Odlišný názor s partnerom na to, kedy je čas na dieťatko

Ahojte  mali ste niektorá podobný problém? Ako ste sa s tým vysporiadali? Viem, že všetko je o rozhovoroch, lenže okolnosti prinesú všeličo...
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj, skus napisat nieco viac...ako velmi sa s partnerom lisite v case vhodnom na dietatko? Ake su dovody odkladania? Nechce jeden z vas za ziadnu cenu ustupit? Je fajn mat v tom pred svadbou jasno :-)
Odpovedať
@martinaplum ťažko sa mi to píše, lebo doteraz som si myslela, že v tom máme jasno.. ja som tomu po svadbe chcela nechať voľný priebeh, ale môj snúbenec chce ešte nejaký čas počkať... a ja som z toho zostala taká smutná a zmätená a neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@laura205 rozumiem, ze Ta to prekvapilo :-( Moja skusenost je, ze ak na chlapa vybalis, ze chces svadbu a deti, moze sa mierne alebo celkom dost vydesit. Ja sa vydavam tiez v maji, mame uz dostudovane (ja som na phd), byvame spolu uz 4 roky, dieta si mozme dovolit. Najprv som bola aj ja taka, ze by som chcela cim skor po svadbe, ale potom ma to akosi preslo. Tento rok navyse ideme na dalsich xy svadieb, chceme si este uzit svadobnu cestu, Pohodu atd, takze tolko asi pockame a potom sa uvidi. Na druhej strane si uvedomujem, ze uz budem mat 27 rokov a nemala by som to odkladat...
Odpovedať
Profilova fotka
nenapísala si svoj vek, ale ak ti ešte nehorí, tak úplne kľudne užívajte jeden druhého, dovolenkujte, pretože s príchodom bábätka sa úplne celý váš život zmení, nie je to len klišé a už budete mať úplne iné priority, ako teraz. Takže moja rada znie, ak nemusíš, neponáhľaj sa až tak veľmi, užívaj spoločného života vo dvojici a keď príde čas, budete traja a viac :-)
Odpovedať
@martinaplum a @ajaku ja mám 27 :) a sme spolu osem rokov....
Odpovedať
@martinaplum ani tak ma nemrzí to, ale asi to, že dva mesiace pred svadbou proste zistíš, že tá komunikácia niekde v tomto uviazla a zrazu každý čaká niečo iné... a to ma zranilo :/
Odpovedať
Profilova fotka
@laura205 To je dost dlho na to, aby ste sa dobre poznali. Snad sa to bude dat vyriesit. Ked nadhodis tuto temu, aka je reakcia? Chce sa o tom aspon bavit? Mozno je nevrly kvoli bliziacej sa svadbe, dost ludi sa vraj pred svadbou zacne hadat. My sme sa teda este nepohadali, ale uvidime, co bude do maja :D
Odpovedať
@martinaplum myslím, že na tieto témy je vo všeobecnosti citlivý, presne tak, nevrlý :D chce sa o tom baviť asi tak, že si len povie svoje, ale nič také, ako si to predstavujem ja :( ale si zlatá, keď ste sa doteraz nie, tak ten mesiac to už určite bez hádky vydržíte :D
Odpovedať
Profilova fotka
@laura205 No tak to by si mu mohla pripomenut, ze na rozhodnutie o detoch ste tu dvaja a kazdy ma rovnocenny hlas, takze by mohol prejavit aspon ochotu ku kompromisu... To je onicom diskusia, ked jeden povie, ze to bude podla neho a nijak inak...Joj, neznasam taku palicatost.
Odpovedať
Možno je to len stres z blížiacej sa svadby...uvedomuje si, že bude ženatý, že stratí slobodu...Myslím, že po svadbe znení názor a hlavne vtedy keď aj vaši známi a priatelia budú mať deti :)
Odpovedať
@2017monika vy ste sa na týchto veciach spolu hneď zhodli? nehovorím, že nechce mať deti, len si to jednoducho teraz nepredstavuje... ale je veľmi ťažké riešiť do dva mesiace pred svadbou... :/
Odpovedať
@laura205 tak nie je to najlepsia vec, ked sa nieco taketo stane, ze mate rozdielne nazory na si myslim, ze dost dolezitu vec. Mali by ste sa v tomto zhodnut a mali by ste chciet dietatko obidvaja. Byt tebou, to teraz pred svadbou uz nejako neriesim a potom ked budete svoji tak uvidis. Mozno to s tvojim drahym pohne a bude chciet. Chlapi raz hovoria tak a druhy krat zase inak. Nechala by som to plynut a sam cas ukaze, uvidis :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@laura205 V dnesnej dobe ma velmi vela zien problem s otehotnenim, vo veku 27 rokov a po 8 rokoch vztahu by som to uz naozaj neokladala. Skus to rozumne vysvetlit aj tvojmu buducemu manzelovi, lebo moze sa stat, ze ked on bude chciet, nebude sa dat, len preto, ze ste to odkladali. Zial, aj taka byva realita.
Odpovedať
@michaelka1987 viem o tom a keď o tom hovorím, som len pesimistická a zbytočne sa trápim tým, čo neexistuje... ale ďakujem za podporu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Po takom dlhom čase čo ste spolu, si myslím, že by ste v tom mohli mať jasno a byť za "jedno". Možno sa to ale po svadbe zmení a začne tiež túžiť po bábätku ako ty.
Odpovedať
je pravda ze by ste mali mat v tejto otazke ako tak jasno po tolkych rokoch.. ale zas nemas tolko rokov ze by si musela panikarit ze uz "nestihas" takze by som tomu dala pohov tak aspon na rok a uvidis potom.. zas ked sa tvoj priatel nevyjadril stylom ze nechce nikdy deti tak by som bola v pohode.. ja ked sa budem vydavat tiez budem mat 27 a vyslovene nechcem deti kym nebudem mat aspon 30-31 ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez si myslim, ze pokial nevravel, ze deti nechce mat nikdy, tak nie je dovod na velke obavy. Mali by ste sice mat v tejto otazke jasno, ale teraz to uz predsa nezmenis. Vydas sa snad tak ci tak, a prilisnym premyslanim o tomto si teraz tesne pred svadbou v podstate len pridas stres a nepohodu. Niekedy som si tiez predstavovala , ze ked sa raz vydam, hned si zalozim rodinu, ale preslo ma to. Mozno je to prave dobre sa hned po svadbe nevrhnut do dietatka ale uzit si cas ked ste len vy dvaja ako manzelia. Ved v zivote je viac dolezity tvoj manzel ako deti. Tie pridu a po rokoch aj zase odidu. Sustred sa teraz na neho, na svadbu a celkovo vas dvoch :)
Odpovedať
Profilova fotka
Môj chcel najskôr ešte 1-2 roky počkať, ale keď mi to povedal, tak som dostala hysterický záchvat, že už ma nebaví každý rok od neho počuť, že možno o rok. Dosť som na neho nakričala. Potom ma to mrzelo, ale nechala som to tak, až raz sme sa o tom porozprávali. Pýtal sa ma, kedy by som teda chcela a ja som mu povedala, že bolo by fajn, keby sa nám to podarilo tak, aby sme sa rozrástli niekedy na jar alebo začiatkom leta, a on mi len na to povedal, že to je fajn, že tá doba je aj pre neho ideálna. Tak sme sa začali snažiť. Síce sa snažíme už viac ako rok, ale snažíme. Teraz to nechávame kvôli svadbe na náhodu, ale po svadbe by sme to riešili cez lekárov, ak by sa dovtedy nepošťastilo.
Odpovedať
@renya3 moj ma tiez syndrom "o rok, o dva" :D
Odpovedať
Aj my sme si mysleli ze to ide okolo nas a nam sa to stat nemoze,ze my urcite nebudeme mat problem. Prisiel drsny pad.cize mozes ma kludne pouzit ako argument 😂 btw. ja mam 26 a muz31.cize cca tak ako ty.drzim palce
Odpovedať
ono ten cas pride podla mna cim viac sa tato tema otvara tym je to medzi partnermi horsie mozno sa vam to bude zdat odo mna sobecke ale najprv si treba uzit cas bez dietatka zazit vsetko co sa da trocha pocestovat a potom sa pustit do rodiny lebo zivot sa tym zmeni a hlavne chlapi sa stym potom tazko vyrovnavaju
Odpovedať
Profilova fotka
Vcera som tuto temu nadhodila frajerovi aj ja...a dospeli sme k zaveru, ze "nechat tomu volny priebeh" by mohlo skoncit tak, ze budes po mesiaci tehotna :D uz som tu kdesi citala, ze mladomanzelia mali zajednanu lyzovacku ako svadobnu cestu a nebolo z nej nic, lebo nevesta hned po svadbe otehotnela. Zas ako som aj pisala, nemam rada take tvrdohlave argumenty, ste na to dvaja a mali by ste sa dohodnut. Vezmite sa, nabehnite po svadbe na normalny zivot a potom sa skuste opat porozpravat.
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne na partnera netlač, lebo sa ľahko môže stať, že budeš onedlho sama. Poznám to na sebe, už rok od svokrovcov na každej oslave iné nepočujem, len kedy budeme mať dieťa. Pritom dobre vedia, že sme mali posledné tri roky obrovské výdavky, ešte chceme ísť robiť za hranice a čaká nás stavba domu. Našťastie manžel nemá problém s prioritami. Ale čím viac to budem počuť, tým viac nebudem chcieť. Podľa nich má všetko asi zatiahnuť môj muž, neviem akým zázrakom a najlepšie keby sme ani nestavali, však podľa nich načo! A to strašenie s vekom si môže každý nechať, koľké majú problém aj v 20 a koľké rodia aj v 35 v poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to najlepsie, ked sa v tomto nezhodujete ale vo vsetkom sa da najst kompromis. Netreba tlacit, zoberiete sa a potom uvidite ze ako to pojde dalej. Uvidis, mozno sam to potom bude citit ze chce rodinku. Len ty bud trpezliva a v ziadnom pripade na neho v tomto netlac. Chlapi v tomto potrebuju trosku viacej casu
Odpovedať
@leeshka aj vas aj moj, ale to sa este spravi :D:D aj ked aj ja chcem az buduci rok ale hned po svadbe by som chcela, to by bol ideal. No moj drahy si mysli, ze este budeme potom rok chodit po vyletoch ako manzelia a az potom rodinku. No uvidime, kto bude mat pravdu :D :D
Odpovedať
jasne ze to je hlavne o rozhovoroch a v druhom rade sa treba pozriet aj na vasu situaciu vies ci je vsetko tak ako ma a ste na dietatko pripraveny.. podla mna to chce len cas a myslim ze aj jemu casom dojde ze by ste si mohli rodinku zalozit no na chlapov sa v tomto smere neoplati tlacit ;-)
Odpovedať
@adrisia ale my sme sa uz asi aj dohodli, ze tuto jesen zrejme zacneme, nech to stihnem do 30ky:DDD mojmu sa na vylety chodit nechce, byvat spolu byvame uz dva roky, takze u nas sa toho vela svadbou nezmeni:)
Odpovedať
Profilova fotka
U nás je to tak, že v októbri máme svadbu a niekde v kútiku duše dúfam, že sa nám tento rok podarí začať stavať domček...zatiaľ platí dohoda, že kým nebude aspoň hrubá stavba tak nič nebude....niekedy mi je to ľúto lebo bohvie dokedy to bude trvať, ale bude to tak lepšie....
Odpovedať
Profilova fotka
Ono to možno znie jednoducho mať dieťa, ale málokedy je to hneď na prvý šup.....niektorý by aj chceli ale často sa nedarí, my sme tomu po svadbe nechali voľný priebeh, ale zatiaľ nič, takže ktovie kedy to príde, nedá sa to nasilu.....ono to príde, keď má....:)
Odpovedať
@leeshka čo majú všetky baby s tou 30-tkou ? Prečo musia akurát presne do tohto veku dieťa, svadbu ?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?