Miluje ma? Váži si ma? Neviem čo robiť.

Ahojte, budem mat 20 rokov. Moj priateľ je odo mna mladší o rok. Sme spolu 9 mesiacov, ale poznáme sa už cez 3 roky. Vždy som sa mu páčila, veľmi ma chcel, no vzdy mi jeho spravanie prislo detské. Pacil sa sice aj on mne, vzdy ma k nemu nieco ťahalo, ale nie na tolko aby som mu povedala, ze ho milujem. Raz prisiel cas, kedy na mna prisiel skrat, a ja som zistila, ze nech sa deje co sa deje, musim si ho získať naspat, vedela som, ze mam šancu, aj ked mi pisal, ze ma nechce vidiet, a ze uz je v tom druha a uz to nema zmysel atd.. nakoniec som si ho aj tak získala, 13. Októbra sme sa dali dokopy. Začiatky boli strasne tazke, ma komplikovanú povahu, je tvrdohlavý a napriek tomu ako mi casto hovorieval ze ma miluje, pri kazdom probléme radsej zutekal... len tak si odisiel na 3,4 dni za kamaratmi, užívali si s drogami a potom ma prisiel, nech mu odpustím, ze ho to mrzi.. par krat sa to takto zopakovalo za tych par mesiacov, a naposledy ked sa stalo nieco taketo, stretli sme sa na jednej diskotéke, samozrejme (DNB) akcia pre ľudí ktorí berú extázu. Ja na také akcie viem chodit bez drog, on nie.. tam si ma zobral na bok a povedal, ze ho to mrzi. Nechcela som mu dat ani pusu, samozrejme sa urazil a este ja som bola zla, ze tu pusu mu nechcem dat. Mali sme potom vážnejšiu debatu, povedal, ze raz za cas si potrebuje vyrazit, ze ma svoje stavy, ktore nepochopim ze mu jednoducho strihne a nevie to ovládať. Ale ze potom ho to prejde. Vzdy ked toto spravil, nikdy mu nebolo jedno kde som, Skym som, co som, atd.. to mozem povedat, ale nieje to nefér? On si robí takéto veci a ja mam doma sediet na zadku, lebo on si mysli, ze sa pojdem niekde s chlapcami .... ? Nikdy som ho nepodviedla, som este mlada, ale viem, ze ho milujem. Vela by som tu vedela toho napisat, ale to by som pisala do rana. Nemam sa komu zdôveriť, lebo moja dobra kamaratka sa mu nepaci, a celkovo sme stale spolu, skoro 24 hodin. Za 9 mesiacov ani jednu ružičku mi nedal, mam pocit, ze nema zaujem ma prekvapovať a robit mi radost. Samozrejme vzdy je to ine. Niekedy mam pocit, ze ma miluje nadovšetko, inokedy, ze som mu ľahostajná. Ani problémy nechce riesit. Prosim ak mi vie niekto pomoct, poradiť, ozvite sa mi. Nechcem sa snim rozísť, az príliš ho mam rada.
Odpovedať
Vzdy ked uvidi svojich kamaratov, vidim, ze sa tomu tesi.. ale ti kamarati, su male deti, ktore bažia po drogách a zo zivota nebudu mat nic. Uznavam, ze mne venuje ovela viac svojho casu, a ja som mu vravela, ze nemam problem aby isiel s kamaratmi von, len nechcem aby robil tie veci, pretoze v minulosti stym problemy mal. S marihuanou sice neprestal, ale aj tu obmedzil. Chcela som nech si najde nových lepších kamaratov, ale on to neberie vazne. Jeho rodicia su nanho nahnevaný, su sklamaný z neho, aj ked ma robotu, ale vela hluposti postváral.. ako keby nevnímal autority, ako sa ku komu správať. Minule mi dokonca povedal, ze mam ist dopici, lebo som mu nechcela povedat, kde ma kluce od auta, pretoze pil pivo. Pritom mu ich odložila jeho mamka, ani som nevedela kde. Je to celé strašne komplikované. Ja nemozem nic, a on moze vsetko. Ked placem, uz si z toho nic nerobi. Vníma ma ako samozrejmosť. Cim dalej tym mam viac tento pocit.
Odpovedať
Je mlady, skusa a este musi dospiet. Ak od chlapa cakas viac sa na neho vykasli ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja ti úprimne poviem, že od niekoho, kto berie drogy daj radšej ruky preč, on sa nikdy nezmení a ty sa budeš celý čas trápiť, si ešte mladá, ale až časom pochopíš, čo ti tu hovorím, ja som tiež bola mladá a slepo zamilovaná, ale chlap, čo berie drogy a čo ťa pošle do pi... neni chlap do života, chcela by si mať s takým rodinu a deti? To radšej byť sama :-) Ja som tiež nikomu neverila, keď mi to hovorili, chodila som s veľa idiotmi až dokiaľ som stretla teraz za chvíľu už manžela a pochopila som, že pre každú ženu čaká niekde ten pravý, čo by ti nikdy neublížil, ťažko sa tomu verí, ale je to tak, nuž sama aj viem, že každá si na to musí prísť sama tak veľa šťastia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
naco ti taky chlap vobec je. si este mlada, ako to viem pochopit, ze mozno to nie je len tak sa od neho odputat, no ja ti osobne nic ineho neporadim ako len dat ruky od neho prec
Odpovedať
Viete, mam to ja v zivote trosku tazsie.. mamina sa lieči momentalne z alkoholizmu, cely zivot sa trápila aj ona, uz je tam druhy krat, a bojim sa ze zostanem na vsetko sama. Vzdy som bola silna, no postupom casu ked som okúsila drogy aj ja, tak som zostala psychicky na tom zle, zacala som to riesit az teraz nedavno, mozem povedat, ze mi je lepsie, a co sa tyka drog nechcem nikdy ziadne vidiet, a prave preto mam na to averziu ked vidim jeho.. snazim sa stym ucit zit, pretoze vo vztahu treba kompromisy, a ked si da marihuanu raz za cas, myslim ze je to v poriadku na dnešnú dobu.. kazdy to berieme inak.. no vsak, aj tak sa mi to nepaci.. viem, ze mam zivot pred sebou, ale medzi nami je nieco tak silne, ze to neviem popísať. Vela krat som si povedala, ze uz mu šancu nedam. Ale potom ma zlomil.. jeho maminka mi povedala, ze prave to je ta laska, ale ze uz davno som ho mala poslat do zadku.. vela sa snim natrapila aj ona, kedze ma ADHD. Od malicka bol neposlušný. Neviem ci musi len dospieť a k vsetkemu prist, alebo bude taky navzdy.. pretoze nepochybujem o tom, ze ma miluje.. len este asi nieje ten správny cas pre nas.. neviem.. je to tazke.
Odpovedať
Profilova fotka
nuž komu niet rady, tomu niet pomoci :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rebekeaa ojoooj, tak ty to budes mat riadne tazke, ak s nim ostanes :-| :-|
Odpovedať
Ja osobne by som s takymto clovek nevedela byt. Uz len preto, ze berie drogy, aj ked je to len obcsa, v 90 percentach pripadov to tak nezostane, bude to potrebovat stale viac. Skus sa na to pozriet, ze su dni kedy si s nim stastna ale skus si dat do pomeru tie dni, ktore si stastna a mas pocit, ze ta lubi a tie dni, ktore nie za tych 9 mesiacov, ak tie stastne dni nebudu prevazovat, alebo ich zratas na prstoch tak ma zmysel s nim byt?
Odpovedať
Profilova fotka
Utekaj dokial mozes, ked si da zivot do poriadku tak sa na to mozete snova pozriet ale ti garantujem ze vtedy uz budes rada ze si s nim nestracala cas. Ono teraz si myslis ze si mlada a mas nekonecno casu, nemas, tak nestracaj krasne roky svojho zivota s niekym kto si to nezasluzi. To ze ti je ho luto alebo to ze ostanes sama su slabe dovody na to aby si ostala vo vztahu.
Odpovedať
@rebekeaa pises,ze mas 20 rokov, ja v tvojom veku som uz rozmyslala nad svadbou a pod a teda poviem ti, nevedela by som si to predstavit s takym clovekom, ako je tvoj priatel. Uz by si mala mat trosku rozumu na to, aby si vedela, ze ak chlap berie drogy, k nicomu to nevedie. A este ked sa k tebe sprava tak skaredo. Predstav si, ze by s nim ostala tehotna? Vies si predstavit, ze clovek ako on, by bol otcom tvojich deti? Ak sa sprava takto k tebe, velka pravdepodobnost je, ze sa bude spravat tak aj k tvojim detom raz, keby spolu ostanete. A to, ze berie drogu raz za cas teda vobec nie je normalne. Ja mam 23 rokov a v zivote som neokusila cigaretu, chce to len pevnu volu! A to ti poviem, ze som bola typicka pubertiacka, diskoteky, kamarari a podobne. A moj priatel, ked zacal so mnou chodit, prve, co sa spytal, ci mi to vadi. A ked som povedala ano, prestal s tym zo dna na den. A to boli len cigarety! Myslim, ze aj chlapci v jeho veku dokazu byt normalni, len treba chciet a nie ze on chodi kade tade a droguje. Viem, ze to mas tazke, ale radsej sa cez to preniest teraz, ako si dokazat s takym clovek znicit cely zivot! To, ze s nim ostavas je laska, ale to, ze on toto stvara,teda nie je, takze dobre si porozmyslaj, ci by nebol lepsi rozchod, mozno ani nebudes vediet a najdes si niekoho normalnejsieho. Staci to len cas :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pre Boha, Utekaj od neho.
Odpovedať
Mozno si s nim len preto ze sa bojis aby si neostala sama, mozno samu seba klames s tym ze sa tak velmi lubite..ty si s drogami prestala ale co on? mozno ta raz opat na tie drogy zlomi a to urcite nechces, ked si taka silna a vies tomu odolat, budes sa vediet postavit na vlastne nohy nech sa deje cokolvek, ale tiez ti radim radsej od neho odid...jeho mama ti mozno toho povie kadeco lebo vidi ze mas na neho aky taky vpylv a boji sa co by bolo ak by si odisla..ale to nie je tvoja starost, ty musis pozerat hlavne na seba...casom uvidis ako na tom on bude a ked sa "znormalizuje", dospeje alebo hovor si tomu ako chces, mozete to opat skusit ale teraz si este mlada na to aby si za niekoho mala zodpovednost a vecne sa stresovala strachovala a neviem co ...na jednej strane mas averziu voci nemu ked vidis ako berie drogy na druhej strane marihuanu obhajujes ze je to asi normalne, tak sa v prvom rade rozhodni ty sama co chces...ale vedz ze drogy su silnejsie ako laska a ked tomu uplne prepadne uz bude neskoro
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahoj, budem úprimná, prepáč, ale prečítaj si, čo si napísala toľkokrát koľko budeš potrebovať nato aby si pochopila, že tento vzťah je nebezpečný a nemá budúcnosť. Tvoj "priateľ" berie drogy!! A ty mu to toleruješ? Už dávno by som s ním nebola. Popravde vôbec by som si s ním ani nezačala... Bež kade ľahšie..
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, @rebekeaa - píšeš, že si to mala aj máš ťažké. Myslíš, že ti to tento človek uľahčí? Podľa mňa nie, skôr presne naopak. Si mladá, určite si nájdeš vhodnejšieho partnera, lebo tento chlapec podľa mňa nie je pre teba oporou, ako by mal byť a obávam sa, že to tak bude aj v budúcnosti - ty sama si napísala niekoľkokrát, ako nechce riešiť problémy, že ťa nechce prekvapovať, nezaujíma sa, ako by sa patrilo. Skús sa na to pozrieť možno racionálnejšie a uvidíš, že toto nie je správna cesta, držím palce! :-)
Odpovedať
Nemiluje Ťa, neváži si Ťa, preruš s ním kontakt.
Odpovedať
Úprimne? Možno ťa má rád ale kamaráti a evidentne aj drogy sú mu prednejšie. Áno, každý si potrebuje niekedy oddýchnuť ale prečo takýmto spôsobom? Prečo nemôže oddychovať s tebou? Podľa mňa si ťa ani náhodou neváži tak ako by mal, pokiaľ to ty nechceš vidieť tak ti môže milión ľudí povedať aby si od neho odišla a nespravíš to. Skús sa nad tým zamyslieť
Odpovedať
@rebekeaa A co je na tom zle, ostat na vsetko sama? Lepsie ako s debilom na krku... Ze je medzi vami daco silne... Hm, to je taky omyl... Len malo ludi do nasich zivotov pride, aby ostali. Vacsina z nich nas ma len nieco naucit a odist navzdy prec (tiez som mala takeho so silnym spojenim, chorobny klamar ktory zil vo svojich iluziach, dostal X sanci az kym som nepochopila, ze praveze toho cloveka musim nechat odist... Potom si aj on konecne nasiel dlhodoby vztah, budu sa brat)... Ty nevies, ci tento tvoj niekedy dospeje, mozno nedospeje - chces to riskovat? Dokedy chces cakat? Zatial si mlada, ale cas uteka, tik-tak... Casom pochopis, ze nema zmysel cakat, az sa nieco alebo niekto zmeni... Bud ano alebo nie, treba byt aj radikal. Isteze vo vztahu treba vediet robit kopromisy, ale ak sa viac trapis ako tesis je na case odist bez ohladu na to aka si zalubena.
Odpovedať
@rebekeaa klameš sama seba. Nemiluje ťa, má ťa na háku. Absolútne. VŽDY dá prednosť kamarátom a drogám pred tebou. Ani ty ho nemiluješ, miluješ svoju predstavu o svojom partnerovi a do nej si dosadila jeho - bohužiaľ, horší výber už asi neexistuje :-S :-S :-S :-S. A okrem toho máš panický strach, že sa na teba vybodne a ty budeš bez partnera. Prezradím ti, že to nebolí. Začni si vážiť sama seba, lebo budeš priťahovať podobné indivíduá. Vlastne ty ho ani nepriťahuješ, ty si ho uháňala a uhnala. Musíš mať veľmi nízke sebavedomie, keď máš také nízke nároky na partnera. Vlastne nijaké. :-S :-S :-S :-S. Utekaj od neho čo najďalej, ak si nechceš dokafrať život. *ja verím, že všetko to, čo si napísala, je výmysel. Známky sú uzavreté, decká sa nudia. Nedokážem si predstaviť, čo by si mohla milovať na takom mužovi, o ktorého by 99% žien ani bicykel neoprelo.
Odpovedať
mám len jednú radu: D.O.S.P.E.J.
Odpovedať
@rebekeaa fetujem, fetuješ, fetujeme... vy ste celkom podarený párik ( len čo je pravda) No ale takto, ešte ste obaja nevyspeli a nedozreti ľudia, síce ste dospelí, ale absolútne sa tak nespravate....chodte od seba a každý nech si nájde časom keď dospeje nového partnera..on nech prestane s drogami a ty tiež dospej
Odpovedať
toto podla mna nevydrzi dlho, si mlada tak preco sa trapis? nie je to tak, ze by si teraz uz nikdy nenasla dalsieho. teraz si mozno myslis, ze je tvoja zivotna laska a za par rokov sa na tom budes iba smiat. utekaj od neho kym mozes
Odpovedať
Profilova fotka
@rebekeaa Na čo by ti bol taký chlap???? Ja vlastne ani nerozumiem, akým spôsobom si jedna žena dokáže vypestovať citovú náklonnosť k hentakej osobe.....
Odpovedať
Vykašli sa na neho, veď máš len 20 rokov. V živote možeš stretnúť toľkých nornálnych mužov, a ty sa doslova zahadzuješ z niekym, kto za to nestojí. To že je medzi vami silné puto je uplná hlúposť, to si len nahováraś. Otvor konečne oči. Takého by som nechcela ani keby bol posledný na svete. Maj svoju hrdosť. Možno je to tvoj prvý frajer, ale to neznamená, že musí byť posledný. Zažila si s mamou čo znamená závislosť, a práve preto by som utekala kade ľahšie. Ty predsa nie si povinná mu pomáhať, pre neho si len ďalšia zábava keď nemá drogy a kamarátov. A ako sa k tebe správa- posiela Ta kade ľahšie... Polož si otázku, či by si s takým mužom chcela mať rodinu, či by sa o teba vedel postarať- tak sa už je jasné, čo máš robiť. V prvom rade mysli na seba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?