Poradíte ohľadom neistoty pred svadbou?

ahojte s priateľom sme spolu 4 roky, máme jeden a pol ročného syna..bývame spolu už dva roky (ale u svokra)...svokor je v pohode, ale dosť mi vadí, že nebývame spolu...samostatné bývanie si zatial nemôžme dovoliť, kedže rodičák je taký aký je..malého nemam kde dať a platíme pôžičku na auto...prvé bábatko som potratila a tak ma partner po dvoch rokoch požiadal o ruku, aby mi dokázal, že ma lubi, že aj napriek tomu čo sa stalo chce byť somnou..svadbu sme neriešili...no teraz sme začali svadbu riešiť...môj partner je fajn..vie sa postarať o malého aj mna..pohrá sa s malým, spolu pozeráme telku..občas mi pomôže s varením..ale tou svadbou som si nie moc istá..bojím sa hlavne toho čo bude po svadbe..bojím sa toho, že ma začne brať ako uplnu saomzrejmosť, že od neho neodídem, alebo, že sa začne správať inak, prípadne bude neverný....už začal všetko vybavovať ohľadom svadb..yja pochádzam z uplne harmonickej super rodiny on má rodičov rozvedených po 18 rokoch... dakujem za vaše názory
Odpovedať
No neviem, ci je najstastnejsie ze si to zalozila ako otazku a nie ako diskusiu, lebo taketo veci sa nedaju riesit jednou odpovedou. Ale skusim to najpodstatnejsie: Na com je zalozeny tvoj strach? Mas nejaky dovod o nom v tomto smere pochybovat, z toho, ako ho poznas? (Okrem toho faktu ze z akej je rodiny - to samo o sebe nic neznamena, iba nejaku mieru rizika) Inak ja som mozno staromodna, ale myslim si, ze ked uz mate dieta, tak je pre neho lepsie aby ste boli oficialne spolu ako manzelia. (Vynimkou by bolo, ak spolu vobec neviete z nejakeho dovodu fungovat ale sa trapite, a to je potom jedno ci ste svoji alebo nie). Strach pred svadbou ma asi kazdy, ale ide o to nakolko je opodstatneny. Podla mna ak chces aby ti tu ludia pomohli lepsie bude napisat to ako diskusiu.
Odpovedať
Ste spolu uz 4 roky. Mate spolu krasneho synceka, co je podla mna dokonca zavaznejsie rozhodnutie ako sa zobrat. S manzelom sa mozete rozviest (aj ked podla mna manzelstvo pred Bohom je len na jeden pokus a trva vecne), ale syna mas uz navzdy... Ak mas pochybnosti, skus sa pozriet na seba - preco sa bojis? Mala si podobne skusenosti v minulosti (sklamal Ta on alebo niekto iny), videla si nieco podobne v rodine, u znamych? Alebo je to len vplyv televizie a toho, co kazdy den prezentuje? Svadba je rozhodnutie o Vas dvoch. On svoju volu vyjadril. Dokonca uz zacal organizovat prve kroky, takze to asi mysli naozaj vazne. Ak vies, ze Ta miluje a Ty milujes jeho, chod do toho :). Ak si si sama nie ista, ci je to muz Tvojho zivota, potom si ho neber, ale sucasne by on o tom mal vediet, aby to bolo fer. V kazdom pripade, nemozes nic nerobit a vahat len kvoli tomu, ze by to mohlo teoreticky dopadnut tak, ze Ti bude neverny, ze si Ta prestane vazit, ze sa zacne spravat inak. To sa Ti moze stat aj bez toho, aby ste sa vzali. A to, ze sa Ti bude lahsie od neho odchadzat, ak nie si vydata? Moze, aj nemusi byt pravda. Kazde rozhodnutie je svojim sposob risk a prinasa rizika, ale aj vyhody. Napriek tomu, ze sme uz teraz s manzelom chodili 9 rokov pred svadbou, svadba nas vztah len posilnila. Manzel sa pri rozhodnutiach vzdy pyta aj na moj nazor, ktory je akceptovany aj jeho rodinou, ktora sa na mna pozera tiez uz inak.. Manzel si je mnou a aj ja nim uplne isty. A ak ma zacne brat ako samozrejmost, skusim to zmenit, ved sme zeny, mame svoje zbrane :).
Odpovedať
Profilova fotka
No ja som asi tiež staromódna ale vydala by som sa keby som čakala s priateľom dieťa okamžite. Čo sa týka neistoty tá je vždy a všade v každom vzťahu sa na chvíľu ukáže a potom zasa zmizne. Veľa ľudí si myslí že niečo stratia po svadbe ale ja si myslím pravý opak. V tomto skazenom svete sú už aj vzťahy a kamarátstva neúprimné preto si váž koho máš pri sebe že sa o vás s malým stará a má vás rád. Možno by si prišla na to koho si mala až keby si ho stratila. Ja aj môj priateľ sme s rozvedených rodín a o to viac sa snažíme a budeme sa snažiť aby sme tak nedopadli. Myslím si že na tom vôbec nezáleží a že ľudia ktorí nemajú úplnú rodinu si to ešte viac vážia.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ja som s priatelom 7 rokov a mame spolu 8 mesacneho syna. Svadbu sme zacali riesit iba nedavno, vyhovovalo nam to tak. Ja si myslim, ze viac vydata, ako si teraz, za neho byt nemozes, kedze mate spolu dieta, ta svadba je iba formalitka :) ...a po svadbe to bude iba take ako si to urobite sami a nie take ake to mali tvoji ci jeho rodicia. Takze asi tolko. Silno drzim palciska :)
Odpovedať
Nikde si nenapisala to najpodstatnejsie - ci ho milujes. Lebo z toho, ze je fajn, pomoze ti doma a postara sa o maleho.... z toho som.to nevycitala. Mozno viac ako o manzelstve pochybujes o laske k nemu :-/ Tiez nevieme, preco mas take obavy. Sklamal ta uz predtym? Dal ti na ne zamienku? Pokial vychadzaju z toho, ze su jeho rodicia rozvedeni, myslim si, ze to nemozes brat ako bernu mincu. Je kopa rozvodov a rozchodov dvojic, v ktorych obaja pochadzaju zo stabilnych rodin. Sama par takych poznam. Mozno prave to, ze rodicom manzelstvo nevydrzalo, v tvojom partnerovi upevnilo tuzbu po pevnom zvazku a stastnom vztahu.
Odpovedať
Ja sa celkom nezhodujem s nazorom, ze kto ma spolu deti, je 'uz ako keby' vydata/zenaty, alebo ze je to aj tak ovela viac a uz vobec nie je manzelstvo pritom formalita. Rodicovstvo je jedna vec a partnerstvo druha, manzelstvo je zvazok, ktory si vyberu dvaja dospeli ludia na zaklade toho, ze maju spolocne predstavy o buducnosti. Jasne, ze dieta znamena, ze rodicia by mali byt spolu, mali by vytvarat rodinu, ale automaticke to nie je (to by rozvodovost vyzerala inak). Ty o 'vasej' buducnosti pochybujes - otazne, ci preto, ze si neveris ty, alebo neveris celkom jemu alebo tomu vztahu ako takemu. Mas pocit, ze chces viac ako dostavas - a preto nie si uplne presvedcena? Pises, ze on si bude isty, ze neodides - mas pocit, ze chces odist alebo mat tu moznost? Strach zo zavazku nie je nic nezvycajne, len si skus ujasnit, ci je u teba taky vseobecny, alebo konkretny - ze sa bojis zvazku s nim. Prajem vela sily! :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?