Mám sa vydať, odložiť, či zrušiť svadbu?

Ahojte, ste tu rôzneho vekového zoskupenia, preto sa obraciam na Vaše rady a pomoc. Termín svadby sa blíži, doma na mňa tlačia a ja neviem či robím správne. Mám 21, študujem na výške a zrazu neviem čo chcem. Celý život si predstavujem krásnu romantickú svadbu s chlapom mojich snov, lenže taký stále neprišiel namiesto toho mám jedného veľmi dobrého chlapa, s ktorým budeme onedlho už 5 rokov. Niekto si povie, že zmýšľam ako dieťa, no ja mám na väčšinu vecí iný názor ako ostatní. Priznávam obyčajne to je vec chlapov, ale mám strach stratiť slobodu, neustále premýšľam nad tým, či ma nečaká niečo lepšie, čo ak spoznám niekoho iného, mám sa potom rozvádzať? Jedni vravia premysli si to - si mladá, iní zas máš dobrého chlapa, tak sa ho drž, a ďalší zas.... Mám ho rada, sme spolu už tak dlho, ale momentálne každý bývame úplne niekne inde, hádky sú na dennom poriadku, ale to takmer od začiatku vzťahu. Priateľ mi dá takmer všetko čo mi vidí na očiach, nezaslúžil by si potom rozchod. Myšlienka „čo ak“ mi nedá pokoja. Čo by ste mi poradili, alebo ako by ste sa zachovali vy? Prosím o radu, musím sa v najbližších dňoch rozhodnúť.
Odpovedať
1
2
P. S: priateľ je starší o 11 rokov
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja mam sice len o alo rokov viac ako ty ale viem ako sa asi citis. Ja by som ti poradila to, aby si svatbu nezrusila ale ODLOZILA. Napriek tomu, ze si myslis ze uz si dospela, tak ja sama na sebe kazdym rokom pocitujem ze este dozrievam a aj nas vztah vnimam inak. A mam pocit ze som sa tej straty slobody prestala bat az pred nedavnom. Ak mas dobreho chlapa urcite sa s nim zatial nerozchadzaj. Ale nenechaj sa rodinou natlacit do sobasa o ktorom nie si sama vnutorne presvedcena. Ano ste spolu dlho ale mas 21 a to nie je 31 ze by si chcela rychlo svatbu a dieta :-) Kedze je priatel dobry tak urcite [ochopi ked mu povies ze sa citis este prilis mlada na taky krok a je to predsa zavazok na cely zivot (aspon teda by to tak malo byt). Takze ja na tvojo mieste by som svatbu odlozila a viac sa snazila o budovanie vztahu - hlavne to odstranenie hadok a konfliktov. Ked budete manzelia a budete byvat spolu, ale aj pocas priprav na svatbu sa zacnu vacsinou hadat aj ti ktori predtym nemali spory, takze pracujte radsej na tomto ako na svatbe - na tu mate este dost casu. A ked sa rozhodnete pre svatbu tak na vasom mieste by som investovala do kvalitnej pripravy na mazelstvo, - robi sa to na viaceryc miestach aj formou takych vikendovych pobytov (viac info najdes aj tu na fore). A aj ked je priatel starsi tak myslim ze u muza nie je problem ked sa zeni aj neskorsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Nech by si priateľa akokoľvek milovala, na rozhodnutie vydať sa potrebuješ aj dávku racionálneho uvažovania. Ja môjho nekonečne milujem. Podstatné však je, že viem, že sme schopní spolu naozaj dlhé roky slušne fungovať. Bez toho, že by sme si liezli na nervy, nudili sa alebo boli na seba protivní. Viem, že je to klišé, ale chcem s ním zostarnúť. Verím tomu, že za tým rozhodnutím musí byť odhodlanie zvládať problémy spoločne, rešpektovať sa a chcieť mať dobré manželstvo. Pokiaľ by som si týmto nebola istá, nevydávala by som sa. Ale neber to ako radu, proste takto ja uvažujem.
Odpovedať
tiez suhlasim, nevydavat sa, skusit odlozit svadbu ak nie zrusit a cas ukaze, ak mate byt spolu tak si dokazete k sebe najst cestun ;-)
Odpovedať
No my bývame spolu už tri roky... chvíľu je všetko v pohode, a hneď nato mi už niečo lezie na nervy. Neviem. Vždy som si lásku predstavovala na celý život ako vravíš CCOCCO, no v poslednej dobe mám stále bližšie k názoru, že keď sa vydám, tak sa určite aj rozvediem. A takto záporne by som predsa nemala uvažovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@nevyznam_sa_v_sebe myslím, že naozaj by si takto nemala uvažovať pred svadbu. Nejaké malé zaváhanie a neistoty, trochu obavy, to je normálne. Ale takto negatívne myslieť na váš vzťah nie je dobré. Ale skôr to bude asi tým, že sama nie si s manželstvom zmierená a netešíš sa naň. Popravde ja vo veku 21 by som z toho mala hrôzu! :-)
Odpovedať
nevydavat
Odpovedať
@nevyznam_sa_v_sebe urcite by som odlozila svadbu. mas predsa 21.. zivot pred sebou... uzi si ho, kym mozes a neviaz sa viac,ako je potrebne ;-) viem, o com hovorim ...drzim palce..
Odpovedať
@nevyznam_sa_v_sebe odlozit svadbu neznamena urcit hned druhy termin svadby.. aby ta potom netlacili do dalsej svadby,ktoru ani nechces...
Odpovedať
Profilova fotka
@nevyznam_sa_v_sebe Ja by som ti poradila tiez svadbu min. "odlozit", vychadzam zo skusenosti mojej kamaratky a sestry (tiez intenzivne riesili pred svadbou tento problem) - obidve su uz stastne rozvedene :-D A ak sa pytas samej seba "Milujem ho vlastne?", tak odpoved je vzdy NIE....
Odpovedať
Ja by som ti poradila pri tvojich pochybnostiach svadbu urcite odlozit.....priatela to mozno trosku zrani, ale pokial ta miluje, tak to prezije, a "pocka" na teba. Hovorim z vlastnej skusenosti, lebo ja som mala pochybnosti tiez...a to som bola o dost starsia ako ty...a nepocuvla som ich....a manzelstvo mi vydrzalo necele 3 roky......teraz som rozvedena, mam priatela, s nim dieta, ale na svadbu nedokazem ani pomysliet.......aj ked viem a citim, ze moj terajsi partner je ten pravy na cely zivot.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite odlozit. . . tiez bude zaujimava reakcia tvojho priatela, ako na toto tvoje rozhodnutie zareaguje. . .a mozno aj to ti vela napovie. vela stastia!;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nevyznam_sa_v_sebe Jednoznačne Váš vzťah nie je vyzertý dostatočne na manželstvo. Aaaa ja mám 27 a ked si spätne pozriem čo všetko som prežila od 21-tky dodnes tak by som za manželstvo nemenila. Každým rokom váš vzťah niekam speje dozrieva. Myslím, že my s frajerom keby sme sa vzali ked som mala 21 tak dnes už asi nie sme spolu alebo by to bolo minimálne oveľa ťažšie. Všetko má svoj čas a dôvod. Užívaj dievča mladosti a slobody. Nevieš čo ťa čaká. veľa skúšok ktoré preveria váš vzťah (vlastná skúsenosť) a potom si povedz či naozaj chceš s ním zostarnnuť alebo nie. My sme prekonali krízu (7-my rok je skutočne kritiský :-D )a tento rok sme si stanovili po 8 rokoch deň D. Mimochodom den pre svatbou budemem mať 9-te výročie. :-)
Odpovedať
nevydavat sa....vlastna skusenost. Tiez som mala priatela ktoreho som mala rada a tiez sme sa mali brat a tiez som si nebola ista. Mala som 22 a na otazku ci ho milujem som si odpovedala ako ty. Mam ho rada, je to dobry clovek, sme spolu 4 roky, velmi ma lubi, urobi pre mna vsetko a dalsie racionalizacie preco ano, ale jednoznacna odpoved ano chcem ho, milujem ho a chcem sa zanho vydat to nikdy nebola. A teraz mam 29 idem sa vydavat za uplne ineho cloveka pri ktorom je ta odpoved jedniznacna a nelutujem ani trochu. Samozrejme ze sa nemusite rozist, iba u nas to tak dopadlo, ale ver mi, ze ked bude svadba na mieste, isto to budes vediet. A este jedna podstatna vec keby citis ze uz nechces ani vztah, nemozes mysliet na to ze ako mu ublizis, je to sice sebecke, ale zijes sama za seba svoj zivot a v zivote clovek na seba musi mysliet. A na zaver: lahsie sa roztrne povraz ako retaz....
Odpovedať
To je velmi tazka otazka.. Ja osobne si myslim ze pokial to ma byt "zo sucitu" alebo len preto ze je to dobry clovek, tak urcite by som do toho neisla... Zo mna sa od 21 do 27 stal podstatne iny clovek, je to obdobie ked sa deje vela veci a pokial si teraz neista pravdepodobne sa to nezmeni. Moja mama vzdy hovorievala, ze muz ked sa chce "rozist" alebo zabudnut, tak to urobi bez mihnutia oka, vacsinou sa hlavne zeny snazia neublizit. Treba poriadne pocuvat svoje srdce, ja by som v takejto situacii svadbu asi odlozila. Vela stastia ;)
Odpovedať
Ak takto zmyslas, jednoznacne je skoro na sadbu. Ked som mala 21, zmyslala som rovnako. Presla som roznymi etapami, od rozchodov s mojim terajsim a tiez som si nebola ista, aj ked som ho vzdy mala rada. Teraz, po 10. rokoch uz nemam take myslienky ako vtedy. Nenechaj sa do nicoho tlacit. Musis citit, ze to chces, lebo potom to nebude dobre. Daj tomu cas, este sa vela veci moze zmenit a ked nie, takisto ti nic neutecie. Ale ak mas taketo pochybnosti, nie je dovod sa brat.
Odpovedať
Profilova fotka
Damy, ktore prispievaju, su vyzrete zeny a myslim, ze maju pravdu. Ak niekde v dospelosti dojde k najvacsim zmenam v osobnosti cloveka, je to medzi 20. a 30. rokom zivota. Som velmi rada, ze uz nie sme v dobe, kedy byt slobodna v 25 rokoch je hanba pod ciernu zem. Jednoducho. Raz to pride, zobudis sa a budes vediet, ze ten alebo onen je ten pravy a ked sa ta opyta, povies ano. (S obrovskou radostou budes vykrikovat z balkona: Som zasnuubenaaa, som zasnuubenaaaa :)))) Svadbu odloz. Ked sa budu stiplave jazyky vypytovat, odbi ich tym, ze mas vela prace v skole a setrite financie. Ak tvoj priatel nepochopi Tvoje vahanie a bude chciet odist, nech ide...
Odpovedať
Ahoj, pozorne som si prečítala názory všetkých budúcich nevestičiek a musím s nimi súhlasiť. Tiež si myslím, že by si s tým mala počkať, ak nie si si na 100% istá... viem aké to je nepríjemné, keď ťa do toho tlačí okolie, ale si ešte veľmi mladá na takéto veľlé rozhodnutie.... My sme sa zoznámili, keď som mala 20 a teraz mám 28 aj niečo a ,,preskákali,, sme si všeličo.... :-) ale neľutujem to, do dnešného dňa sme si vybudovali vzťah, kt. má na čom stavať.... myslím si, že máš pred sebou ešte krásy študentského a voľného života a keď máte spolu vydržať, tak si nejaký spôsob určite nájdete ;-) Každopádne držím veľmi palce, aby si sa dobre rozhodla ale z donútenia a súcitu by som do toho rozhodne nešla. jednoducho sa snaž tvoju rodinu v tomto trochu ignorovať - viem, že sa to veľmi nedá ale neber ich vážne...Good luck!
Odpovedať
Profilova fotka
Presne to vystihla tamarka9. Uplne s ňou suhlasim, tiez som mala dokonaleho chlapa,ale proste nebola tam ta ''chemia.'' Prava láska existuje a dve srdcia sa nájdu a spoja. Ale mnoho ludi zije v manzelstvach, ale srdce patri uplne niekomu inemu, koho stretli neskor a len si kladu otazku, co by bolo keby... A ty podla mna takto dopadnut nechces, je dobre, ze nato myslis dopredu, aj ja som tak myslela a vyplatilo sa mi to. Uz 5 rokv spolu chodime a za po roka mame svadbu :) Ale ja uz tie obavy nemam, teraz to citim, ze ineho by som nechcela! Je tam ta chemia :) Urob to co citis, nie to co musis! Ty vies co ches, ale bojis sa toho. No nemas sa coho bat!
Odpovedať
Profilova fotka
Odloz svadbu, naozaj nie je dovod sa vydavat v 21, nic Ti neujde ked pockate do skoncenia skoly a vyskusate spolu zit, vtedy sa skutocne ukaze, ci to bude, alebo nebude fungovat... PS. Viem o com hovorim, som zial rozvedena.
Odpovedať
Veľmi pekne Vám ďakujem za Vaše názory, cením si ich.
Odpovedať
Presne ako vravi ccocco, musi to byt clovek s ktorym si vies predstavit starobu. :-) Ked som bola mladsia,mala som priatela,ktory bol starsi o 6 rokov tusim. Tiez bol strasne dobry, dal mi vsetko,co som si zelala,az ma prilis rozmaznal. Moja mama ho mala strasne rada a dufala,ze bude raz svadba a ze s nim zostanem do konca zivota! Ked zacali byt nejake narazky na svadbu z jeho strany, tak som zdupkala! :-) Teraz mam priatela,ktoreho lubim jak kona! :-D Niekedy ma vie tak vytocit,ze by som ho najradsej zabila! :-) Este aj toto na nom milujem! Je vynikajuci,zijeme spolu uz 6 rokov a viem,ze je tam vzdy pre mna,ked ho potrebujem. A ano, chcem s nim prezit starobu. Takze svadbu minimalne odloz a pockaj na toho praveho a na vysnivanu svadbu. :-) Svadba je hlavne o laske a ked tam laska nie je,tak... :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte.... neviem co mam robit budem mat 20.rokov a moj snubenec ma 27.r mam pocit ze som mlada este na svadbu...ale mame uz termín na oktober toho roku neviem co mam robit ci ju zrusit alebo nie prosim poradte mi dakujem...
Odpovedať
tak ja mam 21 tiez a svadbu za ziadnu cenu nezrusim tesim sa jak male decko-ktore aj som :D mozno som mlada ale naco cakat bud spolu ostaneme alebo nie vztah 4 roky pomaly zasnuby davno za mnou nad nicim ja nerozmyslam :)))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@nikolkasmutna neviem či je to ešte akutálne ale človek by nemal robiť to na čo sa necíti zvlášť v tak závažných životných otázkach.
Odpovedať
ja mat take pocity...urcite sa nevydam... 8-)
Odpovedať
NEVYDAVAT
Odpovedať
babenky mam podobne pocity.... sice mam 28 rokov, vsetko nachystane na svadbu.... ale zacina ma chytat zvlastny pocit... neviem ci je to zo zmeny co prinesie svadba alebo to ze mi to vsetko lezie uz na nervy, tie pripravy a to vsetko... s partnerom sa nehadame, zijeme spolu skoro rok, voakedy som sa aj chcela vydavat ale teraz som vo faze ze by mi to asi bolo jedno.... zazili ste to niektorá???
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som sa tiez na tvojom mieste nevydala
Odpovedať
Profilova fotka
chcela by som vedieť čo tá baba nakoniec spravila :) ...je to už viac ako rok, čo to napísala :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?