Život po svadbe v USA. Zvykli ste si?

Profilova fotka
Ahojte, zije niektora z vas po svadbe s Americanom v USA? Ake mate pocity, da sa to vydrzat, zvykli ste si? Alebo ste sa rozhodli zit na Slovensku ci v Cechach? Ako to vas manzel zvlada?
Odpovedať
1
2
30
ahoj sisi, já sice nemám za manžela Američana, ale můj manža tam teďka jezdí celkem často pracovně, je tam z toho docela nadšenej a furt mě přemlouvá, že si tam najde práci a že bysme se tam odstěhovali. Já na jednu stranu bych tam jela hned, ale na druhou stranu mám strach ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Sisinka Ak si vyberiete zit v Amerike - urcite si zvyknes a Tvoj manzel ti to ulahci. Bude to trochu kulturny sok na zaciatky, ale urcite sa da aklimatizovat. A ako slovenska dievcina, ktora si urcite vie poradit s mnohymi vecami - v Amerike sa nestratis. Vela stastia Marianna
Odpovedať
ahoj sisnko, ja si myslim, ze zalezi na cloveku, jak se um prizpusobit. Ja jsem v USA zila rok a pul, musim rict, ze jsem si to uzila, ale nemohla jsem se dockat az se vratim zpatky. Zit bych tam natrvalo nechtela. Davam prece jenom prednost evropske kulture. Ale opravdu to zalezi na cloveku. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
marcus - diki za to stasticko pajinka - a kde v amerike si zila? aj ja davam prednost europskej kulture.... mojho nastavajuceho som napriklad musela ucit ako jest s nozikom a vidlickou (nechcem aby to teraz vyznelo ze je nejaky hlupak, to nie, praveze velmi inteligentny chalan, pravnik), ale oni si proste najprv maso nakrajaju a potom si daju vidlicku do pravej ruky a nozik odlozia :) ja viem ze je to len taka malickost, cakaju ma urcite vacsie soky. Alex - Amerika urcite stoji za to vyskusat, a hlavne vy by ste tam nemuseli ostat navzdy!
Odpovedať
sisinka: my letos pojedem do USA na 3-4 týdny na "svatební cestu". Manža je tam z toho hrozně nadšenej. Pořád říká, že naše děti, kdyby se tam narodili...., jenže já bych měla "strach" tam zůstat. Anglicky nijak zvlášť moc neumím, takže než bych se ji pořádně naučila, to by chvíli trvalo, teď bych neměla žádnou práci (i když manža říká, že by mě živil, že bych byla v domácnosti atd.). Tady mám všechny svoje doktory, jak bych to tam dělala a jak by to bylo s pojištěním? A takových otázek je spousta. Jak už jsem psala, na jednu stranu mě to láká, ale na druhou.... Mám obavy z toho, že bych měla rodit v americe :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja mam obavy, ze by som mala rodit na Slovensku. :-) V USA som uz bola, a mala som aj tu moznost vyskusat si nemocnicu, ale teda to sa s Bratislavou napriklad neda porovnat. A kam pojdete? Budete cestovat?
Odpovedať
sisi: no manža má známýho přímo v D.C., takže budeme bydlet u něho v bytě, ale na nějaký výlety chceme určitě jezdit. On ten kamarád je takovej dost akční, leze po horách, sportuje atd., takže čekám i nějakej ten výšlap, ale už se těším. Snad dostanu vízum :-| . Tomu věřím, že tam ty nemocnice jsou něco jinýho než tady, ale já to spíš myslela tak, že v americe je prý zdravotnická péče dost drahá. Právě ten kamoš, když jezdí do ČR tak si tady kupuje, nebo si nechává posílat léky a platí si ještě nějaký připojištění či co. Z toho mám strach. Že kdyby se mi tam něco nedejbože stalo, tak jestli bych měla na to finance ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
alex1 - samozrejme by si musela mat poistenie. za mna vsetko preplacala poistovna. ak by tam tvoj manzel pracoval, tvoja zdravotna poistka by sa spojila s jeho a odvadzala by sa spolocne (ak by si teda nemala vlastneho zamestnavatela). Lieky su tam dost drahe, take bezne na nadchu odporucam doniest, tam je to asi 3 x drahsie - zavisi aky liek. Tiez sa plati vzdy ked sa ide k lekarovi - zavisi aku poistku by ste mali. Ja som neplatila nic, ale ked je napr. nizsia poistka, plati sa pri kazdej navsteve povedzme 20-30 dolarov. Na slovensku je to teraz 20 SK :) cize to iste ;-)
Odpovedať
sisi: no mně se to zdá divný, když půjdu k doktorovi, tak abych za všechno platila, to bych tam snad ani radši nechodila :-) . Ale stejnak ve mně jsou smíšený pocity. No uvidím na konci léta, snad nám to vyjde, jak se mi tam bude líbit. Kdyby záleželo na manžovi, tak ten by se tam odstěhoval hned :-)
Odpovedať
Profilova fotka
siska, ja som zila 3 roky v NY a teraz sme na dva roky tu aj s drahym, a priznam sa, tak som si zvykla, ze mi je teraz tazko zvyknut si na slovensko... je to smutne, ja viem, ale zivot tam je mi viac pohodlnejsi a volnejsi.... drahy sa tu teraz uci po slovensky a dufame, ze ked sa vratime v maji 2007, ze bude co to vediet... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj lidi, v kvetnu si mam brat Americana a ceka me zivot v USA:-) muzete mi dat nejake rady?
Odpovedať
Ahoj Sisko, zila jsem v Savannah v Georgii, dost klidny misto, staromodni lidi (na tom neni nic spatnyho, kdyby ale mezi nima nebyla spousta rasistu - to maji taky jeste ze starych casu..). Bohuzel jsem tam byla zrovna v dobe, kdy se stal utok na Twin Towers. Procestovala jsem o dovoene cele vychodni pobrezi od Floridy az k Nijagarskym vodopadum, a musim rict, co stat, to jiny zvyky, lidi..Je to obrovska zeme. To jak jsi rikala s tim stolovanim, to mi pripomelo, jak na nas vsichni koukali prvni den v praci pri veceri, jak jsme jedli nozem a vidlickou. :-D , ale oni proste jedi jinak, maji to tak nauceny. Kde budes zit ty? Koukam, ze mame stejny datum svatby! Uz se nam to blizi,vit? :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja v pittsburghu,akurat tam o zopar hodin letim :) ozvem sa potom odtial a precitam si to tu :)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ja zijem v Michigane s Americanom, ktory zil 3 roky v Europe, takze uz je taky europsky a dokonca aj vie jest s priborom :-D . Raz sa chceme urcite vratit na Slovensko, ale momentalne mame omnoho lepsie pracovne moznosti tu. Napr. tu som ziadana ako lekarka, zatial co v Kosiciach by som musela dat uplatok aby som vobec nejake miesto dostala. Moj drahy by pracu dostal vsade ale za neporovnatelne nizsi plat. Co sa ale tyka kultury, nie ze by tu nebola , V Detroite je toho velmi vela co sa da robit, ale s Europou sa to vobec neda porovnavat. Je to skor o tych ludoch tu co mi vadi najviac, su strasne povrchni.
Odpovedať
Ahoj holky. Take se pridavam k tem, co si vzali Americana (druha svatba bude letos v Cechach). My bydlime uz pres 4 roky v Iowe. Do Cech se snad prestehujeme na trvalo behem dvou let. Jeste musim dodelat skolu a usetrit nejake penize. Jinak domov mam, kde je muj manzel. V Americe se mi docela libi, mam skvele zamestnani, studuji a mam tady kamaradky (bohuzel nikdo z Cech). I kdyz v Americe vydelavame podstatne vice penez, take je dost rychle utratite. Aby jste se nekam dostala potrebujete auto vlastne dve, jelikoz jsem tady onemocnela cukrovkou nikdo me nechce pojistit, ale jako studentka me pres univer. pojistit muzou, ale jakmile skolu ukoncim, tak si budu muset platit pojisteni sama (zamestnavatel pojisteni ne vzdy plati) .Abych pravdu rekla, tak jsem si v Americe zvykla, ale doma je doma. Manzela jsem poznala v Cechach a take tam chce bydlet, ale clovek nema tu jistotu. Co za 10 let? Jeho rodicum uz je pres 60 a urcite by je rad videl casteji nez jednou rocne! Kazdopadne, bych kazdemu doporucila bydlet v cizi zemi. Moji rodice s mym odjezdem nesouhlasili, ale ja jsem si postavila hlavu (jako vzdy). Stale si myslim, ze to byla nejlepsi vec, kterou jsem pro sebe mohla udelat.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja s beru Americana za 2 tydny a taky mne ceka zivot za velkou louzi.... Budeme bydlet na floride, asi v Miami. A mimochodem, nemate nekdo zkusenosti se ziskavanim K-3 viza?
Odpovedať
Profilova fotka
tak aj ja sa pridavam do americkej partie....sice sa stahujem az niekedy v oktobri...na jednej strane sa tesim, ale na druhej strane mam strach...vsak len tie vybavovacky a papierovacky ohladne svadby ma vytacaju....baby ak viete tak poradne ako to vlastne funguje a co nas caka a neminie...dik katka27...je budeme susedky, aj ja sa stahujem do detroitu lebo moj darling tam dostal robotu...sice detroit ma velmi neocaril...ale ako dobra zienka musim nasledovat svojho manzela...tak daj prosim vediet ako sa tam zije...ja som tam zatial stravila iba 2 tyzdne
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme zit v LA, california. Ale buduci manzel je povodom z Michiganu, a silou mocou sa tam chce prestahovat - najlepsie do Detroitu. a ako zla buduca zienka nasledovat manzela nechcem :) uz som zila rok v Minnesote, bolo tam krasne, ale tie strasne mrazy! A po tomto pocasi, co mame teraz na Slovensku sa uz tak velmi tesim na slniecko, plazicky.. nie, musim ho prehovorit ostat v Kalifornii! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj sisinka, my budeme zit v Mammoth Lakes, CA tak 6-7 hodin od LA, ked sa mi podari vybavit zelena karta. California je super, zila som aj na vychodnom pobrezi aj v Illionis, ale Cali ma nieco do seba, hlavne ludia su taki nejaki usmievavejsi-to bude tym slnkom. Viete mi niekto poradit s interview na americkej ambasade? slavka
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ja budem zit po svadbe v Philadelphii a viza sa budem snazit vybavit si v UK.... Tak uvidim. Ale to az po svadbe samozrejme... Dam urcite vediet, co a ako ;-) To iba ja budem vo Philly??? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj Angel, my ideme po vybaveni zelenej do Philly tak na tyzden-dva, manzel je odtial, mame tam druhu wedding party. tak to by sme sa mohli stretnut!!!! Slavka
Odpovedať
Profilova fotka
slavka> a kedy sa stahujete do Californie? Moj drahy zije momentalne v LA, ale nema to tam velmi rad a radsej by sa prestahoval do nejakeho mensieho mestecka niekde v CA, ale pri pobrezi. Pozrela som si Mammoth Lakes na nete, krasna priroda :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky stonka, tak ja idem spat do Philly az po svadbe a po vybaveni viz.... predpokladam, ze cez leto by som tam aj mohla byt..... My tiez planujeme druhu svadbu s jeho rodinou v USA, alebo aspon nejaku veceru. Ale robit to v lete nemam velku chut, ved sama vies, ako odporne teplo je tam :-p Daj vediet, kedy pravdepodobne idete, bolo by super stretnut sa ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Luc, v Detroite sa zijem celkom dobre, mesto ma sice tiez na 1.krat neocarilo, ale casom som si ho dost oblubila, je tu toho dost co sa da robot, co sa tyka kultury i sportu, az dorazis urcite mi daj vediet, poslem ti do IP kontakt na email a mobily, v oktobri tu uz budem rok, tak ti to vsetko rada poukazujem. Katka
Odpovedať
Caute baby,tak ja si americana neberiem, ale po mojom byvani v Chicagu vam vrelo odporucam tto besto!!! B E A U T I F U L!!!
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja sa tiez pridavam, USA je momentalne moj novy domov... zijem v North Carolina, Cherrypoint (letecka zakladna, marines), je to asi 20 minut od pobrezia. zozaciatku som mala maly sok, ale kedze rada cestujem, tak som si rychlo zvykla... uz sme si kupili aj psa - bigla. co ma milo prekvapilo bolo, ze jeho dedko bigl je zo Slovenska... mame tu dom, tak cez den upratujem a varim (dokonca aj knedle a halusky, palacinky) = zienka domaca... vyhoda je, ze moj job je vzdy doma, pretoze som maliarka. mam jednu izbu, kde sme zariadili moje studio, takze sa nenudim... inac je tu nuda, lebo vsetko je daleko. ale my stale cestujeme. boli sme na mesiac v Portoriku, odkial je moj muz. tam by som celkom chcela zit, lebo je tam stale teplo :) a ludia su ini. a aj ked Portoriko patri pod USA, kultura je uplne ina... tu v NC budeme asi len do Oktobra a potom sa koli jeho zamestnaniu zase stahujeme inde... (asi Virginia, Cali, alebo Okinawa - Japonsko... - tam som chcela vzdy ist, ale po tom ako mi moj muz oznamil, ze tam videl bananoveho pavuka velkeho asi ako tanier, som si to rychlo rozmyslela)
Odpovedať
:-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som zila rok v Minnesote, a velmi som si to tam oblubila. Bolo tam sice strasna zima, -20 C cez v pohode cez den, ale leto tam bolo krasne a teple. Co mi chybalo po navrate na Slovensko boli este stale neporovnatelne (ale pomaly sa zlepsujuce) sluzby a hlavne ti mili, stale usmiati a ochotni ludia. Naozaj, stretnut tam neprijemneho, ofucaneho cloveka bolo velmi tazke. Teraz ale budeme byvat v LA, mam z toho trochu obavy lebo je to neporovnatelne vacsie mesto a drahy byva 2 ulicky od Hollywood boulvaru, ale uz sa tesim na ocean a na to podnebie.. musime sa prestahovat blizsie k pobreziu, budem na tom pracovat :))
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Sisinka, kde v Minnesote si byvala? Ja mam manzela z MN a vzdy ked tam ideme tak mrznem, ale je pravda ze Twin cities su pekne. Moj chlap je z juhu. Teraz sme v Michigane, je tu o trosku teplejsie :-) . A je pravda, ze ludia su tu velmi mili, ale niekedy mi to pripada povrchne.
Odpovedať
Profilova fotka
katka, byvala som v Cottage Grove - velmi pekna stvrt pri Saint Paul, ale bf som mala v Minneapolise, takze som tam travila vela casu. Twin cities su velmi pekne, a velmi mi MN prve dva roky na Slovensku chybala... teraz som uz trosku zabudla ;-) Mozno su ti ludia aj povrchni, to je pravda, ale radsej ako vyslovene neprijemni arogantni ludia, na Slovensku je to hlavne na uradoch, na policii.. atd. otras, hlavne teraz ked vybavujem papiere kvoli svadbe mam toho uz plne zuby. Napriklad USA ambasada v Prahe - tak tam ked som volala, neprijemnejsiu babu som este nepocula. Neochotna, nevrla, vobec nemam chut sa tam trepat kvoli vizam...
Odpovedať
1
2
30
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?