Neviem ako ďalej

Ahojte zienky.Precitala som is tu uz mnoho prispevkov na podobne temy a je mi z nich jasne, ze neistotu pred svadbou zaziva vela parov. Ja som v podobnej situacii a zacinam byt z toho uz uplne zufala. Navyse sa ani nemam s kym o tom poriadne porozpravat, mam pocit, ze skutocne kamaratky uz ani nemam. Kazda ma svoje problemy a hoci sa mi naoko snazia pomoct, nemozem sa zbavit dojmu, ze ked sa im zdoverim, budu mat konecne nejaku senzaciu (byvam v malom meste) a vitazoslavne si v duchu povedia, ze predsa len mali pravdu.....S priatelom sme spolu takmer 10 rokov, preskakali sme uz naozaj vselico. O ruku ma poziadal po dvoch rokoch chodenia, no ja som sa na to necitila. Jeho sa to dotklo a odvtedy sa s nami vliekli vsakovake problemy. Boli sme spolu v zahranici,kde sme spolu byvali. Vratili sme sa domov s tym,ze zacneme konecne 'normalne' zit. Svadba mala byt minuly rok. No prisli problemy, on stratil pracu, makal na dome, obaja sme boli unaveni a vystresovani zo vsetkeho. Tak sme to presunuli na neurcito. Zaciatkom tohto roka dostal novu pracu v zahranici. Boli sme radi, staviame dom, penazi treba. Spociatku bolo vsetko ok, chybali sme si - az tak, ze z neho vyslo, ze chce, aby sme sa tento rok uz urcite vzali. Ja cela stastna som zacala vsetko vybavovat. Termin sa blizi a ja mam kazdy den vacsiu a vacsiu chut s tym 'prastit'. On sa vobec na pripravach nepodiela, chapem, ze vela pracuje a nema na to energiu. Je mi z toho hrozne smutno, povedala som mu o tom a odpoved? Neviem to stale spracovat....vraj je mu tam dobre a nic mu tam nechyba. Ze je sice unaveny, ale aspon neriesi kazdy den nejake problemy okolo byvania atd. A ze sa mu domov vobec nechce. Posledna veta bola : ale chybas mi a kazdy den na teba myslim. Vobec neviem co dalej, ale par mesiacov pred svadbou take nieco pocut...tak som si to nepredstavovala. Navyse to nie je len o samotnej svadbe,.....ja som vsetko v zivote stavila na neho. Zacala som podnikat, aby som tu mala stabilnu pracu. Kupili sme pozemok, uver na krku, dom rozostavany, svadba predo dvermi.....a ja mam chut vyparit sa zo zemskeho povrchu,,,,,co si o tom celom myslite vy? Co by ste mi poradili v tejto situacii?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj @ivika12 no nezavidim ti,ak mozem poradit vsetko bude okey ste spolu prilis dlho a ako vravis preskakali ste vselico.My s priatelom mame svadbu v auguste tohto roku .Sme spolu 3 roky o ruku ma poziadal v januari a hned sme sa do toho pustili vlastne ja kedze svadbu mame na Slovensku a moj snubenec je Svajciar.Prve tri mesiace od zasnub som vsetko chystala vybavovala ohladom svadby a teraz ked sa to uz blizi mam v sebe zmatok hadame sa, vzdy mi vsetko vadi jemu tiez nezhodneme sa ani na pripravach svadby uz som asi 10x svadbu rusila nie oficialne ale slovami ze to nema vyznam tiez mi poslednu dobu vykrici skarede veci a clovek si povie to jeho si mam brat ked taky je to bude cely zivot? Prisla som o pracu mam pozicku jedna vyplata je malo kedze jeho vystaci na poplatenie sekov a z mojej sa zilo teraz este svadba vsetko sa sype ale ja verim ze bude dobre.Rozpravala som sa s kamaratkami ktore su uz vydate a vraveli ze je to vzdy takto pred svadbou hadky vykrikovanie pochybnosti ci je ten pravy alebo prava strach s toho co bude co nas caka ..:)Svadbu chystam taktiez sama kedze on stale pracuje a vlastne ani nerozumie po slovensky takze jeho pomoc by mi bola zbytocna.Neviem ci som ti trochu pomohla ,ale uvidis bude to fajn a nehnevaj sa ked mu je momentalne lepsie v praci chlapi radsej nechavaju vsetko na zenach mysli si ze ked zarabaju tak to je vsetko ale urcite to tak nemyslel a mozes byt rada aspon si vsetko urobis podla svojich predstav ...:)))
Odpovedať
@bejata17 ahoj, dakujem za nazor. A hlavne za povzbudenie. Tiez si myslim - a nie je to len vyhovorka, ze za mnoho problemov moze doba, v akej zijeme. Ked je clovek nonstop nervozny kvoli praci, byvaniu atd...neprospieva to nicomu. Inak ohladom toho akoze rusenia svadby to poznam, tiez uz to z mojej strany padlo niekolkokrat. Neviem ci je to moja neistota a prilisna citlivost, asi tak jedno s druhym..obcas lutujem, ze sme sa predsa len nevzali uz vtedy pred rokmi. Teraz radim kazdej kamoske, co zvazuje svadbu, no nevie, ci je spravny cas, aby isli do toho kym su zalubeni a citia, ze urcite chcu byt spolu. To by som asi poradila aj Tebe. Ten stres a pochybnosti su asi takmer u kazdej, samozrejme potom zalezi na tom, do akej miery az si zneistena. Ja sa popravde tesim, ked uz budeme mat po vsetkom. A aj to rozhodnutie konecne sa vziat vlastne vzislo z dovodu 'aby uz bol pokoj'. Nejako asi obaja dufame, ze nas to este viac zomkne a ze nebudeme pri kazdomprobleme obaja mysliet na rozchod, lebo aj tak vieme, ze chceme byt a budeme spolu. Dnes sa mi sam od seba ospravedlnil, snad mu doslo, ze to troska prepiskol. A dohodli sme sa na spolocnej dovolenke hned ked sa vrati, este pred svadbou. Myslim ze si obaja zasluzime troska vypnut od vsetkych starosti. Snad nam to pomoze zahnat zle myslienky a troska sa na tu svadbu 'naladit'. Dufam, lebo posledne co chcem, je sa na vlastnej svadbe pretvarovat aka som happy ked v skutocnosti niesom..
Odpovedať
@ivika12 Ahoj, my sme sa brali po ovela dlhsej znamosti ako je ta tvoja ....verim ze je to stresujuce a ze pripravovat vsetko sama nie je jednoduche ale pravdu povediac, hoci moj teraz uz manzel bol vo vselicom ochotny pomoct (aj hoci obcas len nazorom no aj to pomoze) ja som tiez 90% svadby zorganizovala sama. My zeny chceme dokonale pozvanky a farebne ladiace dekoracie a pierka a servitky atd....chlapi chcu dobre jedlo, dobru hudbu a zabavu a je im jedno ake bude pierko na saku :):) Myslim ze stres okolo toho sa urcite podiela aj na vasich hadkach ale okrem svadby si musis hlavne rozmysliet ci je to ten chlap s ktorym chces byt ....koniec koncov, svadba je len jeden den ale na tych ostatnych 364 dni sa musis zamerat.....ako pises, doba partnerstvu nepraje a rozvody/rozchody su viac ako moderne ale ak mate za sebou 10 dobrych rokov, nemalo by vas toto stresove obdobie odradit od dalsich 10 a viac :):) Hlavu hore....tes sa na ten krasny den a snaz sa ho uzit naplno......
Odpovedať
Profilova fotka
@ivika12 ono je to asi normálne.. keď človek nie je zasnúbený tiež sú problémy, vtedy napadajú myšlienky typu, ja sa s ním rozídem, nemá to zmysel... keď je človek zasnúbení už nehovorí že sa s ním rozíde, ale že zruší svadbu....prežívala som to podobne, no myslím, že v konečnom dôsledku vnútri srdca vieš že je to ten pravý, ste spolu už dosť dlho na to aby si to vedela a teraz sú aj stresy zo svadby, problémy... a nebudeme si klamať aj my ženy sami si niekedy nahovárame a namýšľame hlúposti, kvôli ktorým sa potom trápime... a naozaj spoločný čas a dovolenka bude dobrým riešením, sa porozprávate a utvrdíte sa v tomto rozhodnutí :-) prajem Ti nech čím skôr prejde toto obdobie "hádok" a nech ste spolu šťastní :-)
Odpovedať
Dakujem baby za povzbudive slova. Je dobre vediet, ze aj ini mali take stavy a vsetko nakoniec dobre dopadlo. Dufam aj ja ze to tak bude. Xaxu: mna sa praveze zmocnuju obavy z toho, ci je svadba pre nas spravny krok. - kvoli tomu, ze mi je jasne, ze ten samotny svad. den je v podstate to najmenej, o co ide...Keby sme sa vzali uz pred casom, asi by som vtedy neriesila take dilemy, vtedy som si nim bola ista na sto percent. Len cim dlhsie sa to odkladalo, tym viac kazdodenny zivot pretvaral nas vztah a praveze vobec nebol bezproblemovy. Mam dokonca dojem, ze vela ludi caka, ci sa nakoniec ozaj vezmeme a ani by ich neprekvapilo, keby sme to zrusili. Mozno by sa aj tesili, ze mali pravdu, ze to medzi nami dobre uz nemoze byt....navyse vsetci jeho bratia sa prednedavom porozchadzali so svojimi dlhorocnymi partnerkami, jeho rodicia to tiez maju vselijake medzi sebou. Mna to vsetko este viacej zneistuje a bojim sa, co ma pri nom este caka :(( Kazdy radi, ze treba vela komunikovat o svojich pocitoch. Mne je to jasne, ale co z toho, ked on mi nepovie co je vo veci, radsej sa uzavrie do seba a lutuje sa, v lepsom pripade sa o tom porozprava s niekym, ale so mnou nie. Na druhu stranu ma pravdu aj adela215, ze casto riesime aj blbosti a namyslame si voloviny. Ked mu s tym vecne pilim usi, nedivim sa ze je z toho otraveny. Tak vam poviem ze sme spolu dlho a pozname sa dobre navzajom, no obcas mi da zabrat pochopit jeho spravanie. Mozno vsak prave to ma na nom bavi. :-)
Odpovedať
@ivika12 co sa tej jeho reakcie tyka,chlapi su v tom racionalnejsie,viac si uvedomuje to,ze potrebujete peniazky,kt zarobi a mozno to je aj jeho akysi boj,vydrzat tam co najviac teraz,kym ste len dvaja. Ja som uz takmer rok vydata,ale este stale nemame ani len rovnaky trvaly pobyt a vidime sa len cez ikendy - a preco? No hadaj. Praca. Peniaze. Nie je to lahke,tuzime po comsi vlastnom,spolocnom,ale radsej vydrzim este teraz par mesiacov a budem verit,ze sa to zlepsi. Co sa svadby tyka,vobec som sa netesila na ten den,bolo to pre mna prilis stresujuce a az teraz to postupne rozdychavam. No manzelstvo je super,nemenila by som. Fakt taka istota,opora,ze idete do toho obaja naplno. Mozno ste sa fakt mali vziat uz davno, mozno ale i ten cas bol na nieco potrebny. Viete ako riesit problemy,co chcete. Ta dovolenka pred si myslim je super napad,dufam,ze zregenerujete. A ako si i sama pisala,hlavne spolu komunikujte.
Odpovedať
ahoj, ak máš pocit, že momentálne si na všetko sama, tak skús si dať vo vnútri otázku: Nebudem aj po manželstve na mnohé veci sama, lebo milý pracuje veľa? Manželstvo nieje o jednom človeku, ale o Vás dvoch... Ja by som na tvojom mieste počkala, odložila svadbičku a ukludnila sa, nechala veci plynúť samé, ako prídu a uvidíš časom, čo všetko a možno aj KTO iný ti vôjde do cesty a nerobila by som to teraz.
Odpovedať
Tak baby a je to vonku :(((((((((( moje zle predtuchy sa naplnili do bodky. posledne tri tyzdne spaval s inou . som hotova...
Odpovedať
Profilova fotka
@ivika12 To nemyslis vazne??? ja soms a sice nezapojila do konverzacie.. ale uz som ju citala a teraz pozeram ze si prispela tak ze si precitam ako ste natom ale som cakala vsetko len toto nie :/ preboha :/ sa ktomu priznal ci si to zistila ci ako? je mi to luto velmi ani neviem co ti mam nato napisat.. :/ cele zle..
Odpovedať
@ivika12 Ako mohol toto ti urobiť po 10 rokoch ? Svadbu máte za chvílu, musíte si k tomu sadnúť a poriadne to prediskutovať. Na tvojom mieste by som zrušila svadbu. Akosi to zistila?
Odpovedať
ja som to podvedome tusila. aj som mu o tych mojich pocitoch pisala. nepytajte sa ma ako som na to prisla, jednoducho som to vycitila. mam taky siesty zmysel. bud je to tym, alebo potom je tu este jedna teoria - ze o niecom tak intenzivne premyslam, az sa to stane realitou. a to si nenamyslam, mam uz nejednu taku skusenost :((( dokonca som uhadla este aj o koho ide - a to ju vobec nepoznam a on ju predo mnou nikdy nespominal. vlastne sa poznaju iba kratko. moja prva otazka na neho ked dosiel bolo ze kto to je a co s nou ma. vraj kamaratka, s ktorou si velmi dobre rozumie. odkedy sa vratil domov, je medzi nami obrovske napatie. cez vikend mal rodinnu akciu a opil sa. potom to z neho vyliezlo, ze s tou "kamaratkou" sa citi dobre, ze si s nou rozumie a ze nevie co ma robit. ked som sa ho opytala, ci ostalo len pri slovach,. samozrejme zatlkal. tak som sa na druhy den porozpravala priamo s nou. narovinu som sa jej opytala ako to bolo a ona mi narovinu priznala, ze sa do seba "zakoukali" (je ceska) a aj spolu spavali. o mojej existencii dobre vedela aj o svadbe o vsetkom, no on jej to podal tak, ze so mnou to chce ukoncit lebo to aj tak nema zmysel. je to CELE ZLE. od tej chvile sa moj mozog vypol (asi obranny mechanizmus) a nie som schopna najst nijake rozumne riesenie tejto situacie. chcem odist, zabudnut, uverit ze to nemoze byt pravda, aj zomriet,. vsetko naraz. no nie som schopna urobit nic, akoby mi niekto poviazal ruky a nohy a ja sa nemozem pohnut, aj ked velmi chcem
Odpovedať
@ivika12 aj ja som toto zažila,tak viem o čom rozprávaš,ja som to vycítila , ale nemala som to také tažké ako ty, neboli sme tak daleko ( svadbu) , svadbu zruš a povedz mu aby sa rozhodol ty alebo ona , ked mu chceš dať druhú šancu. Možno ta čaká niekto iný , ako mňa (mám milujúceho muža a s ním krásneho synčeka)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ivika12 prezijes to, neboj sa. Hlavne ziadne unahlene kroky. Budes teraz nejaky cas ako v krci. Potrebujes sa teraz spamatat. Budes mat teraz nejaky cas pocit, ze ides na zalozny pohon a krutis sa v kruhu dokola. Budes vycerpana aj fyzicky aj psychicky. Budu ta prenasledovat navaly pocitov lutosti a zurivosti. To je normalne. Najlepsie teraz, samozrejme zrusit svadbu. Neriesit, "co na to povedia ludia". Ak by si mala moznost, tak ist niekam na par dni prec, s nejakou kamaratkou, mamou, sestrou. Sustredit pozornost na ine veci, vsetko toto musi najskor trochu vychladnut. A nasledne potom porieste hypoteku a podobne veci.
Odpovedať
lenze ja sa vazne obavam, ze si s tymto uz neporadim. mala som to v zivote tazke, obratit sa nemam na koho. vsetko v mojom zivote suvisi s nim, nikdy som nikoho ineho nemala a viem ze mat nebudem. lebo nechcem. ani jeho som nechcela, no stalo sa. zabudla som pri nom na vsetky problemy co som mala, bol mi oporou, konecne som pocitila co je to radost zo zivota. vsetko som vsadila na neho. a teraz som nieze tam kde som bola na zaciatku, ale este ovela ovela hlbsie v priepasti.....
Odpovedať
problem je ten, ze ked mame partnera, tak casto je pre nas to jedine a sa nanho naviazeme tak, ze nikto iny pre nas neexistuje. To je uz ako urcita zavislost. Druhy extrem je, ked clovek beha stale za kamosmi a rodinou, ale o to teraz nejde. Faktom vsak zostava, ze sice partner je (ma byt) ten najblizsi, ale nezabudajme si robit okolo seba "socialnu siet" nie virtualnu, ale z realnych ludi. Rodina, priatelia su v zivote tiez velmi doleziti. Nikdy nevies, co sa moze pritrafit, potrebujes poradit, pomoct s detmi, partner ochorie, vtedy sa obratis na najblizsich a podobne mozes pomoct aj ty im.
Odpovedať
Ja som dlhšie váhala, či sa do tejto komunikácie zapojiť alebo nie... Už som xy-krát vyhlásila, že ruším svadbu, aj tu som ju už odhlásila s tým, že vypredávam všetky veci a urovnalo sa to. Som za to veľmi rada a môj čítal nejaký článok o týchto nevestovských stavoch, kedy sme extra citlivé a extra vystrašené a je to ozaj tak, aj chlapi majú paniku, ale oni to predsa nemôžu dať najavo :-) No a k tej nevere - mám s tým tiež veľmi dobrú skúsenosť a môžem ti povedať len jedno, ak si nie príliš "mamvpičistická" povaha, tak sa asi cez to neprenesieš podľa mňa. Ja už by som takému mužovi neuverila, skúšala som to, ale nedalo sa a mala som aj tak pravdu, klamár bude vždy klamárom, chlap ktorý nevie o čo ide a čo riskuje na manželstvo stavaný nie je. Ja som môjmu povedala, že ak napr. po 15rokoch maželstva raz v nejakom stave nervov, opilosti, mojej prípadnej obezity a zlého vysvedčenia našich detí zakopne (nič z toho neospravedlňuje!!! a platí obojstranne), nech mi to určite nehovorí, lebo by som mu neodpustila a nikdy by som sa cez to nepreniesla, ALE ak by si našiel nejakú bjehnu, do ktorej sa akože náhodou neuveriteľne zamiloval a ešte si zááázračne rozumejú (lebo ešte nemajú každodenné spoločné starosti), trávia spolu kopec času, ktorý by pre nás záhadne nemal, tak nech sa potichu zbalí a vypadne, inak ho hodím do kalovej jamy alebo žumpy a nikdy ho nikto nenájde :-D Neverím tomu, že existuje manželstvo bez jednej hádky, bez chyby, bez problémov - ak to niekto prezentuje, tak je to iba pozlátko a kým sme mladí a čo-to máme možno ešte hej, ale vynášala by som súdy a hodnotila ak tak spoločných 30rokov. Verím ti, že je to ťažké, ak sa cítiš ponížená a urazená a ublížená, je mi to ľúto, ale mala by si byť silná a on by sa mal hanbiť, že je srab zasraný bez gulí, ktorý nedokáže povedať pravdu ani jednej!!! Tam trebal blbosti, tebe nevedel povedať pravdu a buď len rada, lebo keby ste sa zobrali, tak sa ti ťahá s inou naďalej a to už by si len bola za blba a ťahala sa po súde za rozvod. Síce rozvod bez detí je asi tak 3min aj s formalitami, ale tak zbytočná vec a zabitých veľa peňazí v čurákovi, čo nemá gule. A ak by ti to bolo ľúto, tak takého debila nájdeš do 10min ale normálneho budeš možno hladať dlhšie, ale aspoň to takto nedopadne a isto budeš ešte viac šťastná a ešte viac zaľúbená. Tiež som si myslela, že ja už nebudem nikoho tak veľmi ľúbiť, ani nikto mňa už nebude tak ľúbiť ako on a našiel sa taký :-) Tak hlavu hore, zatvorili sa jedny dvere na to, aby sa mohli otvoriť iné...
Odpovedať
@grettka to je sice pekne. ale co z toho, ked mi nikto nevie poradit? mam aj rodinu aj kopec znamych. ale ku nikomu necitim doveru natolko, aby som sa s nimi poradila. a mojej mame keby som to povedala, tak ta sa zruti ako prva. nikdy mi nebola oporou. vsetci si myslia, aka som ja silna osobnost a ze ziadnu pomoc ja nepotrebujem. ale mylia sa. ked ma aj niekto vypocuje, vzdy to bude len skodoradost a v tom lepsom pripade lutost. ja sa tak hambim pred celym svetom :(( a nestojim o vysmech a o lutost uz vobec nie
Odpovedať
@ivika12 ved teda jasne povedz, ze nestojis o lutost. Ale potrebujes realnu pomoc. Hanbit sa nemas preco, to by sa mal tvoj "priatel" a ta dotycna, ktora vedela, ze je zadany. Viem, ze filozovanie nepomoze, ale to je dnesny egoizmus ludi, byt len stastny za kazdu cenu, aj ked druhemu ublizim, ze? Jedno je iste, pred rodinou to dlho neutajis, budes to musiet skor, ci neskor doma povedat. A na rovinu mame povedz, ze nestojis o to, aby sa skladala. Do kelu, teraz to musis byt ty, kto bude mysliet len na seba a hotovo! My ti tu na fore napomozeme, naozaj potrebujes realneho cloveka s ktorym sa porozpravas. My ti priatelov ani rodinu nenahradime. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@paulalinka ma uplnu pravdu...Ja som ti pisala ze vsetko bude dobre @ivika12 myslela som ze je to ten tipicky stres pred svadbou financie, zazemie praca a jedno s druhym .To co si napisala teraz neviem tiez som bola podvadzana ale to sme nemali tesne pred svadbou a neplanovali sme buducnost o to to je horsie a ver mi nech sa rozhodnes akokolvek nikdy to neprestane boliet citis teraz zlost a mozno si davas aj otazky ze je to tvoja vina co si urobila zle ale sebaobvinovanie nato ani nepomysli je to obycajny chudak ktory si nevazil co mal a mohol mat a ver mi ze pride den a on si bude bit hlavu o stenu o co prisiel ,Neviem ci rozmyslas o druhej sanci ale to neide pri najmensej hadke by si mu to vycitala vykrikovala a ja osobne uz by som mu nemohla verit spravil raz spravy druhykrat taky chlapy sa nemenia a ked si nahodou veriaca ako ja nemyslim tak fanaticky ale normalne zdravo asi by som dakovala bohu ze sa to stalo teraz a nie po svadbe a ze este niesu medzi vami deti.Co sa tyka zrusenia svadby VOOOOOBEC by som si nerobila z toho nic co povedia ludia nech si vravia co chce kto chce ti najblizsi to pochopia a ti ostatny mf je to tvoj zivot trosku bude halo ale aj to utichne.Co sa tyka rozostavaneho doma a uveru su to pravne veci popripade sa dohodnut ako to budete splacat na koho je to pisane a tak.Neviem ako ty nepoznam ta aj si pisala ze si stavila vsetky karty na neho ...milovat niekoho je jedna vec ale vzdy treba mat zadne dvierka vzdy su tu aj iny tvoja rodina ,priatelia nemozes sa upinat na jednu osobu a stracat tych inych to bola chyba.Ale ja verim ze nato co teraz prezivas citis niesi sama a mas tych spravnych ludi pri sebe a ja verim ze budes silna lebo MY ZENY SME SILNE tak ze to vsetko zvladnes a pojdes smerom dopredu spalis mosty a zacnes odznova vzdy sa da zacat odznova a ver ze ked sa nieco konci je to preto pretoze sa zacina nieco krajsie
Odpovedať
Profilova fotka
Ivka, ja uplne suhlasim s grettkou, triezva rada, je len na tebe, ci zacnes konat, alebo sa nadalej budes lutovat. Mozes to robit s tym, ze nikto ta nechape, ale skoncis na psychiatrii. Takze je lepsie sa pozbierat a ist dalej. V kazdom pripade tvoj zivot nekonci. Aj ked sa ti to teraz zda. Ale nedaj na pocity, musi prevladnut rozum, lebo sa naozaj s toho zosypes. Neskor ti do zivota urcite pride ten spravny muz a ten ti to vynahradi. Ale asi v liecebni ho nestretnes... A rodina ti ma pomahat, daj im sancu. Aspon raz. Drzim ti palce, viem, ze to zvladnes. Nesmies si pripustit, ze to tak nie je. Ani na chvilu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivika12 a este jedna vec my tu zeny na fore ti mozeme davat rady,rozumi ale vsetko ako to bude je len na tebe ani jedna z nas by nechcela byt v tvojej kozi mozno iba malo z nas si to vie predstavit a nezavidi ti tvoju situaciu ale urcite su tu aj take ktore to prezili a vedia ta pochopit.Lenze nikdy nieje tak zle aby nemohlo byt horsie a aj v tvojom pripade najdes plno pozitiva ze mozno je to takto lepsie je lepsie byt podvadzana pred svadbou ako parohata manzelka,urcite si krasna zena a mas zivot pred sebou ...viem je to cerstve a nemas to poriesene je tazko vraviet ze pride iny pretoze to nieje iba tak prestat lubit a vraviet ti ze ta caka iny lepsi ale je to tak ...pride cas vsetko chce cas a ty zacnes znova doverovat muzom a raz najdes v zivote cloveka ktory by dal vsetko preto aby ta mohol lubit a robit stastnou a ani myslienkou by nechcel byt s inou pretoze bude stastny ze moze to byt prave on ktoreho lubis a nepotreboval by inu a ver ze taky ta niekde caka a aj ked spalis mosty zrusis svadbu rozijdete sa s terajsim priatelom (debilom) poriesite si majetkove veci a kazdy pojde svojou cestou on nech si ma tu chuderu a ty sa daj dokopy lebo psychika je velka pani a bola by skoda keby ze to nezvladnes lebo novy zivot na liekoch alebo v liecebni to nieje nova zivotna cesta pretoze zase by si bola na tom najhorsie iba TY a on by si zil svoj zivot napriklad s tou ceskou a ty by si bola utrapena chudera kvoli nejakemu debilovi ktory by z toho vysiel ako hrdina.Bud silna a bud ta hrda zena ze si niekto nie obycajna handra ze mas hrdost a taky uboziak ktory ta dokazal podvadzat pred svadbou v 10 rocnom vztahu ti moze vies co a neznici ti zivot .Pretoze teba tym padom caka v zivote nieco lepsie.A to ze tvoja rodina by to nezvladla ? Nemyslim si skor si myslim ze to ze zrusis svadbu a rozijdete sa rodina prezije skor ako to keby videli ak ich dcera sa trapy v manzelstve s detmi vo velkom dome a muz na turnusoch si uziva s inou to uz by bola ina situacia ale aj z tej by sa dalo ujst takze ta tvoja nieje az taka zla a zlozita.Hlavne musis byt hrda a nedepkuj a co sa tyka lasky ja mam o 54 dni svadbu tiez neviem co ma caka vzdy to je cesta a krok do neznama tiez kazda z nas tu na moja svadba sme si svoje lasky prezili ci uz boli kratke,dlhe uletene stastne ci nestastne aj ja mam svoje ex lasky ci uz boli dobre alebo nie vzdy si clovek spomenie vzdy srdiecko stisne ake to bolo,preco to takto bolo ake by to bolo keby bolo ale ja viem ze tak ako to je tak to malo byt asi ma mal byvali podvadzat aby som nasla svoje stastie inde s niekym inym vsetko je tak ako ma byt a mozno aj v tvojom pripade hladaj tie vyhody toho co sa ti udialo zas budes mudrejsia o poznanie a do buducna opatrnejsia lebo nam ZENAM aj tie negativne veci dokazu v zivote dat vela.A to ako to s tebou bude len TY a nikto iny ti nemoze davat rozumi a vraviet co mas urobit,urob to ako to citis ale tak ze to raz nebudes lutovat a pozeraj na svoj zivot svoje stastie ...pretoze on nepozeral na teba ked bol s inou
Odpovedať
@ivika12 ja mám na krku hypo na celý dom, všetky šeky sú na mňa písané...tiež to pocítim, keď na to ostanem sama, ak by som sa aj ja rozišla do svadby, rozviedla po svadbe...Ja viem čo prežívaš, ja si s mojou mamou o problémoch v partnerstve alebo o akýkoľvek mojich osobných problémoch pokecať neviem a nemôžem, len by som tým rozčerila vody a v očiach mojich rodičov som absolútne sebestačné tvrdohlavé hovado a nikdy nepriznám, že potrebujem pomoc. My sme sa s mojim pohádali teraz pred svadbou, vyhodila som ho z domu zo dňa na deň z domu a moja svokra ma znenávidela a odmieta prísť na svadbu (teraz, keď sme si to urovnali-lebo v našom prípade je to len tvrdohlavosť a stres vyvolávajúci veľké nervy a ja som teda extra nerva a môj lev je ozaj hužva nervavá tiež, tak pohádať sa pre nás je asi to nejmenej) a mal sa odsťahovať a bola som ochotná nikomu nič nepovedať pozvaným a rodičom týždeň do svadby, aby mi len do toho nikto nehudroval a nedávali rozumy a nerobili mi nervy...ja viem o obavách a ako na človeka všetko doľahne, ako by som to sama s jedným platom zvládla...ale zvládla - lebo by som musela, inak sa nedá. Napr. by som nafotila dom, zobrala podnájomníčku/ka, škrtla všetky hlúpe výdaja, začala viac pracovať a venovala sa niečomu, čo zamestná moju myseľ od hlúpeho vyplakávania, ľutovania sa nad stratou času, peňazí, lásky a tak... Ty máš tiež určite možnosti, ako z toho von s čo najmenšími stratami...a tak isto aj moja bankárka mi jasne povedala v súvislosti s hypo, nech by bolo čokoľvek, mala by som hneď povedať, že sa niečo deja a hľadala by so mnou riešenie, lepšie na začiatku ako keď bude neskoro... Moja rodina by mi bola oporou, isto by sa chceli snažiť, ale toto som nikdy nechcela, muselo by byť ozaj najhoršie. Žijem už veľa rokov mimo domu a naučila som sa pomôcť si v prvom rade sama, hľadať riešenia - lebo riešenia sú vždy a ver sebe!! a nie že budeš s debilom len pre to, aby si to dotiahla do svadobného konca alebo sa bojíš o fin/záväzky
Odpovedať
@paulalinka drzim palce a dufam, ze sa to este spravi, ako vravis nervy a stres robia svoje, to je ale ina story. ja som tiez nervak, ale bohuzial v kombinacii s tym, ze vzdy beriem ohlady na druhych. este aj teraz....vlastne ked sa teraz tak na svoj zivot pozeram, vzdy som niekomu ustupovala, ale dobrovolne. mala som zo seba kvoli tomu dobry pocit. asi mi chyba nejaka zdrava sebeckost alebo co. A ked sa vo mne aj nejaky ten pud sebazachovy ozve, tak sa ozve takmer vzdy v nespravnej chvili - teda ked uz je neskoro - a navyse aj uplne nevhodnym sposobom -(urazim sa, som ironicka a vrieskam po druhych). budem s tym musiet nieco urobit, dufam, ze nejaky odbornik mi s tym pomoze. mozno som to mala urobit uz davno a dnes som mohla byt inde.. chcem sa este jednu vec opytat. je niekto aj takeho nazoru, ze ten moj dotycny zazmatkoval? nejde mi o jeho obhajobu. co urobil, je pre mna neodpustitelne. ale bohuzial to dokazem pochopit :(( len my vieme, ako to medzi nami bolo-nebolo...zastavam nazor, ze tak, ako su na vztah potrebni dvaja, aj rozchod je o dvoch ludoch a pricinach na strane obidvoch. chcela by som to vidiet tak jednoducho, ako sa to javi - teda ze je to hajzel a bodka. ale nedokazem ho takto odsudit, ked viem, ako sa veci maju :(
Odpovedať
Profilova fotka
ivika12 ...zazmetkoval?jasne vztah je o dvoch a nechces ho obhajovat v kazdom vztahu su problemy ale tie problemy ste mali obaja nieco sa medzi vami dialo ale ty si problem neriesila ze si skakala do postele inemu ...tak sa problemy neriesia a mam pocit z tvojho pisania ze mu chces dat sancu ...tak nemas nad cim premyslat kludne planuj vasu buducnost rob pripravy na svadbu a on nech zaraba peniazky na turnusoch a krati si dlhe chvile s ceskou ...prepac za ironiu ale ak to spravil raz urobi druhykrat a kto chce pricinu si najde a vyjdes s toho iba ty ako krava ze ty si na vine ze ta podviedol a ty tomu aj uveris pretoze on ma stres on musi makat mate uver rozostavany dom a ty mu to neulahcujes ....tak nasiel utocisko u inej co ho pochopila
Odpovedať
@bejata17 napisala si to presne mne zo srdca.... zakladna otazka je, ci mu chces, resp. si schopna/ochotna mu odpustit.... mne by bolo jedno, ako dlho som s partnerom, ci rokalebo 10, ale ak by ma podviedol tesne pred svadbou, nechcem nic s takymto clovekom mat. by sa mi chcelo grcat, keby mi sluboval vernost a ja viem, ze uz ma podviedol (a mozno stale aj podvadza).... v kazdom vztahu su problemy a neviem, podla mna sa to neverou neriesi... ale to je len moj nazor, nechcem ta do nicoho nutit. @paulalinka drzim ti moc prsty!!!! kiez by bolo viacej takych ako ty!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@lienka.7 ... by sa mi chcelo grcat, keby mi sluboval vernost a ja viem, ze uz ma podviedol (a mozno stale aj podvadza).... toto je presne ......ja nevravim ze som ja napriklad idealna alebo moj snubenec tiez su problemy ako vsade a povacsine su to kvoli peniazom ..ALE vzdy je tam to ale problemy sa neriesia takto ...a nervak som aj ja a strasny @paulalinka ja byt chlap tak sama so sebou by som nebola ..:) tiez musi mat moj mily pevne nervy moj je zas kludas a nic ho nevytoci a mna to privadza do amoku ked ja kricim hadam sa a on nic ma ignoruje ....:) a tiez som uz asi 10x rusila svadbu a balila mu kufre mame spolocny byt a ja som bolila kufre jemu pritom mi malo kedy da pricinu sa hadat to len ja mne vzdy vsetko vadi ..:)ked ja som take sproste vahy raz dobre a raz mi nedobre ...:) @ivika12 dufam ze sa ty rozhodnes spravne aby si potom nelutovala
Odpovedať
Dakujem za vsetky nazory a povzbudenia, velmi si to vazim. Najradsej by som cas nejako posunula dopredu,aby som tento cely hnus a chaos mala za sebou....neverim ze by som sa cez to nejako dokazala preniest. Ja som zasadovy clovek a ak by som bola na opacnej strane a mala dat radu niekomu v rovnakej situacii, mam jasno v tom, aky by som na to mala nazor.....keby to ale bolo take jednoduche na tejto strane...koniec a hotovo. Pre mna je to uz vsak uz skor ako rozvod, lebo k tomu aby sme boli manzelia nam chybalo uz len urobit ten krok.....no takto to dopadlo :( ak by sa mi to stslo povedzme po dvojrocnom vztahu, vys...la by som sa na vsetko zvecera dorana. Ale 11 rokov a vsetky tie zavazky....to je fakt ina kava :((((
Odpovedať
@ivika12 ja som bola predtým vo vzťahu kratšie ako ty, iba 4,5roka a celý ten čas som bola vo veľa veciach klamaná, aj keď zrovna neišlo o samotný sex...ale dokolečka sa to ťahalo okolo inej ženy a tiež som si myslela, že je to preto, lebo ja som do neho hučala, nech niečo robí so sebou a svojim životom, nech sa viac snaží, nech sa snaží pre nás robiť zázemie a on sa iba viezol, užíval si, zabával sa a tváril sa, že pracuje...bolo to xy-šancí, toľko prosenia, toľko plaču, toľko sľubov o šance, dokonca sa snažil ešte pol roka po tom, čo som si našla terajšieho priateľa-snúbenca momentálne. Veľa krát som váhala, či som urobila dobre - vymeniť 4,5roka za niekoho, koho nepoznám, kto má nervnú povahu a doma to vyzeralo ako tornádo...niekedy v kútiku duše som si povedala, že som mala ostať s ním, lebo sme sa poznali, čo všetko sme si prežili...ale to je nostalgia, nič viac - ak máš strach, že neprežiješ niečo krásne s niekym iným, je to len preto, že teraz to tak nevidíš, neprežiješ už nikdy viac to isté, aj keby si to k tomu hnala a modelovala situácie, ale máš šancu zažiť niečo úúúplne iné, niečo čo bude krásne v inom, iné zážitky, iná láska, iná budúcnosť...a aj bez tých zlých vecí to tým pádom bude, už nebudeš musieť riešiť, prečo to spravil, kto mal na tom vinu, stále upodozrievať...máš šancu začať odznovu, dať šancu láske a mať možnosť niekomu veriť...a dôvera je vo vzťahu to najdôležitejšie!!!! Viem, že teraz s tebou lomcujú emócie, spomienky, predstavy čo mohlo byť, strach z toho čo bude...ale kurňa dôvera je základ vzťahu, neexistuje žiadna dobrá budúcnosť s človekom, ktorému nemôžeš veriť, vy dvaja ste tu jeden pre druhého, máte si pomáhať, dopĺňať sa, mať oporu v tom druhom, že keď ty neviem odkiaľ kam, je tu on a on mi pomôže a naopak a kde úprimne ty toto vidíš v ňom??? On neurobil chybičku, on nezakopol, on sa hral na dvoch piesočkoch...keby išiel raz von a pod vplyvom alkoholu, hádky na diaľku a stresu zo svadby pretiahne štetku a nemá na ňu ani tel, tak toto sa povedzme dá rozkusnúť, ak úprimne ľutuje a nikdy to nezopakuje...ale súbežne klamať dve ženy, nemať gule sa priznať a keždej trepať niečo iné...to je úplne iná šálka kávy!!!! Kočeny, ďakujem za podporu...a súhlasím s Vami všetkými
Odpovedať
@bejata17 tak nie som sama, super :-D Môj je nervák - ľahko ho niečo vytočí a ukľudniť sa musí sám, ak má nervy zo mňa tak na začiatku mlčí, je ticho, ignoruje ma...ale keď to v ňom rupne, tak vie aj on spustiť tornádo... :-)...vykričíme sa, povieme si potom aj v kľude a keď sa všetko rozdýcha, tak sa ide ďalej po debate, v ktorej sa už obaja snažíme sa pochopiť. Je to boj...ale keby tam nebola aj láska, tak je koniec okamžite na oboch stranách bez mihnutia oka. My sme tak ťažké povahy, než by sme ustúpili, tak sa radšej rozídeme, potom sa ukľudníme a vieme, že bez seba nemôžeme byť.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?