Svadba bez jedného rodiča

Profilova fotka
Som polosirota, otec zomrel pred pätnástimi rokmi, takže ma oltáru povedie švagor. Keď sa vydávala sestra, dala robiť aj kyticu, s ktorou sa odpýtala aj od otca. Aj ja tak urobím, dám spraviť svadobnú a aj na cintorín, taký je u nás zvyk, že ak je nevesta polosirota, či sirota, dáva na hrob kyticu. Dievčatá, chcem sa Vás spýtať, ste tu také, ktoré máte len jedného rodiča? Ako ste to riešili, alebo riešite Vy? Za Vaše odpovede ďakujem.
Odpovedať
Boli sme na svadbe,kde nevesta nemala otca, zomrel par rokov nazad. Doobeda boli s kyticou na hrobe a na svadbe /hostine/ pri pripitku dali minutu ticha na jeho počesť
Odpovedať
Ja som to tak mala, po odobierke sme išli ešte na cintorín, dala som tam druhý kytičku, k oltáru ma potom viedla mama (aj ďalších súrodencov na ich svadbách). Pôvodne sme chceli odniesť v nedeľu moju svadobnú kyticu na hrob, lebo som ju sušiť nechcela, ale úplne sme na to zabudli, tak sa neskôr vyhodila. @snubenka75 keď máš ešte nejaké otázky, kľudne sa pýtaj
Odpovedať
Profilova fotka
@pokinka Áno, mám ešte ohľadom svadobných šiat. Som veľmi nízka, mám 153 cm to je asi veľkosť 32, budem mať veľký problém si požičať šaty, alebo ich kúpiť v bazáriku, aj keď som tu jedny také videla, ešte je však skoro kupovať, lebo svadba je až o rok. Už si robím aj srandu, že si budem musieť obliecť tie na 1. sväté príjímanie.
Odpovedať
Ahoj, pokiaľ ide o šaty, tak skús si nechať niekde ušiť, vyjde to cca ako požičovné a máš to na mieru. Ja som tiež rovnakej výšky :-). Nechala som si šiť podľa obrázka a bola som spokojná. Pokiaľ ide o tú druhú vec, ja som mala svadbu mimo "rodnej" dediny, takže dopoludnia sme neriešili nič, pôjdeme dodatočne dať kytičku či venček otcovi na hrob. A pri obrade sme sa viedli s mojím už manželom. Mám síce starších bratov, ale usúdili sme, že to tak bude najlepšie.
Odpovedať
Ahoj, ja tiež už nemám otca...my pôjdeme k nemu na hrob pár dní pred svadbou, lebo sa berieme na západe a ja pochádzam z východu...k oltáru pôjdeme zrejme s drahým spolu, lebo moja mama by asi nezvládla odviesť ma - plakali by sme obe, že ma vedie ona a nie oco...a týždeň po svadbe mu na hrob odnesiem zrejme aj svadobnú kytičku (ak vydrží).
Odpovedať
@snubenka75 Ja naštastie ešte mám oboch rodičov, ale môj drahý už ocina nemá. Plánujeme ísť na hrob po sobáši a gratuláciách, keď budú všetci postupne odchádzať s autami na hostinu, my potom pôjdeme ako posledné auto, kytice sme objednávali zvlášť na hroby aj jeho starým rodičom a krstnému.
Odpovedať
Profilova fotka
@lentilka46 To je výborné, ja presne naopak, som západniarka, snúbenec je Rusnák, zo Starej Ľubovne a brať sa budeme v Levoči v Kostole svätého Jakuba.
Odpovedať
Ja sama som mala taku svadbu pred dvoma tyzdnami :-) moj manžel nema ocina a riesili ame to tak ze sme dali urobit kyticu po foteni sme isli na cintorin pomodlili sme sa dali kvety zapalili sviecku a isli sme domov.... bolo to velmi dojemne mala som dost obavu ci to manzel zvladne lebo otec je len jeden a dost v rodine stale chyba no ale som hrda zvladol to .... svadobny stol bol tiez pre 6 ludi ale 5 sme sedeli a jedna stolicka ostala prazdna a pred nou horela na stole sviecka takze tak to bolo u nas :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@adenkabj Tak to nejako bude aj u nás, ak dobre počítam, malo by nás byť 23, keby žil otecko, tak 24, nuž aj u nás bude jedno prázdne miesto.
Odpovedať
Aj my budeme mat takú svadbu.., snúbenec nemá matku. Neviem si to predstaviť ako to bude vyzerať
Odpovedať
Kytica so svieckou sa odnasa na hrob v den svadby, ak nie su nejake velke vzdialenosti, pri stole sa nechava jedno miesto navyse, a k oltaru moze odviest aj druhy rodic, krstny, niekto z rodiny, uz som videla ze nevestu viedli k olaru obaja rodicia takze moznosti su rozne..
Odpovedať
Profilova fotka
Dievčatá, ďakujem vám za Vaše názory.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@snubenka75 Ja teda nastastie mam obidvoch rodicov, ale videla som uz rozne varianty- viedli sa buduci manzelia spolu k oltaru, isiel brat a viedol sestru k oltaru, kludne aj mladsi, pripadne mamka so sestrou, tak isli tri baby s nevestou. Zivot prinasa rozne situacie a bude to pekne vselijako, i ked verim, ze otecko bude strasne chybat. Treba to brat tak, ze je tam s vami len inak. Ak by si chcela 32 saty, tak ja prave predavam, su aj tu v bazariku, mrkni sa ak chces. Drzim palce, nech vam to krasne dopadne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@134 ˇŽiaľ, ani brat ma nepovedie k oltáru, tragicky zahynul pred dvadsiatimi siedmimi rokmi, mal len 17.
Odpovedať
@snubenka75 Ach tak to mi je luto, naozaj. Napadlo ma potom, ze niekoho vedu aj stari rodicia. Su aj take nevesty, ktorych vychovavala babka alebo dedko spolu s jednym rodicom. Ved sa doma o tom s mamickou porozpravajte a uvidis, na nieco pridete ;) Drzim palce.
Odpovedať
Profilova fotka
No, niečo vymyslíme.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?