Radosť z vlastnej svadby? Už sa pominula

Neda mi to a zacinam novu temu..snad tu taka este nebola.. Povodne som mala temu o svedskych stoloch..,ale ta sa mi pri pisani tak nejako "zvrtla" na to,ako sme sa s priatelom tesili na vlastnu svadbu a ako sa teraz vobec netesime.. a to ju mame uz o tri tyzdne.. Tak budem rada,ak mi napisete,ako ste to vsetko riesili vy..
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
vzhladom na situaciu v nasej rodine si svadbu platime sami a mojim rodicom som uz naznacovala, ze ako si poviem, tak bude - nastastie hlavne mamina je hroooozne tolerantny clovek a nikdy mi nic nevnucovala, len mi dala dobre mienene rady, takze tam ziadny problem nevidim. ocino bude nestastny, ze nam nemozu zaplatit svadbu, ale co pojde vykradnut banku? :-D iny nema kto do nasej svadby zasahovat, plne si uvedomujeme, ktorych ludi chceme pozvat, ktorych musime, lebo - toklasicke slovenske, preco jeho nie a jeho ano? no a ked niekto bude mat nejaku pripomienku, tak sa ho opytam, ci tu svadbu plati on? o priebehu, hostoch,...., sa budeme rozhodovat iba my dvaja tolko moje riesenie
Odpovedať
sissik,tak takto by sa to pacilo aj mne.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
evi .. a preco sa uz netesite? Svadba je naozaj uzasny zazitok, ktory sa tak lahko neopakuje.. nenechajte si ho nicim pokazit ani otravit :-)
Odpovedať
pikha: pozri tému švédsky stôl a klavírna hudba ;-) , tam sme to rozoberali
Odpovedať
..no nie je problem,aby sme si aj my platili svadbu sami..,ved zatial sa este nic neplatilo,akurat priatelova mamka mi povedala,ze ucty,ktore uz mame,si mam nechat,ze polovicu zaplatia oni. Ale ziadny ucet som im este nedala.Vies,ale problem je tu ten,ze ako moja mamka,tak aj ta jeho,este skor ako sme predlozili predstavu o nasej svadbe,to zverejnili celej rodine a kazdy sa zacal chystat na hostinu. A tak potom vznikli otazky..,ze : a ako im povieme ,ze nejdu na hostinu ale len na recepciu (co ma dost nastvalo,lebo tym znizili uroven recepcie a kazdemu potom vysvetlovali,ze nebude hostina ale LEN nejaka recepcia).A to ze teraz bude LEN obed,zrazu nikoho netrapi..
Odpovedať
Eva, to je normálne:-)Pred svadbou máš pocitk že sa všetci do toho starajú a že by si bola najradšej, keby nič nebolo.To všetko prejde a svadba bude krásna:-)Držím palčeky
Odpovedať
Mercy, :-) tak to mi ani nemusis vraviet..,uz x-krat ma napadlo,aby radsej nebolo nic.Aj priatel par dni dozadu povedal,ze sme sa radsej mali vziat tajne a nie teraz byt zo vsetkeho podrazdeni..
Odpovedať
Profilova fotka
juuuuuuj 8-( no, to sa ti nedivim.. rodina vie s tym najlepsim umyslom veci tak dokonale dojebabrat, ze az.. :-S idem si mrknut tu temu o klaviri a svedskom stole..
Odpovedať
evatu: viem presne, čo prežívaš... ale mercy má pravdu. Môj drahý povedal pred svadbou, že bolo naozaj najlepšie, keď sme spolu žili, nikto sa do toho až tak moc nerýpal (až na tie pripomienky, že žijeme v hrííííchu - :-D ) a že asi nebolo moc dobré, že sme povedali, že sa chceme zobrať... Ale aj tak to dopadlo veľmi dobre, v ten deň "D" sme si to veľmi užívali. Pri gratuláciách mi jeden kolega šepkal do ucha, že sa mám vykašľať na všetkých okolo a užívať si svoj deň, na to, aby sa starali sú všetci naokolo, tak som si to zobrala k srdcu a fakt som si to užila...
Odpovedať
Profilova fotka
no a s tym vrtanim ze nechaj si ucty mi polovicu zaplatime a roztubenim po celej rodine, ze bude svadba - my sme si skor pre seba povedali co a ako, potom som jemne naznacila nasim, ze sa chystame na svadbu a ze si ju chceme platit sami a bude tak, ako my povieme, potom bol prstienok a potom nenapadne ukazovanie prstienku rodine nastastie z rodiny nikto nevrtal, ze aka svadba musi byt, len niektori sa pytali, preco to tolko odkladame,... - tak sme im povedali, kolko taka svadba asi stoji a ze si na nu musime nasetrit okrem toho, ze prerabame byt a kazdy zavrel pusu teraz asi len ticho cakaju na oznamenie ;-) po precitani x-skusenosti na tejto stranke som sa proste rozhodla pre takyto postup - na zaciatku vyjasnit pravidla, aby sa neskor eliminovali podobne situacie (aj ked je jasne, ze budu, ale aspon sa budu lahsie riesit)
Odpovedať
Sissik, môžeš vyjasdniť čo chceš:-), problémy budú- a vyriešia sa:-)
Odpovedať
baby, len evatu je už trošku v inej situácii ako sissik. Má 2, či 3 týždne do svadby... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vidim,ze ste sa do tejto temy pekne pustili.Katrin ma pravdu,svadba je 14.januara,ale aj tak si myslim,ze zmena sa da stihnut..,ved miesto na obrad aj "recepciu" mame, pani v kastieli je velmi mila a uz od zaciatku vedela,ze chceme inu formu svadby,tak s nou by to snad nebol az taky problem,ved staci len trosku upravit menu,aby tam toho bolo viac ako iba na obed..,saty mame..,obrucky tiez a pozvanky su rozdane ..Srdecne Vas pozyvame na svadobnu recepciu..( to sa nam uz vtedy,ked sa dohodol obed,nechcelo menit..),vyzdoba bude aj tak..,farar je zajednany..,uces a kvetiny dohodnute. Tak uz chyba len ten klavirista a RODICIA. Ja to dnes este preberiem s priatelom,uz sme sa o tom bavili aj vcera..a uvidime.S rodicmi to lahko asi nepojde,urcite zacnu s tym,ze preco stale vymyslame..uz minule,ked sme meskali k nim na obed,tak sme schytali drzkovu,ze my vsetko pokazime.A ked sa priatel spytal,co vsetko,ze vraj sme len trosku meskali,tak sme dostali odpoved,ze pekne prekvapenie spravit nevieme..,co bola podla mna urcite narazka na nasu svadbu.
Odpovedať
Profilova fotka
len este stale nevieme, ako je to presne s platenim - lebo keby si evatu povedala, ze vsetko zaplatime sami, tak by si teoreticky mohla postavit hlavu - ale stoji to za rozhadanie rodiny 3 tyzdne pred svadbou pise, ze svokra povedala odkladaj si ucty, polovicu zaplatime a ze rodicom sa nepaci - obom rodicom alebo len rodicom z jednej strany? je tam dost veci na zvazovanie, ale 3 tyzdne pred svadbou riesit ci klasicka hostina alebo recepcia alebo obed - ne nechcem sa dostat do takej situacie evatu - zhodnot realne ake su moznosti ukecania rodicov - napis si na papier agrumenty pre a proti pri vasej predstave svadby a pri predstave rodicov co prevazuje?
Odpovedať
evatu: ak už je na pozvánke recepcia, tak by som takto argumentovala aj pred svokrou... A hlavne kľud, ako som ti už napísala ;-)
Odpovedať
Viem,ze problemy budu a vzdy sa aj nejako vyriesia..,len sa bojim,ze tu radost,co som videla v priatelovych ociach,ked sme zariadovali svadbu podla nasich predstav,uz neuvidim..
Odpovedať
Profilova fotka
evatu.. a preco vlastne vasi tak fanaticky trvaju na tom obede? Nie je jedno, aka forma hostiny to bude, musi to byt presne TOTO? .. nemozte mat predsa traumu z vlastnej svadby len kvoli predstavam niekoho ineho..
Odpovedať
evatu: tej radosti v jeho očiach, že ju neuvdiš, toho by som sa neobávala... Zabudnete na všetko, akonáhle ťa on uvidí v svadobných šatách, vychystanú na vašu svadbu.... Tomu ver :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no dobre - na pozvanke je recepcia a potom bude nieco ine? aky bol vlastne postup? vsak pozvanky sa rozosielaju potom, ako sa ujednotime, co chceme - to dopredu rodicia nevedeli ze ma byt recepcia alebo vedeli a teraz vymyslaju? trochu som z toho zmagorena lebo ak napr. dopredu suhlasili s recepciou preco to chcu teraz menit? to by mohol byt tiez argument pri presviedcani, preco recepcia a hlavne narazky pust z hlavy, lebo narazky budu stale, hlavne nedopustte aby doslo k citovemu vydieraniu typu - vy nas nemate radi ked nechceta urobit nieco tak a tak,...
Odpovedať
Profilova fotka
Evatu, presne ako píšu niektoré dievčatá, pred svadbou je veľký "hurhaj" okolo všetkého, u nás to bolo tiež tak, tiež som niekoľkokrát povedala, že svadbu ruším, napokon všetko dobre dopadlo. Neboj nič, hlavu hore a ver, že 14. januára bude pre teba a tvojho drahého, tým najkrajším dňom v živote (kým nepríde bábo) :-) . Všetky problémy sa vyriešia, nikto predsa nechce pokaziť niekoho svadbu.
Odpovedať
Evi a napadla mi jedna vec:čo tak kompromis-jeden chod+prípitok "normálne" a potom švédske stoly a klavirista samozrejme k tomu celému, blbosť?
Odpovedať
sissik, povodna dohoda bola na recepciu,tak sme tak dali vytlacit aj pozvanky.Potom sa im to prestalo pacit a zacali vymyslat s tym obedom..oni chceli povodne hostinu,my nie.. Ked som sa ale pztala na tu recepciu,stale mi vraveli,ze ano,vraj to bude pekne..,len neskor im zacalo uz vselico prekazat,vraj ako to bude vyzerat a ze ten napad sme si priniesli zo zapadu? a tak.. nakoniec sme uz boli vsetci podrazdeni.. priatel prisiel domov s tym,ze mamka nanho "vytiahla" slzy a prosby..,ale musim podotknut,ze aj tak stal pri mne.Radost nam pokazili,uz ani nam sa ta recepcia tak velmi nepozdavala a zrejme sme spravili chybu hned na zaciatku,asi sme si to mali uplne do bodky zariadit a az potom to oznamit a uz nic nemenit. Ked s nami uz nebola rec,povedali nam,ze nech sa rozhodneme,ze oni sa prisposobia..(tam sme si asi mali presadit tu recepciu,ale fakt nam uz vsetko okolo svadby liezlo na nervy). Navrhli sme obed pre rodicov,surodencov a svedkov..a to nam nepreslo.A tak teraz v hodine 12tej idem zachranovat svadbu,aby bola aspon trosku taka,aby sme z nej mali radost.
Odpovedať
Profilova fotka
povedali vam ze urobte si ako chcete? povedali tak si urobte recepciu nakoniec budu mozno milo prekvapeni - proste u nas nie su ludia zvyknuti na novoty a to je najvacsi problem niekde som citala, ze aj ked sa robi recepcia, treba hlavne pre starsich ludi zabezpecit aj pohodlne sedenie, tak na to nezabudnite a uvidis, ze to dopadne dobre ostatne poznamky a invektiva si nevsimaj - tes sa zo svadby, ked budes ty spokojna a stastna, tak budes mat na svadbu pekne spomienky (tie horsie casom vyblednu)
Odpovedať
merci: to ani nie je taky zly napad..,ale ak podame jeden chod tak aky? Obed? A potom dalej uz len svedske stoly..?
Odpovedať
Je pravda,ze ludia nie su zvyknuty na novoty.. a s tym sedenim pre starsich,s tym sme ratali..Vidim to tak,ze si este presnejsie premyslim co a ako..,oboznamim s tym priatela a .."ide sa do boja" :-) Svadba by predsa mala byt krasna..,vsak?
Odpovedať
no vidis, evi, ty uz si nasla kompromis, uz to len podat rodicom tak, aby nemohli nic ine iba suhlasit. Povedali predsa, ze to je vasa svadba. Obed by kludne mohol byt podla ich predstav a ako pisala mercy, potom svedske stoly, vysvetlite ako to bude vyzerat a ze je zbytocne plytvat jedlom a vymenujte vsetky vyhody a navrhnite riesenie pre nevyhody (tie stolicky tam budu tak ci tak). Drzim palce aby ste stastne "dobojovali" :-D
Odpovedať
kocky..dakujem za podporu..potom napisem,ci sme si to "vybojovali". :-)
Odpovedať
Profilova fotka
evatu: ja osobne byť Tebou by som si šla po svojom... neviem teda ako je to s hradením, či rodičia prispeli a tak, ale myslím si, že vaši si možno celkom dobre nevedia predstaviť, ko to myslíte, nevieli pristor, v ktorom to chcete urobiť a tak... Na druhej strane, aj mňa naši uhovorili na aspoň klasickú slávnostnú hostinu preto, že všetci spolu pekne sedia pri stole, tešia sa z vás a nebehajú okolo švédskych stolov a riešia, čo si dajú teraz... Potom neskôr je to fajn mať švédske stoly, ale možno stojí za zváženie aj tá klasika. Ako chcete mať sedenie? Či vôbec nie, na štýl rautu? Alebo kruhové, recepčné? Potom by som zvolila aspoň spoločné predjedlo a polievku, kvôli zvykom, aby boli starší ľudia kľudní, a potom nechala obložiť recepčné stoly... ;-) A prípitok za hudby klavíra, to bude paráda.... nechaj pekne všetkých napochodovať, potom nech klavírista trochu stlmí hudbu, prihovárajúci zacinká pohárom a.... jáááj... to bude nádhera... x-)
Odpovedať
madeleine: nadhera to bude,ak sa to tak podari.. :-) Ja by som chcela svedsky stol hned od zaciatku. Po obrade: prideme do jedalne,spravi sa pripitok,prihovor..pozveme hosti k "stolu",miesta na sedenie budu,aj ked by to nemal byt klasicky spojeny stol do U,ale rozdelene stoliky po stranach,lebo v strede by mal byt ten svedsky stol,tak aby bol pristup k nemu z oboch stran.. Fotit sa chceme az po obrade,lebo priatel ma chce vidiet az pri vstupe do svadobnej siene,takze akonahle by sa vsetci "zbehli" k jedlu,sli by sme sa fotit.To by podla mna nemalo trvat prilis dlho.Musim podotknut,ze obrad,recepcia aj fotenie bude prebiehat v jednom kastieli,takze nejake presuvanie nam nehrozi..Tak co si o tom myslis? Co by sa tam dalo este vylepsit? Robit iba obed sa mi zda zbytocne pre tolko ludi,no a klasika sa nam velmi nepozdava,aj ked si uvedomujem,ze starsi si na to zvyknuty..,ale raz predsa zacat treba.. Svadbu si vieme zaplatit sami,aj ked sa rodicia ponukli,ze zaplatia.Vies,ale na to vsetko mam uz iba necele tri tyzdne..
Odpovedať
Profilova fotka
po pravde, urobila by som sondu po rodine a zistila, nakoľko by ich to rušilo, že by bola svadobná hostina formou recepcie... lebo napríklad ja som bola prekvapená ako moja už bohužiaľ nebohá babička reagovala, keď som sa odsťahovala z rodičovského domu... mala dokonca pokrokovejšie názory v tomto ako naši (aj keď pravda, dala som za pravdu našim nakoniec) ;-) Veľmi závisí od toho, akí ste prispôsobiví... mladým to vadiť nebude a starší (ako ktorí) to možno privítajú ako zmenu, ako niečo o čom sa bude ďaľších x rokov hovoriť, niečo zaujímavé v ich živote... 8-) Určite ale nevynechaj tanečný parket, to by su asi málokto odpustil... :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?