Vybavenie občianskeho po svadbe

Ahojte chcela by som sa opytat jednu otázku. S priateľom chystáme svadbu, ale sme v zahraničí. Prídeme na svadbu a týžden po svadbe odchádzame naspäť. Stihnem si za týždeň vybaviť nový OP ? alebo až potom ako prídeme v auguste? Dá sa aj priplatiť že príde skôr ?
Odpovedať
Profilova fotka
Lehoty pre prijatie žiadosti o vydanie občianskeho preukazu o vydanie nového občianskeho preukazu je občan povinný požiadať príslušné okresné riaditeľstvo Policajného zboru do 30 dní od neplatnosti občianskeho preukazu (napr. zmena mena , priezviska, trvalého pobytu, rodného čísla), (zdroj: http://www.minv.sk/?prijatie-ziadosti...) ak je dôvodom na vydanie nového občianskeho preukazu zmena mena, priezviska, rodného čísla alebo trvalého pobytu alebo ak občan pri žiadosti o vydanie nového občianskeho preukazu súčasne žiada o vyznačenie nového údaju, je povinný predložiť aj doklad o tejto zmene alebo doklad potvrdzujúci nový údaj, (zdroj: http://www.minv.sk/?doklady-potrebne-...) čiže: ak máte svadbu v kostole, tak tam spisujete zápisnicu, tú potom farár odnesie na príslušnú matriku, kde ti spíšu sobášny list a až s tým sobášnym listom pôjdeš na políciu požiadať o vydanie nového OP. čiže odporúčam dohodnúť sa s farárom, aby to tam zaniesol hneď v pondelok ráno (nakoľko on má čas cca 3 dni), a potom s matrikárkou, aby to spracovala hneď ako jej to donesie farár. v takomto prípade môžeš mať sobášny list v ruke hneď v pondelok najneskôr do 10 hod. potom ísť na políciu a požiadať o vydanie nového OP. Ja osobne, keby som bola na tom takto, tak aj teraz by som si zavolala na príslušnú políciu, príslušné oddelenie (na stránke www.minv.sk - nájdeš kontakt) a spýtala sa ich, aké sú možnosti to vybaviť do cca 2 dní (za zvýšený poplatok ide všetko) ale aj na tej stránke je všetko: Správne poplatky za:podanie žiadosti o vydanie občianskeho preukazu urýchlene do dvoch pracovných dní na žiadosť žiadateľa 20 € + základný poplatok (podanie žiadosti o vydanie občianskeho preukazu (z dôvodu zmeny alebo zápisu nových údajov) 4,50 € zdoj: http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-2).
Odpovedať
Profilova fotka
@slavomiraaa urcite, my sme to mali podobne. Na SK sme zostavali tyzden po svadbe a myslim, ze nejak v utorok sme si boli pre sobasny list na matrike, s tym som hned zasla na OP a priplatila som si, aby bol do dvoch alebo troch dni. Mala som ho vo stvrtok hotovy. Inak som si davala hned urobit aj vodicak, za ten som nepriplacala, lebo som ho nutne nepotrebovala a pritom bol hotovy hned v piatok po OP. :-) Takze niekedy je to rychle aj bez priplatku, ale zase ak ho potrebujes, tak radsej neriskovat a priplatit. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?