Zivot v inej krajine ako ?????

sweetie111 ahojte.... neviem ci sa mi niektora z Vas ozve lebo prispevky su uz starsie ale skusim stastie. Snad sa niekto najde kto mi poradi. Zijem v USA v novembri to budu uz 3 roky co som sa vydala a nejak to zacinam nezvladat. Mam zlateho manzela on je american ale ja neviem ja nie som stastna. Chyba mi rodina hlavne syn on uz ma sice 25 ja mam 46 rokov ale zacinam mat depky. Robotu si neviem najst je to tazke teraz sa ucim na vodicak lebo este nemam americky a chcel asom sa Vas opytat. Ako to vy zvladate??? ako ste si nasli kamaratky robotu. Mne povedala jedna znama ze kludne by som si tu mohla urobit maturitu z AJ a moj manzel mi tvrdi ze to nie je mozne, nemate s tym niektora skusensti??? alebo jazykovu skolu pre cudzincov plati sa za to??? da sa tam ist??? prosim odpiste mi ak ma niektora z Vas skusenosti ako to tu chodi lebo akosi moj manzel ma stale presviedca ze nie a neda sa to.Neviem ci preto ze nechce.... ale uz ma prestava byt citit sa jak nejaka neschopna hlupana a odkazana iba nanho. Ja som bola rozvedena 15 rokov a nie som zvyknuta na to aby sa niekto o mna az tak staral mozno som salena ale necitim sa tu nejak sama sebou. Citim sa jak totalne neschopna. Totovobec nie som ja.Ja som bola stale vesela usmievava a teraz som pravy opak. Prsim poradte ako a kde zacat. Dakujem Vam vopred za odpoved a have a nice day Dnes o 00:04 • Odpovedz • Pošli IP •
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ako to je v USA neviem, ja som v Rakusku a teda "za rohom", no musim povedat, ze tu mam len 2 kamaratky Slovenky. Zvysok su vsetkych moznych narodnosti, prevazne Rakusania s rodicmi-cudzincami atd... Musim tiez povedat, ze mi teraz ovela viac chybaju rodicia, aj ked si denne volame. Asi je to vekom. Velmi mi chybaju, najmä ked si uvedomim, ze su uz starsi a nik nevie, do kedy budu este medzi nami. Lame mi to srdce, ze nie som pri nich. Ale taky je zivot. Robotu som si nasla tak, ako aj ini- hladala som do odpadnutia. Na zaciatok som si nekladla vysoke naroky a postupne som sa potom vypracovala coraz vyssie. Hlavne treba byt usilovna a nebat sa "Makat". Kde zacat? Zacni s jazykom. Ak nie jazykova skola, hladaj info v internete, si priamo pri zdroji- citaj noviny a prekladaj si ich (Na uvod mozno jednoduchu literaturu... ), pozeraj TV, casom sa to vsetko dostane do tvojich usi. Clovek sa neuci len z knih v skole ;-) A co je este dolezite, ak ti chyba styk so Slovakmi: vo svete je velka komunita Slovakov, aj v USA: hladaj, ci tam nemate Slovensky Institut, ak aj nie v tvojom meste, mozno ti daju info o inych slovakoch. Alebo Spolky. Sadni za Internet a hladaj. Casto su skupiny aj na facebooku... Ale davaj si aj pozor, z osobnych, a aj zo skusenosti inych viem, ze Slovaci v zahranici casto byvaju zavistlivi, neprajni a podrazia ked mozu. Na stastie nie vsetci, ale treba si vyberat ;-) Kedze si zalozila otazku, asi si nepodiskutujeme, ale ak chces, napis spravu, ak ta nieco este zaujima. Zaciatky su tazke, ale ked si najdes kamaratky, hned sa to zmeni. Nasi kamarati su moja druha rodina. ;-)
Odpovedať
Zijem v Irsku. Priatel je tiez slovak. Rodina mi tiez chyba. Dokonca som s nimi v kontakte viac ako ked som zila doma. Na toto recept neexistuje. Ohladom kamaratok. Zaciatky su tazkevsade, ale slovenka komunita nie je az taka mala. Hladaj na nete na fb a tak dalej. My tu v Irsku mame zopar takych skupin. Ludia si poradia, aj sa pohadaju, alebo sa len chcu pozoznamovat. Kazdopadne sa ti lahsie bude zit s vedomim, ze nie si vo svete sama. A ohladom toho studia. Myslim, ze tvoj manzel chce aby si ostala doma, alebo ti to proste nevie, alebo nechce financovat. Neverim, ze by si nemohla studovat. Najprv si zisti ake programy ponukaju urady prace, alebo socialky. Neviem, ako v Amerike, ale tu je to zadarmo z uradu prace (asi dve do roka) Dokonca ti zafinancuju kurzy a licencie na zvaranie, forklift atd. Za ine studium sa bude pravdepodobne platit. A urcite nie malo. Robota hmmm. No to nekde nie je lahko. Obehavala som vsetko mozne aj nemozne s CVkom a o tyzden zas. Ale na koniec daco kvaplo. Inak sme aspon tu v Irsku za makacov povazovani (ak si nas prave nemylia s Poliakmi) Skus vyhladat tych slovakov. Urcite ti viacej pomozu ludia, ktory ziju v Amerike. Aj so studiom aj s pracov. A ano doveruj, ale preveruj!!! Ako pise Mikema.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?