Civilný sobáš na Slovensku po svadbe v Británii?

Ahojte chcem sa opytat ci by slo urobit svadbu v uk len my a 2 svedkovia a potom svadbu na sk. Myslite ze je mozne mat este raz civilny sobas na slovensku?
Odpovedať
lucinek..a preco nie..ja osobne v tom nevidim problem..ved aj na vyrocie svadby si mozete spravit nvy obrat a znova povedat manzelsky slub.. pokial nechce jeden,najde sa iny..takze mozno to obcas bude treba trocha casu..njst ochotneho cloveka..
Odpovedať
Planujeme zostat v anglicku a preto by bolo pre nas vyhodnejsie vziat sa tu, ale chcela by som potom poriadnu svadbu na slovnensku s rodinou a priatelmi.
Odpovedať
tak pri dalsom pobyte na svk skocte na urad a poinformujte sa..ale osobne si nemyslim,ze bude problem.. ;-)
Odpovedať
zatial dakujem :-)
Odpovedať
Lucinek ale nevidim problem zorganizovat svadbu na Slovensku na dialku, je nas tu viac takych. Otazka vsak je, ci zo svadby v UK mate aj nejake pravne vyhody...
Odpovedať
ahojte aj ja som tuto temu chcela rozvijat v teme Svadba na plazi... chceme sa totiz zobrat na plazi a potom sme chceli spravit doma pre rodinu druhu svadbu... bohuzial sa mi zatial z toho co som sa dozvedela zda ze to nie je mozne, lebo by to bolo ako keby sme sa dvakrat zobrali a to je trestne 8-( preto zhanam info o tom ci neni mozne spravit len nejaky neformalny pobrad ktory by sa potom nezapisal do matriky, ale bohuzial na "uradnych miestach" sa k tomu nechce nikto vyjadrit ci sa to da ci nie :-( Ozaj by som bola rada keby sa tu niekomu zadarilo u nehjakych ochornejsich uradnikov zistit jednoznacne stanovisko???
Odpovedať
http://www.mojasvadba.sk/album/album.... tato baba mala dvakrat.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
leatea, ta baba to mohla mat dvakrat, ale len raz oficialne. lucinek1, my sa tiez berieme v Kanade oficialne kvoli papierovackam (neplanujeme nic velke, mala svadba v komornom prostredi u nas doma :-)) a v Bojniciach bude svadba-party. V Zlatej sale budeme mat slavnostny obrad, len s tym, ze si nepovieme ano, ale vsetko ostatne bude dost verne pripominat ozajstnu svadbu (slavnostna rec, vymena prstienkov, manzelsky bozk...). Vola sa to prijatie mladomanzelov alebo uvitanie do manzelstva. My ideme cez svadobnu/cestovnu agenturu Impuls a na ich strankach su FAQ s odpovedami, kde medzi nimi najdes aj tuto: Môžeme sa zosobášiť na Bojnickom zámku aj v prípade, že sme už absolvovali oficiálny obrad v zahraničí? Áno. Môžete absolvovať Prijatie mladomanželov. Nejde síce o sobáš v pravom slova zmysle, ale celá ceremónia je takmer rovnaká. Účastníci akurát nevyhlasujú, že poznajú svoj zdravotný stav a tiež nezaznie povestné "áno". Táto možnosť je vhodná aj pre páry, ktorým je výhodnejšie, jednoduchšie a lacnejšie zosobášiť sa v zahraničí. Na Slovensku potom následne absolvujú prijatie a usporiadajú hostinu.
Odpovedať
dobre vediet ;-)
Odpovedať
Bolo by to super keby to slo. Pre nas je vyhodnejsi sobas v zahranici. mali by sme stoho urcite vyhody, ale chcem mat aj poriadnu svadbu so vsetkym co ktomu patri. Nevadilo by mi ze si uz nepovieme druhy krat ano pokial by vsetko ostatne vyzeralo ako obrad aspon pre rodinu aby si nemysleli ze boli o nieco ukrateni
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte kocky, pripojim sa k teme....my tiez budeme mat dve svadby a dva sobase...ale je to asi trosku iny pripad. Moj buduci manzel je Francuz a tu je povinne mat civilny sobas. Takze my budeme mat civilny vo Francuzsku a cirkevny (a typicku slovensku svadbicku) na Slovensku. ;-) Pre vas je asi problem v tom ze sa jedna iba o civilny...podla toho co nam bolo povedane, nie je mozne mat ktory kolvek sobas dva krat (napr. mat civilny v zahranici a potom doma)... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No ano, prave preto som napisala, co som napisala. Cirkevny a civilny sobas sa beru inak. Kedze u nas cirkevny sobas neprichadza do uvahy a legalne na celom svete nie je mozne mat dva civilne sobase, rozhodli sme sa, ze na Slovensku budeme mat Prijatie do manzelstva. :-) lucinek1, informuj sa potom na matrike podla miesta Tvojho sobasa, co k Prijatiu mladomanzelov budete potrebovat. Od nas napr. matrika v Bojniciach nepotrebuje nijake specialne tlaciva, ziadosti a preklady, ale potrebuju vediet kde a kedy sa konal sobas, s kym bol sobas (priezvisko), ci si budeme chciet vymenit obrucky (jasne, ze hej ;-)), ci tam ma by pritomny fotograf a zaplatit spravny poplatok za prenajom Zlatej saly na Bojnickom zamku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahojte, urcite sa to da... ja mam spoluziacku, ktora mala dva sobase... jeden v amerike a druhy na slovensku... ako ju poznam tak by som povedala ze urcite boli obidva cirkevne, ale fakt neviem... na slovensku mala v kostole a robila to len kvoli papierom, aby boli aj na slovensku oficialne zosobaseni...
Odpovedať
Profilova fotka
Aby v tom bolo jasno ohladom sobasov/svadieb, pokial ich chcete mat dvakrat s tym istym manzelom (kdekolvek na svete sa beriete) :-D : 1. Cirkevny cirkevny -> no problem 2. Cirkevny civilny -> no problem 3. Civilny civilny -> PROBLEM -> riesenie: civilny sobas -> slavnostne prijatie do manzelstva / prijatie mlaomanzelov
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my tiez rozmyslame ako to urobit so sobasom,ked zijeme v Irsku. Tie Bojnice su super napad. Neviete kolko to asi vyjde korun za ten obrad a hostunu cirka pre 80 ludi? A ta hostina bude tiez na zamku? Este mam jednu otazocku. Co treba potom urobit na Slovensku aby Vam uznali civilny sobas v zahranici? Asi bude treba preklad sobasneho listu. A treba si hned aj zmenit meno v pase a na obciansom?
Odpovedať
Ahojte dievcata, mne bolo na matrike povedane, ze ak sa udeje civilny sobas kdekolvek na svete, je platny na celom svete a druhy-krat sa uz nemoze s tou istou osobou udiat, pretoze na matrike sa vypisuju formulare a je tam otazka, ci ste slobodni. Ked date ano, tak klamete (kedze uz ste vzati niekde v zahranici, a neviem, ake by to klamstvo mohlo mat nasledky), ked date, ze uz ste zobrati, tak sa druhy-krat s tou istou osobou nemozete vziat. Mne tiez ale nie je jasne, ze ak chceme mat sobas potom este v kostole na Slovensku, ci tam si to ANO povieme, alebo ako sa to udeje... Pre uznanie civ. sobasa, ktory bol v zahranici, treba priniest na matriku sobasny list s apostilou prelozeny oficialnym prekladatelom, rodny list a obciansky preukaz slovenskeho obcana z paru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?