Čo ak to hostia na svadbe preháňajú s fotením?

Profilova fotka
Čaute baby. Čo si myslíte o tom že hostia by sa mali krotiť s fotením na svadbe? Čitala som teraz tento článok: https://loretta.sk/fotografujuci-svad... a keď sa nad tým zamyslím tak autor má celkom pravdu. Nechcela by som fotky z obradu kde všetci hostia držia nejaký mobil v ruke. Na tých príkladoch to vyzerá fakt blbo. Myslíte, že by bolo rozumné hostí nejak taktne upozorniť že si počas obradu neželám aby fotili, že sme si na to najali profesionálneho svadobného fotografa?
Odpovedať
Profilova fotka
@martinuska01 ahoj ja som si nechala vytvorit plagat od graficky kde je napisane ze si üroskm aby si nas obrad vychutnali bez fotenia a ze vsetko krasne zachyti nas fotograf. Tuto vetu som davala aj do svadobneho infa,na webovu stranku nasu a pöagat bude pred vstupom do obradnej miestnosti.
Odpovedať
@martinuska01 ja mám v pláne poprosiť všetkých hostí bez výnimky aby na našej svadbe vôbec nefotili a nezverejňovali fotky na sociálnych sieťach
Odpovedať
Profilova fotka
@martinuska01 presne , kludne im to povedzte , mne sa raz stalo ze som fotil jednu malu svadbu a ludia fotili mobilmi a popravde boli ako keby sa zblaznili nevedel som sa dostat cez nich ako sa tam nahrnuli k mladomanzelom a absolutne ignorovali fakt ze si mladomanzelia zaplatili fotografa ktory tam pracuje a foti pre nich. Urcite ich na to upozornite. Oznamte im ze fotky z vasej svadby budu bud na webe, na ktory im poslete link kde si budu moct vsetky fotky pozriet pripadne stiahnut ak vam toto vas fotograf ponuka alebo ze ked zverejnite foto na sociálnej sieti alebo kdekolvek tak si ich mozu pozerat pripadne zdielat atd atd. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martinuska01 este som zabudol len tak pre informaciu, v iných krajinach je napríklad automaticky zakazane aby fotili hostia obrad je povoleny iba fotograf a to tiez z výnimkami napr ked hovori knaz alebo sobasiaci nesmie sa fotit, ked podpisuju knihu nesmie sa fotit vôbec atd, samozrejme ak sa foti obrad nesmu sa pouzivat blesky atd atd.
Odpovedať
Profilova fotka
@cawes si to zobrala naozaj vážne :) Ale plagát je celkom fajn nápad.
Odpovedať
Profilova fotka
@michalhorvatovic asi si to dokážem predstaviť aj z Vašej pozície, vy ste za to platený a hostia Vám asi len sťažujú prácu...Tiež si viem predstaviť že Vám ich bleskami z mobilov možno poškodia aj Vaše zábery, alebo sa mýlim?
Odpovedať
Profilova fotka
@martinuska01 ano pretoze nie je pre mna ina nocna mora ako ked si ma niekto vyfoti a zavesi na socialnu siet, hlavne ludia ktori fotia stylom ze vidis polku hlavy rozmazanu. Proste aspon na obrade chcem mat od tohto klud. A verim ze ludia su na tolko inteligentny ze to pochopia.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinuska01 no bleskami z mobilov sa to môže stať, horšie je keď hostia spravia koridor alebo sa z nich vytvory dav a vy sa neviete dostat k fotke lebo cez nich neviete prejst a potom unikaju zabery ,, a oni to uplne ignoruju ze tam niekto je kto foti :-)),,, ohladne bleskov na obrade , blesk v zahranici nemoze pouzivat ani fotograf aby nerusil a napr fotit moze fotograf iba ked sobasiaci alebo snubenci nic nehovoria to je kvôli tomu ze ked nema fotograf tichy fotak tak pocut spušt ked ju stlaca co beru ako rusivy element , a napr podpisy do knihy su zakazane kvôli ochrane osobných udajov vraj aby to niekto nezneuzil,,cize málokedy vidno fotky kde manzelia alebo rodicia a svedkovia podpisuju knihu napríklad. Na SK je to take volnejsie teda zatial co som sa ja stretol tak sa mohlo asi vsetko,,no na druhej strane ked je obrad a pobehuje tam fotograf hore dole aby zachytil nejaky zaber tiez nieje mozno vyhra lebo sa moze stat ze nakoniec sa stane rusivy element z fotografa samého,,hostia nebudu vediet ci sa maju pozerat na obrad alebo na pobehujúceho fotografa. :-)
Odpovedať
My fotenie normalne zakazeme.Robime svadobne noviny a hned na titulke je ze 25.8 je offline den a potom je o tom cely clanok,ze sa nemusia bat ze ich nafoti fotograf.Kto nepochopi ja mu mobil zoberem:D
Odpovedať
Profilova fotka
Jasne, ak si to tak zelas. Da sa to zakomponovat do svadobneho oznamenia alebo na separatnu karticku do obalky by som to dala. V sale mozes mat stojan s oznamom, ze fotky robi fotograf
Odpovedať
Profilova fotka
@martinuska01 neviem, toto som vobec neriesila a mala som stastie ze svadobcania to veru moc neprehanali s fotakom. Ale ak sa toho bojis, tak ich na to upozorni
Odpovedať
treba na to upozorniť, aby minimálne na obrade nefotili, nebehali... chcete na fotkách predsa hostí, nie kto má aký mobil. My sme upozornili tesne pred obradom, takže porozumeli všetci 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Bohuzial zijeme v dobe kde si dnes uz nikto bez mobilu ani neu.....rie, zavislost neustale pozerat do obrazovky a realny zivot im unika v pritomnosti. Svadba ma prebiehat bez mobilov hlavne ked prebiehaju tie najkrajsie chvile medzi 2mi ludmi, vtedy nic ine nevidim len ruky s mobilmi a ked si prezeram fotky ten pohlad je hrozny miesto toho aby mi kricalo na fotke to co ma vidim ovce ktore si to nevedia vychutnat v reale ale pozeraju do obrazovky aby to este v prvych minutach stihli postnut na FB. Co sa tyka mna, upozornim par na to, aby dal echo svojim hostom nech si nechaju mobily vo vrecku a ked je uvolnenejsia atmoska potom nech si to fotia ako chcu niekde v zadu.
Odpovedať
mozes ich skusit upozornit, no vies, sledovat ich nejak aj tak nebudes stihat
Odpovedať
u nás obrad nikto nefotil aj bez upozornenia :) bolo tam okolo 100 ľudí... na hostine sa hostia fotili aj s nami a vôbec mi neprekážalo, že dávali fotky na siete :) tak s nami mohli byť aj tí, ktorých sme nevolali :)
Odpovedať
Profilova fotka
Minimalne pocas obradu by mal fotit len fotograf, je pravda, ze potom to na fotkach nevyzera dobre ked tam kazdy drzi v ruke telefon a podla mna to aj kazi atmosferu. Uz potom fotky z hostiny kde sa chce s vami odfotit kazdy do svojho telefonu to je okay ale hento je taka chvilka, ktoru by mali sledovat normalne a nie cez mobil :)
Odpovedať
Profilova fotka
vacsinou to zvyknu davat normalne k oznameniam na karticke nejakej samostatnej alebo na karticku s inymi instrukciami, ze si nezelaju aby pocas obradu fotili :) a myslim, ze je to normalne
Odpovedať
Profilova fotka
@martinuska01 ja som sa uz davnejsie rozhodol, ze to nebudem riesit. neveste poviem, ze nevyzera dobre, ak mi niekto zavadzia (priznam sa, ze naozaj ma to hneva iba pri prvom tanci), no tie mobily uz patria k dnesnej dobe a svadbu fotim taku, aka realne bola. ak tam bol mobilisti, tak budu aj na fotkach, pretoze to bolo sucastou svadby.
Odpovedať
Profilova fotka
@sweetluska myšlienka offline dňa sa mi páči :D
Odpovedať
Profilova fotka
@miqocash myslím, že by to mal byť asi aj taký štandard aby profesionálny fotograf na toto do predu upozornil...
Odpovedať
Profilova fotka
@martinuska01 nemyslim si ze je to standard, nema fotograf podla vas roznasat jednohubky a toaletak? je to ich svadba. Je tu moznost upozornit na to a je aj moznost to neriesit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?