Zmena dokladov narýchlo. Stihnem to za 3 týždne?

Ahojte kocky.Neviem ci uz podobna tema bola,ak ano tak ma nan nasmerujte prosim.Jedna sa o to,ze konecne sme sa rozhodli,ze 1 jula 06 sa zoberieme.Nakolko pracujeme v zahranici,ideme len na 3 tyzdne domov.Ako mam vsetko stihnut za 3 tyzdne?Najhorsie je,ze za tie 3 tyzdne si musim zmenit hlavne pas,lebo 17 jula uz musime ist spat do Irska.Da sa to stihnut?Hladala som podobne temy,ale tie neobsahuju nic tym,ktory tu zmenu dokladov potrebuju naozaj surne a rychlo.Ak uz niektora z vas mala podobny problem,prosim napiste ako ste to vsetko zariadili.Dakujem moc krat.
Odpovedať
1
2
5
Ahoj cmulinko,aj ja som v Irsku a aj ja budem mat len 3 tyzdne.Takze 1 tyzden este bude urcite vela vybavovaciek pred svadbou,potom svadba a potom mam 2 tyzdne na vybavovanie.Obciansky sa stihnut da,no ako je to teraz s tym novym pasom neviem...Tiez potrebujem zmenit vodicak takze mi to teraz mamina zistuje ;-) No kedze je Irsko v EU,mozes cestovat aj na obciansky ;-)
Odpovedať
Zuzanenka-My ideme domov 26 juna pondelok a svadbu musime mat 1 jula sobotu,tiez mam potom 2 tyzdne na doklady ,ale najprv ti 3-4dni zaberie cas cakania na sobasny list,az potom mozes ist dalej a preto sa stresujem,lebo nemam sajnu ako sa to da zvladnut.My sa potom vratime do Irska a chcem mat doklady v poriadku.Hadam si nemozem menit este po roku od svadby.A inak kde si v Irsku?
Odpovedať
Som v Dubline. Aj ja sa toho strachujem,dokonca aj rozmyslam ze si nezmenim priezvisko,az potom,ked na to budem mat cas ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Holky, nevim to jiste, ale myslim, ze s tim pasem vas pres hranice pusti.to prece musi kazdy pochopit!!!Kamaradka jela 2 dny po svatbe na svateb.cestu, na hranicich to vysvetlila a pustili ji.Ale lepsi by bylo se asi zeptat na nejakem urade ci co.A svatba se da za 3 tydny stihnout.Pokud ty 3 tydny nebudes muset delat nic jineho nez zarizovat svatbu, tak to bude v pohode.A kdyz se neco nestihne ci nepovede, nevadi.Ten den bude pro vas dokonaly i bez dokonalosti :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte babenky, cmulinko sobášny list netrvá tak dlho. nám ho dali v pondelok po svadbe. väčine ľudí tiež, tak písali v diskusiach. no a občiansky vám dajú na počkanie, pas sa dá aj za 4 dni ale to stolí aj hodne peňazí, no a vodičák tak ten trvá 3 týždne. ten sa nedá rýchlejšie. robia ich v maďarsku.
Odpovedať
Zuzanenka-ja som v Ennis az na druhom konci od teba.Myslim si,ze to nie je dobry napad nezmenit meno-muzicek by sa urazil :-D potrebujeme fakt niekoho,kto o tom vie nieco a poradi nam.BABY KDE STE?
Odpovedať
Profilova fotka
Holky vydrzete, nebo dojdete v nedeli ci pondeli vecer.To tu budou nase odbornice a ty vam poradi :-)
Odpovedať
Moja kamaratka cestovala na povodny pas s povodnym menom este 4 roky po svadbe :-o Kym nevyzeras ako terorista,nikto si to neoveruje.A nemyslim si ze na hraniciach maju udaje kto sa kedy zenil ci vydaval a ake meno ma teraz ;-) No ja asi pojdem na obciansky a ostatne my vyzdvihne mamina a posle tou specialnou postou na cenne veci ci co to je.No tiez budem musiet zasa vypisat splnomocnenie,ze to vyzdvihne niekto iny ako ja :-| A mozno v septembri sa budu tie vodicaky robit aj u nas ;-) Kevi,aj ten novy pas sa da za 4 dni?Ved ta vyroba je podobna ako vodicaky,nie?
Odpovedať
Profilova fotka
ja keď som si bola dať robiť doklady, tak to tam bolo napísané, že sa dá. no a pas sa nerobí tak ako vodičák. pas je len zaliaty s digitálnou fotkou, no a vodičák je ako bnkomatová karta. mne nechali pas aj vidičák na ten čas čo som si bola vyzdvihnúť nové. a bola som na starý pas za hranicami. aj vodičákmi platil lebo na občianskom zo zadu mám napísané rodné priezvisko a policajti pochopili že som sa vydala.
Odpovedať
Cmulinko,tak sa mi zda,ze aj vodicak sa da vybavit si irsky-jednej mojej kamoske koncil ten jej a tu si poziadala o novy a dostala ho,takze to este zistim ;-) No ked si predstavim potom obehavat este miestne urady a oznamovat zmenu priezviska... Fakt neviem ci si ho zmenim,hadam sa ten moj neurazi,ved je to fakt vela vybavovania a ten rok-dva hadam prezije ze nemam jeho priezvisko :-| ;-)
Odpovedať
Zuzanenka,mne vodicak az tak nevadi,tu sa aj tak bojim soferovat,ale hlavne mi ide o pas.kedze sa ale da aj na OP ako tu bolo pisane,tak nie je to az take beznadejne.Skusim sa este pohrabat na net ,azda nieco najdem.
Odpovedať
Profilova fotka
V piatok som bola menit doklady.. Trvale bydlisko spolu s OP mi vybavili v jednych dverach za 50 sk a asi 10 minut aj s odovzdanim karticky, potom som asi pol hodku cakala v rade na novy vodicak, cvakli ma a dala som 100sk kolok, za 3 dni bude hotovo, vosla som do dveri, dala 1000 sk kolok na pas a hotovo bude za 3 tyzdna. Dal sa aj za 2 dni, ale to by stalo 4000 korunovy kolok.. Takze sa da povedat, ze zakladne doklady som mala vybavene aj s cakanim v rade za 2 hodinky...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja bych se nestresovala vždyť nový pas ti vystaví na požádání i na nejbližší ambasádě. No a vycestovat se klidně dá i na ten starý. Zvedni telefon a zeptej se na detaily, pokud je mi známo vše jde vyřešit přes poštu a ani tam nemusíš jezdit. ;-)
Odpovedať
To by bolo super cez postu,ozaj to musim zistit ;-) Cmulinko,ja tu jazdim denne na aute aj ked je to v lavo ;-) No ked pridem na Vianoce domov a potom sa vratim,budem asi zasa domylena :-| :-D :-D :-D
Odpovedať
Zuzanenka,pisala som ti do IP.
Odpovedať
cmulinko,odpisala som ti :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no s tym obcianskym to nie je vsade take easy kamoska ma trvaly pobyt v poprade a tam trva obciansky mesiac - nikto nevie povedat preco, ked inde ich robia na pockanie a pas sa da aj za 24 hodin ako doteraz, len je to drahsie - blizsie info najdete aj na www.obcan.sk
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj cmulinko, my sme mali 4 pracovne dni na vybavenie svadby. Prisli sme 3 tyzdne pred svadbou na Slovensko a potom uz len den pred svadbou - kadernicka, nechty atd. Stihli sme vsetko,mali sme sice co robit - presne naplanovane stretnutia, vsetko dohodnute predtym mailom. Po svadbe sme mali tiez asi 3 dni na vybavenie dokladov - takze sme vybavili len obciansky preukaz - co bolo za 10 minut a uradny preklad sobasneho listu - kvoli anglickym uradom. O vystavenie noveho pasu som poziadala uz v Anglicku, takze letela som sem este na stary pas. Ak mas nejake blizsie otazky, napis do IP.
Odpovedať
Dakujem kocky,vsak uvidime co sa s tym da robit,ale dali ste mi pozitivne spravy.
Odpovedať
zuzanenka ty mas ale odvahu ja som sa v irsku niekolkokrat stretla s tym ze obciansky nestaci len preto ze oni tam nic take nemaju a nechapu ze je to adekvatne pasu a urcite ho stihate vybavit problem moze byt naozaj len ten medzinarodny vodicak mne ho sice pred irskom vybavili na pockanie ale to mam este tu staru knihu nie ten europsky a ja si naviac myslim ze teraz ked tam lieta sky tak sa da aj viackrat otocit nie?
Odpovedať
Dorotka,lietat tu moze milion spolocnosti a co s tym ked mi sef neda dovolenku,ani na otocku.Ked si bola v Irsku,asi vies aky su sefovia mily.preto to musime vsetko vybavit naraz.
Odpovedať
vies ze s tym mojim sa dalo dohodnut ale mas pravdu bola to ina situacia bola som len brigadnik na pol uvezku a on sice dbal na to aby bolo vsetko ok ale nemusela som a aspon vkuse usmievat ako v amerike a dalo sa aj dohodnut na pocte odpracovanych hodit ale cmulinko urcite to stihas vybavit a hlavne ked nepotrebujes vodicak tak to pojde rychlo este jedna otazka mate civilny alebo cirkevny obrad? pretoze pokial viem pri civilnom si mozes vyzdvihnut sobasny list hned v pondelok pri cirkevnom to najprv musia dorucit na matriku
Odpovedať
mame cirkevny obrad,ale ja sa este pred obradom musim prekrstit,co bude 24 decembra.musim spravit skusky odpovedi z katechyzmu pred fararom.zatial nie som katolicka,ale koli spolocnemu zivotu a vychove deti som sa dala na to,ze prechadzam na katolicku vieru.nie som ani evanielicka,preto je to troska problematicke.patrim do reformovanej krestanskej cirkvi.
Odpovedať
Profilova fotka
No mně učili že Bůh je jenom jeden a všechno ostatní je míň podstatný nezáleží na tom odkud to hlavní je všude stejný :-) I když vím že o tom tahle téma není
Odpovedať
Profilova fotka
caute, tak o tomto nieco viem - o zmene dokladov a rychlosti. nechce sa mi teraz citat, co ste tu uz vsetko popisali, ale ja mam taketo skusenosti: v prvom rade, blahozelam, ze ste sa rozhodli vziat na slovensku, budes to mat so zmenou dokladov asi tak 100krat lahsie ako keby ste sa brali v zahranici (moj pripad). kedze sa zoberiete na slovensku, budes mat skoro po sobasi slovensky svadobny list, ktory je jediny doklad, s ktorym vedia na slovenskej policii pracovat. navyse ho ani nebudes potrebovat prelozit z volakej eskimactiny do slovenciny, co je tiez OBROVSKA vyhoda. :-) jediny hacik v tom, co ti teraz poradim je, ze tusim od 1.1.2006 budu uz doklady vydavat namiesto policajtov tusim miestne urady (alebo az od roku 2007??? teraz fakt neviem, uz sa volako na slovensku prestavam orientovat :-D ) takze, keby ste mali svadbu este tento rok, fungovalo by to tak, ze by si so sobasnym listom, tvojim starym obcianskym, fotkou a 50 Sk kolkom nabehnes na oddelenie obcianskych preukazov a tam po vypisani formularu na pockanie vybavis obciansky s novym priezviskom. aha, ale od januara sa uz maju davat nove obcianske, takze uz asi ani nebudes vypisovat ziadost, uz ta asi budu mat v databaze, asi ani fotku nebudes potrebovat, a aj poplatok bude asi 150 Sk. hned potom zajdes na oddelenie pasov, tam uz tusim ziadost nevypisujes, tam to uz maju v databaze a iba povies, ze si zmenila priezvisko. priprav si kolky za 4000Sk (ak chces cakat 30 dni, staci ti 1000Sk kolok), oni si ta odfotia a ty si o dva pracovne dni prides pre bordovu knizku. ak mas vodicak, zajdi aj na oddelenie vodicskych preukazov, proces rovnaky ako pri pase, kolok tusim 100 Sk. vysledok oficialne do 14 dni, neoficialne do tyzdna. no a potom uz len zajdes do banky (ak mas slovensky ucet) a na vsetky podobne urady (poistovna, ak mas slovenske poistenie, dochodkova poistovna, ak mas druhy pilier, ... ). to ale mozes urobit aj pisomne, staci im kopia sobasneho listu, na katastralnom urade ale musi byt overena! inak, to co je za blbost, ze sa musis dat prekrstit!!! ja som si teraz v lete ako katolicka brala kalvina, navyse neslovaka a v ziadnom pripade sa on nemusel dat prekrstit... iba musel prehlasit, ze mi nebude branit vo vychove deti ku katolickej viere. cize je uuplne na mne-nas, ako nase deti budeme vychovavat, ja napriklad chcem, aby nase deti poznali obe viery. ale ak je to tvoje slobodne rozhodnutie, tak ti k nemu mozem iba blahozelat ;-) Ozaj, ked pojdes vybavovat doklady, dobre sa vyspi a pekne sa uprav, lebo si ta vsade budu fotit ;-) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ozaj, ak budete dopredu objednavat volake letenky a tak, nezabudni si spiatocnu, zo slovenska, objednat uz na nove priezvisko ;-)
Odpovedať
fuu baby teraz ked to tu citam tak co vam naozaj nezavidim je zmena udajov v irskych banka brrr ta byrokracia ked si na to spomeniem este teraz mi je z toho zle
Odpovedať
Profilova fotka
ajoj cmulinko mne nedávno ukradi penaženku takze tieto behačky som mala za týždeň hotové na občiansky potrebuješ sobášny list 50 korunoví kolok starý občiansky a fotky dve a na pas ti udajú hodnotu kolku alebo je to na nástenke brách obchádza v januári do anglicka a má už euro a dal na kolok 500skk a mal ho tak do 4 dní ale tiež na to žiadosť potom starí pas fotky nepotrebuješ oni ťa odfotia ale sú strašné ved uvidíš a dokonca na občianskomsa nemôžeš usmievať ževraj to preto keby naň chceš cestovať von. :-| :-| :-|
Odpovedať
Bubak a spoznaju ma na takom obcianskom-ved ked idem "von" tak sa tesim a usmievam ;-) :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
a co mam hovoriť ja keby to vidíš akú zdutú fotku mi chcela dať potom ma cvakla ešte raz ale neni to o nič lepšie asi tak neak ]-( aj som si ju chcela dať ako fotačku moju ale vzdala som to dam tam potom neakú z úsmevom 8-) 8-) 8-) ale neboj hadam na tie fotky nikto az tak nepozerá teda dúfam :-(
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?