Čo sa deje piatok pred svadbou

Ahojte baby! Chcela by som sa spýtať, ako ste riešili piatok pred svadbou? Je mi jasné, že by sme mali byť doma obaja, ale skôr ma zaujímajú hostia. Mnohí mi vravia, že vtedy sa nosia dary, koláče, tak neviem ako si to zorganizujem.
Odpovedať
@regina_1 ja budem spat doma u mojej maminky. Snubenec bude v nasom byte s jeho maminkou (je z BB). So svadobcanmi sa stretneme az v kostole. Kolaciky budeme roznasat vikend pred svadbou. Dary od hosti presunieme pocas hostiny do nasho auta.
Odpovedať
Profilova fotka
No, my sme deň pred svadbou mali riadne perný. Keďže sme sa sobášili v Levoči, teda nie n meste, kde bývame, museli sme prekonať cestu, ktorá trvala 5 hodín, vyzdvihnúť koláče a tortu, do reštiky priniesť výzdobu, vybaliť si veci , ísť na spoveď a až večer sme si vychutnali posledný deň ako slobodní snúbenci. Výslužky sme dávali svadobčanom, keď odchádzali, bolo nemysliteľné ich dávať skúr, lebo moja rodina žije v Leviciach a manželova je zo Starej Ľubovne. Svadobné dary boli len finančné, tak sme ich mali pri sebe a po svadne sme ich vzali so sebou. Ale napriek stresu svadba dopadla na výbornú.
Odpovedať
piatok pred svadbou bol normálny deň... drahý u seba doma, ja u seba doma... posledné dolaďovačky cez deň cez sms s hotelom a s pánom, čo mal na starosti koláče, tie doviezol do hotela v piatok, dary sme dostali od hostí deň svadby v mieste hostiny, rovno sme ich odniesli potom k nám na izbu novomanželskú (teda sestra s bratom ich tam zaniesli) 😊 čo najmenej komplikácii deň pred svadbou, stresu som mala dosť aj bez toho, aby som ešte riešila dary a koláče
Odpovedať
U nás je taký zvyk, že v piatok pred svadbou prichádza nevestina strana buď k neveste domov, alebo na iné miesto, napríklad nejaká sála a odovzdávajú sa dary a torty, u nás je zvyk, že najbližšia rodina prináša aj torty a potom sa podáva nejaké jedlo a zákusky, alko, nealko a aj sa rozdajú výslužky. Ale ženích kedže bývame u nás tak zostáva u nás aj sa u nás pripravuje, budeme sa snažiť aj vo svadobný deň sa nestretnúť skôr ako na fotení :)
Odpovedať
my budeme piatok svadbovat :) ale stvrtok budeme este vo svadobnej sale robit vyzdobu a nosit vsetko do hotela...a vecer pojdeme kazdy spat k svojim rodicom...u nas nie su ziadne zvyky ze hostia chodia uz den vopred, a ani my nebudeme roznasat vysluzky...so vsetkymi sa stretneme az v den svadby v kostole..
Odpovedať
@regina_1 ja som v piatok uz bola doma,muz dokonca v robote!! Bola som si pre svadobne saty,kolace a tortu..so svokrou sme delili vysluzky a ona so svagrom roznasala po ich rodine a po nasej to mali na starost nasi.. Noc sme stravili normalne spolu (kedze sme spolu byvali) a rano som sla kadernicke plus na makeup a odtial k mojim rodicom kde som mala odlozene saty..videli sme sa doobeda,lebo sme mali dohodnute svad.fotenie
Odpovedať
Profilova fotka
V piatok pred svadbou bol u nás najviac rozlietaný. Prišla moja najbližšia rodina (rodičia, sestra, synovec) ja som sa sťahovala k nim na hotel. Manžel bol vyzdvihnúť koláče a výslužky (2,5h. cesty) + bol ich rozniesť po svojej blízkej rodine + musel absolvovať ešte pohreb. Znášali sme do hotela koláče, víno, alko aj nealko. Podvečer už prišla dekoratérka tak sme dolaďovali ešte detaily výzdoby. S mamčou a segrou sme žehlili obrusy a večer ešte prišiel manžel aby sme si posledný krát odskúšali prvý tanec. Spať som išla naozaj skoro (okolo pol 11) lebo na druhý deň sme mali tiež ešte vybavovačky (prišli syry a išli sme pre torty + už začala prichádzať moja rodina na hotel). My sme sa videli až pred oddávajúcim v sále, keďže fotenie sme mali až v Pondelok po svadbe. To bola vec na ktorej som trvala od začiatku. Manžel vôbec netušil ako budem vyzerať keďže šaty mi šila jeho sestra.
Odpovedať
Profilova fotka
no podľa mňa sa vtedy máš viac sústrediť na posledné veci, nejaké detaily, overovanie si, či je všetko tak ako má byť, či je všetko nachystané, poprípade nejakému dolaďovaniu výzdoby a tak. možno by ani nebolo na škodu keby nie ste spolu doma, aby si sa ty mohla sústrediť na svoje veci, on svoje, lebo predpokladám, že budeš trošku nervóznejšia tak to možno bude aj taká poistka aby ste sa nepoškriepili zbytočne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
To je rôzne, ale hlavne už neriešiť nič. Mať pokoj a pohodu. Poveriť niekoho blízkeho na dohliadanie všetkých vecí.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, v piatok by si mala uz len doladovat detaily, ale mnohe nevesty mi daju za pravdu, ze malokedy to vyzera takto idealne, vacsinou su v piatok riadne stresy a nevesta je rada, ak ide pred polnocou spat :-) My sme v priebehu dna rozvazali hosti od vlaku do domu/penzionu, kde boli ubytovani, lebo do nasej dediny nechodi ziaden vlak ani bus a hostia boli ubytovani na 3 roznych miestach. S drahym a 2 kamaratmi sme pol dna zdobili salu, nosili alko/nealko, kolace a dalsie veci. Riesila som organizacne zmeny-zasadaci aj menu s prevadzkarkou penzionu, lebo mi v piatok na obed zrusili ucast 3 ludia. Poobede svagrina, svokra a moja sestra robili vysluzky do krabic pre hosti (nemali sme vsetky od 1 cukrarky, takze ich bolo treba porozdelovat) a chystali kolace na tacky do saly. Svagrina davala buksus do pierok, doladovala darceky na redovy. Kamosky zdobili miesto na odobierku a altanok na zahrade pripravenymi stuzkami a kytickami. Hostia nam dali povacsinou financne dary,hmotny dar sme obdrzali tak mozno od 3 ludi a ti ho doniesli pod pazuchou do saly :-) Vysluzky vacsina hosti dostala uz v piatok vecer do chladnicky, kedze spali u nas, resp. v blizkom penzione - prislo nam to jednoduchsie, nez ich trepat do saly a nazad. Ti co odchadzali domov rovno zo saly dostali vysluzku samozrejme na mieste hostiny. Ja som spala u nasich doma, moj drahy na dome spolu s hostami v susednej dedine, aby dohliadol a bol k dispozicii.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?