Tragédia v rodine.

Profilova fotka
Baby neviem čo mám robiť moja starká pred dvoma dnami prežila ťažkú mozgovú príhodu a je nemocnici,v auguste máme svadbu a ja neviem čo robiť.Vôbec sa uz na nič neteším neviem či prežije alebo či bude žit s následkami.Svadbu presúvať nikto nechce ale ja uz z ničoho nemám radosť.Co ked sa stane to najhoršie pred svadbou? Neviem čo robiť :-( :-( :-( Uz len pri pohlade na nu som v nemocnici odpadla.
Odpovedať
1
2
Ahojky, myslím, že by som svadbu nerušila na tvojom mieste. Keď nechcú svadbu presúvať ani iní členovia rodiny, nechaj to tak. Do augusta máš ešte dva mesiace. Za ten čas sa môže hocičo prihodiť. Možno to starká zvládne. A keby bola na tom aj horšie, mysli na to, čo by podľa teba chcela ona. Každá mama a stará mama má rada svoje deti/vnúčatá. Myslím, že by chcela, aby si bola predovšetkým ty šťastná. Nech už bude tvoje rozhodnutie akékoľvek, držím palce, aby to dobre dopadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
och, to ma teda mrzi :-( urcite ste to nikto necakali a musi to byt hrozny sok :-( svadba je udalost, ktora sa planuje velmi dopredu, platia sa zalohy, objednava sa vsetko atd...preto je to dost problem prisposobit nahlym okolnostiam. zial, nemozes ovplyvnit, co sa dovtedy stane, ci sa babke polepsi alebo nie... podla mna by si to mala este raz prediskutovat poriadne s celou rodinou, aj s babkou, ak je to mozne. zjavne mas s nou velmi dobry vztah a zalezi ti na tom, aby tam bola...zalezi aj ake su prognozy lekarov. mozno si to trocha treba nechat ulezat v hlave a postupne sa riesenie ukaze. v neposlednom rade, aj ked to znie materialisticky, treba sa zamysliet aj nad financnymi stratami, ktore pripadne zrusenie svadby prinesie... drzim palce, aby sa babka uzdravila a aby si mala super svadbu ;-)
Odpovedať
Je mi to ľúto.... Ja som bola strašne nešťastná z toho, že mi starí rodičia neprídu na svadbu, zdravotný stav to nedovolí. Nakoniec som si povedala, že proste akokoľvek musím byť v ten deň s nimi, takže keď už budeme oblečení a nachystaní pôjdeme za nimi a teším sa ze aspoň takto môžem s nimi zdieľať radosť. Tak to taky menší návrh z mojej strany, samozrejme uvidíš ako sa starkej bude dariť a prajem veľa zdravia a skoré polepšenie.
Odpovedať
Ahoj, my sme boli na tom rovnako, dedko dostal mozgovú príhodu a potom nám zomrel :( takže viem čo prežívaš, zvažovali sme zrušenie svadby, ale nakoniec sme si povedali, že ani dedko by to nechcel a na svadbu sa tešil, takže svadba bude a tiež to máme v auguste. Tiež sme sa na túto tému bavili s farárom, ktorý nám povedal, že svadba má vždy prednosť z dôvodu, že znamená nový život. a kedže sa nám udiala takáta situácia, rozhodla som sa že bude celý večer horieť za neho ako aj za ostatných starých rodičov sviečka s nápisom s láskou spomíname na tých čo v srdci nosíme...
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem vám pekne za vaše slová,je to strašne tažké hlavne ked starká ani nerozpráva a čakáme ako prežije prvé tri dni a čo bude dalej nevedia ani doktor kedze má 86 rokov čo je uz dosť, život je taký skôr či neskôr to príde len ked sa to deje pred svadbou je to o to horšie bojím sa ze ak tam nebude psichycky sa zrútim a celá svadba bude pokazená utešuje ma len to že je to až v auguste tak to nebude také čerstvé ako dnes.Ani neviem čo by bolo lepšie pre nu aj pre mna lebo ak ostane taká ako je teraz bude to hrozné :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@ivettstar ahoj, my sme pred 3 tyzdnami pochovali dedka a tiez mame svadbu v auguste. Tiez sme nevedeli, ze to tak skonci, bol to rychly priebeh..je to trosku odlisna situacia, ale princip podobny. Co sa svadby tyka, tiez mi to napadlo, ale povedali sme si, ze by to ani on nechcel, aby sme ju zrusili. U vas je to zrejme este tazsie, lebo udiat sa moze este hocico.. drzim palce, nech to dopadne najlepsie ako moze. Ano, clovek vie, ze to pride, ale nikdy na to niesme pripraveni. Treba mysliet pozitivne, aj ked je to tazke, kedze je to cerstve. Ja som na par dni svadbu prestala uplne riesit, nemala som naladu ani energiu..ale zivot neprestava bezat, len si musime zvyknut na novu situaciu..a to ide lahsie, ked po boku niekeho mas. To si vaz. Drz sa, vela sily.
Odpovedať
Profilova fotka
@kathy Dakujem pekne povzbudila si ma,chce to len čas so všetkým sa človek zmieri lebo sa bojím ze to najhoršie sa stane tesne pre svadbou,no budeme dúfať.
Odpovedať
@ivettstar Ahoj,rok pred našou svadbou zomrel manželov otec,pol roka pred svadbou zomrel manželov strýko a dva mesiace pred svadbou tragicky zomrela manželova sestra.A tam kde sa mala chystať svadobná výzdoba sa zrazu chystal pohreb.Nemali sme náladu na nič,nič nás netešilo,nejako sme sa pozbierali.Svadbu sme mali,bola krásna aj keď nám tam všetci chýbali.Tak veľmi sa tešili na našu svadbu,myslím že by chceli aby sme ju mali.Pred obradom sme boli na cintoríne,myslím že sa tešili s nami.Dlho sme svadbu odkladali, až nám tam všetci naši blízky chýbali.Teraz by som už nič neodkladala,lebo nikdy nevieš čo nám život nachystá. Určite aj tvoja starká sa veľmi tešila a želala by si,aby si bola šťastná.A treba myslieť pozitívne,možno sa jej stav zlepší. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bejustek dakujem pekne za tvoje slová ani nevies ako mi pomohli ,vidím ze ste na tom boli horšie ako ja.Musíme to zvládnut aj my a tom je život.
Odpovedať
nikto to starej mame nepraje, ale slovo tragedia by som si radsej rezervoval na popis daleko horsich situacii
Odpovedať
Ahoj, poviem len toľko... známy mali svadbu... v piatok išli po koláče zaniesť do sály a stala sa nehoda. Zomrel otec ženícha... takže len toľko k tvojej ,, tragédii".
Odpovedať
Profilova fotka
Ja viem že sú aj horšie situácie ale každý hlavne prežíva tú svoju :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@weddinko @blondkvetinka ako jej akoze toto vase slovickarenie pomoze? co mala napisat - "nestastna udalost"? vyznam slova tragedia je pre kazdeho iny. Pochybujem, ze viete, aky ma vztah so starkou, skuste byt trosku empaticki..
Odpovedať
Profilova fotka
@jakub227 Dakujem, vyrastala som pri nej odmalička a nikdy som v rodine nič také nezažila je to prvý krát takze preto je to pre mna ťažké ked idem na prízemie a ten človek tam uz nieje je to smutné.
Odpovedať
Profilova fotka
Je mi to luto, co teraz prezivas. Napriek tomu chcem ti napisat, ze starka sa tesi spolu z tebou aj ked je teraz v takom stave. Myslim si, ze chce aby si sa vydala a chce aby si sa radovala, chce aby si mala svadbu a aby si stastne tancovala. Aj ked ona mozno neuvidi vasu svadbu , nebude to vnimat ale ja si myslim, ze ona by chcela aby si sa vydala prave vtedy, kedy mate ten termin. Jej by to mrzelo,ze koli nej si zrusila svadbu. Si teraz nestastna a aj zmetena.....to su prirodzene pocity, co ma kazdy z nas.....Skus par tyzdnov nemysliet na svadbu.... A az potom ked sa ustalia tvoji pocity a city - zacni pokracovat v priprave. Drzim ti palce .
Odpovedať
Profilova fotka
@naolina Dakujem za tvoje slová,snažím sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivettstar ahoj.... co sa stalo je velmi smutne :( ... je to tvoja starka, je to jasne, ze si nestastna, ale take veci sa v zivote stavaju, prichadza to s vekom, je treba s tym pocitat, musis sa postavit a ist dalej, zatial zije, snad vsetko dopadne v poriadku, ale toto je tvoj velky den! a ona by si urcite priala, aj keby sa stalo cokolvek, aby ti dopadol co najlepsie! aby si ho prezila tak ako si si predstavovala... uz len kvoli nej do musis dokopat do stastneho konca aby si bola spokojna :) ty mas zivot este len pred sebou, urcite svadbu nerus... keby mohla sama by si priala 100% tvoje stastie :) Preto sa pokus s usmevom doriesit vsetko naokolo a uzit si svoj den! V zivote sa stavaju vseliake udalosti, no clovek by mal zit pre dnesok, pre kazdy okamih :)! Snad sa babicka z toho dostane...
Odpovedať
@ivettstar ahoj. asi 10 mesiacov pred svadbou sa jednej mojej babke pohorsilo, druha babka bola tak vytazena povinnostami, ze sme boli presvedceni, ze sa zruti, prababka je uz dlho aj chorlava aj nevladna, ze by nebolo nic cudne, keby naraz odisla. dedko naraz zacal mal problemy s nohami a slabnut, hovoril o smrti (jeho brat v tom case zomrel, tak to asi podporilo), druhy dedko (davno operovany na srdce) zacal mat take reci, akoby sa chystal umierat... z manzelovej strany obe babky maju dost uctyhodny vek a naozaj clovek netusi, kedy pride ich koniec. bola som presvedcena, ze kym sa vezmeme, tak za tych 10 mesiacov niekto umrie, lebo fakt to zacalo vyzerat tak na hrane pre vsetkych. teraz sme 7 mesiacov po svadbe a doteraz nikto nezomrel. teda zomrel, manzelov stryko, co bolo dost necakane... nikdy nevies ako to vyjde, do augusta moze byt este vselico, babka sa z toho dostane alebo ak aj nie, tak nevies ako sa budes citit. da sa pripadne urobit aj mensia svadba, da sa prelozit, ale to teraz nema zmysel riesit. istotu, ze sa predtym nic nestane, nikdy nebudes mat. moj ocko sa raz pred svadbou tak zarazil, akoby ho napadlo nieco dolezite a povedal mi, ze keby nahodou umrel, nieze nam co im len napadne svadbu rusit, lebo on sa z neba znesie do kostola a bude tam sediet a cakat, kedy dojdeme a sa vezmeme. akoze nic mu nie je, neviem co mu to vtedy napadlo, ale bolo to take dojemne. dalsie dni sa venuj babke, svadbu neries, ono sa to nejak ukaze, mozno nebudete mat ani co riesit a bude dobre a ak nie, vase prezivanie toho celeho vam uz napovie, co bude spravne urobit. drz sa, musi to byt velmi tazke pre teba nevediet co dalej, uz samotne stresy pred svadbou v tomto obdobi su neprijemne, nieto ked sa to este komplikuje... ale ty to zvladnes neboj, spolu to zvladnete, so snubencom, s rodicmi, s rodinou... uz nech bude akokolvek, vy to zvladnete, ver tomu
Odpovedať
Je mi veľmi ľúto, akú situáciu prežívaš, musí to byť pre Teba veľmi ťažké a úplne rozumiem Tvojim pocitom. Buď silná a ver, že všetko sa na dobré obráti. Z komentárov typu "Nesťažuj sa, sú predsa ľudia, ktorí sú na tom horšie ako Ty.." si nič nerob.. To je ako povedať: "Neraduj sa, nemôžeš byť šťastná, veď sú predsa ľudia, ktorí sa majú oveľa lepšie ako Ty".. Každý žijeme SVOJ život a sú pre nás dôležité NAŠE radosti a starosti a nie je na tom nič zlé alebo nesprávne.
Odpovedať
Profilova fotka
@alllinka @cervenaruza123 dakujem aj vám za povzbudivé slová nemalujem ešte čerta na stenu zatial je tu tak musíme myslieť pozitývne a ak sa niečo stane aspon viem že vela ludí to tu tiez prežilo a išli dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivettstar , z tvojich slov je cítiť, ako veľmi ju máš rada, to je niečo krásne, aj keď v takomto kontexte sa to číta ťažko... ale buď statočná, hoci, ako čítam, je to prvá takáto udalosť, akú si kedy zažila, tak je to určite ťažké, ale nestrácaj nádej :) ak je to teraz pre teba šok, tak pár dní proste nerieš svadbu, keď treba poplač si, vyrozprávaj sa, čokoľvek... nemusíš všetko vyriešiť a rozhodnúť hneď a zaraz, dopraj sebe aj celej sitácii trochu času :) a starkej prajem veľa síl a nech to ide k lepšiemu, aby mohla byť v tvoj deň s tebou :) :) držte sa :)
Odpovedať
@ivettstar ahoj, viem co prezivas.....pred 2 tyzdnami v pondelok sme pochovali mojho dedka....takmer 4 tyzdne lezal v nemocnici po tazkej mozgovej prihode, stav bol vazny, uz od zaciatku nas pripravovali na najhorsie.....ja som sa pripravovala na statnice, bolo to hrozne a tazke obdobie, raz mu bolo lepsie, raz horsie...nikto nikdy nevedel kedy to pride....lekari nevedeli dat ziadnu prognozu, tak v tej bezmocnosti sme cakali....a nakoniec to prislo v piatok 22. maja, a ako som uz spominala pohreb bol v pondelok 25. a ja som v utorok statnicovala....viem, ze statnice nie su svadba, ale zmierit a vyrovnat sa s takou stratou chce cas a kradne to pozornost od toho, na co sa v danej chvili potrebujes najviac sustredit....najviac mi bolo luto toho, ked sa vsetci tesili a ja som si pomyslela, ze dedko sa toho nedozil - o maly, malicicky chlpok....bude tak, ako ma byt...a vsetko sa deje z urciteho dovodu....neskor pochopis suvislosti, aj ked v dany moment ti ta situacia pripada ako bezvychodiskova....svadbu nerus a odovzdaj to do Bozich ruk
Odpovedať
Profilova fotka
@mis_h No vidím že ma čaká ešte všeličo,viem že to znie možno hnusne ale keby umrela skôr by som sa s tým zmierila mala už 86 čo je krásny vek,ale mna zabíja ju vidieť v takom stave a nevedieť ako jej je ked nič nehovorí toto ma zabíja pohlad na nu ani do nemocnice nemôžem ísť lebo by som zase odpadla ale máme výčitky ze tam nejdem ale nemôžem :-( :-( :-( :-(
Odpovedať
@ivettstar nemaj vycitky, to je normalne. kolkokrat clovek zacuje nieco v tom style, ze lepsie by bolo niekomu umriet, ako sa takto trapit. kolkokrat pocut starych ludi ako hovoria, ze uz by smrt aj prijali. smrt je sice neprijemna, ale patri k zivotu a niekedy je naozaj milosrdnejsia ako bolest a utrpenie. niektori ludia v takom stave ani nechcu ziadne navstevy, lebo chcu, aby si ich blizki zapamatali z tej pozitivnej stranky a nevideli ich v takom stave. moja babka mesiac po nasej svadbe mala problemy, zacala krvacat do mozgu, zachranili ju a uz pol roka je vkuse na lozku, nevie sa poriadne pohnut, treba sa o nu starat. mala by aspon sadat a ze by sa mozno dala viac dokopy, ale jej sa uz ani nechce, uz pol roka vkuse lezi a je bezmocna, uz j to nebavi. tiez by si mozno radsej priala smrt. je to normalne, ze clovek si niekedy uvedomi, ze smrt by bola mozno lepsia, ze by ukoncila to trapenie.
Odpovedať
@ivettstar nemas mat preco vycitky svedomia....ja som bola pri dedkovi iba raz...v ten den, ked ho vzali do nemocnice, nebol na neho prijemny pohlad....potom som sa za nim vybrala este raz, ale to som nezvladla, ostala som plakat v aute na parkovisku pred nemocnicou....tiez som mala take stavy, ze chcela som ist a nemohla som, rozhodnut sa bolo hrozne tazke, aj som si nadavala, ze som slaboch, aj ma mrzelo, ze by som sa s nim nerozlucila....tiez som mala vycitky svedomia, aj som sa rozhodla, ze za nim pojdem a to dokonca niekolkokrat, ale vzdy som sa tak rozplakala, ze som ostala nakoniec doma, lebo som vedela, ze to psychicky nezvladnem....desila ma predstava, ze by mal odist a ja by som ho viac neuvidela.....dokonca som mala myslienky, ze ak skor zomrie, bude to lahsie, lebo sa budem moct konecne sustredit na ucenie.....kto nezazil nepochopi.....utesovala som sa tym, ze 81 rokov sa nedozije hocikto....tvoja babka ma este viac, co je este krajsie....babka vie, ze ju mas velmi rada a myslim si, ze by od teba ani nevyzadovala to, aby si za nou silou mocou chodila, nie vsetci ludia totiz maju tu povahu, aby to dokazali, pozerat sa na ludi v takom stave.....takze som si zapamatala dedka zaziva a chcem, aby mi v pamati ostali len tie najkrajsie obrazy a pekne spomienky ....a @cervenaruza123 to vystihla taktiez uplne trefne.....uz ani nemam co viac k tomu dodat, len ze vazne sa nemas preco trapit a zozierat.....su ludia, ktorym na svojich blizkych vobec nezalezi a nestaraju sa o nich, co tvoja babka nie je ten pripad....taki ludia by mali mat vycitky svedomia, ty urcite nemas na vycitky dovod ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mis_h ako by si opisovala presne moju situáciu a moje pocity uplne takto to citim ako si to zvládla ja sa desím aj pohrebu ako to tam vydržím keby sa niečo také stalo.
Odpovedať
@ivettstar napisem ti IP, ale mam este nejake povinnosti, tak moze sa stat, ze to bude az neskor vecer, resp. v noci
Odpovedať
Profilova fotka
@mis_h Dakujem určite budem rada lebo som psychicky uplne na dne.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak baby moje starká to nezvládla,v piatok nám umrela,zajtra je pohreb a ja to asi psychicky neprezijem.Určite odpadnem alebo neviem co.Niekolko týzdnov sa uz len trápila v nemocnici takze ja viem ze jej je lepšie ale ja sa strašne trápim ked idem ku nej a ona tam uz nieje :-( Dožila sa ale krásne 87rokov.Starká velmi mi chýbaš a budem na teba spomínať.
Odpovedať
To je zivot, nikdy nevies co prinesie..Dozila sa ale pekneho veku, stihla co mala stihnut a musela ist tak ako kazdy raz..Urcite by nebola rada ak by si smutila,plakala,rusila svadbu a pod. Smutkom a placom len branime dusi spokojne odist,..Prezili ste urcite toho vela tak spominaj na to, spomienky ti predsa nikto nevezme a raz sa stretnete zase..Ja som na mojej svadbe uz nemala ziadnu babku,dedka, manzel uz nemal otca, smutne ale zivot ide a musi ist dalej ci chceme alebo nie, drzim palce, hlavu hore, starka bude s vami, pozerat na vas a tesit sa s vami..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?