Pochybnosti pred svadbou

ahojte, pisem sem lebo by som chcela vediet aj nazory Vas - nezainteresovanych :) s priatelom sme spolu 2 roky, z toho 1 rok spolu byvame. O mesiac mame svadbu. Priatel ma lubi, je mi velkou oporou, pomaha mi, je ku mne velmi dobry - lepsieho chlapa si neviem predstavit. Problem je ze mam pochybnosti - o svadbe, o vztahu, o nas. Neviem vysvetlit preco, nedoverujem mu na 100%. Nie som nejaka ziarliva, ani nemam nizke sebavedomie ze by som spochybnovala doveru tym. Jednoducho mam niekedy pocit ze nieco predo mnou taji, vtedy sa mu pozriem do mobilu - a par krat som mu uz nasla ze si pisal s nejakou kamoskou ze pojdu na kavu alebo tak. Na tom by nic nebolo, keby mi potom neklamal ze nikde nebol. Nemyslim si ze by ma podvadzal, ale mrzi ma ze mi nehovori pravdu. Uz som sa s nim rozpravala o tom, a svatosvete mi tvrdil ze predo mnou nema tajnosti a neklame mi. A ano, viem aj to ze ked nechcem nic najst, nemam mu prehladavat spravy. Riesim zbytocnosti?
Odpovedať
@roxi77 ako 40r zena ti hovorim, ze treba pocuvat intuiciu. To ze chodis do mobilu ma svoj dovod, mozno to nevies pomenovat ale citis to. Ja osobne by som sa do svadby nehrnula, ste spolu len 2roky a uz ti nepovie pravdu. Co bude o 2-3r ked budes socialne izolovana doma s dietatom? Nepriznala by som ze to mam z mobilu ale isla by som sa na tu kavu naokolo pozriet, ak by aj o nic neslo ze naozaj kava pri vsetkej pocestnosti tak ti nema co klamat. Takto cestny clovek nerozmysla, iba ten co sa snazi nieco skryt.
Odpovedať
Profilova fotka
@roxi77 tiež si myslím že to nieje úplne ok, Vo vzťahu by mala byť stopercentná dôvera a naozaj ak máš takéto pochybnosti tak by som do svadby sa tiež nehrnula , klamať sa nemá v ničom a nieto ešte v takej veci že si chodí na kávičky s kamarátkami, ja som nikdy nemala takého chalana čo by mal potrebu chodiť s kamarátkami po kávičkách takže mi to je maximálne podozrivé . keby chodil s chalanmi na pivo to je iné ale takto by som sa tiež asi obávala . Ale je tu aj možnosť že má naozaj vela kamarátiek a bojí sa ti to priznať lebo sa bojí že budeš zbytočne žiarliť tak sa chce tomu vyhnúť a preto klame . Mala by si sa sním vážne porozprávať o tom ako to cítiš a že ti vadí že klame a ak nemá čo tajiť tak nemá ani dôvod na klamanie . Ale je zaujímavé že píšeš že vo všetkom ostatnom je perfektný aj ti pomáha atď tak určite to nieje vzťah na zahodenie len si treba ešte pred svadbou určiť nejaké pravidlá alebo vysvetliť čo od neho očakávaš aby si potom nebola sklamaná .
Odpovedať
ani neviem co by som ti poradila ale uz viac krat som sa stretla s tym, ze chlapi su bohuzial niektori taki....ze mozno je to ozaj len kamaratka a nic sa nedeje, ale z nejakeho nepochopitelneho dovodu maju asi pocit ze lepsia milosrdna loz aby polovicka zbytocne nevysilovala ako pravda. Pritom nerozumiem preco to robia, pretoze potom sa zamotaju do vlastnych klamstiev a uplne zbytocne.....akoze nie vzdy to skonci takymto happyendom a obcas ma co skryvat ten dotycny, ale vela krat som sa s tym stretla a nie len co sa tyka tohoto al tak celkovo...aj zeny, ale aj chlapi proste radsej zaklamu a potom sa z toho vykrucaju a ked to praskne tak potom sa tvaria ze co sa deje, sak som nic take nespravil.....ale asi sa s nim porozpravaj a povedz mu ze ty nie si ziadna truba, ze kazdy moze mat kamaratov opacneho pohlavia, ale ze aspon povedat by ti mohol a ty mu zas slub ze nebudes hysacit ....aby vedel ze ti to moze povedat
Odpovedať
Dakujem baby za nazory. Ano je perfektny, citim ze ma ma rad a kazdy den mi to aj dava najavo..ma povedzme 2-3 kamaratky, a tiez mi to pride tak ze radsej mi nepovie pravdu lebo si mysli ze by mi to vadilo a nechce sa mu to riesit..niekedy rozmyslam ze ci to neprehanam, ale zas nechcem byt naivna. On ked vie ze asi viem pravdu, tak radsej zatlka aby nevyzeral potom predo mnou ako debil a nemusel sa priznat ze klamal. Stalo sa to takto asi 3x.. A zaraza ma ten zvlastny pocit a pochybnosti a neistota..
Odpovedať
@simipd presne si to vystihla, tiez mam taky pocit ze radsej polovicna pravda alebo milosrdna loz, pritom by som mu na to nic nepovedala..no nic, budem sa s nim musiet porozpravat..
Odpovedať
Profilova fotka
@roxi77 Ja by som sa ho na tvojom mieste narovinu opytala. Vsak mate pred svadbou, takze bud prizna farbu a svadba sa zrusi alebo ti to cele vysvetli ako to je a s kludom vstuupite do manzelstva obaja :-) Radsej si vyjasnit vsetko PRED SVADBOU ako po svadbe, kedy to uz bude tazsie...
Odpovedať
Profilova fotka
Nemyslím, že riešiš zbytočnosti. Klame Ti pred svadbou, bude aj po nej. Prepáč mi tie slová. Mám už nejaké tie rôčky. Na rovinu by som sa ho spýtala, čo tým sleduje, prečo to robí. Nehovorím, že treba hneď rušiť svadbu, ale píšeš, že máte o mesiac svadbu, neviem, asi by som sa s ním porozprávala a až potom zvážila, či ísť do manželstva, alebo nie.
Odpovedať
Jasne..len najhorsie je ze on sa tvari ze hovori pravdu a v zivote by neklmal..potom rozmyslam ci nie som fakt paranoidna a neprehanam to..cize nedohadam sa s nim, nevysvetlim..
Odpovedať
@roxi77 to mi z jeho strany príde trošku psychotické ... namiesto priznania viny zdeptáva teba...
Odpovedať
Profilova fotka
Poviem ti situácie z nášho vztahu ktorý sme mali dva roky na dialku. Zila som v BA a mala som vela kamaratov. Chlapov. so ženami si moc nerozumiem temy ako šminky, handry ,bary, ma nezaujimaju ,mam len jednu dve kamaratky. No ale k veci. Casto som chodila s nimi na kavu. Obycajna kava po práci kde sme sa dokazali rozpravat aj dve hodiny. Drahemu som to aj povedala ze idem na kavu s tým a s tým. Nemal s tym problem ale vnutorne ho to žralo to som vycitila. Pár krát som aj zatajila ze idem s Ferom Jurom na kavu pritom mojich kamošov poznal ale jeho tvrdenie je ze kamaratstvo medzi muzom a zenou neexistuje :-D Takze za tym vobec nic nemusí byt proste ma len kamosky no boji sa ze ti to vadí tak radsej povie milosrdnu lož. No a neskor som zistila ze aj ten moj chodil obcas na kavu s kamoskami s ktorými ma potom aj zoznámil a vyplynulo z toho ze o mne vsetko vedeli lebo im o mne pekne rozprával. Preto by som tvoju situaciu nebrala tragicky pokial aj ten tvoj ma čiste umysly :-)
Odpovedať
@matulka2610 dakujem velmi pekne aj za tvoj nazor a skusenost :) ja si myslim ze z jeho strany je to neskodne, viem ze tie kamosky sa mu urcite nepacia iba si rozumeju. Mrzi ma iba to ze radsej ako by mi mal povedat pravdu mi povie tu milosrdnu loz - pritom viem pravdu. Potom vyzeram ja pred nim ako hysterka co stale nieco riesi, zbytocne nad tym rozmyslam a trapim sa tym..nevadia mi kavicky s kamoskami, vadi mi klamstvo..
Odpovedať
Profilova fotka
@roxi77 rozumiem ved sa porozpravajte a uvidis ked mu povies ze ti kavicky nevadia ze staci ze ti povie pravdu tak by to mal pochopit :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
V prvom rade by ste si to mali vy dvaja vyjasniť a povedať si čo komu vadi. ;-) Neviem no ale keby nič na tom nebolo prečo ti to tají?a nepovie o tom? :-| Vzťah by mal byť predovšetkým o dôvere...a popravde nečudujem sa ti, že ak si sa raz v jeho úprimnosti sklamala, pochybnosti v tebe žiju ďalej :-S ....Poviem ti svoju skúsenosť. Pred mojim snúbencom som mala jeden vážny vzťah, ktorý sa začal podobne..najprv zvonil mobil, prišla sms,ale predomnou nedvihol alebo zrusil.nereagovala som -veď kto by aj?Spraval sa ku mne super,pozeral sa na mňa ako na svaty obrazok...telefonaty a sms, na ktore predomnou neodpovedal,normálna vec.Raz mi nedalo a pozrela som sa na mobil kto mu volá číslo uložené ako "A" ok, neriešila som to...Telefonáty v noci, keď som spala vedľa neho....stále som to neriešila,bola by tozbytočná panika. On spal tvrdo nič ho nezobudilo. No na displey sa mu zobrazila hneď mms-ženský pohlavný orgán,..Ok, vtedy som mala dosť,bolo mi na vracanie skončila sa moja naivita. Neskôr si odskočil raz na wc a nechal zapnuty chat tam viac ako jedno okienko so zenami s ktorymi si vypisoval nechutnosti,,,pritom sa ku mne správal akoby nič ]-( pretvárka alebo neviem čo myslel si že to nezistim...z mojej strany už nastal odpor a chlad. Konfrontovala som ho s tym, chcela som vysvetlenie, dostala som také že KEBY SI MI nenazrela do chatu vsetko by bolo OK. Tu už ma len utvrdilo, že si absolutne nevažil a bohvie čo vlastne robil.Už som to ani nezisťovala,,,skočila som s nim,,,Plazil sa ako psik, že ho to mrzi a bla bla..naletela som viac nez raz, laska bola ozaj slepa ...trvalo to takmer dva roky 8-( .....Do tretice som ale dostala rozum!Chvala Bohu!!!!!A rozisla som sa s nim navzdy. Uvedomila som si že mam už naozaj dost...On si ma nevazil ako zenu,ked sa tak ku mne spraval,nemal uctu voci mne a ani uprimnost. Po rozchode mi robil naprieky keď som si našla novy vzťah, ktory mam dodnes. V septembri sa vydavam za muža ktory mi ukazal čo je to skutocna laska :-) Ze najpodstatnejsia je dovera vo vztahu a ze nie je normalne sa nechat vyuzivat, nechat klamat a zavadzat. Dal mi istotu, ktoru som tak hladala ..viem ze ked nie je nieco ok povie to sam,a rovnako aj ja.Nenecha ma trapit sa v domnienkach ale jedna so mnou ferovo na rovinu...Každý človek ma pravo na normalny vztah, kde sa neklame..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Odpoved poznas a hladas niekoho, na koho to zvalit a na to je take forum najlepsie :D Chces naozaj zit s clovekom, ktory bude pred tebou tajit hluposti a neskor mozno aj vazne veci? Vies si predstavit ze vychovavas jeho deti a on si na tajnasa ide na kavicky? Vies preco to riesis, tak to ries s tym (ne)spravnym... Drzim palce.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?