Na čo dávať pozor pri zmluve s fotografom?

Baby , profesionáli prosím poradte čo si mám všímať v zmluve s fotografom ? na čo si dať pozor? čo by tam malo byť a naopak nie..? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
v zmluve musi byt hlavne cennik a dohodnuta napln prace.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj presny termin kedy Vam odovzda Vase fotografie, myslim si ze tak mesiac je pohoda na spracovanie, upravu a export fotografii a inych doplnkovych veci. A hlavne sa spytajte a dohodnite si podmienky " čo ak nedodá do toho dátumu " . Lebo najdu sa aj špekulanti co polroka po svadbe ešte neodovzdali svoju prácu.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj prava aj povinnosti aj pokuty by mali byt pre obe strany rovnake ... aspon tak to robime my.
Odpovedať
Moja fotografka bola velmi prekvapena, ked som jej zmluvu dost intenzivne spripomienkovala, lebo bola absolutne jednostranna - keby zrusime my ju, platime pokutu, ak naopak - vobec nic sa nedeje. Ale dohodli sme sa.
Odpovedať
Profilova fotka
najlepsie mas skocit za nejakym pravnikom, ak mas znameho tak mas poriesene, nech si to precita a povie ti
Odpovedať
Profilova fotka
ak si vyberiete renomovaneho svadobneho fotografa, ktory si dlhorocne buduje svoje "dobre meno" a neche si ho pokazit, tak ani k pravnikovi nemusite chodit a usetrene peniaze mozete investovat do lepsich fotografii ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Roobo to povedal dobre. Samozrejme to nezaruci ze sa stane nieco fotografovi. Velmi nefer ale sa to deje ked fotograf odvola svadbu z dvovodu lepsej ponuky.
Odpovedať
Fotograf by mal mat v zmluve zahrnute platove podmienky,nejake tie vase poziadaky a hlavne postihy z oboch stran ak sa nieco nesplni
Odpovedať
Ďakujem pekne v ďaka Vám som to s fotografom vedela všetko pekne prediskutovať.. :) dúfam že sme nič nevynechali :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, za seba len toľko, vždy je to o osobnom kontakte, nikdy som nebral zálohy a nevypisoval zmluvy. Ten, kto to s fotením myslí Vážne si dá pozor na všetko čo by ho mohlo poškodiť. Ak sa niečo stane, určite za seba nájdem adekvátnu náhradu.... Možno som naivný ale verím ľuďom. Našťastie ešte nie sme US, kde si fotograf platí poistku pre prípad, že ho svadobčania zažalujú
Odpovedať
Profilova fotka
@mon29 Dobry den prajem, kedze som svadobný fotograf z Košíc rád prispejem do súdka. Dolezite je polozit si otazku preco by ste mali riesit detaily ohladom zmluvy? Pisem to z dovodu toho, ze ako bolo vyssie spominane fotograf za beznu a vyssiu cenu si buduje dobre meno + klientelu a nebude riskovat tuto povest, kvoli problemom. Pokial chce nevesta co najviac usetrit a vybera si fotografa s ktorym sa uz od zaciatku nevie stotoznit, tak v nasej republike jej ta zmluva velmi nepomoze. Ja by som odporucal, ze zmluvu by som bral za obdobu objednavky kde by malo byt uvedene co si objednavas, za kolko a kedy to bude dorucene. Je to vyhovujuce pre obe strany. Klient moze poukazat to a to este nemam dodane, no na druhu stranu fotograf moze povedat sluzba navyse je spoplatnena tou a tou cenou. Na zaver by som rad odporucil. Vyberajte si takeho fotografa pri ktorom budete mat 100% istotu, ze tu zmluvu nepotrebujete.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?