Rozchod - odchod z domu

Ahojte babulky...keďže nechcem stále dávať príspevky na stenu tak som sa rozhodla že vytvorím diskusiu...tie ktoré ma poznáte viete...takže kde by som začala...po 5,5 roku som sa rozišla s priateľom...13 mesiacov sme sa snažili o bábätko ,plánovali sme spoločné bývanie,mali sme už vybraté obrúčky...zo dňa na deň sa zobral a odišiel...jeho jediný dôvod bol že ho už nebaví chodiť hore dole..aby som to uviedla na správnu mieru...(bývali sme spolu u našich no on musel každý deň dochádzť domov pomáhať ocinovi keďže je chorý..doma má 2 bratov..oni dvaja neurobia absolútne nič...)...keď som mu nato povedala že to je dosť slabý dôvod tak mi povedal že to nechce riešiť...viete si predstaviť ako mi je...dosť som si poplakala a aj si ešte dlho poplačem...viem nemala by som plakať kvôli niekomu komu na mne už nezáleží ale je to ťažké...Keďže sme spolu plánovali že sa osamostatníme tak som sa rozhodla že to urobím aj bez neho...všetko mi ho doma pripomína a nemôžem tu byť...ešte mi aj doma všetci nadávajú že čo som mu JA urobila..a mňa to dosť psychicky deptá...Chcem teda odísť z domu...nájsť si nejaký 1-izový bytík..ale neviem či mi to finančne výjde...mám síce stály mesačný príjem..no mesačne platím 100 eur spotrebák,35 poistku, 30 paušál +nejaký ten benzín,kozmetika a ešte aj nájom...plat mám okolo 550-580 €...nič moc ale vyberať si nemôžem...tak mi poraďťe ísť do toho či počkať a najskôr niečo našetriť ?
Odpovedať
Profilova fotka
@mimiq je mi luto,co sa ti stalo,ale hold - taky je zivot, no na druhej strane, nechcem byt zly,ale radsej sa vratit z kratkej cesty...co keby ti takto zdrhol,uz keby bolo na svete aj babetko??? S byvanim...rozumiem tvojim dovodom,no financne to nevidim velmi ruzovo...ak - skus sa poobzerat po nejakom private,izbicke...alebo,skus nechat kasu vychladnut a ono sa to utrasie ;-) .... Neboj sa,cas vsetko spravi a mohlo byt aj horsie :-) ,tak hlavu hore!
Odpovedať
Profilova fotka
Fuuha..tak tiez mi je luto co sa ti stalo. Ale niekedy clovek musi zacat od nuly, aby zacal odznova. Ja som sa tiez rozisla s priatelom, zrusila svadbu. Nasledne som aj radikalne zmenila pracu. Byvam v malom mestecku kde osm mala aj bytik, aj pracu. Ja som dala vypoved a odisla do zahranicia pracovat. Odisla som do Budapeste kde som bola na zaucenie. Tento stav trval 6 mesiacov. zacinala som doslova od nuly. Do Budapeste som prisla s 300 Eur..nastastie som mala pracu kde sa moj prijem pohyboval 1000 - 1500 Eur...ale aj tak ked som vsetko vyplatila opat mi ostalo nejakych 400 Eur. Nastastie teraz som sa mohla vratit na Slovensko, moja maminka je chora, tak sa staram o nu a pracujem popri tom z domu. Ale za nic by som nemenila to, ze som to skusila a odisla. Mne to pomohlo vela veci si uvedomit a zacat odznovu. Bolo to tazke (niekedy aj teraz) ale aspon som si uvedomila vela veci co je podstatne a co nie... :-)
Odpovedať
@mimiq aj ked Ta nepoznam, je mi luto co sa Ti stalo ... ale si mlada, casu mas dost a ked sa takto k Tebe nastavajuci po takom dlhom case zachoval - maj svoju hrdost a zariad si svoj zivot po svojom. Najlepsie je ist do podnajmu aspon s jednym, dvoma ludmi. Ja som takto byvala po rozchode a bolo to fajn. Mas sa s kym porozpravat, travit cas a ked prides domov z prace, niesi tam uplne sama. A financne to bude lacnejsie ako keby si si sama prenajala byt. Drzim Ti palce, ono to bude boliet, ale casom zistis ze nestal za tie slzy a urcite si najdes toho pravheo - ani sa nenazdas : ) vsetko dobre, drz sa ♥
Odpovedať
Profilova fotka
Presne ako vravi Ivuska. Ja som v Budapesti byvala v hostely. Boli sme 4 ludia na izbe. Taky mix, ale majitel si vzdy vyberal koho da dokopy na izbu. Bola to zivotna skusenost, aku si neviem vynachvalit. Hotova lekcia do zivota. Financne to odbremenilo trosku a zaroven som spoznala aj novych ludi a hlavne ziskala som novy nahlad do zivota
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, aj mne je luto co sa ti stalo, ale neboj sa aj toto zle obdobie prejde. Ja som napr. 4 roky bola s chalanom a zistila som, ze to nie je ten pravy. Skoro 3 roky sme spolu byvali. Hoci to bolo tazke, rozhodla som sa pre rozchod a odstahovala sa. Prenajala som si jednu izbu, ale bolo mi smutno kedze som nemala spolubyvajuce. Nastastie sa objavil chalan, ktory vsetko zmenil. Bol to ale vztah na dialku, po polroku sa to zmenilo a prestahovala som sa za nim na druhy koniec Slovenska. Sme uz spolu 3roky a ja viem, ze je ten pravy, uz aj chystame svadbu. Tak vela stastia a neboj sa osamostatnit.
Odpovedať
Je mi luto, co ti spravil. Hlavne ten dovod... Ale urcite vies, ze chlapi su taki - boja sa povedat ti pravdu, tak si vymyslia donebavolajucu vyhovorku, ktora postrada stipku logiky. Po case ta to prejde, i ked urcity cas to urcite boliet bude. Drzim ti palce. K druhej casti - s tym prijmom, aky uvadzas, by som sa rozhodne NEOSAMOSTATNOVALA. My sme si kupili byt, s velkymi ocami a snami. Ale financne, poviem ti, nie je to sranda. Viem, ze u rodicov ti ho vsetko pripomina, ale moj nazor je taky, ze kym nemusis, nevydavaj sa na taku cestu. Urcite ti bude potom trapnejsie so sklopenymi usami sa vratit domov, ze "mama, nemam co do huby." Jedine, ze by si si nasla lepsie platene miesto, aby si mala NAJMENEJ tych 800 eur. Alebo zatat zuby, uskromnit sa a prezit. Urcite su na tom ludia aj horsie, ale vacsinou su to dochodcovia alebo starsi, ktori uz nic velke v zivote nechystaju. Ty si este mlada a peniaze do buducnosti potrebujes. Nechcem tu nejak vyzniet ako nenazrata mamonarka, len ti hovorim, co mam za sebou aj ja (osamostatnenie sa s nie prilis excelentnymi, skor takymi priemernymi platmi). Drz sa!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?