Zlý vzťah s mamou a sestrou

ahojte dievčatá... asi sa potrebujem iba vyrozprávať a poradiť, lebo situácia v ktorej som sa ocitla ma veľmi trápi a nemám sa o tom s kým porozprávať... začnem pekne od začiatku... mamina pred rokmi zdedila značný obnos peňazí, následne staršia sestra otehotnela a tak sa naši vzdali sna na dom a kúpili sestre byt. celé roky tam bývala zadarmo, správala sa k našim povýšenecky a proste nie pekne. Nedávno si kúpila dom a byt dala bez akýchkoľvek výčitiek do prenájmu, aby z toho príjmu mohla platiť hypotéku. (pritom vôbec netrpí núdzov, vozí sa aj s mužom na najdrahších autách, chodia na večeru do blavy na suši a podobne). a teraz sa dostávam k podstate problému, o 2 mesiace mám svadbu a keď som to pred sestrou povedala a spomenula som aj to že si chceme potom kúpiť s manželom byt odvtedy som "vypočítavá sviňa". nechápem, ako prišla k takému záveru, ja som od našich nikdy nič nechcela a narozdiel od nej si hypotéku budem platiť zo svojho úbohého platu. so sestrou sme sa vtedy nepekne pohádali, lebo som jej vykričala, že keby ten byt vráti našim aj oni si mohli teraz na staré kolená kúpiť ten vysnívaný dom. proste nerozprávame sa a mamina teraz na mňa začína tlačiť, aby som ju išla osobne zavolať na svadbu ale priznám sa vôbec nemám chuť ju vidieť a dokonca mi je jedno či na tej svadbe bude alebo nie. no a keď som toto povedala pred maminou povedala mi, že potom tam nemusí prísť ani ona. chápete? moja sestra má všetko a mne ešte vlastná mama povie že nepríde na svadbu. no a keď som mamine povedala nech predá ten byt a rozdelí nás, už som bola najhoršia dcéra, ktorú budúci muž hucká (pritom môjmu budúcemu je to úplne jedno). ja som úplne v šoku z postoja mojej mamy, ktorá si ma ani máličko nedokáže zastať. mne nejde o tie peniaze a o byt ale o spravodlivosť ktorá ma celý život vďaka mojej sestre iba obchádzala.
Odpovedať
Profilova fotka
velmi dobre ťa chápem... moj nastavajuci ma podobny problem .. nejedna sa tam o byt ani o pozemky zatial ale o dom, jeho rodičia si tam vydržiavaju najstaršieho syna a on je vždy dobry nech spravi hocico .. ma zlu ženu tak ho ešte aj polutuju a my sme druhorady.. vždy nič nerobíme, vždy sme ty zli nech spravime hocico a nikdy spravodlivosť nieje.. jedine čo sa da spraviť zaťať zuby a vydržať kým neodijdete a nezačnete žiť svoj život... a možte byt potom hrdí na to čo ste dosiahli a svojou pomocou.. za ten pocit to stoji :)
Odpovedať
Profilova fotka
Som jedináčik, takže sama to nezažila, ale podobné prípady poznám z vlastného okolia :(..Je tak nefér, keď rodičia majú jedno svoje dieťa radšej ako to druhé a ešte škaredšie, keď to takto okato dávajú najavo... Mrzí ma, v akej si situácii, ale neboj, na každého raz dôjde - KARMA....tvoja sestra ešte pochopí, že sa správala ako krava. Byť tebou, vykašlem sa na všetkých a spravím si svadbu niekde v zahraničí a spojíš to aj so svadobnou cestou. Žiaden stres, výčitky, proste len vy dvaja. Ja to kôli vzťahom v mojej a priateľovej rodine riešim tak. :-)
Odpovedať
netreba sa dat...ked oni su svine bud aj ty.....preco by si sa ty mala niecoho vzdavat....oni kde maju rozum?a co otec?ten ti nezastane stranu?ak sa takto budu chovat aj dalej, tak potom by som ani okom nemihla a bez chrbtovej kosti by som ich ani na svadbu nevolala....ked sa oni nevedia uvedomit, tak preco by si ty mala robit stale len ustupky a poklonkovat sa im....
Odpovedať
Profilova fotka
Tak na to neni co povedat, ja mam tiez kadejake vztahy so sestrou a dakedy aj s mamou, ale iného charakte ŕu co neni podstatne, prestala som to riesit. mam skvele manzela dve krasne deti a ostatných mam na haku. spravte si svadbu o dvoch ludoch niekde pri mori a ostatnym to len oznamte a uvidite aki budete stastni a nemusite sledovat pretvarky na svadbe. ja tiez lutujem ze sm e to tak nespravili, viac by som si to uzila.
Odpovedať
@sjuzi123 ahoj :-) nooo..isto sa citis neprijemne a ukrivdeno. Ja mam na to takyto nazor: pokial su tvoji rodicia svojpravni, mozu si robit so svojimi peniazmi, co chcu. Mozu si kupit dom, mozu ich dat do banky a mohli ich aj dat na byt tvojej sestre. Je to ich rozhodnutie. Spominali, ze by to niekedy olutovali ? Podla mna urobili vtedy najlepsie, ako vedeli..To iste by urobili aj pre teba :-) Ty mozes mat na to maximalne svoj nazor.. Nechapem, preco by sa majetky rodicov mali este pocas ich zivota delit rovnym dielom na ich potomkov.. Myslim si, ze nemas pravo navrhovat tvojej mame, aby vas vyplatila z bytu (teda ak som to spravne pochopila :-) ). Ja viem, ze vasim chces len dobre, ale niekedy je lepsie neriesit :-) Zas na druhej strane, nema nikto pravo ta vydierat! Na svadbu si zavolaj, koho chcete vy.. Nie koho vas dotlacia zavolat, no a to najma vtedy, ked si ju financujete sami.. Ale premysli si, ci nebudes mozno casom lutovat, ze si nemala na svadbe svoju sestru.. Asi by si mala tomu nechat volny priebeh, nebav sa uz s nimi na tu temu a uvidis.. Casom sa hrany obrusia :-) Nezabudni, ze tak, ako si ty dcera svojich rodicov, je nou aj tvoja sestra.. Vasi isto lubia obe rovnako :-) Drzim palce, aby sa to utriaslo a nezatienilo vam to svadbu :-)
Odpovedať
@marienkakf no síce z právneho hľadiska môžu so svojim majetkom disponovať ako chcú a tiež, si myslím, že v čase keď bola sestra na to zrejme odkázaná, tak jej poskytli pomoc a bolo to správne riešenie, ale čo morálny aspekt? teraz by sa zišla pomoc ich druhému dieťaťu, tak prečo by sa jej mali otočiť chrbtom? sestra sa má evidentne dobre, tak prečo by nemohli podporiť teraz sjuzi? veď rodičia by mali ľúbiť svoje deti rovnako a dopriať im rovnakým dielom... @sjuzi123 ja byť tebou keď vidím aké sú pre ten byt rozbroje, tak to nechám tak, nech sa ním sestra aj zadrhne... ak ťa takto osočuje a máte medzi sebou rozbroje, tak by som jej dala pozvánku na svadbu, ale nijak by som sa jej neospravedlňovala ani sa jej neprosila aby chodila. ak ju nepozveš, ona to bude vnímať ako ďalšiu zámienku na ofuky. nepáľ zbytočne mosty a neznižuj sa na jej úroveň... čo ty vieš, možno sa vzťahy časom zlepšia. želám pevné nervy |-|
Odpovedať
my mame velmi velmi podobny problem - ale zo strany mojho draheho. jeho sestra je asi taka ako ta tvoja. je otcov milacik a ja som u nej "majetnicka svina", ktorej ide o ich otca dom. hoci si platim hypoteku na svoj bytik. rozhodla som sa ju nezavolat na svadbu a vtedy to este len zacalo... ale stojim si za svojim a nepovolim :) a kvoli tomu ani ich otec nepride! takze to je fakt nieco podobne ako u teba. nepovol a spravte si svadbu s ludmi, ktorym na vas zalezi. ak sa im to raz rozlezi v hlavach (zivot sa s nikym nebabre), pridu sa oni udobrit. oni teraz musia spravit prvy krok k zmiereniu.
Odpovedať
@zuska_bluzka ved prave ja som to brala z moralneho hladiska :-) Dieta nemoze rozkazovat rodicom "Daj mi!" Su to ich peniaze, ich zivot.. Len si ich zbytocne popudi proti sebe.. Nespominala, ci je problem, len ten byt, alebo vzdy, aj v detstve, mala pocit, ze je na "druhej kolaji".. Ako vie, ci rodicia sa tak nedohodli, ze jedna dostane byt, ktory jej kupili a druha, byt po nich? A mozno maju pre nu uz nieco odlozene na veno :-) Ved sama Sjuzi povedala, ze si hypoteku splacat budu sami.. Chce byt samostatna, ale zaroven, chce vyplatit.. Rodicia si mozno myslia, ze ona je sikovnejsia z ich dcer, samostatnejsia, tak ich tolko nepotrebuje.. Neobhajujem spravanie jej sestry, bolo hnusne, aspon takto to vyznelo.. Ale nemozeme vediet, co zas nepaci jej.. Vztahy su komplikovane a vzdy je tam viac stran.. Treba veci riesit s rozvahou a nie za horuca..Trocha empatie nikdy nie je na skodu.. A nakoniec, len aby sa nezabudlo, lebo mi to pride, ze sa to zvrhava tym smerom: Laska sa nemeria peniazmi! Na to by sme nemali zabudat :-)
Odpovedať
teraz sa pekne ukázalo, že ten kto nezažil, to nepochopí... ale samozrejme ďakujem za každý názor.... @snehovagula1 otec sa celý život tvári akože jeho sa to netýka, sú to klasicky iba tie silné reči ale keby to mal povedať sestre do očí tak to ani náhodou, jej sa všetci celý život boja, nikto jej nikdy nič nepovedal najhoršie na tom celom je, že priateľ už nemá ani jedného z rodičov a moja mama teraz začala rozprávať, že to on ma do všetkého hucká, pritom jemu je to úplne ukradnuté... a mňa mrzí že moja mama mala byť aj jeho mama a teraz robí takéto hlúposti, nechápe, akoby mu ublížilo keby mu poviem čo o ňom rozpráva... ja som šťastná že mám aspoň jeho, je mi teraz jedinou oporou, v čase keď sa mi moja najbližšia rodina obrátila chrbtom
Odpovedať
@sjuzi123 ano, on je tvoja nova rodina on je tvoja laska....ak to nepochopia, ako to je, zanevrela by som na nich....ver mi ze ta chapem, nieco podobne sme zazili v rodine, aj ked ineho druhu.....ano dieta nemoze rozkazovat rodicom, ale rodicia by mali byt spravodlivy a neuprednostnovat jedno dieta pred druhym....potom vznikaju taketo spory, a mozu za to oni....ved ty predsa nie si odkazana na ich peniaze, ale predsa len by sa ti asi lahsie dychalo, ak by aj tebe prispeli do noveho zivotneho startu.....ja by som im to neprekusla, a nechala by som im to riadne vyzrat....nie som pomstychtiva, ale ako pozič, taky vráť:-) :-D
Odpovedať
@sjuzi123 ahoj :-) Ked si chcela pocut len jeden nazor, a to ten, ze ti kazdy len pritaka, preco si sa pytala na vseobecnom fore? Ako vies, co som prezila?! A co nechapem? Len som ti chcela pomoct, aby si sa netryznila a skusila sa na to pozriet aj z ineho pohladu, ale evidentne zbytocne.. Prepac, tu prvu vetu som zobrala na seba, lebo ocividne len ja som sa vyjadrila inak.. Takze nech je akokolvek a nech si myslis cokolvek, prajem ti nech si stastna :-)
Odpovedať
@sjuzi123 Musím povedať, že úplne spravodlivé nebude nikdy nič. Poznám to vlastnej koži ale aj keď z maličkostí, napr. keď si všimnem, že niečo ste maldšej sestre dovolili a mne v jej veku nie. V takých závažnejších otázkach sa spolu snažíme čo najoblektívnejšie dohodnúť. Chcela som tým povedať to, že som počula, že mama povedala jednému dieťaťu - ty si bol samomstatnejši a tvoj súrodenec ma potreboval viac. Je to trošku smutné ale objektívne sa v reálnom živote nedá nič rozdeliť presne na polovicu. Verím, že ti je ľúto ako sa rodičia aj sestra zachovali. Ja si veľmi všímam aj vo svojom okolí kto je ako spravodlivý a sama sa snažím deliť rovnako a viem, že keď sa niekto zachová takto nespravodlivo, vie to zabolieť. A vôbec nemusí ísť o to, že chceš peniaze alebo majetok. Verím ti, že si na sestru nahnevaná, za to že si nechce pripustiť ako to vnímaš ty ale vážne zváž, či ju na svadbu nepozzveš lebo nikdy nevieš ako ťa to môže neskôr mrzieť. To musíš zvážiť sama. Držím palce, aby sa všetko pohlo správnym smerom :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja ti k tomu napisem len jedno - nech su v rodine vztahy akekolvek, naco to zbytocne este zhorsovat? Chapem, aky mas teraz vztah a postoj k sestre, ale neries, netrap sa zbytocne, pozvanku jej posli, nemusis s nou prehodit ani slovko...ja tiez nemam bohvieke vztahy v rodine, ale uz to radsej neriesim, len by som sa trapila a k nicomu by to neviedlo, skor by sa to len zhorsilo....mam teraz novu rodinu, taku, ktoru som si sama vybrala a dufam, ze sa coskoro rozrastie a aspon viem, ako sa ako rodic spravat nechcem ;-)
Odpovedať
Ono je to o uhle pohladu, mne ani sestre nikto nekúpil byt, ona však po svadbe 4 roky bývala u našich a tak si ušetrila dosť peňazí, hypotéku potrebovala vo výške 2/3 z ceny bytu zvyšok mala a naši jej síce trocha pomohli ale nedá sa to porovnávať s tým ako pomohli mne, zariadili mi celý byt a tieto dva druhy pomoci sa nedajú porovnávať... Ona si ušetrila viac ako mne rodičia dali ale ani jedna z nás to nevníma zle. Ja som sa slobodne rozhodla odísť z domu za priateľom, bývali sme dva roky v prenajatých bytoch a ked sme si kúpili náš tak nam rodičia pomáhali - a naši to brali tak, že nám pomáhala aj priateľova mama - takže tak bola pomoc z každej strany, kdežto rodina sestrinho manžela o neho ani nezakopne.... Ja som vďačná za každú pomoc, nevnímala som to automaticky ale potešilo ma to. Podstatou bolo to, že vlastne nam pomohli ako uznali za vhodné takže to neriešim.. Ale v prípade sjuzi123 by som asi bola naštartovaná - a asi by tie vzťahy vyzerali tak ako u nej :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?