlavo a kto vpravo si teraz neviem spomenut, ale je to inac ked ste este slobodny a opacne, ked uz vychadzate z kostola. Staci pozriet v albumoch ako vedie knaz mnadomanzelov von. Snad to nebude vsade inac :-)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... skus pozriet i tu, kocky hodne diskutovali o poradi, postupe a podobne... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
u nas - najprv sa usadili hostia, zenicha odviedla pred oltar jeho mama, ja som isla nakoniec s otcom. Je to takto: nevesta je vedla zenicha zlava. Ked sme vychadzali z kostola viedol nas knaz, zenich bol po jeho lavej strane, ja po pravej. Pred obradom sa nas kostolnik opytal ako pojdeme. Prve zazvonenie - vystartoval zenich s mamou a druhe zazvonenie, ja s otcom. Ako pise bajka26 moznosti je vela.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mojasvadba.sk/article/vstu... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?