Môžem si zmeniť meno na dokladoch rok po svadbe?

Svadbu plánujeme v novembri,ale nechcem si zmeniť priezvisko na všetkých dokladoch hneď po svadbe pretože ich budem musieť meniť aj o rok neskôr po škole kvôli doplneniu titulu. Preto sa chcem informovať či je to veľký problém, pretože som čítala, že tam je nejaká lehota po svadbe nahlásiť zmenu priezviska.
Odpovedať
Profilova fotka
nemožes..je tam tuším lehota 15 dni..tak sa vydaj az po VS..ked ti na tom tak zalezi ;-)
Odpovedať
jasne ze nemozes,mala by si z toho poriadne problemy ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja by som veru svadbu neodkladala kvoli papierom ani keby co :-D Viem, bolo by sikovne, ak by sa to dalo urobit na jeden sup. Ale titul na obcianskom nie je az taky nutny - na Tvojom mieste by som ho po promociach nemenila (az kym ho nestratis). Pri pracovnych pohovoroch a spol. si od Teba obciansky nepytaju - pozeraju sa do zivotopisu. Na niektorych miestach Ti ho tam v pohode dopisu aj bez obcianskeho (ako napr. mne v banke). A ked ho niekomu ukazujes, tak titul v novom obcianskom je taky maly a na duhej strane, ze si ho poriadne nikto ani nevsimne.
Odpovedať
doklady si musite zmenit do asi á dni od svadby. kazdu zmenu, meno, adresa, cokolvek je potrebne do á dni nahlasit vsetkym uradom. matrika, policia, poistovne, banky, dopravny inspektorat, ..... titul si davat nemusite, ked nechcete na doklady.
Odpovedať
tak tak... moja draha si musela koli stahovaniu menit obciansky, a ked videla kde sa pise titul do OP tak povedala, ze si ho kludne nezapise az do najblizsej vymeny.
Odpovedať
Profilova fotka
titul sa píše na zadnú stranu, a svadba je dôležitejší krok, ved sa Ti mení stav, meno, možno aj adresa. :-)
Odpovedať
Menit si obciansky iba kvoli titulu mi pride dost cudne. Skoro tak, ako tituly na zvoncekoch a svadobnych oznameniach:)
Odpovedať
Profilova fotka
tak ako sa pise vyssie...po svadbe si musis zmenit meno na obcianke, pretoze uz ti aj vydaju sobasny list...cize tvoje pravoplatne meno sa meni...a vsetky dokaldy si musis menit, nie len obcianku...vodicak (ak mas), karticku poistenca, pas a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@pomposka určite nemôžeš, všetky doklady kde budeš mať ešte staré priezvisko sú neplatné! teda s nimi nič nevybavíš ;-) nerob si z toho zbytočne vrásky veď napríklad taká zmena v občianskom stojí iba 5 eur :-)
Odpovedať
Titul nie je povinny udaj,nemusis ho mat zapisany. Ja som po vs mala titul len na preukaze poistenca,lebo tam mi automaticky hned vymenila karticku,ked som doniesla potvrdenie o ukonceni studia. V praci ma tiez evidovali vsade s titulom. Do obc a vodicaku som si to dala az rok po skole,ked som sa vydala.
Odpovedať
Profilova fotka
@pomposka preco to neurobis "opacne"... nechaj si po svadbe svoje priezvisko a na matrike poziadas o zmenu priezviska na manzelovo, ked skoncis VS... a mozes vybavovat novy obciansky s novym priezviskom aj titulom zaroven
Odpovedať
Ked je ten titul na OP taky dolezity, tak sa urcite kvoli nemu rada prejdes na policiu, nie? :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?