Sme veľmi rozdielni. Je pre mňa ten pravý?

Profilova fotka
Asi sa potrebujem trosku vyrozpravat resp. vypocut si vase nazory. Ste predsa len starsie a skusenejsie ako ja. S priatelom sme spolu 2,5 roka, velmi velmi sa lubime, no strasne sa hadame. Su medzi nami velke rozdiely, aj ked mame vela spolocnych zaujmov. On je policajt, chce si spravit vysoku skolu, no chce ist na najlahsiu aka je aby mal len titul. Pre mna to je nepredstavitelne, proste chcem od zivota viac ako len hocijaku vysoku skolu a robit šaška na policii. Proste premna to je nedostatujuce. Aj ked si mozno myslite ze som sibnuta, ze mam prehnane predstavy, ale proste chcem sa mat v zivote vyborne, nie premierne, aby som si mohla dovolit co len chcem a nie zit tak ze pozorovat kazdu korunku. Najhorsie je na tom to, ze jeho rodicia ho asi maju za blbeho, oni asi ani nechcu alebo im to je jedno ci ide na vysoku a tuzbou jeho mami je socialna praca alebo nieco take. Ja ho chcem dostat na pravo. Je inteligentny, lenze nema na to sebavedomie ked mu aj doma vkuse vstepuju ze pravo nezvladne. Pritom jeho sestra je doktorka a ju maju za najmudrejsiu a najdolezitejsiu osobu na zemi. To je asi to naj za co sa hadame. Ja si robim vysku tlmocnictvo, teraz si priberam 4ty jazyk, makam na tom aby som dobre zarabala. Neviem preco sa stale hadame vkuse o tom istom, proste velmi ho lubim ale zerie ma to, ze cely nas vztah taham dopredu ja. Je pravda, kupuje mi darceky, je pozorny, nikdy mi nic skarede nepovedal, no hnevaju ma tie hadky. Akurat dnes rano sme sa rozisli a mne je to hrozne luto, viem ze sa opat dame dokopy a myslim ze sa bude ten stereotyp hadok opakovat dookola. Povedal mi, ze si myslim ze cely svet sa toci okolo mna, ze chcem mat vsetko dokonale. ja myslim na buducnost, chcem aby sme spolu skusili byvat, hovorim o svadbe, detoch, a on absolutne nic... Nikdy sa k tomu nevyjadri, len ze ano aj on to chce, ale ze nie teraz a take... ziadne nadsenie... Hneva ma aj to ze je ako male decko, vkuse pozera na internete auta, aky naraznik by si kupil, ake upravy motora by si dal spravit a proste... ako pubertak... beriem, je to jeho vasen, moja je tiez kozmetika, tiez som ako utrhnuta z retaze ked nakupujem, ale... ja proste neviem. Ked snim nie som neskutocne mi chyba, neviem si predstavit byt s inym, v podstate mi je snim uzasne, ale ked sa zacneme hadat, vrazdili by sme sa... Kazdy z nas ma ine priority v zivote. Co si myslite? Aj zivotna laska moze mat chyby? Ako mam vediet ci je ten pravy?? :-| Ako ste vy spoznali ze ten vas je pre vas pravy? Predychavate aj vy jeho chyby?
Odpovedať
1
2
5
ja ti len poviem - nie si v tom sama....s priatelom som sa rozisla dvakrat a teraz zas uvazujem ze co dalej.....proste mam pocit ze neviem zit s nim ale ani bez neho a fakt neviem co s tym.... a co sa tyka toho ci zivotna laska moze mat chyby - no ukaz mi bezchybneho cloveka :) podla mna su vztahy a manzelstvo nielen o laske ale aj o kompromisoch, ako dokaze tolerovat jeden druheho....nikto nie je dokonaly a kazdy z nas ma svoje klady aj zapory, svoje dobre aj zle vlastnosti, svoje chyby i prednosti....chce to istu davku tolerancie....a co by som ti poradila? porozpravajte sa o tom vsetkom....nas vztah vlastne tiez stroskotal aj kvoli komunikacii....si myslim....ale teraz tu nechcem riesit seba.....proste, sadnite si a v klude sa porozpravajte.... a ako spoznat ze je to ten pravy? tak k tomu nech sa radsej vyjadria uz mladomanzelky :-)
Odpovedať
sonicka, v prvom rade by som mu nechala volnost v tom co chce alebo nechce studovat...to ze ho prehovoris na pravo Vam ten skvely zivot nezaruci pokial ho to nebude bavit, resp. to necha tak... sama pises ze mas pocit ze vsetko tahas vo vztahu sama a zaroven on ti naznacuje ze akoby sa vsetko tocilo okolo teba... jednoducho nechaj veci aj na nom... nech ma priestor aj sam sa rozhodnut co chce ;-) mozno o par rokov sam sa rozhodne pre to prave resp. nieco ine..nic netreba unahlit... aj ja si davam obcas otazku ci je moj ten pravy, hlavne ked uz teraz riesime dost dolezite veci,co nas zaväzuju..ale je mi jedno, ze ja prave koncim VS a moj priatel VS nema... jednoducho si na tom nezakladam,lebo viem aky je sikovny vo svojej praci, vie sa presadit aj bez VS a kazdy sme dobry v niecom inom a tym sa doplname :-) drzim ti palce, nech zistis ci je ten pravy, nech si štastna tak ci tak ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
veronice: presne ako pises neviem byt snim ani bez neho... neviem co dalej, myslim ze takeho ako je on uz nenajdem. kludne napis ako to mas ty. hviezdicka13j: ja to proste nedokazem, som perfekcionista, jeden sa skludnim, poviem si, je to jeho zivot, on vie co chce, ale viem ze raz bude lutovat ze nesiel niekam inam na skolu, proste, mozno aj to ze ho tlacim ho odradzuje... mas pravdu, asi sa prilis snazim... skusim mu zavolat nech si na to sadneme a porozpravame sa ci to ma vyznam... alebo, teraz ma koplo, poviem mu, nech si na papier napise co sa mu na nasom vztahu pacilo a co nie. ja si to spravim tiez a porovname si to a uvidime, co sa stym da robit... ja som ale hlavicka... ale teraz mu zavolat :-| normalne sa bojim... :-S
Odpovedať
sonicka, :-D :-D :-D ako vediet,ze je ten pravy???toto som sa pred casom pytala spoluziacky, ktora sa v juli 2009 chysta vydat ;-) ja som s drahym uz skoro 7rockov, co je dist dlhy cas na to, aby sme mali nasadene ruzove okuliare a zili bez hadok.. ked pises o vasni svojho mileho,smejem sa, bo ten moj je taky isty, stale len kuk na auta, kolesa, kosacky a pod. a co,ved je chlap a technicky typ,uz sa nad tym nevzrusujem, ja som citliva zena a tak brazdim stranky o svadbach a detoch..vztahoch.. je to normalne.. a hadky su normalne aj v tom najdokonaljsom vztahu.. a kto tvrdi,ze sa nehada..never mu!!! hada sa, len to nechce priznat, abo to radsej pol roka dusi v sebe a potom vybuchne tak, ze sa rozidu.. co sa vzdelania tyka.. moj priatel chodil na strednu odbornu skolu a bola som zmierena s tym,ze dalej nepojde, aj ked mi z toho bolo doplacu,kedze ja som chodila na gympel a chcela to dotihanut az na vysku, moj priatel ma dnes uz po vyske, a pokracuje dalej, je na dokotrandskom studiu-co by som na neho NIKDY nepovedala.. prekvapil nielen mna,ale vsetkych-celu rodinu aj kamosov.. sme na neho hrdi a tym,ze si robi dalsi titul -motivuje aj mna, ja som v 5.roc.VŠ a zvazujem,ze pojdem dalej, kedze sa chcem mat v zivote-aj svojou zasluhou-dobre.. a nie priemerne,ale viac dobre ako priemerne, presne ako to pises ty.. dam ti jednu radu, nenut ho.. ked ho budes nutit na pravo, naprieky tam nepojde.. ked cele roky pocuval doma,ze je blbec a pravo by nikdy nezvladol, on v tom zije a ty ho nicim nepresvecis,ze to zvladne.. tolke roky pocuval,ze je blby, ze ty ho za par mesiacov nezmenis..nezmenis to,co pocuval tak dlho a v com tak dlho zil.. ani moj nehovori ani o detoch,ani o svadbe.. a tak som o tom prestala hovorit aj ja.. uvidime co bude, nejdem nic riesit, bo riesenim vzdy vsetko len pokazim.. neries, ak ho lubis, ber ho takeho,aky je.. a dovol mu studovat to, na co sa citi a nie na to, na co si ty myslis,ze by mohol zvladnut.. ak by si ho aj donutila na pravo,mozno by ho ani nezvladal, kedze to ma odmalicka vsugerovane.. co je isce naskodu,ze ho rodicia taktopodcenovali, ale je to ich vec.. oni raz budu lutovat.. a mozno ked tvoj drahy vystuduje socialnu pracu, stane sa z neho dobry policajt a jeho toto povolanie bude cely zivot naplnat a budete mat krasny rodinny zivot,kedze on bude spokojny ako policajt a ty ako tlmocnicka, kazdy budete robit to,co vas bavi a to je dolezite,nie ;-) predstav si,ze on by ta nutil ist na medicinu, ku ktorej ty nemas ziaden vztah.. ak by si ho do toho prava aj donutila a on by sa stal pravnikom, mozno by cely zivot trpel, toto povolanie by ho nebavilo, bol mi mrzuty,nespokojny a CELY ZIVOT by ti to vycital,ze si ho nutila do niecoho, co jeho ani nebavilo.. zi a nechaj zit.. ;-) :-) :-) :-) a nie kazdy je takym perfekcionistom ako ty.. respektuj ludi takych,aki su ;-) a budes spokojna nielen ty,ale aj vsetci okolo teba ;-)
Odpovedať
sonicka, IP ;-)
Odpovedať
Sonicka, posledné štyri odstavce z príspevku Maryinky by si sa hádam mala naučiť naspamäť, lebo tie sú kľúčom k dobrému vzťahu.
Odpovedať
Profilova fotka
sonicka, bud ho budes akceptovat, aky je, alebo sa s nim definitivne rozid a nechaj ho zene, ktora sa ho nebude pokusat zmenit k obrazu svojmu, ale bude ho akceptovat takeho, aky je... ... tuto tvoju dilemu poznam dost dobre, mala som "stastie" na neambicioznych partnerov a ja som tiez typ, ktory potrebuje, aby ho ten druhy aspon obcas "tahal"... neni dobre, ked vztah taha len jeden clovek... ti moji ex boli dobri chlapi, na rukach by ma nosili, ale stacilo im to, co mali a nejak nevideli potrebu osobneho rastu ci uz v studiu alebo v zaujimavejsej praci... a ked som pochopila, ze ich ambicie su vlastne len a len mojimi ambiciami, tak som ich nechala ist... pretoze som vedela, ze ich nezmenim a ze kazdy pokus o zmenu bude len nedorozumenim a zranenim pre nas oboch... a propos, nazov temy "ten pravy pre mna"... nemyslim si, ze kazdy clovek ma nejakeho jedneho praveho pre seba vyhradeneho.... mozno existuje x muzov, ktori by sa ku mne hodili lepsie ako moj manzel, a y zien, s ktorymi by si on lepsie rozumel, rozdiel je v tom, ze ked sme sa stretli, nejako sme uz nemali potrebu hladat a skumat dalej... (kdezto v tych predchadzajucich vztahoch som mala niekde v podvedomi stale otazku "co ak existuje niekto lepsi pre mna?" teraz ju nemam... ak aj existuje, nech ostane tam, kde je, nemam zaujem :-D )
Odpovedať
Profilova fotka
laleeta ta teoria o pravom to presne hovoris moje slova, to iste si myslim...akurat sme mali o tom nedavno debatu s kamaratkoou a ona veri ze je jeden pravy, ktoreho mas sudeneho...ja mam na to aj "dokaz" ze to tak neni :-D a to ze nase babkysi museli toho "praveho" najst v dedine pripadne blizkomokoli, my uz v podtate vdaka internetu lietadlam mame sancu najst si toho praveho na celom svete, co je divne zeby sa odrazu ti pravi chlapi rozsirili z okolia do celeho sveta hehe...
Odpovedať
Profilova fotka
a sonicka,ak si myslis ze chlap sa zmeni, tak vedz ze sa nezmeni, a po svadbe uz vobec nie, je to vopred prehraty boj, bud ho prijmes aky je, alebo hladaj dalej...toho praveho ;-) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no tak nejak :-D tym dokazom myslis manzela?
Odpovedať
Profilova fotka
tym dokazom myslim tu teoriu o rozsireni "pravych" z okolia bydliska ako to bolo kedysi na cely svet ako je teraz, a v podstate tym je aj MM, s ktorym by som sa kedysi nemala sancu ani stretnut...cize by nemohol byt pravym
Odpovedať
Profilova fotka
jasne ;-) kedysi mohol byt pravym akurat Fero z horneho konca a dnes to moze byt aj Francois z Haute Provence 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj tak kedze uz mam po svadbe tak pridam svoj nazor: uz to nie je dobre, ze ho chces zmenit :-o moj manzel tiez nema VS a na zaciatku som sa strasne bala ako to dopadne pritom je xxx krat mudrejsi ako moji ex spoluziaci z VS - osobne si myslim, ze VS na SR ma uz skoro kazdy .... :-o to ze tvoj nema VS este neznamena ze je menejcenny - moj manzel si vie najst aj bez VS dobre platenu pracu :-) druha vec co ma na tom zarazila je,ze chces, aby dobre zarabal - ja som vyrastala v rodine, kde rodicia dobre zarabali, ale mamku som videla doma velmi malo a to uz nehovorim o ocovi s ktorym sa bavim len o praci 8-( preto preferujem radsej menej prachov a viac spolocne stravenych chvil - sorry za nazor, ale to ze budes bohata ti este nezabezpeci stastni zivot :-| moj nazor je, ze peniaze riadne kazia charakter :-) 8-) mne napr. vyhovuje, ze manzel nie je az tak ambiciozny, pretoze mam aspon priestor pre seba sa realizovat :-D ak sa dvaja ludia skutocne miluju vedia cestou kompromisov na tom vztahu najst to krasne preco chcu spolu zostat navzdy, aj ked su rozdielne povahy :-)
Odpovedať
moje gramaticke chyby su hrozne, asi tu prestanem prispievat :-p :-S
Odpovedať
Profilova fotka
yvetta citala si moj prispevok??? :-D
Odpovedať
kocky (sonicka, maryinka) ja len na margo VS a mat sa dobre - tieto dve veci nemusia spolu suvisiet. poznam x ludi, co maju 2 tituly a obracaju kazdu korunu a rovnaky pocet ludi, co boli lajdaci, ulievali sa v skole a maju sa jak prasce v zite ;-) jasne, ze vzdelanim to mozes ovplyvnit, no studovat LEN kvoli tomu a s tou ideou je blbost, pozor na sklamanie. hlavne co sa pedagogickych smerov tyka ;-)
Odpovedať
no a co sa tyka otazky, ci je to ten pravy alebo lavy - tazka otazka. mozno este tazsia ako byt ci nebyt :-) mrzi ma, ked okolo seba vidim zalubenych ludi, ktori sa po pol roku manzelstva hadaju a rozchadzaju. a v poslednom case to vidim stale viac :-( mozno je to aj tym, ze do manzelstva vstupuju s tym, ze toho druheho zmenia. ale ten druhy sa nikdy nezmeni. je to psychologicky dokazane. clovek sa dokaze pretvarovat, ale maximalne rok. to ako keby ste zo zgrlosa chceli spravit dobrosrdecneho cloveka. aj keby zarabal miliony, vzdy bude vo svojej podstate lakomec a bude pustat peniaze tazko z ruky :-D
Odpovedať
sonicka veta "JA ho chcem dostat na pravo" ma uplne dostala... :-( ved ty vobec nie si spokojna s tym, co on robi, ake ma zaujmy, postoje...vies si predstavit cely zivot zit so svojou nespokojnostou? ze nemas zabezpeceny tvoj standard, na aky si zvyknuta, po boku manzela bez ambicii... ked ti to tak prekaza teraz, co bude o par rokov neskor?
Odpovedať
leishmania vsak prave ja uz zacinam pisat cesky :-D aj ja si myslim, ze je preto tolko rozvodov, lebo ludia si myslia, ze po manzelstve sa ten partner zmeni co je dost blbost :-|
Odpovedať
Nečakajme, aby sa ten, koho ľúbime, podobal nášmu ideálu...ideál prispôsobme tomu, koho ľúbime 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ciatko: nemyslela som to az tak, no vies, ked mu poviem ze ci by chcel mam titul pravnika, ze by mal vychodenu tu skolu, tak mi povie ze ano, bavi ho aj dejepis, pohybuje sa v pravnej oblasti. Nechcem aby nechal policiu, lebo tu nenecha,s tym som sa uz zmierila. Zaraba tam dobre, bavi ho to, je to jeho zivotny ciel, tak som aj ja spokojna. Ale on si chce robit skolu koli tomu aby mal v praci vyssi post a vacsi plat. Lenze ked bude mat pravo tak hned postupi o hooodne vyssie ako s tym jeho sportom. Ja mu chcem len dobre, lebo viem ze aj on by sa ako pravnik lepsie citil, no nema na to sebavedomie. A myslim, ze tym ze som ho do toho nutila (ale v dobrom) som ho do toho uplne odhovorila. Tak sme sa vcera po siahodlhych rozhovoroch dohodli na kompromise, ze si da prihlasku aj na sport aj na pravo s tym ze sa bude ucit na prijimacky a ak ho nevezmu na pravo tak pojde na sport... Hlavne ze bude mat vysku. luciferova: ano je uplna pravda to co hovoris, ze VS nie je podmienkou na dobry plat. ale v pripade mojho priatela je, lebo na policii je to tak cim vyssi titul tym vyssi post, tym lepsi plat. yvetta: ano suhlasim s tebou. Ale uz teraz vidime ze ako su peniaze potrebne ked zijeme v podstate z jedneho platu. Kazdy mi da urcite za pravdu ze aj peniaze su dolezite. Dufam ze teraz nevyzniem ako daka zlatokopka, ale proste je to tak. Samozrejme, prijemne chvile su dolezite, ale je super ich prezit na nejakom vylete alebo ist sa spolu niekam napapat, ist sa pozriet na nejaky hrad. A ako bez penazi? teraz sme v dobe kde peniaze su potrebne. Jasne nepotrebujem miliony alebo tak, no chcem trosku viac ako priemer. presne ako maryinka pisala.
Odpovedať
tak sonicka ja viem, ze v dnesnej dobe su peniaze dolezite. My mame napr. hyposku tak si nemozme dovolit nezarabat dobre :-D , ale ako pisem moj manzel pracuje v oblasti u ktorej je jedno ci tu VS bude mat, alebo nie tam je dolezitejsie aky je sikovny a nie titul, takze pre neho by ta skola bola aj zbytocna a to zaraba nad priemer myslim cesky, kedze sme v CR :-D a este k tomu ho ta praca bavi a to si myslim, ze je super ako keby robil nieco ine a chodil do prace nasilu :-)
Odpovedať
ja len napisem vlastnu skusenost.. rozisla som sa s priatelon 2krat a teraz sa ideme brat stale som na neho tlacila musim mat v zivot enejaky ciel nemozes zit z jedneho dna na druhy musis ist na skolu musis si najst dobru robotu a tak sa so mnou rozisiel prvykrat ...druhykrat miu vsetko vadilo ze si ribi tuning do auta a kade tade vyhadzuje peniaze a ze sa uz chcem vydavat a nech sa zasnubime a tak so ho s tym otravila ze sa so mnou rozisiel druhykrat a po tychto vsetkych skusenostiach som sa naucila jedno kazdy mame svoje sny a ine ciele v zivote a kazdy spravi to na co sa citi nakoniec sme sa minuly rok na vianoce zasnubili a vobec som to necakala takze to bolo o to vacsie prekvapenie to sme boli uz 7rok spolu bez toho aby som m u nieco povedala a spravil to preto lebo uz bol pripraveny acitil to tak ze to chce aj on nie len ja a teraz ma robotu co ho bavi a to ma tesi viacej ako keby si spravil skolu a bol nestastny.. a s tym tuningom teraz to sledujem viac ja ako on a vobec mi nevadi ze do toho dava peniaze kazdy da len tolko kolko moze do svojho konicka lepsie ako keby chodil chlastat do krcmy.. aj po tuych vsetkych skusenostiach viem z ej ten spravy pre mna a nasla som muza na ktoreho sa mozem na 100%spolahnut vo vsetkom nech sa stane cokolvek. a to ze ty hovoris o svadbe nechaj ho tak nehovor mu to stale si myslim ze ho tym akurat tak otravujes pozeraj na to co chcete vy a nie TY
Odpovedať
lucinkao :-) tvoja posledna veta... absolutny suhlas. Vztah moze prezit len vtedy, ked sa tam uvazuje sposobom "my", nie "ja" a "ty"
Odpovedať
lucinkao tak to je super, ze ten tvoj napriek tym rozchodom s tebou ostal .... ja som mala tiez sem tam vypady v nasom vztahu ale dolezite je, ze nakoniec sme spolu :-)
Odpovedať
tak dospela som a uvedomil asom si ze v zivote su doleziteksie veci ako to co idem na dovolenku a milion handier v skrini .. teraz zijeme jeden pre druheho svadbou tesime sa na to kedy pojdeme spolu robit a pracujeme na miminku ale tie rozchody som si zasluzila a inac aj ja sa mu cudujem ze so mnou ostal :-D :-D asi ma miluje ;-)
Odpovedať
lucinkao tak si ho vaz a bud nanho dobra :-) :-D
Odpovedať
aj ja som mojmu dost vyviedla a tiez vela ludi vravelo, ze by na jeho mieste uz ma davno nechali tak tiez to musi byt asi laska :-)
Odpovedať
inac suhlasim s luciferovou, ze VS Ti nezaruci dobry plat, takze pozor na to! A to doktorandske studium je sice pekna vec, ale s tym mozes prerazit dieru do sveta mozno ako VS-ucitel s mizernym platom, ale niekde v podniku - tam prides po 8 rokoch VS bez akejkolvek praxe ale s titulmi, a inzinier s praxou Ta polozit do smutku, pretoze to ovlada prakticky a nielen teoreticky. Studium sa musi sklbit s praxou sonicka neviem prco, ale mam pocit, ze si cielavedoma a vo vasej hadke nejde o to, ci pravo alebo neviemco, ale o to, ze priatel je asi flegma a ty sa snazis robit vsetko pre to, aby si sa mala v zivote lepsie. Porozmyslaj a zvaz zo vsetkych stran, lebo osobne si myslim, ze by ti to mohlo v zivote vadit - ty budes mat ambicie aj v inych oblastiach a asi ta bude znechucovat lezernost tvojho partnera. tak mi to pripada...
Odpovedať
aha, a este som chcela, ze po 7 rokoch rezignovat na temu svadba nie je dobre - po takom case by uz ciel mal byt stanoveny. rozchod po tak dlhom case je velka bolest.
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?