Kedy sa vypláca fotograf a kameraman?

Profilova fotka
Ahojte, mozno mam bizardnu otazku, ale fakt som z toho zmatena, hlavne ked kazdy ma iny nazor....normalne by mala byt platba pri prevzati tovaru..ale niektori si pytaju platbu hned po vykone prace urciteho dna kedy sa kona svadba....ako to vlastne je? :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Otázka je úplne normalna a prirodzená a treba ju položiť hneď pri objednávke. Všetko je vec dohody. Ja napriklad vyhotovim zmluvu so zalohou 100 EUR a kompletnou kalkulaciou s tym, že je prene napísané, že zvyšná suma sa bude doplácať až pri odovzdávaní diela. Tak je to jasne, zrozumitelne a myslim aj spravne.
Odpovedať
od nas nebral fotograf ani zalohu. platili sme mu po tom, ako nam dal vsetky fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
K diskusii sa pripojim i ja. Je to vec dohody. Napr. pokial zakaznik plati pred alebo v den svadby tak potom nevznika ziadne spozdenie medzi sfinalizovanim fotiek a uverejnenim na webe. Co moze mat vyhody kedze fotograf moze mat fotky skor hotove, ako je ochotny sa zakaznik stretnut na vyplatenie a prevzatie DVD. A co moze byt pre nas fotografov neprijemne, zakaznikovi moze vyhovovat termin stretnutia vtedy, kedy mi fotografovia si neviem najst volny cas pre uverejnenie fotografii na webe. Tym moze dojst k neprijemnostiam a nepochopeniu. Vsetko ma svoje pre a proti. Zavisi len od toho co si ochotna ty akceptovat a co fotograf.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme dávali fotografovi nejakých 35€ ako zálohu a ostatné až keď nám bude dávať fotky a kameraman ani zálohu nechcel a platiť budeme až keď nám dá DVD :)
Odpovedať
@lucia1983a23 fotografke sme davali zalohu 100€ po zavaznom potvrdeni terminu a kameramanovi sme platili dohodnutu sumu az po obdrzani DVD-cka.
Odpovedať
My sme tiez platili zalohu 100 eur podppisali sme zmluvu s tym ze do polroka sa da zrusit bez udania dovodu a zaloha sa nam vrati. Po uplynuti 6 mesiacov uz zaloha prepada. Ale nas kameraman je uplne super clovek takze mu doverujeme ;-)
Odpovedať
fotograf bol ženíchov kamarát a svedok, ten peniaze nechcel, že to máme ako darček :) a na obrad prišiel jeden chalanisko od nás fotiť s ním som bola dohodnutá na 50€, ktoré mu sestra dala po obrade, keď sme riešili, že komu a ako odovzdá CD.
Odpovedať
Profilova fotka
lienka.7 , kexik218 ..... ja som tiez platila zalohu 100 eur dokopy za obidvoch, kedze fotograf a kameraman spolupracuju spolu v tej istej firme...len som si nebola ista, kedy sa ma uhradzat ten zvysok sumy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme platili po svadbe na zaklade faktury, ktoru nam kameraman vystavil
Odpovedať
Profilova fotka
vsetko po svadbe,po odovzadni fotiek a videa, len chceli zalohu, asi po 30€.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?