Prečo sa muži nechcú ženiť

Ahojte :) viem že je tu veľa takých príspevkov, ale robím taký menší prieskum. Chcem sa vás opýtať, aké má chlap vývhovorky prečo svadbu posunúť alebo prečo sa neoženiť, proste viem veľa chlapov sa ženiť nechce, ale rada by som vedela, keď ste o tom diskutovali so svojím partnerom ktorý svadbu odmieta, prečo ju odmieta? Chcela by som získať pohľad na vec"neženenia" zo strany žien. A ako to nakoniec dopadlo, či ste sa rozišli a našli si niekoho, kto si vás vzal, alebo nakoniec partner povolil že ok bude svadba?
Odpovedať
Profilova fotka
@geneviva V čase, kedy som svadbu zo zásady odmietala, som bola iba mladé kura. Možno i dnes by som mala podobný názor, keby som nespoznala priateľa, ktorý je pár rokov mojou druhou polovicou a životnou láskou. Akokoľvek "klišoidne" to znie. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
moj byvaly v podstate neodmiatal.. len ked som zacala hovorit o svadbe (ze niekedy v buducnosti bude), tak mi len povedal, ze nevie, ci to bude mozne. Viac nic. On celkovo vela nediskutoval. Tak som z toho bola vyorana, lebo ziadne odpovede na moje otazky neprichadzali. Ale to vo vela veciach, cize aj to bol jeden z dovodov rozchodu. Mala som podozrenie, ze kvoli rodicom, ktori ma nemali v laske, ale zase mi to nevychadzalo z pohladu, ze su hlboko veriaci, cize bez svadby by sme spolu zit ,,nemohli" (čo je samozrejme hlupost, dospely clovek rozhoduje sam za seba). Prakticky az po rozchode som sa od neho dozvedala, ze ho bolo kvoli tomu, ze mal strach, ako nas uzivi, ako to bude v jeho praci. Co je samozrejme tiez hlupost, za 1. sme sa mali o tom rozpravat spolu a nie ze on si volaco v hlave rozmysla a akoby sa to mna netykalo, za 2. jasne, ze by som sa nespoliahala, ze ma bude zivit a ja budem doma sediet. Cize dovodom nezenit sa (minimalne docasne) bol strach z buducnosti. Myslim, ze je to neopodstatnene, pretoze to, či nie sme alebo sme manzelia predsa nevplyva na to, ci budeme mat z coho zit.
Odpovedať
@danielkka s tym co opisujes som sa velakrat stretla. chlapi si proste nie su isti, co bude v buducnosti, no hlavne co sa tyka materialneho a financneho zabezpecenia. jasne staraju sa o nas aj ked nie sme zobrati, no po svadbe to ma pre nich asi hlbsi vyznam
Odpovedať
ano to chapem, vidim to aj teraz, muz sa proste musi postarat o zenu a deti, ked je s nimi ona doma, ina cesta nie je. Ale vtedy sme este neriesili deti. Samozrejme si vazim jeho obavy a pocit zodpovednosti. Islo ale o to, ze nemal potrebu sa o som so mnou rozpravat. Ze ma z toho uplne vynechal.
Odpovedať
no, toto asi neni moj pripad. ale s casti aj je. mala som niekoho vyse 4,5roka. ten o svadbe ani pocut. a moj terajsi priatel sa sam chcel ženit, sam mi to navrhol. a dokonca chcel este skor datum ako ja :D takže skor tie rečičky že sa boji ako to zvladne a pod...no neviem. moj buduci muž nadtym ani nepremyslal. všetci to nejako zvladnu ked sa chce. asi keby mi hento povedal by som sa zamyslela že či to somnou mysli važne. ale to už no, situacie su rozne.
Odpovedať
No tak ja som si vypočula veľa dôvodov prečo svadba nie, menujem: - je to vážny krok a ešte sa na to necítim, ale v budúcnosti si ťa chcem zobrať - ešte máš školu (VŠ po bc.) - je to len papier - najskôr si musíme otestovať spoločné bývanie (po 6 rokoch vzťahu, si ma ešte musel testovať... nevadí) - keď o tom rozprávaš nemám ťa kedy prekvapiť (toto som zobrala, ale keď o tom teda prestaneš diskutovať a vyše roka nič) - kedysi som si ťa chcel zobrať, ale teraz sa na svadbu necítim (táto je jedna z mojich najobľúbenejších a áno, ešte aj po tomto som s ním ostala)... No a potom ma po vyše 8. rokoch vzťahu požiadal o ruku a ja som sa strašne rozplakala, lebo som nevedela, čo mám robiť. Nakoniec som súhlasila a po pár mesiacoch sme to zrušili a rozišli sme sa. Proste to už bolo neskoro. Teraz som už takmer 2 roky vydatá za iného (všeho všudy sme spolu doteraz 4 roky) a máme synčeka ;-)
Odpovedať
Muži sa nechcú ženiť lebo ich súčasná partnerka nie je pre nich ta prava a čakajú na niečo lepšie, bohužiaľ
Odpovedať
Profilova fotka
Moj v mnohorocnom vztahu odmietal, lebo jednoducho nebola ta prava. Mna poziadal (podla jeho slov AZ) po 2 rokoch, a hned aj s vybratym datumom svadby a navrhom ako by si ju zelal... Jednoducho si bol isty, ze sme pre seba stvoreni. Ja nemozem nesuhlasit
Odpovedať
Profilova fotka
Ono to možno je aj tou dobou. Kedysi chlapi všade videli že je to úplna normálne vec ako ten vzťah niekam inam posunúť, no v tej dnešnej dobe, plnej rozvodov a ľudí s názorom že rodina môžte byť aj bez papiera, je úplne inak. Len taký chlapi zabúdajú na to že to nieje len papier. Nesie zo sebou veľa výhod. Napr. pri smrti jedného z manželov ten druhý má nárok na vdovské, takže to nebude až tak ťažké po fin. stránke pri výchove detí.
Odpovedať
damy ja som uz starsia osoba 40+ a v mojom mladom veku sa chceli zenit vsetci chlapi, len malicko exotov nie, a viete preco? lebo ak by mi zadrel chlap ze on sa este nechce zenit , lebo sa na to neciti by mu ukazala zena dvere. Je to smutne ale zeny ich takto naucili, poskytuju full servis manzelky a maju status milenky a este aj matky velakrat.
Odpovedať
myslím, že zčasti to vystihla @katusyk - chlapi sa v dlhoročných vzťahoch nechcú ženiť, lebo “načo” - servis už majú, tak načo papier ... a zväčša je potom už neskoro.. ja nie som zástanca príliš dlhého chodenia a odkladania svadby a tiež “skúšania si bývania” - buď si sadneme alebo nie.. u nás som zas svadbu kvôli škole odkladala ja, u mňa to bolo trochu komplikované a dokopy som druhú vš skončila až 10r po mature, ale pokiaľ fakt nie sú pádne dôvody, niet to prečo odkladať... manžel by si ma vzal už po 2.rokoch, to je podľa mňa také optimum na spoznanie sa... keď sa to naťahuje a skúša sa - zväčša sa to aj tak nikam nedostane alebo sa to rozpadne... a poznám veeľa takých prípadov
Odpovedať
Profilova fotka
Lebo to s dotyčnou nemyslí vážne, nevidí ju ako partnerku na celý život a nechce sa k nej pripútať.. bez ohľadu na to, čo hovorí. Toto nemám z vlastnej skúsenosti, ale som o tom hlboko presvedčená :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzuliennka veru...suhlasím...síce my spolu chodíme 7 rokov, lenže začali sme ked ja som mala 17 :D čiže podmienka rodičov VŠ :D.v maji som skončila VŠ ..1:9 mame svadbu a 3.9 nastupujem do roboty...a som max spokojná, lebo viem, že keby bolo na mojom frajerovi vzali by sme sa už skor :D
Odpovedať
@eeffka podla mna to je tiez tou dobou. kedysi chlapi boli od malicka k tomu vedeni, tak to brali ako prirodzene vyustenie vztahu. :-) tato dnesna doba je uplne opacne nastavena ako v minulosti. keby dnesne mami k tomu viedli svojich synov bolo by to inak, teraz vsade len same rozvody a slobodne maminky tak im to pride uplne normalne. nemaju si od koho zobrat priklad.
Odpovedať
Profilova fotka
oni tú svoju myseľ majú tak inak nadstavenú. niekedy sa boja, že stratia tú svoju slobodu a podaktorí sa fakt boja, že budú mať väčšiu zodpovednosť voči niekmu druhému
Odpovedať
asi výnimky potvrdzujú pravidlá, lebo u nás bol manžel ten, ktorý sa chcel ženiť a ja som nemala tú potrebu :) on bol ten, ktorý ma uháňal k svadbe :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?