Ľúbime sa, ale hrozí rozchod

Ahojte. Sme spolu s priateľom 3,5 roka a ja si začínam pomaly uvedomovať že by bolo načase rozmýšlať o budúcnosti.Chcem si založiť stavebko (keďže jedno čo mi platili rodičia mi pred mesiacom skončilo ) a po 3 rokoch zobrať úver a postaviť si domček. A tu sa naše názory s priateľom rozchádzajú.Aj on sa chce osamostatniť pretože uz nás nebaví bývať u našich rodičov kde mimochodom býva ďalších 6 ľudí. Lenže nechce si zakladať stavebko ani šetriť. Vraj keby sa mu niečo stalo čo by bolo s peniazmi a tak...Jeho babka na neho napísala jej dom,tak stále hovorí o tom že načo šetriť keď bude mať po jej smrti nový dom. No ja tam ísť bývať nechcem keďže nemám dobrý vzťah s jeho bratom ( stále ma uráža a tak) . Nechcem o neho prísť pretože je to dobrý človek,ale neviem. :( Som s toho nešťastná.Nechcem ho do ničoho tlačiť .
Odpovedať
tak to sa chlapec jednoducho musí rozhodnúť..ako čo ked sa mu niečo stane to už je len výhovorka ..keby sme sa jej mali držať tak ani oko ráno radšej neotvoríme aby sa nič nestalo............no stavebko si založ sama..ak sa rozídete kúpiš si sama malý bytik a osamostatníš sa alebo sa možno stane že budeš mať nového priatela a zíde sa..v tejto dobe sa musí šetrit,,čo ho to zabije stavebko, ved aj ten dom bude treba poopravit, zateplit, alebo nejak upravit, potom čo ? ja by som sa s ním porozprávala a dala mu dva týždne na rozmyslenie a bud alebo a ked ostatneš tehotná tak čo kam pôjdete ? čakať zo všetkým kým niekdo zomrie to nemyslí vážne ? a čo ked bude žit ešte 15 rokov ...a on vidí že ta brat uráža ak ano a nezastane ta a nechá ho tak ani by som nerozmýšlala...chlapov je dosť..netreba nechat zo sebou zametat
Odpovedať
@sara07 sorry napisala som to z druheho uctu
Odpovedať
Ahoj. Tak stavebko si zalozit mozes, budes mat "zadne vratka". Priatelovi to skus este parkrat dat najavo, ze sa nemozete spoliehat na to co bude zajtra bez pripravy. Chce ist do domu po starkej? Ved aj tam bude treba robit urcite nejake upravy a z coho ich chce hradit? Okolo domu su stale vydavky. Dnes nemas iste nic, preto sa treba pripravit. Ak ani po case nezacne uvazovat ako dospely zodpovedny clovek tak potom ako Sara pisala, bohuzial, tvrdise opatrenia budu potrebne. A setrit by ste si mali prave preto, ze co ak by sa nahodou nieco stalo. A keby sa nahodou stalo nieco jemu?? Tak tie peniazky moze vyuzit prave na to. Ak by sa mu stala nedajboze ujma na zdravi, z coho chce zit?? Z invalidneho dochodku?? Ak by sa stalo nahorsie co sa len moze stat,aspon bude mat na vlastny pohreb a neuskodi tak ani tebe ako partnerke a ani rodine. Je to drsne ale bohuzial, to je realita. No tak ci onak, je to na vas/tebe ako sa rozhodnete. Len nechapem, ked ta ma tak rad, preco sa zdraha urobit nieco pre vas oboch?
Odpovedať
stavebko je podla mna dobra vec, aj ked kopec ludi na to nadava, ze sa to uz neoplati a neviem co..ja ho mam tiez a poviem ti tak, lepsie tie peniaze davat tam, ako ich pominat a nemat z toho nic..takto to tam sice mas 6 rokov, ale ked ti to skonci sa ti tie peniazky ani nevies na co mozu hodit..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ja mam manzela jazdi na kamione a byvame s nasou mamou v rodinnom dome velkom a ver mi viem co prezivas, lebo moj manzel je neustale v praci a citim, ze nezvlada ten stres to napatie snazim sa s nim nehadat nema to zmysel tvoj nastavajuci si musi uvedomit co vlastne chce, lebo ja mam svokru a to mi nik neveril doteraz iba par ludi je tazka manipulatorka to co robi s mojim chalpom nestiham ani reagovat proste moja svokra sa snazi dosiahnut svoje a jej syn mooj manzel to vobec nevidi, ver mi hadky ti nepomozu snaz sa mu to vysvetlit, vidim to u mna ja som sa aj hadala, ale musite si urcit hranice nech hned na zaciatku nie je dobre nemat ich urcene, viem podla vlastnej skusenosti , chlapceccc sa mmmmuuuussssiiiii rozhnodnut presne je to u vas ako aj u nas moj manzel ma ňproblem sa postavit svojjejjjj mame, urobte si hranice teraz, lebo potom je to strasne tazke ver mi vlastnaaaa skusenostttt
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?