On si vraj nie je istý

Baby som na MS už dosť dlho, ale vytvorila som si nový nick pre zachovanie anonymity. Dúfam pochopíte. Tak máme necelé tri mesiace do svadby a včera večer sme len tak blbli a kecali a z neho naraz vypadlo, že či som si tou svadbou istá. Myslela som, že len tak podpichuje, tak som sa zasmiala, povedala, že áno a nechala som to tak. Išla som uvariť čaj a on zrazu prišiel do kuchyne a vraví mi, že on začal pochybovať. Úplne som zdrevenela a začali sme sa rozprávať. Myslela som, že len stresuje, ale že on o tom už dlhšie uvažuje, že predsa len je to na celý život, a že čo ak my nie sme pre seba tí osudoví či čo. Ja to nechápem, sme spolu sedem rokov, viac ako rok všetko pripravujeme, tešíme sa, nakupujeme, rezervujeme a zrazu toto? Prednedávnom sme si kúpili byt, mali sme plány, že po svadbe začneme pracovať na bábätku a neviem čo ešte a zrazu to len tak zničí? Že on si nie je istý??? Že ma miluje, ale že si to ešte musíme premyslieť? Zrútil mi svet. Normálne mi po tomto prišlo fyzicky zle! Musela som sa ísť vyvracať,úplná panika ma pochytila. Čo mám robiť? Ja ho milujem! Je to ten najúžasnejší partner na svete, za 7 rokov sme sa ani raz nepohádali! Ja mám 27, on 32, preboha veď už nie sme 18-20 ročné decká! Obaja máme skvelú prácu, skvelé rodiny. Neviem, či všetko nebolo až priveľmi skvelé. Neviem, či mám teraz všetko rušiť alebo pokračovať v prípravách alebo čo. Včera ma už asi nechcel trápiť, lebo ja som sa vyvracala a ľahla si, normálne slabosť a on len prišiel ku mne, objal ma a bozkal a ja som plakala a nakoniec zaspala. Keď som sa ráno zobudila, už bol v práci. Čo mám robiť? Čo by ste robili vy?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslím že je to len nejaká predsvadobná depresia z jeho strany...keď je to celé tak ako píšeš, máte sa radi a klape vám to nemá o čom pochybovať...určite sa s ním o tom porozprávaj a ukľudni ho tvrdeniami, ktoré si napísala aj tu...neviem moc poradiť, lebo sa mi takéto nič nestalo, ale každopádne sa drž a buď silná a daj vedieť čo a ako ;-)
Odpovedať
tak ja presne viem, ako sa tvoj partner cíti...ja som na tom rovnako (mám rovnaké pochybnosti)....tiež sme s partnerom spolu už skoro 8 rokov, kúpili sme si domček, ktorý prerábame a máme pred svadbou...tu nejde o to, že by ťa neľúbil, alebo nechcel svadbu..ale zrazu je pred ním určitý zlom, niečo, čo je záväzné a malo by to byť už na celý život..a tým stratí určitý pocit slobody..viem, že sa to ťažko chápe, rovnako ťažko sa to vysvetľuje...je to len taký pocit, to ale neznamená, že by s tebou už nechcel byť...len je to určitý strach pred dôležitým rozhodnutím...skús na neho netlačiť, on sa s tým musí vysporiadať sám a prijať zmenu, čo u vás nastane (rovnako ako ja, ale už si pomaly zvykám :-) )
Odpovedať
@nestastna15 Nebuď nešťastná :-) Súhlasím s dievčatami, čo povedali.. Ja som mala tiež také stavy :-D To vieš, vplýva na teba veľa stresov, hlava ti pracuje..Občas niekto niečo utrúsi..Myslím, že ti v podstate prejavil dôveru, keď ti povedal o svojich pochybnostiach, pocitoch. Asi čakal veľmi dlho na vhodnú príležitosť a zbieral odvahu. Uvidíš, ako sa bude k tebe správať, keď príde domov. Hlavne sa porozprávajte..Držím palce :-)
Odpovedať
@andrejkaladvinka Ďakujem za povzbudenie @janka643 Lenže vieš o čo ide? Že o n bol prvý, ktorý všetko inicioval... Aj svadbu, aj byt, ja som nikdy netlačila, ani netlačím. Ja chápem aj stres aj nervozitu, aj ja som v strese a nervózna, skôr ma desí, že keď o nás teraz pochybuje, ako to bude o rok, o dva? Zrazu si to rozmyslí a potom čo? Rozvod???
Odpovedať
@nestastna15 neboj, keď už budete manželia, už nebude pochybovať :-) celý ten rozruch okolo svadby skončí, a život sa vráti do starých koľají...možno popracujete na tom bábätku, ako si písala, a to sa potom všetko bude točiť len okolo neho a na analyzovanie vzťahu bude stále menej a menej času :-) ja to vidím na švagrinej, tá ma 2 malé deti a ani nevie, kde jej hlava stojí :-D a neboj, rozvod je príliš radikálne riešenie...to by ste si nič nebudovali spolu teraz, aby ste si to potom nemuseli deliť :-)
Odpovedať
@nestastna15 a on teda co navrhuje? chce svadbu "len" odlozit kym si to premysli? ved hadam je v obraze a vie ze ked mate uz len 3 mesiace pred svadbou, tak je takmer vsetko zajednane, zalohy vyplatene :-p nech sa teda jasne vyjadri, co konkretne si chce premysliet. Ci len ten jeden den-svadobny alebo cely zivot s tebou. A podla toho sa treba zariadit. Ja ta chapem ze je to velky sok :-( :-( ale na druhej strane radsej takto ako vziat si nepraveho :-| skuste sa v klude porozpravat, priprav doma nejaku dobru veceru, vino, sadnite si a povedzte co citite. Niektori chlapi maju naozaj stres zo svadby a pochybuju, tak snad to bude len toto. Drzim palce :-)
Odpovedať
@nestastna15 kľud, nepanikár, ja viem že ťa to muselo hrozne raniť a sklamať ale je dobré že pochybuje teraz (lepšie ako v manželstve s deťmi), porozrávaj sa s ním z čoho tie pochybnosti pramenia, ak potrebuje uistiť tak to urob ale nepanikár, nehovorí, že svadbu nechce alebo že sa chce s tebou rozísť, no len si uvedomuje závažnosť tohto kroku a myslím, že ak by nepochyboval nebol by človek...
Odpovedať
Profilova fotka
presne toto sa opýtal ten môj keď sme boli cca 2 mesiace pred svadbou...či to naozaj chcem a či som si to nerozmyslela... my sme sa bohužial do mesiaca rozišli ale tým ťa nechcem strašiť... chcem tým povedať že nemôže byť že mu niečo chýba? vieš, niečo o čom sa nikdy nezmienil a teraz mu to vrtá v hlave... taká malá panika. tiež sa prikláňam k tomu, aby ste si všetko povedali... možno naozaj len panika... trošku stresu ;-) nepoznám nikoho kto by to nemal pred svadbou. držím palce, určite to dopadne dobre, len sa treba porozrpávať veeeľmi veeeeeľmi úprimne!
Odpovedať
@marienkakf @janka643 @claire767 @zuska_bluzka On je pre mňa ten pravý, ja to viem, ja to cítim. Len teraz to sklamanie ten šok, neviem to rozdýchať. Je to pre mňa príliš čerstvé. My sme prešli všeličím, ozaj baby.Nejdem to tu rozpisovať, ale ani pri jednej ťažkej situácii v našich životoch mi nepovedal, že si je neistý alebo čo. Keby ste vedeli ako to bolí! Nikomu to neprajem. Plakala som tak, že som sa nevedela ani nadýchnuť. A ak mi náhodou povie, že sa nechce ženiť čo potom? Všetko zruším, to nie je problém, len čo potom bude s nami? Ostanem s ním v neistote alebo čo? Idem sa zblázniť z toho :-( @hlaura Neviem čo by mu mohlo chýbať. My sme boli vždy taký otvorený pár. Všetko si vravíme, aj veci čo nám vadia aj čo by sme chceli, aj všetko. Ja tomu nerozumiem, neviem to pochopiť. Veľmi by som chcela, ale neviem :-( :-( :-(
Odpovedať
@nestastna15 naozaj nepanikár, porozprávajte sa normálne v kľude a nerozmýšľaj "čo keby" sama uvidíš čo ti on k tomu povie, ak čas potrebuje, tak mu ho daj, na chvíľu prestaňte s prípravami, vypadnite na víkend niekam... ak čas na rozmyslenie potrebuje, tak mu ho daj
Odpovedať
@nestastna15 uvidíš, že keď príde domov, budeš vedieť, ako ste na tom..Teraz je zbytočné klásť si otázky a rozmýšľať, čo ak..Len sa zbytočne tým trápiš. Už som sa aj poučila, že nič sa neje také horúce, ako sa to navarí.. :-) Držím ti palce!
Odpovedať
Profilova fotka
Mozno, ked vcera videl, ako ti to ublizilo, dnes si uvedomi, ze bez teba nemoze byt...ja by som na tvojom mieste skusila sa porozpravat aj v tom duchu, ze nech si predstavi zivot bez teba...skus mu bez zlosti a emocii predlozit aj taku skutocnost, ze co ak ty nesuhlasis s odlozenim svadby, ze ak to tak neciti, ze by ste sa mali rozist...nie kvoli vydieraniu, len aby si uvedomil, aky je to pocit byt bez teba...ked ho pri pomysleni chyti panika, utvrdi sa v tom, ze si ta chcie vziat a uz viac nezavaha...ak sa mu pri pomysleni na zivot bez teba ulavi, tak je dobre, ze to vytiahol teraz a nie dva tyzdne po svadbe...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@nestastna15 ak je to naozaj tak, nemáš sa čoho báť :-) bude to len chvíľkový skrat... daj tomu trošku čas, možno mu už je ľúto čo ti povedal. vieš, zbytočne sa budeš nad niečim trápiť, čo nevieš zmeniť. a čo ak sa zruší svadba? to bude len a len na vás dvoch teda hlavne na tebe, či dokážeš byť s človekom, ktorý "zdupkal" pred svadbou... my sme opäť spolu... 8-)
Odpovedať
@laura1804 to je všetko pekné a vážim si každú radu a včera by som písala podobne, keby nejaká baba mala takýto problém. Len momentálne to bez emócii nejde. Necítim zlosť. Som sklamaná, frustrovaná a ide mi puknúť srdce z toho. Ja o neho nechcem prísť, ale ani netuším čo bude ďalej a toho sa najviac bojím. A nebudem tu teraz písať, že ak teda len zrušíme svadbu, že to bude v pohode, lebo nebude. Lebo ja túžim stať sa jeho ženou. Nepotrebujem ani oslavu, ani šaty, ani tortu, ani nič. Chcem len jeho a neviem si predstaviť ako s ním zostanem, keď zrušíme svadbu.
Odpovedať
@nestastna15 ja som mala občas takéto pocity pred nedávnom, máme polroka pred svadbou. Viem, že je ten pravý a pre mňa ten naj, sú to podľa mňa také pochybnosti, ktoré chcú človeka podlomiť v jeho rozhodnutí. Obaja sa o prípadných obavách rozprávame, preto je fajn, že ti to povedal. Verím, že je to len skrat a že to rýchle pustí z hlavy. Čím viac sa blíži svadba, tým viac stresov a tým viac únikových myšlienok. Jasné, všetci vieme, že manželstvo je rozhodnutie na celý život, a to naháňa zimomriavky.. Milá moja, držím ti palce a veľmi na teba myslím! ;-)
Odpovedať
@hlaura A ako Ti to vlastne pred svadbou povedal, že to nechce? Aké uviedol argumenty? Lebo ja nechápem, čo sa môže tým chlapom preháňať hlavou, keď chcú zrušiť svadbu. Ako si to znášala?
Odpovedať
@rimkafabka Ďakujem! Vážim si to!
Odpovedať
Ahoj, taktiež ho trošku chápem... Mala som rovnaké stavy a keď som to povedala partnerovi bol rovnako zdesený a nešťastný ako ty... ale je to presne ako baby hore píšu... nie je to o tom, že by ťa nemiloval, je to ten blbý stres... Mňa napríklad chytila hrozná panika,lebo s každým s kým som sa stretla sa ma ani nespýtala ako sa mám, len sa pýtali ako stoja prípravy na svadbu, prišli sme k rodičom alebo svokrovcom na návštevu, prvá otázka čo svadba, doma sme stále rozoberali a plánovali svadbu a proste mala som toho už po krk. Potom sme si spolu sadli, vysvetlila som mu že ho milujem a chcem s ním byť len som sa zľakla proste toho celého stresu, vybavovania, hľadania dodávateľov... A proste za týždeň som sa z toho vyspala a zase veselo plánujem vo veľkom :-) Každopádne- sadnite si spolu, povedzte si svoje pocity, spýtaj sa ho z čoho to pramení a ako to chce riešiť... Vieš, chlapi tu svadbu neprežívajú ako my... napr. môj drahý povedal,že mu mam povedať termín a čas a on sa dostaví (samozrejme nemyslel to doslovne ) ale asi ich netreba tak moc zaťahovať do svadobných príprav :-) Drž sa a určite daj vedieť ako to dopadlo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nestastna15 u nás to bolo trošku komplikovanejšie... mala sa vyplatiť celá svadba (mala byť na Mauríciu) a vtedy sa ma opýtal. s úsmevom som povedala že určite som si to nerozmyslela... a potom prišli hádky, prkotinky a skoro 3 týždne sme sa skoro ani nebavili a tak cca mesiac pred svadbou to vybuchlo úplne, opýtala som sa ho čo chce a iba mykol plecom tak som ho vyhodila (bývali sme u našich)... potom som sa dozvedela že sa zahliadol do inej... čo popieral, na vianoce sa však priznal (k fyzickému podvodu počas nášho vzťahu nedošlo)... no a ku koncu roka ju pustil k vode a prosil ma o odpustenie. veľmi veľa sme sa rozprávali, povedali si komu čo vadilo, čo sa nepáčilo... tak namiesto svadby sme poriešili nájom a teraz to skúšame spolu, iba my dvaja... takže u nás to bolo trošku iné a asi aj komplikovanejšie kvôli tej tretej osobe :-( :-( :-(
Odpovedať
@nestastna15 napriklad ani ja som si nie ista.. a tiez som iniciovala vsetko ja. Proste hoci je super, bojim sa. Niekedy si vravim preco mame nieco menit ked je nam aj takto super? Chapem tvojho priatela. Nepanikar, lebo ti uz nabuduce nic nepovie a bude sa tym trapit sam. Ja by som o tom tiez chcela svojmu povedat ale asi by sa zrutil. Pritom si ho chcem vziat, len obcas ma prepadne obava.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Tak sa ho spýtaj, či popri tebe ešte stále hľadá tú osudovú...
Odpovedať
Profilova fotka
http://m.feminity.zoznam.sk/cl/100541...
Odpovedať
to ma asi kazdy take pocity, niekedy ked nam je super nemame potrebu to nejako menit
Odpovedať
Presne tak opytaj sa ho to ..
Odpovedať
Tiez by som povedala, ze predsvadobna priprava,zacali ste spolu byvat, planujete diet, vela zmien naraz nanho, chlapi to vnimaju niekedy trochu inak, vela veci, zmien naraz ich metie, su z toho v strese, skus ist nanho pomalsie, rozpravajte sa o tom, s dietatom mozete pockat a casom sa novym veciam prisposobi, kazdy clovek,chlap je iny niekto ide na veci rychlo, niekto pomaly..drzim palce :)
Odpovedať
pri tomto ma napadla tato scena z crazy stupid love : https://www.youtube.com/watch?v=aSSWO...
Odpovedať
nie je to sice uplne rovnaka situacia...ale kokos
Odpovedať
Profilova fotka
drzim palce snad to dobre dopadne
Odpovedať
Profilova fotka
by si mal byt uplne isty
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?