Čo treba zariadiť na sobáš mimo úrad?

Profilova fotka
Zdravím budúce manželky/manželov. Som novopečená snúbenica a mám vyhliadnuté miesto na sobáš v prírode, ale neviem vôbec nič čo sa týka svadobného šialenstva...chcem tam dotiahnuť niekoho kompetentného,ale neviem ako postupovať, aké sú poplatky a tak.Info čo som našla boli pár rokov neaktuálne.Nemal by to byť farár, ale len niekto povolaný štatom :) Ďakujem vám za informácie
Odpovedať
Musíš ísť na matriku podla svojho alebo snubencovho trvalého bydliska a vyžiadať si povolenie na sobáš a potom s tým podať žiadosť na sobáš mimo sobášnej siene. Oni ti povedia či s tým miestom súhlasia ( musí to byť "dôstojne miesto"), kto je oddavajuci, dohodnete si termín, povedia ti, kolko treba zaplatiť. to je všetko. Ak bude sobáš inde ako je trvalé bydlisko, musíš ist s povolením z tvojej "rodnej" matriky na matriku, kde bude svadba, tam podas tu ziadost a tam si dohodnes termín.
Odpovedať
Profilova fotka
@evkapudlikova to važne že povolenie na sobaš? kokos...aké už caviky...prosím Ta a nevieš kolko to cené tak vyjde finančne?
Odpovedať
ahoj. Musíte ísť na matriku v mieste trvalého bydliska jedného z vás obaja, kde vám vypíšu tie žiadosti na sobáš a vy ich podpíšete. Nezabudni na občianske a rodné listy. Ak budete mať sobáš v mieste trvalého bydliska jedného z vás, neplatíte žiadny poplatok. Ak nie, platiť budete 16,50€. Ak budete mať sobáš mimo miesta trvalého bydliska jedného z vás, je treba požiadať o povolenie na sobáš mimo sobášnej siene a musíš ísť potom na matriku tam, kde budete mať sobáš. S nimi si dohodneš ďalšie veci. Ak budete mať obrad mimo obradnej siene, platí sa 66€. A ak obrad aj mimo určenej doby, platí sa 16,50€.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
dievcence ale ten poplatok 66 eur to neplatim tam kde by som mala patrit ale platim tym co ma budu oddavat po zmene, ci? tam kde to nechcem ide len 16,50?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@lyduska2002 Ahoj, prosim ta, mala si nakoniec svadbu na mieste ktore ste si vyhliadli (von)? ak ano, mohla by si mi prosim napisat presne, co a ako bolo treba vybavit? kazdy vravi nieco ine. Dakujem velmi pekne :) velmi mi tym pomozes :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tin_ka_ke ahoj,nie nepodarilo sa to,stat nie,vraj by museli ist na obhliadku a bla bla farar tiez nie,lebo to vraj nie je dostojne miesto ci co...hlavna vec ze je tam aj kriz a ked priroda vytvorena bohom nie je dostojne miesto...no neviem...prajem vela stastia..najlepsie sa ist opytat priamo na urad
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?