Mali ste svadbu s Poliakom?

Baby mali ste niektora svadbu s Poliakom? Viem,ze je pre cudzinca je potrebny nejaky pappier o pravnej sposobilosti na uzavertie manzelstva?Na akom urade v Polsku vam ho vydaju a ako dlho trva jeho vybavenie?Je pravda,ze dokumenty nemozu byt starsie ako 3 mesiace?
Odpovedať
Ahoj ... Ja som na tom tak isto :) V Polsku vydavaju dokumenty s platnostou iba na 3 mesiace. Priatel sa na to nespytal, vsetko vybavil v decembri ... a svadba je v juni ... takze ich musime vybavit nanovo :( Co sa tyka pravnej sposobilosti, tak tu mu vydaju na urade gminy odkial pochadza. Taktiez tvoj snubenec bude potrebovat predlozit "odpis skrocony aktu urodzenia". Vsetky dokumenty musis nasledne dat prelozit sudnemu tlmocnikovi do slovenskeho jazyka (najlespsie na Slovensku aby si tam z uradu v pripade potreby mohli zavolat). Na urade (odkial pochadzas) ti daju ziadost o uzavretie manzelstva (statnu), ktoru vyplnis a donesies zo vsetkymi dokumentami ... Ak budes mat svadbu v kostole, tak dalej je este potrebne priniest odpis z krstneho listu z Polska a nasledne s knazom vyplnit zapis - ziadost o uzavretie manzelstva . V Polsku vybavis vsetko v priebehu jedneho dna :) PS: Na to aby ti vydali papier o pravnej sposobilosti potrebujes predlozit odpis skrocony aktu urodzenia a ten im tam nechavas! Dalsi odpis potrebujes pre slovenske urady. Snad pomohlo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, mne mamka zohnala cely zoznam co vsetko vybavit...no je toho teda dost, som rada, ze sa to da vybavit za jeden den ;-) ... poslem do IP ak je zaujem... este mi treba zohnat toho prekladatela :(
Odpovedať
Zdravim, rozmyslame, ja a moja polska priatelka, ze sa zobeberieme. Zijeme v UK ale ona chce svadbu v Polsku v kostole a nech to nie je take jednoduche, ja som ateista. Neni jednoduchsie svadba civilna v Sk a potom uz v Polsku dodatocne v kostole ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?