Prečo by som sa mala vydať?

Ahojte, žienky, túto stránku sledujem už niekoľko mesiacov, nedávno som sa odhodlala k samotnej registrácii. Nachádzam sa v dlhodobom vzťahu s partnerom, ktorý by sa rád so mnou oženil, avšak ja som proti tomuto záväzku. Vidím totižto len samé negatíva sobáša, a preto by som sa chcela opýtať, čo Vás motivovalo k vydaju. Ďakujem za každý názor, všetky si veľmi rada prečítam a porozmýšľam o nich.
Odpovedať
1
2
Mňa by najskôr zaujímalo, aké vidíš negatíva manželstva
Odpovedať
@monetta Medzi hlavné dve negatíva svadby, ktoré vidím, spadá fakt spoločného majetku, a zároveň dlhov, plus obtiažnejší rozchod v prípade vážnych problémov.
Odpovedať
@sonka85 tak to sa fakt nevydávaj ;)
Odpovedať
@sonka85 a presne o tom to je - je lahsie sa a niekym rozist ako rozviest + majetok (a aj vsetko ostatne) uz nie je jeho a tvoj, ale vas...preto by bolo fajn sa vydat za toho praveho :) ak to tak necitis, tak sa nevydavaj .....
Odpovedať
@sonka85 ak este pred svadbou hladas taketo negativa proti svadbe, asi to nebude ten pravy. Riesit rozvod ako negativum, preco sa nebrat, nie je bohvie co. Ja som sice vydata len kratko, ale po dlhorocnom vztahu, pre mna predstava toho, ze budeme mat napr. spolocny domcek je naozaj krasna, konecne budeme mat nieco svoje. A ked uz vstupujes do manzelstva, treba vstupovat s tym, ze si si ista, vies, ze prekazky sa budes snazit odstranit a urobis vsetko preto, aby k niecomu ako rozvod ani neprislo. A co ma motivovalo k vydaju? Sme spolu7 rokov, tahame 8. Pre mna to bolo specatenie vztahu, dolezity krok v nasom v zivote, vztahu. Krok predtym, ako bude (ak sa podari) nejake to babanko. A nemysli si, ze mam nasadene ruzove okuliare. To vobec nie. Moj manzel nie je dokonaly, to ani nahodou. Ale ani ja nie som a napokon nikto z nas nie je. Ale pre mna je to clovek, s ktorym chcem zostarnut, o ktorom viem, ze bude pri mne stat, podrzi ma, pomoze mi v tazkych chvilach. A taky dotaz, vidiet ten krasny zalubeny pohlad manzela, ked si poviete ANO, ten pocit je na nezaplatenie a ten si budem pamatat do konca zivota :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bola zasnubena 2x. Prvy krat som aj ja mala obavy z toho isteho ako Ty. Ze majetok je spolocny a co rozvod komplikovany a nakoniec som sa rozhodla ze teda nie svadba nebude ved aj tak je to stary prezitok. Potom som zistila ze ma podvadza :-D :-D :-D V druhom pripade viem ze s nim chcem stravit cely zivot, nase nazory na dolezite veci su rovnake. Mame rovnake ciele, lubime sa. A viem ze tomu dam 100% a ze aj ked bude problem tak to vyriesime. Ponaucenie: ked mas pochyby tak sa nevydaj, lebo to bude presne tak ako si aj myslis.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ako hovorí @mrsthompson, ak mas take pochyby uz pred svadbou, tak sa nevydavaj :-) vacsina svadieb konci zle preto, ze ludia si neuvedomuju, ze to neni ziadny vtip, ale rozhodnutie na cely zivot, treba poznat toho, koho si beries a ked sa budes dlhodobo prebudzat s pocitom, ze je to clovek, bez ktoreho nemozes a nechces zit a on to bude citit rovnako, tak to je ten pravy, alebo aspon mna toto "motivovalo" sa vydat a sme stastni :-) samozrejme netreba mat ruzove okuliare a treba pocitat s tym, ze pridu problemy, ale ked sa lubite, tak to budete chciet spolocne vyriesit a nebudete sa chciet hned rozvadzat :-)
Odpovedať
Ja som sa tiez nechcela vydavat. Aj ked mam toho praveho. Ale nakoniec som uz skoro tyzden vydata pani a je to super.. Svadbu som si uzila a na manzelstvo sa tesim. Muz tiez vchadzal do manzelstva s tym, ze co je moje je moje a co jeho je jeho. Urcite sa da nejako osetrit aby si sa s nim nemusela delit. A to, ze uz teraz myslis na to co keby nahodou rozvod je v pohode aj ja som na to myslela.. Nikdy nevies co sa moze stat. Vzdy treba mat zadne dvierka. A dlhy? Tie sa daju vzdy odmietnut a za dalsie snad mu nedovolis aby vam narobil dlhy? Nie? 😂 Ale ak necitis, ze je to ten pravy tak sa urcite nevydavaj.
Odpovedať
ak rovno riesis obtiazny rozvod, tak sa fakt nevydavaj... manzelstvo je specatenie vztahu, vazny krok vpred, zaviazanie sa - v dobrom aj zlom, nie zaviazanie sa v zmysle straty slobody, prave naopak; zodpovednost, vyvrcholenie vztahu... ja som sa vzdy chcela vydavat, byt s niekym niekolko rokov a stale len ako priatelka, so zadnymi dvierkami, bez zavazkov - to je skor smutne a doplati v takom vztahu vzdy zena... a manzelstvo je aj o vyspelosti oboch partnerov, byt si vedomy do coho idem a pracovat na vztahu
Odpovedať
Profilova fotka
Preco by si sa mala vydavat? Nemas sa preco vydavat. Je to len a len tvoje rozhodnutie. Ak chces vediet ake su vyhody manzelstva, tak v prvom rade ten "zbytocny" papier vobec nie je taky zbytocny a dava ti vela zaruk, najma ak by ste chceli v buducnosti deti. My sa planujeme odstahovat do zahranicia daleko od oboch nasich rodin a kamaratov, kde sa budeme musiet naucit novy jazyk, adaptovat sa novej spolocnosti a zvyknut si na inu kulturu. A budeme tam mat len jeden druheho. Popri tom manzelstvo nie je az taky strasny zavazok. Co sa tyka financii, my zijeme v Spanielsku a existuje moznost rozdelenia majetku uz pred svadbou. Nie len toho, co mame teraz (coho nie je vela), ale aj toho, co nadobudneme po svadbe. Sice momentalne si nevieme ani predstavit, co take strasne by sa muselo stat, aby sme sa rozviedli, ale pre istotu. V kazdom pripade, aby si sa vydala by si mala najprv mat jasne, ze s tym clovekom si naozaj vies predstavit stravit cely zivot.
Odpovedať
Profilova fotka
hmmm zaujímavý pohľad na to máš. mňa by zaujímalo, či ho vôbec miluješ, lebo podľa mňa ak človek úprimne miluje, tak si je vedomí istých rizík, no tie vôbec nemusia prísť. neviem, no neprídeš mi ako vhodný človek na akýkoľvek vážnejší vzťah, ak ti toto robí vrásky na čele
Odpovedať
Profilova fotka
@sonka85 Keď sa nad tým zamyslíš, tak obtiažny rozvod a spoločný majetok sú zámerom manželstva. Sú to putá, ktoré vás majú držať spolu a nútiť vás problémy prekonávať a nie im podliehať. Ak už to veľmi nadnesiem, tak je to na to, aby sa ľudia nerozchádzali zakaždým, keď stretnú nového človeka čo im niečím veľmi imponuje. Okrem náboženských, legislatívnych a romantických dôvodov teda vidím aj toto ako dôvod ... manželstvo by malo byť aj prekážkou k tomu, aby ľudia robili hlúposti :-) Nieje to záruka...ale podľa mňa to predsa pomôže. A to sa dostávame k tomu, že ak vnímaš takéto puto ako niečo negatívne, tak to asi nebude ten pravý..Manželstvo je naozaj krásna vec, len si treba naozaj dobre rozmyslieť, s kým doň vstúpiš. Treba si zodpovedne premyslieť, čo je pre Teba v živote dôležité, ako si predstavuješ svoj budúci život, čo by Ti v ňom prekážalo, čo by Ti, naopak, mohlo chýbať a pokúsiť sa zodpovedne si odpovedať na otázku, či je práve ten tvoj vyvolený človekom, s ktorým to pôjde dosiahnuť. Mne sa zdá, že veľa žien si vyberá partnerov do života na základe úplne absurdných vecí a to, čo je dôležité a bude ovplyvňovať ich spolužitie jednoducho prehliadajú. Nerozumiem napríklad prečo by ma mali trápiť nejaké dlhy... Veď predsa by som sa nevydala za niekoho, komu nemôžem veriť v otázke rodinných financii.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pokud sama nevidíš důvod k svatbě a nechceš takový závazek, tak se nevdávej.Neni to ničí povinnost a dneska je celkem běžné, že lidi žijí jen na hromádce. Ale myslím si, že je fér si v takovém případě najít partnera, který to citi a bere stejně. Nevím, jestli plánujete děti, pokud ne, tak chápu, že je pro tebe svatba tím největším závazkem, ale pokud ano, tak děti jsou mnohem větší závazek než cele manzelstvi. Rozvest se není tak složité (pokud jste rozumní), i majetek se dá vyřešit (nebo se dá osefovat ještě před svatbou),a po rozvodu už se nemusíte nikdy videt,ale děti vás spojí chtě nechtě na celý život...
Odpovedať
Profilova fotka
@maggie6 Kam sa stahujete?
Odpovedať
Profilova fotka
@mrsthompson chceli by sme do Svedska ak sa to podari.
Odpovedať
Profilova fotka
@maggie6 uuu svedsko je super
Odpovedať
nie kazdy to berie ako dolezitu vec :) u mna je to napriklad preto, lebo chcem mat s partnerom aj rodinu, a ked deti tak aj svadba, lebo ma to svoje vyhody, keby sa nieco jednemu z partnerov stane, bude mat narok na vdovske a tak dalej, trochu treba rozmyslat aj dopredu :)
Odpovedať
ahoj. ja som sa kedysi nechcela vydavat an8 deti. potom som stretla muza s ktorym mi bolo strasne dobre. a napriek traume z rozvodu rodicov som po nejakom case citila ze si ho chcem vziat. hlavne dovody: preco by sa mali moje deti vopat inak ako ja? alebo jeho deti inak ako on? takze ano aj kvoli takejto formalite. chcela som byt na jednom time. dalej mi prislo fer ked so mnou toho tolko vydrzi aby po mne dedil... keby nieco. a plus ja ekonomicky profitujem viac na nasom manzelstve. lebo byt som vlastnila pred manzelstvom a on prinasa viac penazi... cize ekonomicke socialne dovody a ano aj emocne. keby doslo k najhorsiemu tak si zasluzi nebyt ex boyfriend ako ostatni ale byt ex husband 🤣
Odpovedať
ak to proste tak necitis, tak sa silou mocou nehrn do svadby. prave v takychto pripadoch to povacsine konci rozvodom :) ale tiez mam na to taky nazor ze aj pre to ze keby mame spolu rodinu a niekomu sa nieco stane tak druhy z partnerov moze vsetko vybavovat za toho druheho a ma tam aj nejake vyhody co sa tyka napriklad toho vdovskeho. ale samozrejme by to malo byt vsetko v prvom rade z lasky ;-) :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@sonka85 ahoj no samozrejme to musíš ty cítiť že sa chceš vydať ale ak si si nie 100% istá tak sa radšej nevydávaj aby si to neskôr neľutovala. ale ak chceš nejaké dôvody že prečo áno tak ja mám 3: 1 : keď budeš mať napr. 60 rokov tak budeš svojho partnera celý život predstavovať ako "toto je môj frajer" čo koniec koncov bude navždy keďže nebudete zobratí tak ho nemôžeš predstaviť ako "toto je môj muž alebo manžel" 2 : neviem ako by som to napísala aby ste ma zle nepochopili ale v podstate nikdy nebudeš mať svoju rodinu.. teda myslím to tak že nemôžeš napr. povedať " my sme novákovci" alebo "vitajte v rodine novákovej" lebo furt budete mať 2 rozdielne priezviska 3: ja by som nezniesla aby sa moje dieťa volalo inak ako ja a takisto by som nechcela aby sa dieťa volalo ako ja ale otec úplne inak. toto sa mi teda najviac nepáči lebo mi to nepríde že je to rodina ak sa jeden člen volá inak čiže v podstate prečo som sa ja vydala bolo že som chcela tvoriť s mojím partnerom jednoducho rodinu a to je ten najkrajší pocit na svete mať milujúcu rodinu s veľkým R a nie dokonca života mať len frajera.. ale samozrejme toto musíš cítiť aj ty a ak to tak necítiš tak do toho určite nechoď ;-)
Odpovedať
@sonka85 ked sa na to necitis, preco potom aj nad tym premyslas, tak asi niesi s tym spravnym, alebo proste len nevidis v tom zmysel :) nerob to pokial niesi o tom presvedcena, moze sa ti to raz vyplatit :) radsej vobec ako potom skoncit rozvedena, nie? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nie kazdy to berie ako dolezitu vec, etapu vo svojom zivote. Poznam takych co sa napriklad brat nechcu a pokojne si ziju ako rodinka uz dlhe roky, len s tym rozdielom, ze nemaju spolocne priezvisko :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonka85 Ked vidis v prvom rade taketo veci a hned aj myslis na rozvod, tak sa nevydavaj :) Asi to teda nieje podla mna ten pravy. Ked ma moj drahy poziadal o ruku, vobec som nad tym takto nerozmyslala. Ako je mi jasne, ze ak sa nieco udeje tak bude ten rozchod tazky ale milujem ho a takto to citim, ze s nim ostat proste chcem :)
Odpovedať
Je zrejme, ze sa vydavat nechces, takze je to podla mna zbytocnost ti tu pisat dovody preco to spravit :) Ked raz niesi o tom presvedcena, tak to nerob. Nieje to povinnost, nikto ta k tomu nemoze donutit :)
Odpovedať
@sonka85 na toto by si si mala v prvom rade vediet odpovedat sama. a nie pytat sa, ze preco by si mala. vydavat sa nemusis, je to kazdeho slobodne rozhodnutie, ci bude zit v manzelskom zvazku alebo ci bude do konca zivota mat iba ten partnersky :)
Odpovedať
myslim si, ze kazda ti to tu vie odovodnit inak, preco sa vydala alebo sa chce vydavat. no nie vsetci mame take iste predstavy. je podla mna uplne normalne, ze pre teba to az tak dolezite nieje :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonka85 Podla mna si len asi nestretla vhodneho cloveka, z ktorym by si do manzelstva mohla vstupit. Lebo ak by si ho aj stretla, sama by si pocitila, ze si toto vsetko ochotna obetovat :) Ked nad takymito vecami rozmyslas, tak niesi asi s tym pravym :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonka85 poviem ti skutočný príbeh: bol raz on a ona. Boli spolu 2.5 roka. On ju požiadal o ruku ona povedala áno ale celý čas mu hovorila že sa Nikdy nechce vydať. Ona ho podviedla a on je teraz môj manžel 😀😀😀 ona sa neskôr vydala za anglicana a ostala tam žiť. On je teraz šťastný 😀😍 Čo z toho vyplýva? Asi to že to zrejme nie je tvoj pravy keď v tom zväzku už od začiatku vidíš negatíva
Odpovedať
@tinusik20 tak načo mu povedala áno, keď sa nechcela vydať? tomu proste nechápem, však je jasné, že zásnuby znamenajú svadbu v budúcnosti nie? :D :D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?