Nechcu nam vratit zalohi za svadbu

Ahojte. Zrusili sme mesiac pred terminom svadbu, pretoze sa necitim dobre. Som v 28tt a mala som bolesti chrbta a spodku, myslela som si, ze to snad bude lepsie, ale praveze sa to zhorsilo.Spravili sme chybu, pretoze sme to cele nedomysleli.. Zalohu sme platili 700 eur a preddavok 1400 z celkovej predbeznej sumy. Chceli sme svadbu prelozit na dalsi rok s tym, ze vsetko ostatne plati, ale nechcu nam vratit peniaze, respektive mozme dat novy termin, ale peniaze nam prepadnu. V zmuve stoji, ze ak menej ako mesiac pred terminom zrusime svadbu, tak nas nechaju zaplatit celu sumu( my sme ju zrusili 25dni pred terminom) Povedali, ze mozme byt radi, ze toto nam neurobia a nechaju si len tych 2100 eur. Chcem sa opytat ci je ro v poriadku, pretoze my by sme tu svadbu mali najradsej teraz, ale zdravotny stav nepusti a myslim si, ze zalohu si mohli samozrejme strhnut, ale je ok ze aj preddavok ? Vlastne by sme mali byt radi, ze nas nenechaju zaplatit celu sumu ? Ako to vidite, stalo sa Vam uz nieco podobne ?
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade treba preštudovať zmluvu - ak ju samozrejme máte
Odpovedať
Ano mame, mali by nam v podstate nechat uhradit celu sumu. Takze mozme byt radi, ze nam len rych 2100 prepadne
Odpovedať
Zalohu nie zalohi 🙈 preklep pardon
Odpovedať
Profilova fotka
@miskaaksim no tak vidíte, máte vyriešené. Je to len na nich, či budú mať trochu súcitu s Vami, ale ak je to tak v zmluve, nič sa nedá robiť
Odpovedať
ak naozaj mate zmluvu, a v zmluve je spomenute co pises - ze menej ako mesiac pred terminom too zrusite a platite celu sumu... v tom pripade asi naozaj mozte byt radi ze si od Vas nebudu pytat vsetko. Je to normalna platna podpisana zmluva? ak ano, neda sa nic robit podla mna. taketo veci su na danej spolocnosti ako sa zachova,, ci pojde podla zmluvy, alebo pochopi dovody a vyjde Vam v ustrety ponechanim iba sumy, o ktoru uz boli akoby ukrateni. este ma napadla jedna vec - v danej zmluve nie je nic o moznostiach zrusenia zmluvy z vaznych dovodov ako zdravotne - tvoje?
Odpovedať
Nic take ako moznosti zrusenia nie su v zmluve uvedene. My sme sa este par mesiacov dozadu pytali menezera, ze ak by sa nieco vazne stalo, co v takom pripade a pozeral na nas ako na zjavenia..ale nakoniec povedal, ze keby sme chceli iba zmenit termin a nie zrusit uplne, tak by sa to len prehodilo. Ale na zaklade zmluvy by sme mali byt v podstate radi, ze nas nenechaju zaplatit celu sumu 🙈
Odpovedať
Profilova fotka
je to cele o tom ako je postavena zmluva. ak tam je to co si pisala, tak mozte byt fakt radi, ze od vas nechceli celu sumu. ono je to skoda no ale asi s tym nic nespravis. a moc by som sa s nimi nevadila aby si dodatocne neziadali o vraternie aj tej druhej polovice, bo zjavne podla zmluvy na to maju pravo. asi by som sa s tym zmierila
Odpovedať
Mna by len zaujimalo, ako ste dobrovolne suhlasili svojim podpisom s tymito podmienkami :S. To vazne ste im nepovedali ze to nieje normalne?
Odpovedať
Profilova fotka
No ked je to napisane v zmluve tak sa s tym asi nebude dat nic robit akoze by som povedala, ze keby sa chceli k tomu chceli postavit tak ludsky tak vam tych 1400 vratia ale fakt je to iba o tom ako sa k tomu oni postavia vies. Ked maju takto urobenu zmluvu ze sa takto chrania tak asi tam nebude potom nejaka ochota. Ono je to chrapunske trochu ale tak uz ste raz tu zmluvu podpisali tak to musite brat tak ako to je no.
Odpovedať
ak to tak je v zmluve ktoru podpisali obe strany tak je to tak ako to je a nemas narok na ziadne vratenie zalohy...ako vravia baby este mozes byt rada ze oni nedodrzali svoju cast dohody a nedali ti zaplatit celu sumu...toboz mesiac pred svadbou je samozrejme ze ti nic nevratia, ich nemusi zaujimat ci je to zo zdravotnych dovodov alebo ste sa rozisli alebo si si to tento rok rozmyslela
Odpovedať
Jasne chapem to..v podstate je to z ich strany aj celkom fer, ze nam to nedaju zaplatit cele. Naozaj mesiac pred terminom je to uz take.. Budeme mat svadbu aj napriek tomu u nich o rok.
Odpovedať
Profilova fotka
presne ta. moc by som sa v tom nevratala, lebo podla tvojho popisu, je pravda na ich strane a to, ze vam nedaju zaplaatiti celu sumu, je len ich dobra vola. treba sa s tym jednoducho len zmierit ale tak je jasne, ze tvoje zdravie je momentalne na prvom mieste. take veci sa stavaju, i ked potom chvilu boli a amrzi ale to prejde
Odpovedať
Článok sa načítava...
odporúčam ísť na stránku Modrý koník do skupiny Právne poradenstvo. aj ked je zmluva v tomto znení, pripadá mi to nespravodlivé, lebo mesiac pre termínom ešte ani nič nemuseli kupovať na jedlo a ani iný materiál, teda nemali žiadne výdavky na vás, maximálne chvíľu času na zapísanie do kalendára a pokec okolo jedla, a za to chcieť 2100 € je hnusný podraz. môj názor ale asi nie som z tohoto sveta a nie je to veru malý peniaz.
Odpovedať
Treba sa vzit aj do koze dodavatela, ktory uz takto prejavil ochotu, ked vam neda zaplatit celu sumu. Predpokladam, ze ste si ho vybrali sami a nie on vas. @cacianka nemusia este kupovat jedlo, material a pod., lenze 25dni pred terminom asi tazko zozenu nahradu, ked na zaklade zabookovaneho terminu odmietali ine akcie. Vacsinou kazdy ked planuje svadbu zacina hladat priestor a potom ostatnych dodavatelov. Je to normalna zmluva a ferova. Predstavte si, ze by im kazdy takto rusil svadby, vracali by im zalohu, tak to mozu rovno zatvorit, pretoze by neprezili.
Odpovedať
@slavka121212 beriem že napr. zálohu nevrátia , ale dalších 1400 ečok je už vyše
Odpovedať
@cacianka neviem co je to za priestor ale kludne 700€ moze byt suma ktora sa plati len za priestor na svadbu, alebo za rezervaciu terminu, 1400€ moze byt ich zisk a ostatok co im neuctuju su naklady na jedlo, pitie, obsluhu a pod. Takto mi to pride logicke :-)
Odpovedať
Ako nepoviem, ze by ma to nehnevala ale tak chapem aj ich a podla zmluvy si kludne mohli pytat plnu sumu. Treba mysliet, hlavne na to, ze mozno to je aj dobre takto, ze ste svadbu premiestnili na iny datum. Hlavne je teraz tvoje zdravie a zdravie babatka. Skoda len, ze to stalo tolko penazi ale tak asi by som na to uz nemyslela.
Odpovedať
Profilova fotka
Odporucam si dat predpisat ortopedovi podporny tehotensky pas, je urceny na tie bolesti co mas, nuz panva sa roztahuje, treba len vydrzat...a samozrejme vsetko, co zaplatite dopredu a vy zrusite termin, tak si mozu nechat, lebo ten termin mohli poskytnut niekomu inemu...inak zaloha a preddavok je to iste, cize ste dali zalohu 2100€
Odpovedať
Profilova fotka
no ak je to ako pises, ze 1400 je preddavok, tak chapem, ze ich nechces drazdit, ale neda mi. preddavok za sluzbu, ktoru vlastne nebudu poskytovat si nechaju? Na to by mala sluzit zaloha. Prave preto sa sklada. 1400 eur je dost penazi a hlavne ked cakate babo a este ked tu svadbu u nich mat chcete, tak ludske by mi prislo vam ten preddavok presunut. Oni musia ratat aj s takouto variantou a ak maju zmluvu postavenu tak, ze vobec nechrani zakaznika tak mi to pride len ako zneuzivanie situacie. Vsade kde sme sa my pytali by nam bola prepadla zaloha. Nemozu si ziadat viac.
Odpovedať
@lala2201 Oni musia ratat aj s takou varinatou - preco by museli? A ked uz - tak ano, ak zrusis termin napr. do 30 dni pred svadbou, tak ti prepadne zaloha, ak menej ako 30 dni, tak ti prepadne aj dalsie preddavok. Cim blizsie je termin svadby, tym mensia je pravdepodobnost, ze na ten termin najdu niekoho ineho a nebudu v strate. Zmluva chrani aj zakaznika, ved tiez nemozu oni zrazu zavolat, ze no rusime vam to, presunte si svadbu. Okrem toho sa zmluva podpisuje dobrovolne, pred tym ako nieco podpisem, si to predsa precitam a vidim, ci s tymi podmienkami suhlasim, ci nie.
Odpovedať
@miskaaksim neľutuj peniaze za radu právnika, možno ak je to nevýhodná zmluva, možno sa s tým dačo dá spraviť
Odpovedať
Profilova fotka
Ono bohužiaľ všade je záloha nevratná, takže aj keby ste svadbu zrušili rok pred tým, tak zálohu nevrátia. A keď ste svadbu zrušili necelý mesiac pred, tak je len ich dobrá vôľa, že si nepýtajú celú sumu. S tým sa nič robiť nedá, to, čo ste už zaplatili, tak to nevrátia. Tak je to všade, aby sa chránili pred možnou stratou zisku.
Odpovedať
Hmm tak to veru býva, ale treba sa pozerať aj na to, že oni majú tiež so svadbou istí výdavky a hlavne to, že rezervujú sálu pre niekoho a tým padám odmietnú ďalšie svadby. ktoré mali záujem o ten istý dátum. Má to teda dve stránky ale bolo on nich pekné, že nechceli plnú sumu, na ktorú mali podľa mňa plný nárok.
Odpovedať
Profilova fotka
Takto to pri zálohách chodí. Myslím, že zmluva bola postavená férovo a nepárala by som sa v nej pokiaľ oni prejavili pekné gesto tým, že od vás nežiadajú takú sumu, ako by ste podľa zmluvy mali uhradiť. Jasné, že ste to nespravili naschvál, ale oni prišli o zisk zo svadby počas hlavnej svadobnej sezóny. Takže by som to už vôbec neriešila a bola rada, že nemusím doplácať ešte.
Odpovedať
Profilova fotka
Ano, takto to bežne chodí. Ale napadlo ma, že ak preobsadia váš termín, mohli by vám vrátiť peniažky. Skúste sa spýtať, či by sa nedalo takto dohodnúť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?