Kedy sa vydávať? Napíšte mi svoj názor

Profilova fotka
Zdravím všetky vydajachtivé žienky! Mám taký problém, s priateľom spolu chodíme už 6 rokov. Mávam v poslednej dobe hrozné stavy - chcela by som sa vydávať, aj keď mi všetci hovoria, že som ešte mladá (mám 20). Lenže ja to tak cítim ... Myslím, že on je ten pravý a po 4rokoch chodenia +2rokoch spoločného bývania to môžem povedať. Lenže na to treba dvoch. Vždy mi priateľ tvrdil, že by si ma zobral aj hneď, no teraz, keď som trocha rozhádzaná zo sesternicinej svadby mi tvrdí, že sa nechce ešte viazať, čo ma hrozne zranilo ... Priateľ má 23. Možno sa vám zdám trafená, ale prosím, napíšte mi svoj názor ...
Odpovedať
Profilova fotka
zuzba: mě je taky 20 , příteli 24 , jsme spolu 4 roky , 1 spolu bydlíme, svatba bude příští červenec ... vím jak se cítíš ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak to vám v dobrom závidím ... U nás je aj problém to, že sme najprv bývali u nás a teraz u jeho rodičov ... Ale som rada, keď viem, že nielen ja sa chcem vydávať taká mladá ... A "nemusím" sa! ;-)
Odpovedať
Moj nazor je vydavat sa ked to tak citia obaja. Mam teda o dost viac (30) ale to co citis ty som kedysi citila aj ja, ale druha strana nie. Pokial to tak neciatia obe strany, tak treba pocakt. U mna sa nakoniec ukazalo, ze ten pravy je uplne niekto iny a dockala som saho:-)
Odpovedať
Profilova fotka
zuzba: my taky "nemusíme", ačkoli se nás na to spousta lidí ptalo, což mě docela mrzí. To už je dneska taková vzácnost brát se jenom z lásky ?
Odpovedať
Profilova fotka
bec: veď to mi je jasné ... nútiť ho do ničoho nechcem ... len ma mrzí, že aj keď si plánujeme spoločnú budúcnosť - deti, bývanie a tak ... tak mi povie, že sa nechce ešte viazať ...
Odpovedať
Víš co Zuzbičko? Netlač na něj...nemluv o svatbě, jen s eobčas zmiň a možná na to příjde sám. Oni ti chlapi mají delší vedení, jim než to dojde, než se rozmyslí, tak to tvrá a okamžitě jak jen trochu přitaká, zamlouvej termíny, chystej, plánuj, pak už necouvne ;-)
Odpovedať
Chalanom trva dlhsie, kym ciatia, ze chcu takyto zavazok.
Odpovedať
Profilova fotka
bec: presne tak ... veľa ľudí to nechápe a odsudzuje to ... dokonca mi je niekedy ľúto tých, kt. sa berú len preto, že spolu čakajú bábo ... Veď ani to nie je podmienka - no nie ... ?
Odpovedať
Presne tak, veta, ze berieme sa lebo musime, nie je pravdiva. Pretoze sa brat nikto nemusi, proste sa beru lebo chcu. Ale urcite by som na neho netlacila, teda aspon nie nejako pilne. Ak totiz potlacis moc, zlakne sa, to je iste. No a v momente ked budes tlacit, uz z toho nebudes mat ten krasny pocit, ze si Ta berie lebo Ta miluje.
Odpovedať
Profilova fotka
rezetka: on už veľakrát spomínal svadbu ... ako by si ju predstavoval ... dokonca som kvôli nemu upustila od svadby v kostole (on je neveriaci) ... ale to je všetko ... ani zásnuby nechystá ... nič ... a nie je ten typ, že by mu pomaly zapalovalo ... teraz som s tým zmierená ale som si pekne poplakala :(
Odpovedať
Profilova fotka
zuzbi, ja mam 20, priatel 30 a po 4 rokoch chodenia sme sa rozhodli ze aj ked sa nemusime tak sa chceme zobrat ;-) ver tomu ze niesi jedina! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
bec: veď naňho nijako netlačím ... len to spomínam a chcem vedieť jeho názor ... bohužiaľ odlišný ... Priateľ je veľmi veľký realista a veľkú úlohu zohráva to, že by sme nemali svoje súkromie ... Nemuseli bývať u jeho rodičov ... A ešte jedna vec. Kúpili sme si na splátky auto - budem ho splácať 4roky a nezabudol poznamenať, že najbližšie 4roky nemusím na nič čakať ... :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak se jenom zalekl, nechcej tomu volný průběh a hlavně neplač. Oni to tak nemyslí, něco řeknou, ale nemyslí to tak, jak to chápeme my... Prostě si s ním promluv, zeptej se ho, jestli máš datum zamlouvat nebo ne a že by se ti líbilo, kdbyste udělali zásnuby, že ty jsi zas upustila od kostela. Mimochodem tak yjsem to k vůli příteli udělala. Chtěla jsem hrozně svatbu v kostele, jeho i moje rodina taky, i on je věřící, ale říkal, že nechce chodit na přípravy a hodinu stát při mši. Ale to je jedno. O to stejně nejde. Hlavně neplakej. To se poddá.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj zuzbo, me je take 20 a tiez tve pocity velmi dobre znam ,tiez bych sa vydavala i treba hned :) ale musim jeste pockat az me nekdo najde,jenze nechci byt pasivni a cekat a cekat 8-) to bych se pak vubec nemusela dockat ze by nekdo mohl prijit :) achjo no nic .
Odpovedať
Profilova fotka
rezetka: Lenže ja chcem zásnuby ... prekvapenie ... nechcem mu to hovoriť ja ... takže to budem musieť nechať naňho ... mám asi ešte dosť romantické predstavy ...
Odpovedať
Holky já vám rozumím, ale ten chlao opravdu musí na ten krok vyzrát a pokud víte, že spolu budete i za rok, za dva...tak to raděj odložte. Já jsem zasnoubená už čtyři a půl roku a svatba bude až příští rok...
Odpovedať
Zuzbo: Tak to smůla, to neproběhlo ani u nás, prostě všecko nejde jako překvápko, já jsem se smířila, že nemám romantika, ale materialistu, ale i tak vím, že mě miluje, o to je potom víc naměkko ze všeho,víš?
Odpovedať
Ja by som to na Tvojom mieste urcite neomielala stale dokola. Napriklad u nas to bolo tak ze jednoznacne poznal moje predstavy, ale citila som, ze uz nemozem tlacit, ze tomu proste necham volny pribeh. No a nedavno prebehli zasnuby a v novembri sa vydavam. My sme sa uz pred tym rozpravali, ze sa zobrat chceme, ale ze rozhodne nebudeme dlho cakat medzi zasnubami a svadbou. Takze sme sa zasnubili (na dovolenke) a 2 tyzdne po dovolenke sme stanovili datum svadby :-)
Odpovedať
Profilova fotka
bec: už som si aj ja povedala - a koľkokrát - že mu to nebudem spomínať ... takže nijako naňho netlačím a ani nebudem ... musí to byť krásny pocit - čo prežívaš ... veľa šťastia :-x
Odpovedať
Dakujem moc krasne:-) Zelam to kazdej, vazne zaziavm nieco co som v zivote nemyslela, ze bude take kraasne.
Odpovedať
My jsme měli svatbu letos v srpnu. přesně po 7,5 letech. Mě je 23 a manželovi 26 a bydlíme spolu už 5 let. Nedivím se ti, že se chceš vdávat. Já chtěla taky už ve 20. Po tolika letech společného chození už je ta svatba jen taková oficialita, protože všichni vás už berou skoro jako manželé. Takže i u nás se po svatbě už nic nezměnilo.
Odpovedať
Profilova fotka
zuzba: ten můj začal mluvit o svatbě už v dubnu, ale jakmile jsem to chtěla začít brát vážně tak mi pořád říkal že nemáme peníze atd atd ... tak jsem ho nechala a v srpnu jsem už byla požádaná :-D :-D :-D . Jo a mimochodem, bereme si půjčku :-D ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ZUZBA ja som z priatelom 3 1/2 roka a tlacila som ho do vydaja ako sa len dalo zo zaciatku to bolo babo a potom svadba. Potom ako som zmaturovala pristupil na babo ale doteraz sa nam to nepodarilo koli mojim problemom... Ozaj mam teraz 21. Moja mama sa vydavala v 17 pretoze cakali mna tak si zober ze mam 39 rocnu mamu kazdy si mysli ze to je moja kamaratka a nie mama.. no k veci tiez mi hovorila kam sa ponahlame ze na vsetko mam cas nech si uzijem zivota a moja odpoved bola asi taka ze co si mam uzivat ked na diskoteky uz nechodim lebo mojmu priatelovi sa nechce a ja sama ist nechcem a 2 kamosky stare ako ja su vydate a jedna je stale len s priatelom a ze to ci som alebo nie som vydata je jedno lebo to co by som robila za slobodna (lebo aj tak vsetko robim s mojim spolocne) budem robit aj za vydata. Jedna zmena sa stala teraz ked sme boli na dovolenke na Djerbe vratili sme sa v sobotu odchadzali sme 5.9 a navrat bol 16.9 stravila som tam 11 dni a poviem ti ze moj nazor an svadbu a deti sa radikalne zmenil. Nechcem o detoch (strasne ich ale milujem ) ani pocut a o svadbe taktiez moj priatel ma 27 skoro 28. ale tam som si uvedomila ze som v zivote nic nedokazala bola tam 20 rocna baba ktora bola z cestovky ako animatorka (starala sa o zabavu hosti a prekladala im to co hovorili iny animatori (Tunisania animatori no chcelpci na zjedenie) ) A hovorila ze to robi od skoncenia skoly cize 2 roky a ma precestovane Tunis, Turecko, Egypt, Grecko maaaa len 20 a ma nieco za sebou a ja mam 21 a houby za sebou.. moja prva vec prihlasila som sa na kurz anglictiny a na buduci rok to chcem skusit tiez nic mi v zivote neutecie a ak priatel bude chciet tak ma pochopi a pocka ja tam nejdem koli krasnym Tunisanom ale koli tomu aby som spoznala nove priority, ludi a krajiny a nie zostala zahrabana na Slovensku a bola stereotipny typ cloveka (spanok, praca, deti, varenie, pranie ,zehlenie a zase spanok atď... Uvedom si si mlada a cely zivot pred sebou my sme chceli svadbu 7.7.2007 uz na tom netrvam a budem rada ked to ani priatel cca 3 roky nespomenie lebo skor ako v 25-26 sa vydavat nemienim.
Odpovedať
Profilova fotka
lila16: No ja robím v cestovke ako referentka skoro pol roka .. nemôžem povedať, že som nič nezažila, práve naopak ... táto práca mi dáva zážitky, kt. by som inak nemala, taktiež sa učím angličtinu a chcem ísť externe na výšku ... Ale popritom všetkom je tu taká malá maličkosť ... svadba ... :-) ... a inak s tou delegátkou si to dobre premysli, pretože aj ja som chcela najprv vycestovať, no nechcela som byť bez priateľa a nakoniec, keď som sa s jendnou delegátkou zoznámila z našej cestovky, tak ti poviem, žiadny med lízať ;-) ...
Odpovedať
Profilova fotka
Viem ze to ieje boh vie co ale je to lepsie nez sedet na zadku ako to robim teraz a neprist do styku s ludmi co ja strasne potrebujem... chcem to skusit aspon jednu sezonu. Tak to ze robis v cestovke som nevedela...*zavidim*. Ako si na tom s Anglinou kam chodis na kurz alebo sa ucis sama??
Odpovedať
Zuzba, hlavne se netrap, rezetka ma pravdu, obcas je to z chlapama tezke porizeni..ale nehazej flintu do zita, pokud te miluje tak k tomu rozhodnuti dospeje drive ci pozdeji, vim, ze je tezke se netrapit, protoze, v tu chvili te napada, proc si te nechce vzit..ale z vlastni zkusenosti vim, ze chlap a zenska premysli uplne jinak a pak muze dojit k takovemu "problemu" jako je tohle.. snaz se s nim v klidu promluvit a zjistit jak vasi budoucnost vidi a bez nejakeho natlaku se mu snazit jemne naznacit, ze pro tebe je svatba dulezitym krokem, kam by se vas vztah mel ubirat..treba o tom popremysli a zmeni nazor. Hodne stesti, hlavne se netrap a promluv si s nim..ja jsem zdrarny priklad toho, ze kdyz si o tom promluvite, muzes byt prekvapena, ze to neni tak zle jak se zprvu zdalo. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
lila16: učím sa s priateľom, lebo som prišla minulý týždeň zo služobky a som zistila, že ju treba riadne oprášiť (mala som ju 4roky na strednej, inak som maturovala z nemčiny). Ver, že nie je ani moc čo závidieť - práca v cestovke (ľudia sú hocijaký, ja som tu sama a hrozitanská zodpovednosť na mojich pleciach) ... Nehovorím, že delgátka je zlé povolanie ... ale tá zodpovednosť ... stačí mi teraz moja a niekedy sa idem zblázniť :-) .... a naozaj odlúčenie od frajera by som nevydržala ... mám jednoducho pocit, že keď spolu nie sme, tak nežijem ... sme zvyknutí, všetko robiť spolu .... jednoducho si to neviem predstaviť.
Odpovedať
Profilova fotka
ZUZBA ja ti poviem len jeden pripad mojej kamosky a nehovorim tym ze by sa to mohlo stat tebe. Mala chalana chodili spolu od jej 16 a jeho 18 . Chodili spolu 10 rokov a ked sa pytala na svadbu tak povedal ze maju este cas a byvali spolu no jedneho dna si zbalil vsetko naradicko a odisiel k 22 ona bola dajaka vicemiss Slovenska neviem ani z ktoreho roku a jeho rodicia mu nadavali a nepresiel ani rok a zobrali sa lebo ona otehotnela a kamoska nevedela pochopit preco si ju zobral ked boli spolu tak kratko a toto som si vsimla u viacerych ludi ze ak mali dlhodoby vztah a potom zacali s niekym znovu chodit tak do roka a pol sa zobrali. Nie normalne sa s nim porozpravaj ako si to on predstavuje mozno sa boji o slobodu ze by si mu nieco zakazovala toto bolo aj s tym mojim ale ja to uz neriesim a vies pred cim som toho mojho varovala?? Ze ked chcem svadbu ja a on nie tak sa to potom moze otocit na to ze bude chciet svadbu on a ja nie lebo si vezmy ze nemu viacej prihara pri zadku tym ze ma 27 ale ja mam este cas a pre mna tiez nieje problem najst si ineho len on to bude mat horsie lebo tie co by chceli starsieho je celkom malo.
Odpovedať
Profilova fotka
tie co by chceli staršieho-myslim ze naopak je ich fura =-)
Odpovedať
lila16: tak presne takove pripady znam taky : moje nejlepsi kamaradka chodila s klukem 7 let, porad mu rikala, ze uz by chtela nejaky dalsi posun ve vztahu jako svatba nebo treba mimco a on porad, ze je jeste mladej atd..no vylozene si rikal, kdyz uz ji ma doma takovou dobu tak co by svatba zmenila..no ona to uz jednou nerozdychala a sbalila se a odesla..pak potkala super chlapika a rok po seznameni se ted vzali :] a pak jeden opacny pripad, kdy kamaradka chodila a zila s klukem 9 let a on porad svatba ne svatba ne a pak presne takhle zblbnul do nejake holky a do roka si ji vzal...:] rika se tomu hadam prechozeny vztah.. :-| je to tezky..chlapi jsou obcas tatari
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?