Co a ako s hostmi a hostkami spoza hranic?

Profilova fotka
Mam pozvanych par znamych+deturence spoza hranic a neviem si predstavit ako a kedy sa im v tom svadobnom zhone venovat.Aky program im urobit a kde ich ulozit po "pre nich nezvycajnej" svadbe?A kto im plati hotel?Sami? Tak sa tesim,ze pridu ale mame o problem viac... :-)
Odpovedať
ahoj nuta, my sme nasim hostom platili vsetko okrem cesty /teda stravu a ubytovanie/ - co sa tyka programu, je dobre zapojit znamych hovoriacich recov hosti..., prip. im pripravit mapky a popisy miest, ktore mozu navstivit sami sami to asi naozaj stihat nebudete :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj nutka, ja som mala iba jednu druzicku Francuzku, takze je to trochu ine, ale radim ti predovstkym ich"priradit" k ludom, ktori rozpravaju anglicky, aby rozumeli:-) nathalie bola velmi spokojna so svojim druzbom. A byvanie, no, byvala viacmenej u nas, akurat jednu noc spala mimo a to sme platili. Cestu si platila sama. Good luck;-)
Odpovedať
Ahojky nutka, my tiež budeme mať pár hostí spoza hraníc a platíme im aj ubytovanie aj stravu, cestu nie, ale vzhľadom k tomu, že ubytovanie budú mať všetci hostia z mojej strany vlastne nemajú nič extra.
Odpovedať
Profilova fotka
My tiez budeme mat par zahranicnych hosti, budu mat od nas ubytovanie ale asi iba na noc po svadbe. Predpokladam ze ked uz sa dotrepu z takej dialky, budu chciet zostat dlhsie a nieco si aj popozerat ale to uz je na nich. My sa im budeme snazit pripravit nejaky program, teda hlavne im nieco zaujimave odporucit ale s nimi chodit asi popri vsetkych zhonoch nezvladneme. Tiez sa ich budeme snazit dat dokopy jednak medzi sebou a jednak s ludmi co hovoria angl./fr.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, mne pride teta z nemecka a ujo s partnerkou z rakuska... mamina (moja) im pred odbradom vysvetli o čom to v kostole bude (nebude sa robiť dvojjazyčný) a potom an hostine ich usadím blízko maminy a k sebe, aby mali niekoho kto im rozumie a vie preložiť veci a zároveň, aby mali po ruke niekoho s kým sa budú baviť... vedľa nich posadím svojej sestry, hovoria obe nemecky, takže tak... a určite si na nich nájde svoj čas aj ja... dostali pozvánky v nemčime a rovnako im asi preložím menu do nemčiny... :-) spať bude teta u maminy a ujo s partnerkou sa zariadili sami. program sa ostatné dni, ktoré tu sú im nerobíme, lebo ja na nich aj tak čas mať nebudem, teta príde hlavne kvoli mamine (10 rokov sa nevideli) a oni si už urobia program sami... :-D ale inak, existuje viac mnohojazyčných materiálov o mestách, ak tvoji hostia prídu skôr alebo neskôr... pozri si nejaké informačné centrá mesta, alebo tak... a ak máš čas, sama im zostav mapku a program čo by si im odporúčala vidieť... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj Nutka, tak u nas je 90% zahr.hosti, motivovani uz su napr. fotkami,Nitry co sme im poslali.Najdolezitejsi je spolocny jazyk, ubytovanie si platia sami, my sme im zabezpecili bus z letiska a druhy den naspät, myslim, ze sa nemusis obavat, lebo urcite budu obklopeni ludmi-vasimi hostami, ktori sa budu o nich zaujimat-predsa len ina krajina a nove poznatky
Odpovedať
ahoj Nutka, moja cela rodina su ti "zahranicni". Neplatime im ubytovanie, ale som zorganizovala autobus, ktory ich dovezie a rano zase odvezie. Nezmiesala som ich s nemeckyhovoriacimi hostami (tych je 3/4), ved ked chcu, tak sa s nimi zblizia aj bez toho, aby vedla seba sedeli. A venovat sa nebudes mat cas nikomu, ci uz domacim alebo zahranicnym hostom, takze to musis vyriesit dobrym zasadacim poriadkom. :-)
Odpovedať
Ahoj Nutka, my sme na svadbe mali 50% anglicky hovoriacich ludi. Pri otazke ci im mame platit ubytovanie mi manzel povedal, ze to u nich nie je zvykom a ze to nikto necaka. Kto chce prist na svadbu pride, a vie, ze ubytko si plati sam. Zohnali sme vsak hotel aby boli vsetci ubytovani spolu a nemuseli si nieco hladat. Program? Urcite na nieco pridete a ak nie, tak pamataj, ze nemusi byt napratany. Ak niekto pride na svadbu zo zahranicia berie to tak trochu ako dovolenku - uz ked meral tu cestu a pride na par dni.....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Ako mam zorganizovat zahranicnych hosti z Anglicka - nechcem aby boli uplne prekvapeni z celej svadby a nevedeli co sa vlastne deje na svadbe - Neviem ako na to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?