Nový rodný list

Profilova fotka
nevesticky, opat otazka.. prosim vas, viete mi poradit ohladom NOVEHO rodneho listu ? farar nam povedal, ze potrebujeme nove rodne listy, prosim, viete mi poradit, kde mi ho vydaju ? ci aj na obci na matrike, kde mam trvale bydlisko alebo len v meste narodenia ? Dakujem velmi pekne za odpovede :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 nove rodne listy?? a nie nahodou krstne listy???
Odpovedať
Profilova fotka
@majusqa77 nie, nove rodne listy a OP a s tym ist na matriku v obci, kde sa budeme brat a tam nam vypisu dake tlacivo a s tym mame ist za nim, kde sa dohodneme co a ako... mame priatela, ktoremu sa narodilo dieta a hovoril, ze uz vydavaju nove rodne listy, ze su ine ako tie nase stare :) tak sa pytam, ze ci niektora nemate skusenost, s novymi rodnymi listami,,
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 neviem o tom.. ..nam stacili stare, len museli byt originaly... ...a rodne listy vydava matrika podla narodenia
Odpovedať
Profilova fotka
ok, dakujem, dufam, ze to zistime :)
Odpovedať
@janusa139 Ano, teraz su rodne listy trochu ine, neuvadzaju sa v nich stari rodicia a povolanie rodicov (oproti rodnemu listu aky mam napr. ja). Ale este raz, na matriku mi stacilo priniest moj povodny rodny list. Ak nevies, co mas robit, skoc na matriku a tam ti povedia, ci im staci ten ktory si dostala, alebo si mas nechat vydat novy.
Odpovedať
Profilova fotka
mam skocit na matriku tam, kde sa idem vydavat ? mame to zlozite, ja som zo ZV, moj priatel z LC a svadba bude v LV :D tak teraz neviem, kam mam skocit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kazunomiya
Odpovedať
@janusa139 Matrika ktora vydava sobasny list je ta, kam patri to miesto kde sa budes vydavat. Tam sa opytaj a prines si aj svoj rodny list. Ak by trvali na tom ze musis mat "novy" rodny list tak ti to povedia a to sa vybavuje tam, kde si zapisana v knihe narodenych, cize tam kam patrila porodnica kde si sa narodila. Ale podla mna je to blbost a uradnicky nezmysel ak by to chceli. Ved rodny list je vypis z knihy narodenych, ak sa ti nic nezmenilo tam, tak ani rodny list nepotrebujes novy.
Odpovedať
Profilova fotka
@kazunomiya no dakujem krasne, snad to tak bude :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?