Kategórie

Rozhovor so Giraffe Bakery - o sladkých radostiach a svadobných cup-cakoch

Na dnes sme si pre vás pripravili niečo sladké - pohľad do kuchyne Giraffe Bakery. Janka Lašánová sa s nami podelila o svoje cukrárske zážitky, no prezradila aj svoje súkromné radosti..

Kto a čo sú "Giraffe Bakery"? Čo vlastne ponúkate?
Giraffe Bakery je malá rodinná pekáreň, ktorá priniesla pred 5 rokmi na Slovensko „cupcake“. „Cupakes“ zostávajú základom našej ponuky, robíme tiež cheesecakes, macarons, bábovky, apple pie… všetko, čo máme radi.

Malá rodinná pekáreň... Koľko máte zamestnancov a ako ste zapojili rodinu?
Firmu sme rozbiehali s manželom, ja som bola výkonná sila, ktorá piekla, riešila papiere, objednávky a podobne, manžel sa zaoberá dizajnom, marketingom, obalovými materiálmi, ale zároveň robí nákupy a rozvozy. Okrem nás aktuálne zamestnávame 4 baby.

Ako sa z Vás stala cukrárka? Bol k tomu nejaký impulz?
Pečeniu som sa začala venovať hlavne kvôli tomu, že v čase, keď sme začínali, bola zúfalá ponuka dezertov v kaviarňach a reštauráciách. Rozhodli sme sa priniesť niečo nové, poctivé, dotiahnuté do detailu.

Ako vyzerá taký Váš bežný pracovný týždeň?
Každý týždeň je iný, závisí od sezóny. Mojou úlohou je komunikácia so zákazníkmi, koordinácia tímu, rozdeľovanie zmien, navrhovanie nových produktov. Už sa pečeniu venujem menej, aj keď na prevádzke som takmer denne. Ak sú nárazové akcie, väčšie sviatky alebo niekto zo zamestnancov ochorie, obliekam zásteru a čapicu a robím, čo treba.

Naša stránka sa venuje najkrajšiemu dňu každej romantickej ženy – svadbe. Čo na ňu ponúkate vy?
Klasické svadobné torty nerobíme. Špecializujeme sa na „customizované“ (personalizované) cupcake towers. V ostatných dvoch svadobných sezónach sme však urobili aj zopár „naked cakes“ (nahé torty) v rôznych veľkostiach, aj pre 120 hostí.

Ak by som si chcela u Vás objednať tortu alebo teda „cupcake“ vežu, aké mám možnosti? Čo si môžem vybrať a ako vyzerá proces objednania torty?
Každú svadobnú požiadavku riešime individuálne. Našu štandardnú ponuku nájdete na webe www.giraffebakery.com a na našom facebooku. Je dobré si pozrieť našu prácu a dohodnúť si svadobnú konzultáciu, kde doladíme detaily.

Čo z vašej ponuky je podľa Vás také TOP?
Najchutnejšie sú všetky naše výrobky. :) Aktuálne nás veľmi baví robiť fruit cake - tradičný anglicky svadobný koláč so sušeným ovocím, whisky a marcipánom, lebo je v tunajších podmienkach výnimočný a netradičný.

Sezóna 2015 síce skončila, no myslím, že trendy zatiaľ pretrvávajú. Čo teraz teda najviac letí?
Veľký záujem je hlavne o naturálne zdobenie ovocím, trendy sú naked cakes. Farebné trendy sa každoročne jemne obmieňajú, zatiaľ čo mint a pastelové farby sú už mierne na ústupe, stále zostávajú trendy odtiene zlatej, bordovej (burgundy, marsala), ale aj strieborná, sivá a nesmrteľná je svetloružová a biela - cupcakes a macarons robievame na základe vzorky farby, ktorú nám nevesta prinesie.

Určite sa nájdu aj výnimočné objednávky... Čo Vás napríklad naposledy pobavilo?
Najzábavnejšia bola asi práca na wedding cookies, ktoré boli ako darček pre nevestu. Išlo o konkrétnu rasu psa - vykrajovačku sme objednali z Anglicka, farbili sme ich na čierno. Psík niesol neveste k oltáru prstene. To bolo veľmi milé.

Sú nevesty na mojasvadba.sk niečím špeciálne? Sú náročné?
Nevesty sú všeobecne veľmi zamerané na detail. Snažíme sa im vychádzať v ústrety, veď ide o ich veľký deň. Profil na mojasvadba.sk máme už niekoľko rokov, je to jedna z foriem, akou komunikujeme s nevestami.

Máte aj Vy rada sladké? Aké najviac?
Koláče, čokoládu a sladkosti mám veľmi rada. Naše vlastné produkty však skôr len testujem, občas sa mi stane, že macarons obedujem. :) Najviac mi chutia samozrejme tie, ktoré mi upečie niekto iný.

Zúčastňujete sa aj svadobných výstav? Aké boli tie tohtoročné doposiaľ?
Zúčastnili sme sa Svadobnej výstavy trochu inak v Grand hoteli Riverpark aj svadobnej výstavy v Carltone. Bola to zaujímavá skúsenosť a príležitosť stretnúť sa s nevestami a ponúknuť im na ochutnanie takmer cely náš sortiment. A bolo to aj veľmi zábavné.

Máte čas cez víkend aj vypnúť a relaxovať? Ak áno, ako najradšej?
Pekáreň je robota na 7 dni v týždni - aj keď nepečieme, stále nám to ide v hlave.
Cez víkend si zakazujeme o tom hovoriť a venujeme sa rodine.

Ozaj a ešte jedna otázka: prečo „žirafa“ v názve?
Pretože ma tak volal jeden kamarát, ktorý nás zoznámil s mojím manželom. Názov bol teda jasný hneď od začiatku.

A čo prichystali v Giraffe Bakery k blížiacemu sa Valentínovi?

Ďakujeme Janke za rozhovor a prajeme veľa objednávok a spokojných zákazníkov!


Autor článku: Alžbeta Martišková / Fotografie: archív firmy Giraffe Bakery

Reklama