Priateľ nechce so mnou bývať

Ahojte, potrebujem poradit ako dalej...mam 30 rokov a s priatelom sme spolu 2 a pol roka...on ma 35 a byva vo svojom 3izbaku. ja byvam v podnajme,ale vacsinu casu som travila u neho.teraz mi majitel bytu oznamil,ze mi nepredlzi zmluvu a tak som zacala riesit,ze co dalej.a v tom je problem.moj priatel totizto so mnou nechce byvat.tak trochu sa za to hanbim, lebo nik iny takyto problem v mojom okoli neriesi. viackrat som zistovala preco nechce, ale nejako ma vzdy odbil,ze este je skoro...ja ale nechcem byvat sama v podnajme a stale chodit k nemu a prenasat si veci hore dole...ked mu poviem,ze si kupim sama byt a nebudem k nemu stale chodit, tak mi povie ok, ze bude on chodit ku mne...som poriadkumilovna a nechcem aby mi nic platil,tak neviem co proti mne ma...inak nemame ziadny problem a nehadame sa.on je celkom starostlivy, rad mi navari, pomoze kde treba...ale v poslednom case mam povit,ze asi pre neho nie som ta prava a preto nechce, aby sme spolu byvali...ja uz chcem nejaky dom a on nie...sem tam spomenie aj deti, ale to tiez nejasne...som zufala, mam cakat alebo radsejsa pohnut sama dalej...
Odpovedať
Profilova fotka
@nene1133 zvláštny prístup (tvojho frajera) - nechcem uraziť, ale na rovinu, nie ste už najmladší, hlavne tvoj priateľ. Myslím, že ty rozmýšľaš správne, ak v jeho byte bývaš dosť často, tak musí byť dôvod, prečo to nemôže byť natrvalo... Ja som mala podobný prípad - bývalý priateľ končil školu, ja som nedostala intrak, tak som navrhla spoločné bývanie, aby sme nemuseli platiť dva nájmy. Povedal, že nechce, že sa ešte necíti. Ja som typ, ktorý to nenechal len tak, rýpala som do toho niekoľko dni, riadne sme sa pohadali a nakoniec povedal, že on ma už asi ani neľúbi, že mu len vyhovuje, že spolu chodíme (boli sme spolu už 6 rokov). Tak som mu na to povedala, že mne to nevyhovuje a že je koniec. Len ty si musíš zvážiť, či chceš ďalej takto pokračovať, či ho ľubiš tak veľmi, že budete riešiť dve bývania, či za tým nie je niečo iné... Skúste sa o tom ešte raz porozprávať, ale aj s tým, že si poviete všetky pre a proti... A potom uvidíš. ;-) Držím palce a pevne nervy!
Odpovedať
prepac, ale keby mi 35 rocny chlap po 2,5 roku vztahu povedal, ze na spolocne byvanie je skoro, tak utekam od neho kade lahsie..
Odpovedať
Profilova fotka
@nene1133 tak si kup svoj byt a na toho tvojho chlapa sa vyprdni... viem ze nie ste spolu kratko a ze ti mozno bude smutno zo zaciatku... si vo veku ako ja a keby mne takto chlap povedal ze nechce so mnou byvat, tak onho uz ani nezavadim.. my sme s mojim manzelom spolu zacali byvat asi po troch mesiacoch a aj to som si dovtedy viac menej len platila najom a byvala s nim. Bolo to rychle, ale aspon som vedela, ze o mna stoji a mysli to so mnou vazne :) drzim palce nech sa tvoja situacia vyriesi co najskor a nech vsetko dopadne dobre ;-)
Odpovedať
No..vyzera to tak, ze neplanuje s tebou buducnost. Sebecke od neho je, ze vie, ze ti idu roky a takto ta drzi v nadeji, ze mozno sa to raz zmeni..ale skor si myslim, ze nie..a nakoniec sa aj tak rozidete. A ty zistis, ze keby si to vedela skor nemusel ta obrat o najlepsie roky. Ty vies najlepsie ako to je, ale neistota vo vztahu v takychto zakladnych veciach je len trapenie a ocakavanie niecoho, co aj tak nikdy nebude. A skor ci neskor to stroskota, a raz stretnes uzasneho cloveka a budes sa sama sebe cudovat, ako si sa mohla trapit pre cloveka, ktory o teba nestoji. Ja by som takeho chlapa hnala kade lahsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@nene1133 Neviem, mne to tiež teda pripadá divné. Podľa mňa keď s niekym chodím a milujem ho, tak s ním chcem byť stále a nie len vtedy keď mi to vyhovuje. Ja napríklad so svojim snúbencom chodím rok (poznáme sa už ale dlho) a od začiatku mi rozpráva, že by už najradšej so mnou býval. Nepoviem, že má 20 - 25 rokov, že je ešte mladý a chce si užiť, ale v jeho veku mi to príde divné. A ako aj ty píšeš nie si už najmladšia a mali ste si už plánovať spoločnú budúcnosť, ale v jeho prípade to tak nevypadá. Ako písala gabrielaslivkova skús do neho rýpať prečo nechce s tebou bývať a ak sa aj tak nevyjadrí tak ho pusti k vode. Dokedy budeš čakať kým sa rohýbe? Očividne máte rozdielne predstavy o svojej budúcnosti... Drzím prstíky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nieco podobne riesi jedna moja kamaratka... Oni sice spolu byvaju, ale inak sa nechce nikam posuvat dalej.... Nechce ani pocut o rodine, svadbe, detoch, spolocnej buducnosti... Ze jemu to vyhovuje tak, ako to je teraz a ze na neho je este skoro.. A tiez ma okolo 33 rokov.... Je to tazka otazka... Bud mu to takto vyhovuje a nechce ten vztah rozvijat dalej, proste este nedospel alebo si nie je isty... Treba sa s nim porozpravat otvorene, kde je problem... Pokial si nevie predstavit vasu spolocnu buducnost, tak si musis zvazit, ci s nim chces ostat aj nadalej alebo nie... Kazdopadne prajem vela stastia a pevne nervy.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vo vztahu treba mat vyriesenu otazku buducnosti - su to predsa zakladne crty danej polovicky, ktore hovoria o jeho "svetonazore". Neviem si predstavit ani chodit s niekym o ktorom by som tieto zakladne veci nevedela. Dnes uz niektori do vztahu vstupuju aj bez toho, aby si uvedomili, ze uz to je isty zavazok a predpoklad k celkovej spolocnej buducnosti. Nevravim, ze to je do bodky vas pripad. Odmietanie spolocneho byvania moze byt prejavom toho, ze bud este do toho stadia nedospel (mam 25rocnu kamaratku, ktora po 3 rokoch vztahu povedala, ze sa este neciti na pranie boxeriek a ze jej to takto vyhovuje) - vo vyssom veku je to asi staromladenecka pohodlnost (co je crta hodna na zvazenie) alebo je to prejavom zodpovednoti, ze skutocne seba i Teba nechce zbytocne viazat a nie je si isty buducnostou. Tym, ze poriesite spolocne byvanie, este neznamena, ze poriesite otazku buducnosti - skor by som povedala, ze je to nalepkou, ktora riesenie celkovej buducnosti len oddiali. Lepsie je riesit teraz ako o spolu byvat a po istom obdobi sa divit, ze prstienok, svadba, deti, domcek v nedohladne.... Tieto veci sa podla mna daju vydiskutovat aj bez spolocneho byvania a konkretne my- stastni manzelia, ktori sme si to vsetko prediskutovali aj bez spolocneho byvania sme toho dokazom. Teraz uz len dotahujeme detaily :-) Drzim palce tebe / vam, aby ste sa vedeli dobre porozpravat, pocuvat a podla toho sa aj rozhodovat :-)
Odpovedať
Je nezrely a neschopny prijat zmenu - do bucnosti mozno trvalu a to prijat nejaku zodpovednost. Tak trosku je to znak dnesnej doby, udrzat si nezavislost co najdlhsie, podla moznosti bez zavazkov. Partnerka, ktora ma "svoje" byvanie a pride len vtedy, ked mi to vyhovuje je velmi pohodlne, len same pôzitky a hlavne ziadne povinnosti a zavazky. Njadi si sama podnajom, pripadne chod do kupy mensieho bytu. V pripade, ze by prislo k spolocnemu byvaniu napriklad unho, svoj byt das do prenajmu. Otazku spolocneho byvania, ci spolocnej buducnosti je potrebne prediskutovat. Ale to musite spolu, bude to tazka debata, ale neodkladaj ju.
Odpovedať
baby, dakujem za nazory, pomohlo mi to...ono je lahke od neho odist, lenze kedze uz mam par vztahov za sebou, tak neviem ci pride niekto lepsi...divne je,ze on so ziadnou svojou priatelkou nebyval, vzdy len u neho boli len sem tam...s tou poslednou bol 3 roky, bola o dost mladsia a podviedla ho...tak neviem ci z toho nema nejaku ujmu alebo potrebuje 5 rokov aby niekomu veril :-| ked som bola teraz pozerat maly byt pre seba,tak chcel ist so mnou a este sa aj pytal maklera,ze za kolko by sa to dalo prenajat a ci by bol potom zaujem o prenajom...tak aj makler pozeral,ze tak na co si to ja kupujem, ked on hovori o prenajme...ten byt bol na 8.poschodi a mala som silne nutkanie, svojho super priatela vyhodit von oknom :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@nene1133 vsetko co si napisala tu nam, by si mu mala otvorene odvypravat v uprimnom rozhovore. netlacit na neho, nerypat do neho, neobvinovat ho z nicoho.. ved iba on sam vie, ako to v skutocnosti ma. darmo tu baby spekuluju a tvrdia ze je to divne.. mozno ano pre niekoho a pre druheho zase nie.. nik nema pravo povedat co je divne a co nie.. ak ti na partnerovi a vasom vztahu zalezi, tak zrus tuto diskusiu a porozpravaj sa radsej s nim. len zostanes naockovana zo vsetkych odpovedi dievcat, ktore maju uplne ine povahy, uplne inych chlapov a uplne ine veci v zivote za sebou, iny pohlad na zivot... najdolezitejsia je komunikacia, nech to vyznie ako klišé, je to tak. ked budes s priatelom hovorit, rozpravaj o svojich tuzbach a o svojich pocitoch, vyhni sa obvinovaniu a vsetkemu, co som pisala hore, aby sa debata nezvrhla do hadky.. verim, ze sa dozvies co potrebujes a ze sa pohnete dalej.. alebo aj zostanete stat.. uvidis.. drzim palce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nene1133 myslím si, že by si sa o tom s ním mala porozprávať... či si vôbec vie predstaviť s tebou spoločnú budúcnosť, deti, rodinu. To je dosť zásadná otázka a pomôže ti rozhodnúť sa. Myslím, že po viac ako dvoch rokoch by mal vedieť, čo cíti a kam sa chce v živote (a hlavne s kým) uberať. Obaja už nie ste predsa najmladší a keď nechce byť s tebou každý deň, každú chvíľu, je na tom niečo zlé. Ak sa bojí, či ti verí (po dvoch rokoch by na to chlapec mal prísť), spoločná domácnosť vás "otestuje". Ja som s mojim priateľom rok, po dvoch mesiacoch sme sa zasnúbili a po pol roku sme začali spolu bývať. S týmto nápadom prišiel on sám. A stále je to skvelé. Necíť to ale tak, že s ním musíš za každú cenu zostať, lebo to je obrovská chyba (áno, viem, dobre sa to hovorí niekomu, kto v takej situácii nie je). Ja sama som dlho prehliadala chyby na svojom bývalom, pridlho som privierala oči, lebo som sa bála, či ma ešte niekto bude ľúbiť. To bolo pred dvomi rokmi, vtedy som mala 25 a cítila som sa stará :-D Dnes mám 27 a po svojom boku mám toho najlepšieho muža, priateľa, moju duševnú polovičku. Moja sesternica sa raz rozišla s priateľom, neskôr sa vzali. A zrazu celá rodina zisťuje, že to nie je také skvelé. Sú zadĺžení, nemajú na nájom, moja teta im kupuje základné potraviny. A prečo? Lebo užíva drogy. Už pár rokov. Kedysi veľmi túžila po dieťati, dnes hovorí, že dieťa mať nebudú. Neopustí ho, lebo je už príliš stará, má viac ako 30. Nehovorím, že bude brať drogy, nebudeš s ním šťastná, ale aby si nepremárnila nejaké roky. Hlavne sa porozprávajte.... A teraz ti želám už len to, aby si všetky slová, pocity, všetko to, čo ťa trápi, dala za jeden večer von. Nie sem, jemu...
Odpovedať
ja som si s mojim.pisala 5 rokov cez pokec tohto roku v juny sme sa prvykrat stretli na zivo a od jula byvame spolu a klape nam to cize nechapen na co caka ten tvoj.nechcem zniet kruto ale clovek mladsim uz nebude :-) .treba sa porozpravat a uvidite co dalej ci spolu alebo kazdy pojde svojou vlastnou cestou zivotom
Odpovedať
Článok sa načítava...
Jasom mala 8 rokov partnera, potom sme sli spolu byvat, po 4 mesiacoch to krachlo a kazdy siel svojou cestou... po roku som spoznala mojho drahého, po pol roku sme sli spolu zit a po dalsom pol roku ma požiadal o ruku :) a za 2 tyzdne mame svadbu :) nepozeraj na roky, spýtaj sa ho na konkrétne plány do budúcna, ak niesu plány tak pravdepodobne nebude ani nadtým uvažovať a spokojný je stým ako to je... ale myslím si že Vás to nikam neosunie pokiaľ nespravíte krok vpred...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@nene1133 ahoj, este tu chodis? A ako ste dopadli? Posunulo sa to s nim niekde? Alebo si uz bez neho?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
tak ti poviem, na takeho radsej zabudni, asi to bude nejaky hlbsi problem, ked uz chlap takto vyslovene nechce
Odpovedať
Profilova fotka
možno je teply
Odpovedať
@markxy čo ty už dávaš za príspevky to je fakt na úrovni PRO! A to si vsimam uz dost casto. Aksi takto robíš reklamu, tak ju robíš zle a má to skôr opačný efekt. Na tvojom mieste sa nad sebou trocha zamyslím či je to správne alebo nie čo robíš....
Odpovedať
@markxy uz som vam to pisala aj ja v jednej teme a ohradili ste sa proti tomu, uplne suhlasim s @kicilanka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?