Svadobné fotenie s rodinou. Čo si myslíte?

Baby je prosim vas normalne sa dat fotit s rodicmi a surodencami? Teda ja som o tom este nepocula a nemala som to ani v plane...len vcera mi buduca svokra oznamila, ze fotit sa ide urcite s nami...aj hnevat sa mozem...a buduca svagrina sa pripojila,ze u nich sa to tak robi..pochadzaju z Novych Zamkov. Ja som z Bratislavy, zeby sme mali ine zvyky?! V kazdom pripade niesom z toho nadsena... :-|
Odpovedať
mas na mysli svadobne fotenie uz ked budete mat pred obradom? alebo len take predsvadobne? no neviem o tom ze by to bol niekde nejaky zauzivany zvyk alebo tradicia, asi ti to chcu len zneprijemnit....
Odpovedať
Profilova fotka
tie spolocne fotky tobolo za cias ked babky boli 16rocne :-)
Odpovedať
sisik: ani ja som nepocula,ze je to nejaka zauzivana tradicia, ale my sme sa tiez fotili s rodicmi,ale nie v tom case ked sme sa isli pred obradom fotiti spolocne, to sme boli len my dvaja. ale uz po sobasi a ked sme dosli na salu, tak hostia mali na terase sampanske a pochutky a my sme sa fotili tak pol hodinku s rodicmi a surodencami,ale to len preto lebo sme chceli mat spolocne foto s nimi a viem,ze keby sme to neurobili na zaciatku, tak uz by na to nebol veru potom cas a som rada,ze sme to tak spravili... ;-) tak ci sa chces fotit s rodicmi a surodencami je len a len na tebe...sprav si ako ty chces, ved je to tvoja svadba... ;-)
Odpovedať
Myslim fotenie po obrate...mne sa z toho vlasy stavaju...aspon chvilka len pre nas na tom foteni...no uz ani to nie..svokra sa tak angazuje...ale je to nasa svadba,tak si ju snad spravime podla nasich predstav. Uz mi je ale blbe jej to odopriet, lebo som ju uz parkrat zrusila a potom bola dotknuta, ze ma pocit, ze ju chceme z celej svadby odsunut. Takze o takych zvykoch ste teda nepoculi :-) no synacik sa zeni... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a spravte si snou jednu dve fotky nech je spokojna a zvysok budete sami,tie fotky spolocne to boli uz davno ale teraz to uz nieje v mode :-)
Odpovedať
....teda normalne fotenie fotografom,ci uz v peknom pocasi-vonku alebo v nepriaznivom v atelieri. A najlepsie na tom je,ze ti to tak predstavujem, ze ma drahy uvidi prvykrat az v kostole. Takze fotenie az po obrate...to som si robila hlavu,ze co s hostami (sice budeme mat len 30 ludi,ale aj tak..) kedze taku hodinu a pol fotenie bude trvat. No a teraz este k tomu aj svokra komplikuje plany...
Odpovedať
svokre a svagrinej zrejme nedoslo ze na vasej svadbe si za nevestu ty ]-( slub im ze im budes venovat nejakych 10 minut na fotenie s nimi, nech je klud - a hotovo. ziadne rozkazy ohladom vasej a TVOJEJ svadby neprijimaj ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak vasa(TVOJA) svadba tak budu vase(tvoje)fotky nech sa ona nestara
Odpovedať
Na klasickom foteni v interieri alebo exterieri pred alebo po obrade sa nezucastnuje rodina. S rodinou sa spravia fotky po obrade, tzv. skupinove a potom na hostine kto chce sa pofoti, ale tie hlavne fotky sa robia len s manzelskym parom. My sme sa fotili pred obradom vonku a jedna kamoska nam robila asistentku, ze nam nosila a strazila veci. Nasa fotografka nam vyslovene povedala, ze velmi neodporuca, aby nasou asistentkou bol niekto z rodiny, nakolko tito sa potom pocas fotenia tvaria nafucane a naduto, ze nie su stredobodom pozornosti a nikto ich nefoti. Treba tam mat cloveka co je ako tien, neviditelny a hlavne pred ktorym sa nehanbite fotit. A mat tam svokru so svagrinou, to tie fotky za vela stat nebudu teda.
Odpovedať
Som este zvedava ako sa k tomu postavi drahy, lebo momentalne je cely tyzden mimo... ale dalsia hadka je v dohlade.. Zlati moji rodicia, nechavaju vsetko na mne...ved je to moja svadba, tak ako ju chcem,tak si ju zariadim...nevravim, ze nepomozu,ale nestaraju sa.. nechces odobierku-tak ju nebudes mat a hotovo :-)
Odpovedať
inak diky, diky..ste ma tak povzbudili ;-) si dupnem teda nohou a hlava-nehlava :-)
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak tvoja svokra mala moznost si rozkazovat na svojej svadbe,mozno len ziarli ze teraz je viac moznosti ako ked ona bola mlada :-) nerob si znej tazku hlavu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
sisik42, u nas to bolo normalne, ze sa fotila celaaaa familia, nevesta a rodicia, zenich a rodicia, nevesta zenich a rodicia a akekolvek ine kombinacie svadobnych hosti 8-( ale to bol hit tak spred 10. rokov, som z popradskeho okresu. dnes je uplne normalne, ze sa fotia len mladomanzelia. A DUPNI SI! suhlasim s tym nazorom. keby mne svokra kecala do svadby, kludne by tam byt nemusela, v tomto sme s drahym za jedno, ak sa niekomu nepacia nase nazory na svadbu, kludne sa jej nemusi zucastnit. je to mozno tvrde, ale toto je NAS PRVY DEN, tak by mal byt o neveste a zenichovi. este mi povedz, ze ONA riadi aj svadobny zoznam a odpadnem :( drzim palce :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa s rodicmi fotili, ale az v sale, ked sa prave nejedlo a netancovalo... aj nase babky vyuzili prilezitost, aby si urobili aktualne fotos s vnucatami :-) ale keby nielkoho napadol telaci napad ist sa s nami fotit do mesta pred obradom, tak mu to velmi rychlo vysvetlim... :-o
Odpovedať
Profilova fotka
"...len vcera mi buduca svokra oznamila, ze fotit sa ide urcite s nami...aj hnevat sa mozem...a buduca svagrina sa pripojila,ze u nich sa to tak robi.." na chvilu som onemela... sisik, daj si pozor, ved ked sa na miesto fotenia poveziete autom, mozno nebude miesto a Ty zostanes doma, aby sa zmestila svokra so svagrinou a pripadne, nejake sesternicky a tetusky pribalit :-( jak ma to vie nastvat, minule som tu citala jednu diskusiu ma tam porazalo, az som ju musela najst http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... strana 2, tiez sa tam jedna baba rozohnovala, ze mladomanzelia nechcu na fotenie polku rodiny (asi to myslela v dobrom, ale absolutne mimo)
Odpovedať
precitala som si kusok z tej temy... je to divne. ja som toho nazoru ze v den svadby by sa mal klast doraz hlavne na to aby mladomanzelia mali na tento den spomienky. neviem si predstavit nemat zo svadby momentky na ktorych by som nebola len ja a moja polovicka. ved si hadam nevystavim na policku a nebudem sa cely zivot pozerat na fotky svokry a svagrinej ktore sa nam vtrepali do zaberu.... to by som na tu svadbu ani nemusela ist a nech sa fotia ony, herecky... ja si myslim ze na hostine bude dost casu spravit stovky peknych fotiek kde uz budu vsetci a ludia sa mozu pofotit s kym chcu. a hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte kočky,,,,poviem vám že to nieje žiadne Tabu ako si to myslíte,fotenie s rodičmy je normálne aspoň čo ja viem . je to len pár fotiek s rodičmy potom s krsnými rodičmy,so súrodencamy a potom je to už na vás ským ešte chcete no a potom idú už len tie vaše fotky s drahým. nedalo mi to nezapojiť sa kvám pretože ja čo som doteraz bola na svadbách každý to tak robí nie len babky keď mali 16r je to aj teraz niekomu to príde milé keď si môže zaspomínať na spoločnú foto.ale je to len na Vás či sa dáte fotiť tam kde máte profesionálne fotenie alebo len tak v sále alebo vonku že sa vyfotíte s priateľmi rodinou a tak. ;-) Takže určite to nieje žiadna novinka ale ani vykopávka :-)
Odpovedať
novinka to mozno nie je, ale mne to pripada dost uletene ked niekto trva na tom ist sa s novomanzelmi dakam do parku fotit kde si chcu dat spravit napr. nejake umelecke fotky na ktorych zvycajne su len oni dvaja... ale ked sa niekomu paci tam mat niekoho tretieho, kludne, ale nie ze mu ta osoba bude nanutena - ako tu bol pisany prvotny problem, kvoli ktoremu je tato tema.
Odpovedať
Profilova fotka
no veď áno nanútené je od veci.ale veď umelecké fotky môžeš mať kľudne aj 50ks ale proste jedna bude s rodičmy a potom už sp len tvoje tam ide oto že niektorý rodičia sú potom nato veľmi pyšní no jo každý ma iný zvyk. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no, tamta pisatelka z toho linku sa podla mna najviac urazila, ze nechcu na fotenie jej dceru, niektore matky su take vztahovacne na svoje deti, to netreba brat osobne... ... moja svokra mala namietky, ked sme povedali, ze sa pojdeme fotit pred obradom, ale moja mama nam uznala, ze je to dobry napad a viac sme o tom nediskutovali. AKo som uz predtym napisala, s rodinou sa da fotit aj pocas hostiny (nemyslim pri stoloch).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?