Dá sa poslať krstný list poštou?

Ahojte, máte niektorá skúsenosť s vybavovaním krstného listu na diaľku? V dedinke, kde ma krstili, som odvtedy nikdy nebola a je to dosť ďaleko od môjho terajšieho bydliska. Myslíte, že keď ich požiadam, aby mi poslali krstný list poštou, tak sa to dá vybaviť? Alebo sa tam budem musieť kvôli tomu jednému papieru dotrepať? Platí sa za vydanie nejaký poplatok? Než tam budem volať, rada by som bola aspoň trochu v obraze, čo môžem čakať.... Ďakujem za tipy.
Odpovedať
ale veď krstný list nemusíš vybavovať, ak si bola pokrstená tak by si mala mať jeden originál doma, a osobne si myslím, že v evidencii ťa musia mať, takže ak ho aj nemáš, nemal by byť problém aby ti vystavili duplikát (či sa za to platí to neviem), ale myslím, že rodičovi by ho odovzdať mohli a nech ti ho potom pošlú poštou (prípadne doporučene, aby bola istota že sa to nestratí).
Odpovedať
@cathy83 na sobáš potrebujem rodný list nie starší ako 3 mesiace. A ani rodičia tam už nebývajú.... :-S
Odpovedať
počkaj tak rodný či krstný list? Rodný list ti vystavia na matrike za poplatok, ale my keď sme sa brali tak sme preukázali normálne rodné listy, čo sme mali doma už dlhú dobu a stačilo to, navyše ak sa beriete v mieste trvalého bydliska ženícha, tak ten rodný list ani nepotrebuje preukázať, lebo na matrike ho majú evidovaného. My sme sa brali na mestskom úrade v mieste môjho trvalého bydliska, ja som rodný list ani neukazovala a priateľ doniesol svoj z domu, čo mu mama pohľadala v dokumentoch. To že nemá byť rodný list starší ako 3 mesiace počujem prvýkrát.
Odpovedať
@orgovan Zavisi od ochoty na fare by som povedala. my sme sa s kamoskou takto museli trepat az kdesi k presovu, lebo si postavili hlavu ze musi osobne si prist po neho.... ale mne ho napr. v ramci BA pokojne poslali - vysvetlila som, ze som po operacii sl. creva a pekne som poprosila o jeho zaslanie. do tyzdna som ho mala ;-)
Odpovedať
@cathy83 urcite mysli krstny, rodny so svadbou nic nema :-D
Odpovedať
no to ale nie je celkom pravda, môj priateľ je ateista, takže ten krstný list ani mať nemôže, na matriku sme určite predkladali rodné listy ;-) ale ak máš svadbu v kostole, tak asi treba aj krstné listy - to neviem, náš obrad bol civilný
Odpovedať
@lienka.7 @cathy83 hej, hej KRSTNÝ list....pardon :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Rodný list treba na civilný sobáš, krstný list treba na cirkevný sobáš. Tiež neviem o tom, že by mal byť rodný nie starší ako 3 mesiace? To máte odkiaľ? Ja budem mať civilný sobáš a potrebujú rodné listy, občianske preukazy a delagačnú listinu z matriky trvalého bydliska.
Odpovedať
@cathy83 hej, mala som na mysli svadbu v kostole samozrejme ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Krstný list Vám urcite v pohode poslu postou. Ja som nemala ziaden problem. Treba zavolat na faru a poprosit o kopiu krstneho listu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?