Hľadá sa svadobný fotograf na portréty v horách

Ahojte, hľadám fotografa na párové portréty v horách. Viete mi poradiť človeka, alebo kde hľadať? Žiadne lanovky, 3-4 hodinová túra vo vysokohorskom teréne na miesto určenia. Fotograf musí mať dobrú kondíciu, ideálne ak chodí vo voľnom čase na túry do Vysokých Tatier, skúsenosti so zimným terénom výhodou, keďže fotografovanie je v pláne cca v MÁJI, kedy je vo VT ešte sneh.. Hľadám fotografa z okolia PP, KK, SL, SN, LE a pod., ktorý nebude účtovať dopravné z druhého konca Slovenska, je časovo flexibilný a vie sa prispôsobiť počasiu a stretnúť sa s nami pred fotením :) Rešpektujem, že sú svadby v sobotu, takže podľa počasia by sme dohodli termín počas týždňa. Poznáte človeka, ktorý by bol ochotný do toho ísť? Chápem, že fotograf nie je turista, takže ak poznáte nejakého nadšenca fotografie a hôr, pošlite mi kontakt. Zároveň ma zaujíma i cenová ponuka takéhoto netradičného fotenia. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@yned Tu je jasne ze casovo to bude na cely den
Odpovedať
Profilova fotka
@yned Ahoj, fotografa by ste nemali hľadať podľa toho odkiaľ je, prípadne či je to horolezec. Vyberte si ho podľa fotiek. To má fotograf vedieť robiť, pekné fotky ktoré Vás oslovia. Nefunguje to naopak. Preto by som na Vašom mieste hľadal najprv dobrého fotografa a potom ho oslovil s Vašimi požiadavkami. Myslím že budete prekvapení, že pre veľa fotografov to môže byť zaujímavé fotenie a nebudú mať problém šlapať 3 hodiny na miesto určenia. Pre fotky robíme aj oveľa väčšie psie kúsky :D . Ale v prvom rade riešte spôsob ako chcete mať zachytené Vaše portréty, štýl, svetlo atmosféru fotiek a v druhom rade odkial fotograf je a či je to horolezec a cenu fotenia. V tomto poradí najdete skorej to čo hľadáte ako keď to zoberiete naopak.
Odpovedať
Myslim, ze pre vas bude dobrou volbou Lubos Durica. Ma krasne fotky a vela v horach a aj v zime. Bol to jeden z mojich favoritov :) Urcite sa mu ozvite, velmi rychlo odpoveda.
Odpovedať
@nedeliak V tomto prípade naozaj potrebujem človeka, ktorý vládze chodiť, ktorý sa nebojí výšok, nemusí byť síce horolezec, ale pre bezpečnosť je vhodné aby chodil na túry do Tatier a vedel sa v teréne hýbať, najmä ak bude ešte sneh. Naozaj nepôjde o výstup na Ďumbier a pre dosiahnutie cieľa bude potrebné aj trošičku popoliezať :) Horolezeckú prilbu aj mačky v prípade potreby požičiame. Počasie býva v horách ako na hojdačke, preto uprednostňujem človeka z okolia Tatier, presne kvôli ľahšiemu vychyteniu termínu aj zo dňa na deň, jednoduchšej doprave a podobne. Vzhľadom na to, že mám komplikované miesto som ochotná upustiť zo svojich požiadaviek a vybrať fotografa, ktorého tvorba sa mi páči nie na 99% ale len na 90% :)
Odpovedať
Profilova fotka
Skvely fotograf vam urobi fotky na akomkolvek mieste, nemusi fotit v tatrach aby vedel fotit. Podla toho aj vyberajte
Odpovedať
K tomuto napíšem iba taký postreh. Boli sme minulý rok v polovici apríla v Tatrách a bolo tam toľko snehu, že ani mačky nestačili aby sme sa nekĺzali ako na lyžiach a to sme mali fakt že super výbavu a nie sme len taký "obyč" turisti, ale fakt máme skúsenosti. Preto naozaj chápem, že potrebuješ fotografa skúseného. Môže byť fotograf profesionál, fotiť krásne. Ale je iné fotiť v lesíku pri meste a povedzme na Chate pod Rysmi alebo na Téryho chate, keď sa tam brodíte 2 hodiny hore v snehu po kolená. Taktiež pokiaľ fotograf fotí na Lomničáku, ešte neznamená, že vie fotiť v Tatrách, keď sa tam vyvezie lanovkou. Určite treba nájsť takého, ktorý má skúsenosti s Tatrami a náročnou turistikou, lebo Tatry vedia veľmi prekvapiť :) Držím palce! Nenechajte sa zlákať na sľuby a fotograf bude skôr na príťaž, lebo budete dávať pozor aj naňho.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Pozri si fotky Pala Deleja a Ján Rabara. Obaja majú mega fotky a nebude im robiť problém vytrepať sa niekde! :-)
Odpovedať
mne sa vzdy strasne pacili taketo fotky ale sama si neviem predstavit, ze by som sa ja sama mala takto vyjst niekde a potom sa tam prezliekat do siat a neviem ako to je s vlasami a s make-upom a podobne :D
Odpovedať
Profilova fotka
@yned fúúúha, nehovrím, ze som ten pravý... nakoľko viem, že takéto skúsenosti s Tatrami nemám. Asi by bol vhodný pre vás Pavol Barabáš :) :) Jemu určite Tatry nebudú robiť problém a vedel by to nafotiť. Pripájam sa do debaty, lebo ma zaujala informácia, že stačí, že sa Vám páčia fotografove fotky na 90 percent. Určite prosím vyberajte podľa srdiečka, čo sa Vám páči. Lebo bude super, že si spravíte s fotografom super výlet, fotograf aj vy to super zvládnete, ale výsledné fotky nebudú možno také, ako budete očakávať.... Potom asi bude zbytočné, že ste všetci mali super túru, ale fotky sú nanič... Samozrejme preháňam a píšem extrém, len niekedy na takom extréme najlepšie zistíte, že čo sa môže stať. Určite držím palce, nech nájdete pre Vás toho spráneho človeka - fotografa. Ja som mal super zážitok a fotenie napr. na Chopku. Ale to sa nedá porovnávať s tým, čo vy opisujete. Len chcem povedať, že určite je veľa fotografov, ktorí majú radi práveže niečo takéto = odlišné. Držím palce, prikladám fotky z Chopku aj odkaz ku viac fotkám. Verím, že mi to adminky tentokrát odpustia :) Ďakujem. https://www.kamilburansky.sk/svadba-d...
Odpovedať
Profilova fotka
@yned pokiaľ vás moja práca zaujme a fotenie by bolo mimo soboty, rád s Vami pôjdem na foto-vylet. Skúsenosti a výbavu na VHT mam.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za tipy a záujem. Niekoľkých fotografov som oslovila prostredníctvom súkromných správ, uvidíme ako a s kým sa nám podarí naplánovať fotovýlet. Plánované mesiac je ešte ďaleko, preto je možné, že sa ešte niektorým ozvem a aj tak všetko nakoniec zariadi počasie a aktuálne podmienky :) @zajo123 Ďakujem za podporu a reakciu. Máme dosť odchodené v každom ročnom období a vieme čakať na tú správnu podmienku. V ideálnom prípade, by som túžila po fotografovi skialpinistovi, ktorý nám urobí fotky aj s lyžami počas teplých jarných podmienok, ale to by som už asi chcela príliš :D @kuciara Šaty budú ľahké a letné, takže nie je problém sa do nich obliecť kdekoľvek :) Vlasy rozviate vetrom, lebo v horách vždy fúka a makeup neviem čo je, tak budem dúfať, že ma fotograf trošku zretušuje :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@yned a neskúsila si osloviť Hodona? na insta ho sledujem, fotí aj pre ZAJO. Za pokus by si nič nedala :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?