Poplatok za uzavretie manželstva - platí sa alebo nie?

Ľudkovia mám v tom chaos,všade kde nazriem tak píšu že za papier ktorý mi vydajú na matrike pre cirkevný sobáš tak sa vraj zaň platí,jedny zas že sa neplatí,iba ak by bol sobáš civilný.. Píšu že aj za cirkevný niektorý platili,sa stoho pototo :D už nech som na svk a sa presvedčiť ako to je :)
Odpovedať
my sme neplatili nic, ... sama som bola prekvapena :-D prekvapive na svk :-D
Odpovedať
Tak to je to naše Slovensko,niektoré situácie sú fakt prekvapujúce :) stresujem už lebo sa to blíži , a ešte keď vidím že píšu tak a tak hmm :)
Odpovedať
Profilova fotka
@matta1990 no co viem tak by sa platit nemalo, aj ked presne u nas clovek nikdy nevie. Sa to moze velmi rychlo zo dna na den zmenit :/
Odpovedať
Profilova fotka
Za nič sa neplatí, aspoň my sme to tak mali, ale keď chceš vystaviť ďalší za ten sa už platí ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme boli pred 2 týždňami a nič sme neplatili :-)
Odpovedať
na tomto linku najdes aktualne ucinny zakon o spravnych poplatkoch: https://www.slov-lex.sk/pravne-predpi... pozri si polozku c. 18 sadzobnika, kde mas presne uvedene, za co sa plati, ak sa na teba ziadny z uvedenych pripadov nevztahuje, tak neplatis nic, pekny den
Odpovedať
Ďakujem vám všetkým :)
Odpovedať
Ja si beriem Čecha a platíme 66eur za uzavretie manželstva s cudzincom.
Odpovedať
@mo_tylik aj ja som bola prekvapená že nič sa neplatilo :D
Odpovedať
Profilova fotka
@veronnika89 to naozaj??
Odpovedať
my sme tiež nič neplatili
Odpovedať
A to ako fakt ? @veronnika89 to nebude tým že je cudzinec? Má trafí keď budeme platiť aj my ale sme slovaci,aj keď to všade asi inak majú alebo čo :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mataa1990 veď to napísala, že preto, že s cudzincom :-D Inak sa nič neplatí keď máš v kostole. Tam sa dáva milodar, ak chceš a v akej hodnote chceš. Je pravda, že som počula, že si aj farár vypýtal, to neviem, s tým nemám skúsenosť ale vo všeobecnosti sa za to neplatí.
Odpovedať
@stentelse som nepochopila tak čo je natom zvláštne?? :) nech to dopadne jak to dopadne :)
Odpovedať
@mataa1990 No veď nič :-) ja som to nie v zlom písala :-)
Odpovedať
@stentelse v pohodke nic sa nestalo :)
Odpovedať
@veronnika89 Ahoj prosimta ake doklady musel mat tvoj drahy? aj ja som z ciech a som z toho cele nesvoja. prosim ta co vsetko musel vybavit ak sa beriete tu na slovensku a ma ceske obcianstvo? za odpoved ti budem naozaj vdacna :) dakujem
Odpovedať
@majkasnula Tak kopirujem ti čo mi napísali z matriky u nás: Cudzinec pred uzavretím manželstva v Slovenskej republike je povinný predložiť matričnému úradu najmenej 14 dní pred uzavretím manželstva tieto doklady: - Rodný list - Doklad o štátnom občianstve - Doklad o pobyte - Doklad osobnom stave - Úmrtný list zomretého manžela, alebo inú verejnú listinu potvrdzujúcu, že manželstvo zaniklo, ak ide o ovdoveného cudzinca - Právoplatný rozsudok o rozvode manželstva, ak ide o rozvedeného cudzinca - Doklad ktorým možno preukázať totožnosť Poplatok za uzavretie manželstva je 66,- Eur. v hotovosti. Drahý šiel na matriku u nich v ČR a tam mu vystavili jeden papier, ktorý všetky tieto veci obsahoval, potreboval na to iba rodný list a občianku, zaplatil zaň 500kč. A potom sme šli na matriku na Slovensku, tak sme predložili ten papier, rodné listy a občianske a stačilo to :)
Odpovedať
@veronnika89 ahoj strašne moc Dakujem za rady este jedna mala otázka mozem ist na hociktorú matrikou v ČR aj na niektorú hneď za hranicami kedže nemám už trvalý pobyt v ČR? Dakujem este raz Veronika :) ❤️
Odpovedať
@majkasnula Tak toto neviem, moj priateľ bol tam kam spadá podla bydliska, pokiaľ už nemáš trvalý pobyt tak neviem. Skús si zavolať niekam na matriku a mali by ti povedať :) A neni za čo :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?