Zmena priezviska v dokladoch? Ako to riešiť?

Ahojte, mam taky maly problem...svadbu mam 20 augusta a asi 25 chceme odist na svadobnu cestu. V dokladoch budem mat zrejme este stare priezvisko, kedze si nestiham zmenit meno aj v OP aj v pase. Co s tym? Ma s tym niekto skusenost?
Odpovedať
Profilova fotka
kajinka, nic sa nedeje. ved nikto nebude vediet, ze ste uz manzelia.. dolezite je, aby ste mali dovolenku objednanu na vase mena, teda rodne mena.. aj poistenie, a ine.. ;-)
Odpovedať
cau kajinka este si tu ?aj ja mam svadbu 20,aug. Kde mas svadbu a ako si daleko s pripravami?
Odpovedať
Profilova fotka
Kajinka, presne ako hovori chrobak. Nikto nevie, ze si sa vydala. Tak si doklady vybav az ked sa vratis.
Odpovedať
mne povedali na pasovom, aby som nic pred svadobnou cestou nevybavovala a isla na stary pas alebo obciansky. a vsetko nech si vybavujem az ked sa vratime.
Odpovedať
ja som to zazila osobne. Vydavala som sa 7.5.2005 a hned v utorok 10.5. sme leteli do Pariza. Kedze vsetko bolo objednavane pred svadbou podla starych dokladov ani som zmenu neriesila. Nikoho nezaujimalo, ze som prave vydata. Zmenu riesim az teraz. Neboj sa. Je to ok
Odpovedať
Ahojte chcem sa opytat ja mam taky problem ze obciansky si musim dat vymenit hned po svadbe koli zapisu do skoly takze ho vybavim a necham doma ale pas potrebujem kedze cestujem prec. Myslite ze uz takto na to nepridu,kedze pas sa vybavuje veeeelmi dlhu dobu. A riskovat ze novy obciansky a stary pas?????????? :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam zase problem,ze mi platnost pasu vyprsala pred 2 tyzdnami a svadba je az za 3 mesiace, pricom hned po svadbe by sme chceli ist na svadobku.tak to asi risknem,dam si spravit teraz novy pas a budem ho pouzivat aj potom, ale vymenim si ostatne doklady, OP, poistenie, atd. vraj by s tym nemal byt problem,lebo OP a pas nikdy neukazujem spolu. horsie by bolo,keby som musela ukazovat napr. vodicak a OP, ale v zahranici sa rozhodne nechystam jazdit na aute :-) .
Odpovedať
Profilova fotka
Kamilecka, Adkag za poplatok 4000 Sk ti pas spravia do 2 dni. Ak pockas 30 dni, stoji to 1000 Sk :-S
Odpovedať
Profilova fotka
no sak prave, 4000Sk za pas sa mi zda velmi vela,takze si dam radsej spravit za mesiac a zaplatim 1000. aj keby som si mala dat po svadbe robit novy za mesiac, tak ma to vyjde menej ako tych 4000.
Odpovedať
4000 a este musis cestovat do Blavy. A v ramci EU sa da i na novy OP, ten sa vybavuje rychlo. A mimo staci pas, takze nik nevie, ze OP je iny.
Odpovedať
Profilova fotka
sak prave,presne tak uvazujem aj ja, chceme ist na dovolenku do Egypta,takze na OP to nepojde, ale sak nikto nebude vedie,ze sme zobrati.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte, mna by zaujimalo, ci stale plati, ze je to nejako casovo limitovane - myslim vybavenie novych dokladov. Rozmyslame nad svadobnou cestou, na ktoru by sme isli par dni po svadbe, ale isla by som este na stare doklady, aby nebol nejaky problem kvoli priezvisku... Preto by ma zaujimalo, ci mozem ist na svadobnu cestu este so starymi dokladmi a nove vybavit az po navrate - cize to bude nejakych 20 dni po svadbe. Bude s tym problem, alebo je to v poriadku? =-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Na vybavenie dokladov máš dva týždne, občiansky ti urobia na počkanie a na pas budeš musieť čakať dlhšie. Ale kľudne môžeš cestovať aj na staré doklady.
Odpovedať
Profilova fotka
je uz pól roka po sobási a ja fungujem este furt s mojím dievc. priezviskom, ale v auguste to uz musím nejako skopat, uz aj foto je dost neaktuálne... :-D dúfam, ze ma nezavrú, zevybavujem veci az tak neskoro...!!?? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
na výmenu určitých dokladov teda stanovená doba je, na niečo nie. aj moja svagrina chodila na stary pas asi 2 rok po svadbe, ale zakon hovori, ze doklad je neplatny, ked sa v nom zmeni akykolvek udaj. a viem, ze zo socialky a zdravotnej robia problemy, ked do 4 dni nenahlasis zmenu. ja som si do tyzdna po svadbe vymenila vsetky doklady, uz mam vsetko okrem pasu na ten sa caka dlhsie. a na svdobnu cestu ideme az v juni, takze uz na nový cestovny pas (aj sv, cestu som mala uz januari objednanu na svoje nove meno) :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?