Ako vôbec chlapi rozmýšľajú?

Ahojte..Mám taký menší problém..Ja chcem svadbu a druhé dieťa..Môj priatel chce auto a pozemok.Keď som sa ho pýtala,či vôbec chce tú svadbu odpovedal,že áno..problém je v tom,že chce mať svadbu čo najlacnejšiu..Mám pocit,že by tam išiel aj v montérkach :-| Lenže ja si neviem pomôcť a chcem mať svadbu nezabudnutelnú..Predsa sa budem vydávať len raz v živote..(aspoň dúfam)..Za ďalšie..Z jeho rodinou vôbec nekomunikujem..Mám nato svoje dôvody..Lenže zase by som sa cítila asi blbo,že na svadbu by som si pozvala len svoju rodinu..Je to povinnosť..každej jednej sesternici som na svadbe bola..Ako spraviť svadbu,aby bolo po všetkých stránkach dobre..už som uvažovala aj nad pôžičkou,nech svojho drahého jeho rozpočet velmi nezaťažím..poradte..skúste sa vžiť do mojej situácie.. :-| Vopred ďakujem za odpovede aj za názory nech sú hocijaké..
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinka1986 no toto je dilema... podla mna tvoj partner by sa isto v pohode rad ozenil, len mu je luto tych penazi, lebo chce riesit byvanie. Chapem aj jeho a chapem aj teba. Mas pravo na krasnu svadbu ale zaroven je fajn mat vlastny dom a auto. Tvoj partner nemusi byt vobec drzgros, len proste mu to v tej jeho pragmatickej hlave pride byt luto vyhodil vela penazi na jeden krasny den. Napriklad ja budem mat velmi peknu svadbu, ale so snubencom zijeme v prenajatom byte a nemame ziadne majetky, ani auto. Ci je toto to spravne riesenie, neviem, ale koname tak preto, lebo on a aj ja sme sa zhodli, ze chceme mat peknu svadbu. Verim ale, ze ked budeme po svadbe seriozne chciet riesit byvanie, budeme velmi lutovat tych "vyhodenych" 5000 eur. Kazdy si musi rozhodnut, co je pre neho priorita. Ked sa neviete zhodnut, skus porozmyslat, co je pre teba dolezitejsie, ci ti nestaci ist len na radnicu/do kostola a potom pozvat na obed do restauracie 10 ludi. Alebo to ponat tak jednoducho, byt nad vecou - prenajat chatu a urobit tam obrovsku grilovacku. Aj to moze byt pekna svadba. Kedze pises, ze uz mate dieta, toto by bola asi ta lepsia volba, asi je dolezitejsie riesit byvanie, aby vase dieta (deti) malo krasny domov.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinka1986 Byt tebou spravim si svadbu ako rodinne stretnutie niekde pri obediku a zosobasit sa mozete v sukromi len vy dvaja a svedkovia, ver mi bude to uzasnuy a nezabudnutelny zazitok, pretoze to je svadba vzdy a je jedno ci sa vezmete na luke a bude to neskutocna romantika, alebo ci sa zoberiete v katedrale niekde s 200 hostami a bude to velmi vazna slavnostna udalost. A tvoj partner uvazuje spravne najskorej chce zabezpecit rodinu a to je spravne, urcite sa na neho nehnevaj.. Ja by som si mojho manzela vzala kludne aj na pol ceste s pokazenym autom niekde na dialnicnom odpocivadle, pretoze viem, ze aj tak na ten den nikdy nezabudnem.
Odpovedať
@garganel takže tí čo na to majú a urobia si svadbu podľa svojich predstáv, nemôžu byť štastní? :-D @lubinka1986 tak skúste spraviť kompromis. Chlapi rozmýšlajú viac pragmaticky a prakticky. Napr. aj my sme rozmýšlali či po svadbe dieťa alebo nové auto a vyhralo to druhé :-) Pôžičku na svadbu si neberte. To sa radšej vezmite s dvoma svedkami a rodičmi. Aj keď s jeho rodinou nevychádzaš, na svadbe to budeš musieť prehltnúť...
Odpovedať
Profilova fotka
@garganel dobréééé to si zabil :) pekný uhol pohľadu....každopádne prikláňam sa k Miškinmu názoru ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinka1986 chapem ta, ze chces mat peknu svadbu...chapem aj tvojho priatela, ze chce zabezpecit teba aj dieta a preto nechce utracat peniazky...Na vasom mieste by som volila malu svadbu, len s najblizsimi a pre celu familiu mozte potom urobit len nejaku grilovacku, ci posedenie. A neverim, ze ked im to vysvetlis, budu nahnevani...ked su rozumni, tak to pochopia...
Odpovedať
Myslim ze pozicka je blbost.. Krasna a nezabudnutelna svadba sa da podla mna urobit aj s malym rozpoctom - napr. mimo "sezony", nejake veci si porobite sami, napr. vyzdobu,.. Len to podla mna chce asi viac casu - rozplanovat, zariadit, vyrobit,pozhanat, kolace napecie rodina,alkohol nakupite postupne podla toho kde bude aka akcia (sampanske a rum okolo vianoc, palenky pred velkou nocou,atd...) V tom pripade neutratite vela peniazkov za svadbu, budete ju mat podla predstav a priatel bude rad, ze ostane aj na auto :) Skuste si k tomu sadnut, rieseni je podla mna dost :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lubinka1986 muži sú proste praktickí a ženy túžia po veľkej svadbe. Ale nikde na MS som tu nezaregistrovala aká je svadba výnosná. Predpokladám, že keď máte spolu dieťa a spolu teda žijete si ju financujete sami. Lebo v našich kočinách (alebo teda a kto ako chce a na to má, je iná doba), platia svadbu rodičia. Peniaze čo nám dali hostia do venca sú, ale naše. Bavili sme sa s rodičmi o prípravách a proste je to tak,ale čím pozveš viac ľudí, tým sa ti to viac oplatí. Pretože: Kapelu/DJ, kameramana, fotografa, príp. starejšieho alebo nejaký súbor musíš zaplatiť tak či tak aj keď tam bude málo ľudí aj veľa. Napr. nám dali všetkci svadbočania peniaze a nie hlúpe a zbytočné dary, pretože peniaze sa zídu vždy a hlavne keď vidia, že chcete riešiť bývanie. Tak si to prerátajte a možno budete aj ziskový :-) Lebo napríklad môj ujo, kt. je podnikateľ bol s manželkou a v tej dobe nám mohli dať logicky 1 000,--Sk na osobu (boli teda dvaja, tak sa patrilo dať 2 000,--, ale tým že podniká, bolo mu to blbé, tak nám dal 5 000,--Sk :-D Vlastne každý, tým že nám ako novomanželom prispel si to aj zaplatil. Aj my keď ideme na svadbu tak dávame teraz keď sú eurá 70-100 eur, podľa toho teda komu (či rodine, alebo príbuzným, či kamatátom). Napr. sa dá ušetriť na fotografovi. My sme to spravili tak, že nám urobil profi fotky a čo sme boli v kostole a počas celej svadby stále nás niekto z rodiny cvakol a máme milón momentiek. Kameru odporúčam, aj keď je to nehorázne drahé, ale pamiatka na celý život. A napr. sme mali DJ, zahrá všetky štýly a je lacnejší ako viacčlenná kapela, ktorá môže hrať otrasne :-) Toľko z mojich rád. Možno ti niečo z toho pomôže :-) Pretože keď chceš veľkú svadbu, určite si niečo z tohoto vyberieš. Ak chcete fakt iba so svedkami spečatiť svoje manželstvo s nejakým obedíkom je pravda, že to je to najlacnejšie, ale ver mi podľa toho čo píšeš, by si mu celý život vyčítala, že ste nemali svadbu po akej si túžila :-)
Odpovedať
Muži aj ženy majú rozdielne túžby a priority. Aj ten môj chce svadbu, ale utrácať za ňu viac peňazí ako je nutné je preňho divné, no aj malá a lacná svadba má svoje čaro. Podľa mňa by ste sa mali o tom v pokoji porozprávať a dohodnúť sa, veď o kompromisoch je vzťah :-)
Odpovedať
My sme mali krasnu svadbu, dokonca v kastieli :-D. A mozem cestne povedat, ze to nebolo preto, ze som si tak chcela kupit stastne manzelstvo :-D. Mali sme taku preto, ze sme si to mohli dovolit. A stalo nam za to do toho tie peniaze vrazit. Keby sme ale na to nemali, resp. potrebovali by sme primarne riesit ine veci, mali by sme iba obrad, na ktory by sa mohli prist kamarati pozriet a vecera by bola iba pre svedkov a najblizsiu rodinu v nejakej prijemnej, nie predrazenej restike. A s kamosmi by sme neskor mali grilovacku alebo opekacku. Viem, ze by to bolo rovnako krasne a nezabudnutelne :-) Kazdy by sa mal prikryvat perinou, na aku ma, nemyslim to vobec ako urazku. Svadba je krasna vec, ale rozhodne nestoji za to, aby ste sa kvoli nej zadlzili. V tom byte budete zit cely zivot a je to nieco, co zanechate detom. Je to vacsia hodnota :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?