Nie v matrike, ale na lazoch

Profilova fotka
Ahojte, mali ste už niekto svadbu niekde inde ako matrika,alebo kostol? Plánujeme tento rok malinkú svadbu. Moja vysnívaná bola niekde vonku, v lese. Máme na lazoch chatu a krásne prostredie. Myslíte ,že by sa to dalo vybaviť v matrike, aby nás oddali niekde pri stromoch? Na matrike sa idem informovať až o týždeň, tak zatiaľ chcem počuť vás názor a skúsenosti.
Odpovedať
Ahoj, my sme mali v záhrade reštaurácie. Treba sa ísť opýtať na matriku, pod ktorú patria tie lazy a tam sa informovať o tom, či by to bolo možné, keďže to musia vyhodnotiť ako primerane dôstojné miesto. Matriky si za svadbu mimo určenej obradnej siene zvyknú účtovať poplatok, v našom prípade to bolo, myslím, 50 eur. Povedala by som, že záleží na ochote a zrejme aj na tom, ako ďaleko to je pod., prípadne či by sa im to dalo skĺbiť s ďalšími naplánovanými svadbami. My sme mali sobáš kvôli tomu až o 17:00, aby sme boli poslední, ale to miesto bolo 5 minút autom od úradu.
Odpovedať
Ešte by som doplnila, že ak by vás na jednej matrike odbili, skús si nájsť iné miesto na obrad prípadne, ktoré patrí pod inú matriku. Ja som pri vybavovaní musela ísť na 2 matriky (mali sme svadbu v inom okrese než trvalé bydlisko) a ich prístup bol naozaj úplne odlišný. Tam, kde mám trvalé bydlisko, bol všetko problém, neochota, nepríjemná úradníčka, na tej matrike, kde sme mali svadbu, boli zase veľmi ochotné úradníčky, veľmi nám pomohli pri všetkom, keďže šlo o svadbu s cudzincom, tak to bolo administratívne náročnejšie. Je to dosť o tom, na koho natrafíš, tak prípadne vyskúšaj aj takto, ak by boli neochotní a vedela by si si nájsť iné miesto.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ja sprevádzam svadobné obrady, väčšinou v prírode. Je to obrad podľa našich predkov, so živlami, so zväzovaním rúk stuhami, presadením stromčeka atď. Je to veľmi indivuálne a dá sa nastaviť podľa želania :) Z mojej skúsenosti to robíme tak, že urobíme obrad v prírode, hostia stoja v kruhu, krásne energie to sú. Tiež je tam priestor na sľuby a hostia sa môžu zapojiť do obradu. V praxi to vyzerá tak, že sa dokončí celý obrad a potom sa urobí civilný obrad, čo je len formalita podpísania dokumentov. Neviem, či sem môžem dávať linky, písala som o tom články. Ak by ste mali záujem, tak napíšte :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?