Hádame sa pred svadbou. Je to len predsvadobný stres?

Ahojte baby, dnes je utorok, mám 4 dni do svadby a mi sme sa s milým včera strašne pohádali. A dnes ráno to pokračuje. Som z toho znechutená a neviem čo robiť. Je to predsvadobný stres? Ako to prežívate vy?
Odpovedať
1
2
a koli comu ste sa pohadali? Snad to nebude take horuce. 8-)
Odpovedať
anuska, to bude tým stresom... chceš, aby to bolo perfektné a navyše si nervózna a to robí svoje...
Odpovedať
No už asi 2 mesiace mu hovorím, aby zabezpečil svadobnú sviečku a proste ešte nejaké hlúposti, na ktoré sa ponúkol, že ich urobí sám. Včera sme boli večer na návšteve a potom som chcela ísť ešte o 20: 00 do obchodu a on mi povedal že už nikam nejde a že kvôli mne, že som sa zdržala - kým som dopila svoj pohár už nič nestihne. Skoro ma porazilo. Snažím sa ako blázon, všetko chystám sama a nakoniec som ostala najhoršia. A pritom ako podotýkam už mu to pripomínam 2 mesiace, že má nejaké povinnosti. A nemá ešte ani košelu, ani kravatu, ani topánky. Vraj je ešte skoro. Čo vy na to?
Odpovedať
anuska, typicky chlap. Ja by som Ti mohla rozpravat. Prosim Ta, ber to jednym uchom dovnutra a druhym von s usmevom na perach. O.K.? :-D
Odpovedať
Anuska, asi to tak ma byt. Vies, ze najkrajsie je to zmierenie, pocit, ze zase je vsetko OK. A ked to bude pred svadbou, budete to prezivat uplne super:) To nic, skus sa len zamysliet, preco to tak je a mozno aj ustupit, ak je to vhodne. Hm? Alebo mu povedat, nech sa nehneva,ale nech momentalne s tebou nekomunikuje, lebo by to nemuselo dobre dopadnut:) teda tazko sa pise, ked nevieme, o co ide, ale len tak,cisto teoreticky...Drz sa:)
Odpovedať
Profilova fotka
Anuska, môže to byť aj predsvadobným stresom, ale hlavne ide o to, na čom ste sa pochytili. Musím povedať, že ja som sa pred svadbou rozhádala s kým sa dalo, okrem môjho nastávajúceho :-) jediné, čo Ti môžem poradiť, je porozprávať sa a nenechať to len tak, aby sa to neťahalo až do svadobného dňa. držím palce
Odpovedať
Profilova fotka
....tak to bude urcite predsvadobny stres... jaby som o tom mohla pisat romany..... mna to tiez chyta( o to uz teraz) a mavam taketo stavy ....... to prejde, a vsetko bude super......
Odpovedať
anuska - pokoj - ja som sa s mojim naozaj skaredo pohadala 3 dni pred svadbou - napriek tomu, ze to bolo pred necelymi troma tyzdnami, uz si nepamätam dovod :-) den pred svadbou to uz bolo ok... a svadba bola krasna ;-)
Odpovedať
Dúfam, že to dnes vyriešime a bude v pohode. Cítim sa hrozne a neviem čo skôr. Najradšej by som ten včerajší deň vymazala.To, že ak človek odpustí, je to o.k. ale ryhy ostanú.
Odpovedať
anuska, podla toho,co pises, to nebola asi malickost. Skuste si povedat, ze robite ostru ciaru za vsetkym a zacinate znova. Ved vlastne aj zacinate,istym sposobom, uz budete aj pravne svoji, to je so vsetkym dobrym aj zlym, co k tomu patri. To mi knaz pred svadbou povedal, take mile, ze teraz je to taky medznik, mozeme zacat akokeby odznova, vsetko zle sa vymaze. Asi v tom zmysle,ako som napisala, nech sa na vsetko zabudne a zacneme novu kapitolu. Ako milujuci manzelia. Da sa to,urcite, ak budete obaja chciet.
Odpovedať
Profilova fotka
To sa stava kazdemu, ze ma pocit, ze ryhy zostanu a potom pride milion krasnych chvil a tie ryhy miznu ako po korekcnej tycinke. Neviem, ci je to spravne, ale ja by som tu jeho povinnost, urobila za neho ako gesto. Myslim to, co mozes spravit za neho. Poznam ako to je, ked su nezhody a je to smutne, ale potom sa na tom mozno budete smiat. Pred svadbou sa tiez vselico povedalo, reci tipu : najprv si chcela svadbu len so svedkami a teraz aj rodicia..... A bla bla .... Je ine, ked clovek len teoretizuje a ked uz nieco naozaj pripravuje. Urcite si uz z toho unavena, chod s niekym na kavicku, vykecaj sa z toho, sprav si radost a vecer si to uvolnena a oddychnuta s nim vykecaj.. ;-) ;-)
Odpovedať
Problém je v tom, že ak by som tie veci urobila zaňho tak by sa asi zbláznil. A tak sa musím z toho zblázniť ja, že to ešte stále nie je hotové.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Pozeram, ze mas tiez tvrdohlavu polovicku - ako ja .... a ako som aj ja... Ta vcerajsia hadka mi pripomina aj nejake nase, ale pred rokom dvoma - uz je to ine. Nejako sme sa zrovnali. To su podla mna take tie stupnovane stresy a nedostatok casu na komunikaciu a nervy... Bude super, neboj! A dufam, ze sa uz usmievas... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
anuska, pokecajte si vecer o tom, hadky zo stresu su bezne, dolezite je povzniest sa nad tym... a sustredte sa len na dovod hadky, netahajte do toho ine zalezitosti ci spory! Spytaj sa ho, ci zabezpeci to, co slubil, a ak povie ano, spytaj sa kedy, a potom sa uz o to nestaraj (aspon na oko)... nasi znami sa rozisli den pred svadbou, a na druhy den rano sa na tom uz leb zasmiali a boli v pohode, a su dodnes! za vsetko moze stres... drzim palce!!!
Odpovedať
Ja som sa ho už 100x pýtala, kedy to bude hotové. Nemám sa vraj starať. Ale ja chcem mať prehľad, kedy ako a čo aby som sa mohla podľa toho zariadiť. Dopadlo to tak, že tie veci budem musieť asi kúpiť, pretože on to kvôli môjmu dopíjaniu pohára , čo trvalo asi 10 min. už nestihne urobiť. Tak čo mám s ním robiť?!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Anuska, v prvom rade mu povedz, že ťa trápi že ste rozvadení a že ti to berie veľa síl. Tiež že si proste typ človeka, ktorý potrebuje mať prehľad, nech sa na teba preto nehnevá... jeden smutný kuk a bude lepšie... tiež si potom možno prizná, že to fláka... a druhá vec, moja, jeho serie že mu neveríš, že neveríš, že to stihne zabezpečiť... a nie je horšia vec, ktorú by si mohla chlapovi pred jeho (lebo aj jeho je to) veľlkým dňom urobiť, ako poškodzovať jeho ego... hm?
Odpovedať
Madeleine, asi máš pravdu.Ja mu verím, ale chcem vedieť, či tá vec, ktorú má urobiť bude o.k, aby sa prípadne dala vylepšiť atď... A keď mi to na poslednú chvíľu prinesie,tak s tým už nič neurobím.
Odpovedať
A ešte mimochodom, nemáme stále vybratý prvý tanec, vyjadril sa, že on sa rozhodne 2 hod. dopredu. No ako sa ja môžem na to pripraviť? Čo ak mám inú predstavu?!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Musíš sa s ním hlavne rozprávať.... neviem ako dlho ste spolu, ale ja som po štyroch rokoch pochopila, že i keď ma drahý ľúbi až za hrob, sú veci, ktoré mi z tváre nevyčíta... takže, láska neláska, proste mu poviem, že som paranoidná a potrebujem všetko vedieť... ja som veľmi podobná... napríklad, prídem večer domov a v rámci oddychovania vychrlim na drahého tridsať vecí, čo je treba najbližšie tri dni vybaviť... proste musím mať prehľad... väčšinou ma v polovici zastaví, lebo už nepočúva... ale to sa tiež musel naučiť mi povedať "Zlato, stop, už mám v tom bordel, napíš mi to na papier, čo ty čo ja a zvládneme to" Hm? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
anuska, hlavne sa nadychni zhlboka :-D potom sa s drahym porozpravaj, ze mu veris ale ze chces mat prehlad podla znameho doveruj ale preveruj - ako povedala madeleine a tym tancom sa proste nechaj prekvapit- nerozmyslaj nad tym, ze mozete mat inu predstavu vsak velakrat ked nad niecim tuho rozmyslas, tak to nedopadne ako si vymyslis a potom mozes byt zbytocne sklamana
Odpovedať
Profilova fotka
anuska.... to nemáme ani my... :-D ale vieme že to bude viedenský valčík, lebo už nacvičujeme... 8-) :-D Ale aký, to ani Pán Boh netuší... v tom mám bordel... :-(
Odpovedať
Ide o to, že ja potrebujem všetko vedieť čo a ako, lebo on si celý čas hrá hry na PC a všetko si necháva na poslednú chvíľu.A to už vtedy mám nervy v ...
Odpovedať
Profilova fotka
každý sa so stresom vyrovnáva inak... možno je to jediný spôsob ako na ten stress zabudnúť... buď k nemu tolerantná... to je my jačíme plačeme a zvíjame sa v agónii nervozity nám viac menej tolerujú... je teda treba, aby sme my tolerovali ich spôsob... hm? Hoď s ním pri večeri nejaký rozumný pokec (nie obviňujúci, že to fláka a serie an všetko, kým ty sa ideš zodrať), povedz mu, že je to pre teba veľmi dôležité mať všetky informácie... A zváž, či ti stojí za to sa s ním do krvi povadiť kvôli valčíku... alebo sviečke... veď chcete byť celý život spolu... jedna svieca vám to hádam nepokazí... hm?
Odpovedať
Je mi to jasné, že žiadna pokazená alebo neurobená vec mi neskazí svadbu alebo vzťah, ale prečo si nevie uvedomiť že mi na tom strašne záleží a že to predsa chcem mať všetko čo najlepšie? Je to také ťažké pochopiť?
Odpovedať
Profilova fotka
asi áno... povedala si mu to tak, aby to pochopil? ALe sa pri tom hral, sledoval futbal, jedol, ...? Alebo so slzami v očiach? Alebo zrovna po hádke? Lebo to sú veci, ktoré im bránia myslieť... lebo majú svoj vnútorný svet, v ktorom riešia čo sa práve stalo / deje... Treba zvoliť správny moment...
Odpovedať
Ja už naozaj neviem. Večer budú určite aj slzy. Uvidíme ako sa to porieši.
Odpovedať
anuska, neber si vsetko tak k srdcu. viem, lahko sa to hovori. ale skus tie veci, na ktorych ste sa dohodli ze spravi, nechat na nom. urcite ta to bude hnevat a rozculovat, ale nechaj to na neho. popripade si mozes spravit "tajnu zalohu" ze keby daco. ale vazne sa zbytocne nestresuj a tym padom aj jeho. u nas to bolo podobne. vsetko som chcela mat tip-top a ked to neslo ako som si predstavovala, boli hadky ( vacsinou pre jeho casu zanepradznenost). no prisla som na to, ze to aj tak ublizuje len mne. tak som to nechala plynut. a poviem ti - ono to pomohlo! nakoniec mal kupene aj topanky aj koslelu aj oblek, kravatu. vsetko! a ja som bola stastna, ze som viac do neho nerypala. dohodli sme sa, co bude kto vybavovat a tym to pre mna skoncilo. riesila som len svoje veci :-) anuska a prvy tanec? moja prva reakcia bola - to co je?! no a vidis. pustili tam nejaku hudbu, skoro vzdy to byva valcik a my sme to krasne odtancovali................
Odpovedať
Profilova fotka
anuska a povedala si mu presne to, co si napisala sem? alebo si len myslis, ze by to mal vediet sam od seba? toje totiz taka blba vlastnost nas zien, ze si myslime, ze on by to mal vediet, aj ked mu to nepovieme,...... a potom sa urazime a nerozpravame sa, kym nas tri dni vkuse neodprosuje z vlastnej skusenosti - uz som sa to odnaucila, ked je nieco dolezite vystihnem moment ked vnima, potom mu to poviem na rovinu a cuduj sa svete - polovicka si vsetko pekne uvedomi a aj to urobi (no obcas sa aj tak pochytime, ale to este nemame vysvetlene co a ako :-D vyskusaj a napis, ako to dopadlo
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj anuska, súhlasím s danii. My sme sa nijako nepripravovali na prvý tanec, čo pustili to sme odtancovali :-) a Že on nemá vybavené veci nechaj na neho, prečo sa kôli tomu stresuješ Ty, on si uvedomí keď príde do prvého obchodu a nič nekupi a bude mať na to len 3 dni, potom snáď uzná že si mala pravdu. Takže hlavu hore a nestresuj sa zbytočne, Ty maj svoje úlohy hotové a ostatné nerieš - lebo ako hovoríme my v robote s kolegynkou - prílišné rozčuľovanie škodí pleti :-D Držím palce aby všetko dobre dopadlo pa-pa
Odpovedať
Profilova fotka
Keby moj nastavajuci nemal 4 dni pred svadbou koselu, kravatu a topanky, vykaslala by som sa na nakupy s nim a nechala by som ho sameho, nech si to zhana trebars v sobotu doobeda. A mozno by prisiel aj bosy :-D Kup mu popolnocnu koselu a k tomu nejaku kravatu, ked pojdes SAMA po nakupoch, zrejme sa v nich nakoniec bude aj zenit. A topanky uz hadam nejake doma ma, na tie sa mu na obrade nikto pozerat nebude :-) /mozno si mysli, ze mu do soboty este narastie noha :-D / A neboj, sviecka a ostatne drobnosti, to urcite zozenie. Len sa priprav na to, ze to nebude uuuplne podla tvojich predstav. Ale o tom je zivot vo dvojici - vzajomna dovera a tolerancia... :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?