Kto má platiť zoznamovací obed/večeru?

Ahojte, naši rodičia sa ešte nepoznajú, ideme sa v máji brať a v marci by sme chceli spraviť zoznamovacie stretnutie rodičov pri obede alebo večeri. Svadbu máme tradičnú, teda ju platí otec nevesty, ja platím snúbencovi košeľu a kravatu a ženích platí obrúčky a kvety. Kto platí potom takéto zoznamovacie stretnutie podľa tradície, ak teda nejaká je? ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@raverka no ja myslim, ze by to malo byt nieco ako oslava zasnub. My sme to tiez nedavno absolvovali a spravili sme to tak, ze sme pratielovych rodicov pozvali k nam domov, takze my sme pripravili obed. Ale neviem ako to je, ked budete niekde v restike. Ja by som to asi spravila tak, ze obidvoch rodicov pozvete vy a vy to spolu s priatelom zaplatite, aby tam nedoslo k nejakym nedorozumeniam.
Odpovedať
my sme to mali tak, ze oni (svokrovci) pozvali nas na obed k nim. Zoznamili sa a tak. A potom o mesiac sme pozvali my ich k nam - to uz sa viac doladovali detaily svadby. Cize sme vyrovnani
Odpovedať
tradicia netradicia, slusnost kaze aby ste to zaplatili vy - snubenci... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@raverka k nám prišiel snúbenec s rodičmi akože na pytačky (dal mojej mame kvety a aj mne). Naši im pripravili večeru a neskôr sme išli zase my k nim na večeru a dolaďovali svadbu :-)
Odpovedať
@meduzka18 @erika04 @jasminet @kris557 ďakujem baby. tiež si myslím, že ak v reštike, tak by sme to my mali platiť. ešte spolu nebývame, tak obed asi variť nebudem, takže takto :) keď ešte máte niekto niečo k téme, pokojne sa vyjadrite, aj skúsenosti, a tak, som z toho trochu nervózna, tak info a skúsenosti pomôžu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@raverka idete sa brat a spolu nebyvate? a kedy sa chcete spoznat? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
fuuuha, ze tradicna svadba, takze ju plati otec nevesty :) nasi rodicia sa spoznali vecer pred svadbou na kafe v hoteli, kde sme spali :)
Odpovedať
Profilova fotka
nasi rodicia sa spoznali az na svadbe, vdaka mojej milovanej svokricke, takze tuto vec som riesit nemusela, ale keby sme mali ist do nejakej neosobnej restauracie tak to s drahym zaplatime my. Ale aj tak by som bola za obed u teba, teda u tvojich rodicov, je to ovela osobnejsie a prijemnejsie ako niekde v restike
Odpovedať
Profilova fotka
@nefertiti to že spolu nebývajú, neznamená, že sa nepoznajú ;) neexistuje zákonitosť, že keď si niekoho chceš vziať, musíš pred týms ním bývať :)
Odpovedať
@michala.s podla mna je dobra restauracia fajn riesenie - ani jedna strana nie je vo vyhode domaceho prostredia... my sme nasich zobrali tiez do restauracie, otec svokrovcov poznal, raz sa s mojim (uz) muzom zastavil u nich na chalupe nieco pozriet. s mamou sa videli prvy krat az tam, 4 mesiace pred svadbou. az potom zacalo navstevovanie doma
Odpovedať
@nefertiti suhlasim s barumienkou preco by mali spolu zit aby sa spoznali? je to na kazdom ako si to zariadi.. niekedy mozes s niekym zit aj cely zivot a nespoznas ho.. takze nesuhlasim s tebou
Odpovedať
nasi rodicia sa poznaju. Nie zas nejak extra, ale poznaju sa, tykaju si. Niekedy prisla svokra s priatelom k nam na kavu, alebo nasi zasa k svokre. Na taku akoby zasnubnu veceru sme ich pozvali vsetkych do restiky a platili sme to my dvaja.
Odpovedať
Článok sa načítava...
určite snúbenci :-)
Odpovedať
ďakujem vám :)
Odpovedať
Profilova fotka
@barumienka zakunitost nie, ale urcita suhra musi byt....a spolocne byvanie najviac otvori oci
Odpovedať
Profilova fotka
odkedy otec nevesty plati celu svadbu? :D
Odpovedať
Profilova fotka
@nefertiti Vôbec si nemyslím, že spoločné bývanie najviac otvorí oči a zatiaľ neuvažujem o zmene tohto názoru :). A autorka diskusie asi so mnou bude súhlasiť. Navyše, toto je už do inej témy ;)
Odpovedať
tradicna slovenska svadba je ked otec nevesty plati celu svadbu???? to co je zblost =-) to aby si niektore rodiny rovno uver zobrali : :-D
Odpovedať
@evinqa22 @alleka je to veno, ktoré nevesta dostáva od rodičov. som prekvapená, že ste o tom nepočuli. myslím však, že v dnešnej dobe sa to už tak neberie práve pre to, že je to veľmi finančne náročné. kedysi však svadbu platili rodičia nevesty. dnes je tomu inak, aj doba je iná, niet sa čomu čudovať. môj otec je stará škola a sám sa takto rozhodol. preto som v tejto téme váhala, nechcela som nikoho z rodičov uraziť. @nefertiti ja si to nemyslím, ale tvoj názor ti neberiem, asi máš inú skúsenosť. @barumienka súhlasím s tebou. a skutočne je to iná téma. no ja som si tu odpoveď našla na čo som potrebovala, takže som spokojná.
Odpovedať
Profilova fotka
no ja som počula, že v minulosti to tak bolo, že nevesta platila celú svadbu, ktorá sa konala v kultúrnom dome, resp. otec nevesty...ale to bolo asi 30 rokov dozadu..ale pri dnešných cenách si to ani neviem predstaviť, aby svadbu 100-120 ľudí utiahla len jedna rodina... :-)
Odpovedať
ono ani nie tak 30 rokov dozadu, ako nikolko desatroci dozadu... nevestiny rodicia celu svadbu, zenichovi rodicia cigarety pre hosti na svadbe =-) a svadobnu cestu, nevesta zenichovi koselu, on jej kyticu...
Odpovedať
@lujziana @jasminet tak veru. my sme stará škola. a ako pozerám vaše odhady, tak asi poriadne :)
Odpovedať
pokial ja viem zaplatit svadbu je jedna vec a veno je druha vec. Veno dostava nevesta od rodicov na start do noveho zivota, :-)
Odpovedať
@derek tak si to upresnila :)
Odpovedať
osobne si myslim, ze by to mal platit mlady par, aby sa ani jednu ani druhy rodicia necitili trapne hned na prvom stretnuti. A co sa tyka svadby, nesuhlasim, ze tradicne ju plati rodina alebo otec nevesty ;-)
Odpovedať
ak to chcete mat v restike, tak urcite by ste to mali platit vy ako par-snubenci :) a svadbu plati otec nevesty?? tak to musite byt velmi bohati alebo budete mat svadbu len o rodicoch a svedkoch... ja by som nikdy nesuhlasila aby moja rodina vsetko platila a priatelova nic??? to ked si pozvu oni 100 ludi tak tvoj otec to zaplati?? tak to by som sa pozvala aj ja na taku svadbu :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?