Tajná svadba. Aké máte s tým skúsenosti vy?

Ahojte, s priateľom sne sa rozhodli vziať tento rok a tiež sme sa rozhodli mať tajnú svadbu. Teda 100% tajnú pre jeho stranu, nakoľko má rodinu, o ktorej vie, že by sa nám začali starať do všetkého. Hlavne veľmi veriace babky by asi neprežili, keby sa dozvedeli, že sa budeme brať len na radnici v prítomnosti 2 svedkov. Takže on sa rozhodol nikoho nepozvať, čo plne rešpektujem. Ja som tam chcela mať aspoň mamku /sestra mi ide za svedka/, ale tá sa vyjadrila, že keď tam nebude jeho mama, tak nepôjde ani ona. A to ma trápi :-( Vôbec neviem ako sa mám k tomu postaviť. Jeho mamu prehovárať nebudem, lebo ju až tak nemusím a to je začarovaný kruh. To je aj dôvod prečo neviem či chcem jeho priezvisko. Stále keď ho počujem, prvého koho si pod tým priezviskom predstavím je ona a nie môj drahý. Aké máte s tým skúsenosti vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@vanda28 skus sa pozriet aj tu ;) http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/t... neviem, ci je pre vztahy s rodinou lepsie oznamit - uz mame po tom a teraz sa vsetci postavte na hlavu. pokial ide len o to, ze by sa vam do vsetkeho starali, tak co tak skusit ich postavit pred hotovu vec, ked to bude vsetko vybavene a uz sa nebudu moct starat, ale len dostavit na miesto sobasa? viem, ze sa to lahko povie, no predsa len... aby sa nestalo, ze by to tvoj drahy zacal lutovat a rovnako aj ty, kedze vlastne tvoja mamina, resp. rodina bude "diskriminovana" nie pre zle vztahy s nou, ale pre zle vztahy s druhou castou rodiny. neviem, tazko radit, kedze vztahy su v kazdej rodine specificke, ale ja by som zvazovala, ci chcem taku tajnu svadbu za kazdu cenu. ale to je len moj nazor :-)
Odpovedať
@vanda28 Ahoj :) ja som mala podobnu situaciu, berieme sa v katolickom kostole a moja rodina je evanjelicka... Riskla som to a povedala.... Samozrejme, prva reakcia --- uplne zla... no po 2 tyzdnoch sme sa opat o tom rozpravali, vysvetlila som im svoj postoj... a uz je to v pohode s nasimi..... az na babku. Ta povedala, ze do katolickeho kostola v zivote nevkroci.... Tak ma to stve, ale co mam robit. Mozem len dufat, ze si to rozmysli. Ak nie, co uz. Ja som ju oboznamila, a ci pride, alebo nie, to je uz na nej. Takze, moj nazor je: ziadna tajna svadba, pekne vsetko ohlasit ale urobit si po svojom.... a ked niekto ma nieco proti, nepride na svadbu (jeho chyba), ale vy budete spokojni, ze ste pre "pokoj v rodine" urobili vsetko, co ste mali.... a ako je to spravne..... Drzte sa :)
Odpovedať
Milá Vanda,ja som sa vydávala za prítomnosti mojej kamarátky a kamaráta a mala som tajnú svadbu (ako ju ty nazývaš :-) ) a vôbec neľutujem,že som sa tak rozhodla..po obrade sme išli na obed do reštaurácie a nakoniec na výlet na hrad Červený Kameň,kde sme si urobili aj netradičné svadobné fotky.A priezvisko ti odporúčam vziať manželové,ak by ste mali v budúcnosti detičky,aby v tom nemali chaos,že sa mama volá inak ako ocko :-)
Odpovedať
Ďakujem za názor. Ide o to, že my nikdy neplánovali svadbu, obaja máme radi slobodu a celkovo nie sme na také stretnutia, oslavy a tak. Asi to vyznieva hlúpo, ale sama sa neviem v sebe vyznať. Celý život tvrdím, že mňa pred oltár nikto nedostane a zrazu prišiel deň, keď k tomu došlo. Požiadal ma o ruku a ja som nemala absolútnu predstavu o svadbe, keďže som ju nikdy neplánovala. Keď sme sa nad tým zamysleli prvá vec bola, že obaja máme už len maminu a vieme, že na väčšiu svadbu určite nemajú, tak isto ani my dvaja. Ani by sme ich o to nepýtali, lebo nám to príde ako zbytočne vyhodené peniaze. Druhá vec je, že ja mám len mamu a sestru a on má veľkú rodinu. Taže z mojej strany by boli len oni 2 a 2 kamošky. Hrozné. Tak nám prišlo vhod urobiť len obrad na radnici a pozvať buď všetkých alebo nikoho,aby neboli zvady. Berieme sa v inom meste, ako býva celá naša rodina a neviem si predstaviť, že by cestovali len kvôli pol hodine na radnici a potom domov? Takáto nesvoja som ešte nikdy nebola...väčšinou viem, čo chcem....ale ani nie.
Odpovedať
@spiska To zneje super...obrad, restika a vylet. Dobry napad! Tie fotky ste si robili sami? Áno kôli detom bude dobre mat jeho meno...
Odpovedať
@sireen Si odvážna, to sa cení. V tom máš pravdu, dala si im vedieť a je na nich, či chcú byť v tvoj svadobný deň s tebou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vanda28 ja ta chapem, ja sa tiez v sebe velakrat nevyznam v roznych veciach :-N aj ked konecne rozhodnutie je samozrejme na vas a my ti mozeme len napisat nas pohlad, si myslim, ze sa to da vyriesit. ved nemusite mat hostinu a tvarit sa, ze je vsetko uzasne a dokonale a najma bezchybne vztahy. u nas su komplikovane vztahy najma zo strany mojej rodiny a mame to v plane asi tak - najblizsiu rodinu pozveme az ked budu oznamenia hotove (mam nevlastneho otca a s jeho rodicmi nemame zrovna idealne vztahy, ale necham to na ich zvazeni, ci sa rozhodnu prist alebo nie) a zvysku - ako su napr. moji krstni rodicia, ktori prerusili kontakt asi pred 10 rokmi, dostanu len oznamenie - bez pozvanky k stolu. a nikto nebude moct tvrdit, ze sme nieco tajili (hoci nepochybujem o tom, ze sa najde milion inych dovodov na nadavanie :D) a po obrade je mozne dat si aspon spolocny obed, alebo si niekde posediet aspon s tymi kamaratkami, pripadne sestrou, tvojou maminou :) a ked sa drahy tak rozhodol, samozrejme treba to respektovat, no ide o to, aby to nelutoval - to uz ale zalezi od toho, ake su u vas vztahy :) drzim palce a prajem vela stastia ;-)
Odpovedať
@danulicek Si zlatá ďakujeme aj ja Vám prajem všetko naj. A koľko ľudí pozývate?
Odpovedať
Profilova fotka
nemame este presny pocet ludi prepocitany, ale radi by sme cca 25 - ale rodina bude do 10-12 (cize ozaj len rodicia, surodenci a stari rodicia, zvysok budu nasi kamarati, s ktorymi sa stretavame :) a bude to snad takou formou posedenia a uz uvidime, ako sa to vyvinie potom :D to su vsetko zatial len take plany, kedze sme mali v plane vziat sa teraz v oktobri, no moj drahy zacal trosku vymyslat, ci to neodlozime. tak cakam, ze co sa z toho vyvinie, ale to uz patri do inej temy :) no kazdopadne - aj ked vztahy nie su take, ake by mohli byt - aspon nepozvanym hostom posleme oznamenie, to je cele, co pre nich mozeme urobit :D
Odpovedať
@vanda28 presne tak ;-)
Odpovedať
@vanda28 Tie fotky nám robil kamarát,ktorý nám bol za svedka.Krásne sme si užili celý deň a večer sme mali iba sami pre seba :-) Som vydatá 4 roky a ani raz som neoľutovala naše rozhodnutie vyriešiť sobáš týmto sposôbom :D
Odpovedať
Profilova fotka
@spiska a ak sa mozem spytat, mozno som to prehliadla, ale vy ste mali uplne tajnu svadbu? myslim, ze ci ste to rodicom oznamili potom alebo vedeli o tom uz skor :) inak, vylet je skvely napad a mate na co spominat ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Áno úplne tú najtajnejšiu :-) rodičom a rodine sme to potom oznámili osobne..
Odpovedať
My sme mali tiež takú, dá sa povedať tajnú svadbu - svedkovia, oddávajúci a my dvaja ;-) Jeho mama sa to dozvedela ešte v ten deň (klebetná švagriná - svedkyňa :-D ) a moji rodičia až pár dní potom.. Boli síce trošku sklamaní, ale kompletne to rešpektovali a teraz už tvrdia, že sú radi, lebo by sa mi to snažili vyhovoriť a pindali by mi do toho.. Kamarátom sme to oznámili (oficiálne, už niečo tušili) cez Veľkú Noc a potom sme to spolu aj oslávili.. Nikto iný to nepotrebuje vedieť, aneb čo koho do toho, ľúbime sa a hotovo..
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa jedneho dna dam nahovorit, tak tiez jedine o dvoch svedkoch. Uzasna, dokonale do posledneho detailu zorganizovana svadba mi stastne manzelstvo nepriniesla a ak sa este vydam, bude to preto, aby som bola manzelkou, a nie kvoli tomu, aby som bola zase nevesta ;-) Taka svadba ma svoje caro, ziadne stresy, nervaky, len romantika o Vas dvoch.. :-)
Odpovedať
@alexandra mne to bolo najprv trošku ľúto, že som nemala takú svadbu akú som si vysnívala, ale aj tak bola úžasná :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@terrs Ver mi, ze si zase o tak vela neprisla.. Ja som si v svoj svadobny den uzila len obrovsku unavu, lebo den predtym som vozila vyzdobu, kvety, kolace, torty, atd... v dany den vsetko rychlo rychlo, stiahnuta v uzkom korzete, povinny usmev, manzela som si poriadne ani nevidela, lebo som sa musela venovat hostom... No, dakujem, stacilo ;-)
Odpovedať
@alexandra no, to je tá nevýhoda veľkej svadby...
Odpovedať
Profilova fotka
@terrs No, az tak velka nebola.. 80ludi, ale uz nikdy viac :-D
Odpovedať
@alexandra to je celkom dosť :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@terrs Na vychodniarske svadby to zdaleka nema :-D
Odpovedať
@alexandra bola som bratrancovi, sesternici, chystám sa ďalšiemu bratrancovi a nikdy som radšej tých ľudí nerátala :-D
Odpovedať
Profilova fotka
moji rodicia sa vzali tajne, nevedel o tom nikto, ani ich rodicia. Prisli len tak na urad s dvomi svedkami a podpisai papier, isli spolu na obed a bolo :) ale oni to urobili preto, ze su obaja odporcovia svadieb, moja mama totalne, povazuje to za uplne zbytocne teatro, ktore navyse stoji peniaze a vysledkom je manzelstvo, o ktorom si tiez nic dobre nemysli :-D nechce ist ani na moju svadbu :-| ale teda hadam kvoli mne tam pojde, to by zase rodina mojho draheho, ktora si celkom potrpi na taketo vsetecnosti mala reci zbytocne ]-( nuz ale, tiez si myslim, ze ak ty nesnivas o velkej svadbe a tortovych satach, tak sa pokojne vezmite natajno :-) no ak by ti malo byt luto, ze si kvoli nejakej upindanej rodine tvojho draheho prisla o ten jedinecny den, tak na svadbe trvaj. Ono svadba je nevestin den, zenich tam je "do poctu" :-D , takze by to mal pochopit a prisposobit sa :-) a teda neviem ako by do toho mohli kecat... ved oni si mozu hovorit co chcu, vy sa tym proste neriadte, idealne ich vobec nepocuvajte, ci rovno im povedzte, ze si do toho kecat nenechate... To ma ide roztrhnut, ked pocujem, ako sa rodiny staraju do svadby, to je fakt vrchol drzosti, take praveke zvyklosti ]-( nuz a co sa tyka mena.... Beries si tvojho draheho, nie jeho matku a ono to je vlastne meno tvojho svokra buduceho.. Tiez ho ma ona len ako posvadobne, tak sa na to skus takto pozriet... Ale na druhej strane, ak by ti to malo velmi vadit, tak si nechaj svoje, ak to tvoj drahy akceptuje v pohode :-)
Odpovedať
@usacek79 Ahoj, tento vikend som nad tym rozmyslala..a rozhodla som sa prijat jeho meno...a rozhodla som sa trvat na tajnej svadbe. Draheho rozhodnutie respektujem. S Mojou mamkou som sa rozpravala a uplne to nechava na mna, ze to je nas dvoch den, ze je v poriadku, ze tam nebude. Samozrejme potom bude urcite nejaka dodatocna oslava. Tak mam lepsi pocit z toho, ako sme sa rozhodli, i ked dobvtedy sa moze vela zmenit.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte! Na začiatku, keď ma drahý požiadal o ruku, som chcela klasickú svadbu v kostole, hostina atď. Vždy som snívala o krásnych šatách , hostine a podobne. na začiatku sme sa dohodli. že bude klasická svadba s hostinou, ale len tí najbližší - teda cca 35 ľudí. Dnes, keď mám asi 20 dní do svadby, by som to spravila úúúplne inak, resp už dlhšie som nad tým premýšľala , že zruším aspoň celú hostinu. Oznámenia, aj všetko už bolo rozdané, poslané a tak, ale hostinu, by som najradšej zrušila. Práve kvôli ´´úžasným rodinným vzťahom´´ . také neskutočné problémy a nervy čo zažívame kvoli rodine môjho snúbenca je už neúnosné. Preto ťa úplne chápem. Teraz by som spravila len obrad v kostole, kde by som pozvala síce asi všetkých tak ako aj teraz ale hostinu by som zrušila. Riešila by som to len nejakým posedením alebo oslavou u nás na záhrade s mojou rodinou a spoločnýi priateľmi. ja osobne by som chcela mať pri sebe svoju rodinu a rovnako aj snúbenec (čo sa týka mojej rodiny)
Odpovedať
Ahoj, my to máme tiež trošku komplikované hlavne s priateľovou matkou, teda mojou budúcou svokrou ktorá sa ani po desiatich rokoch nášho spolužitia nezmierila s tým, že jej niekto ukradol synčeka :-( Druhý problém je, že nebudeme mať svadbu v kostole, čo bude pre ňu asi nepredstaviteľné, ale aj tak sme sa rozhodli spraviť si pekný obrad s malým posedením pre najužšiu rodinu (len taký obed s rodičmi, st. rodičmi a súrodencami) a potom sa my mladý vyberieme na nejakú chatu kde to oslávime. Mojim rodičom to chceme povedať už teraz a priateľovým rodičom to povieme asi len tak mesiac-dva pred svadbou a trošku dúfam, že jeho mame nestihne dopáliť, že svadba v Sobášnom paláci v Bytči nebude katolícka :-) tak dúfam, že to nejako prežijeme a budeme mať na to pekné spomienky. I keď predpokladám, že svokra nám bude celý život vykrikovať že naše deti sú nemanželské :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuska265 no tak mi to mame podobne len opacne ja som vzdy chcela mat normalnu svadbu teda hostinu a tancovanie ale u nas doma to nieje zvyk a moja mama navyse nemoze okrem "velkej svadby - 60 ludi" stravit ze sa budeme brat v kostole :(... chcela som sa jej nakonieco podvolit a mat malu svadbu ale ked cela rodina vseci vychadzaju spolu dobre aj draheho rodina celkom okrem mojej mami a draheho mami (moja nevychadza z mojou rodinou a jeho zase z jeho rodinou) a to sa este nepoznaju... ale som si povedala ze kedze mamu musime pozvat na akukolvek svadbu (jedine na tajnu nie ale to by mi mama nikdy neodpustila..) tak to mame za jedno... teraz trochu trpnem.. ale verim ze sa to nejak podda...
Odpovedať
@nikuska265 ahoj tak ako Vám to dopadlo???? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vanda28 ahoj! všetko dopadlo nad očakávanie, všetko prebiehalo super, zábava bola super, rodina sa držala super - čo sa týka manželovej rodiny, naozaj sa držali, trosku sa zabavili a potom išli domov - rodičia, takže všetko bolo super, naozaj všetko dopadlo nad očakavanie,až na to počasie :-)
Odpovedať
ahojte,my ked sme sa rozhodli,ze sa zoberiem,tak sme tiez uvazovali o svadbe na matrike s 2 svedkami,vecerou pre nas 4 a hotovo ale mne sa to na matrike vobec nepaci,je to take "komunisticke" neromanticke chcela som svadbu pod holym nebom,nasli sme restiku,kde nam to spravia a chceli sme pekne fotky,to je jedine po prstenoch co zo svadby zostane a ked uz pekne fotky,tak aj pekne saty na 3 hod :-D a ked uz velke pekne saty,tak par ludi k tomu a dospeli sme do poctu 25ludi :-D ale to je uz finalny pocet,budu tam len najblizsi,ti kt sa s nami tesia,maju nas radi a stretavame sa s nimi s "rizikovymi" ludmi s rodiny sa o tom ani nebavime,ani o nicom nevedia,ked sa dozvedia neskor ich problem my si ten den chceme uzit naplno s ludmi,kt su radi ze tam su ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?